Golf 7.5 İç ve motor detay uygulamalarım

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Aracımı aldığımda koltukları sökerek detaylı temizliğini yapmıştım . O günden sonrada genelde süpürüp çift bez kullanarak içini temizliyordum . İç aksamda kimyasal kullanmayı pek sevmiyorum .Onun içinde genelde bir bezi ıslatıp diğer bezlede kurulayarak temizliyorum iç tarafı . Vakit bol olunca detaylıca girişeyim dedim . Biliyoruz ki sökmeden detay olmaz :)

İlk aldığım zamanki uygulamlardan bir kesit vereyim 7-8 ay öncesiydi sanırım . Islak kuru süpürge , buhar makinası , çeşitli fırçalar ve kimyasal karışımları ile temizlemiştim.

Gelelim günümüze :
Genelde iç temizlikte arka taraftan başlayıp . Öne doğru ilerlemeyi seviyorum . Sökebileceklerimi söktükten sonra ilk olarak süpürdüm ondan sonra fırça yardımıyla yüzeyde tutunan kirleri yüzeye çıkartarak bir kat daha süpürdüm . Hazırladığım karışımı beze sıkarak bagajdaki kumaş kısımların üstünden geçtim sonrasında da kuru bez yardımıyla ıslaklığını aldım . Tüm plastik aksamları fırça yardımıyla güzelce temizledim .

Bagajı bitirdikten sonra tüm arabayı yine aynı yöntemle süpürdüm . Kapı pandizotlarını yine aynı şekilde fırçaladım .

Pandizotlar bittikten sonra taban halısına geldi sıra güzelce ıslatıp fırçaladıktan sonra bezle suyunu alıp kurulamaya bıraktım .

İç mekanda söktüğüm plastikleri , koltuk kenarlarını , paspasları fırçaladıktan sonra kuruladım aynı şekilde .

Direksiyonda colurlock deri temizleyici ve deri fırçası kullandım . İlk temizlememde tüm kiri alamasamda ikinci aşamada tüm kirleri aldım .

Son düzenleme:

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Motor temizliği ile devam edelim . Bundan önceki yıkamada kaput keçesini çıkartıp altını ve kendisini temizlemiştim bu sever çok gerek duymadım motoru yıkadıktan sonra nemli bir bezle üstünden geçtim sadece . Motor genel anlamda temizdi ama tozlanmıştı ilk olarak degreser sıktım . Sonra foam atıp fırçaladım . Basınçlı makina ile kiri ve köpüğü akıttan sonra aracı çalıştırdım motor ısınırken bende suyunu almaya devam ettim . Motorplast alıp koruma altına almak istiyorum .

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@mbonat devamı ne zaman geliyor ? Konuyu bölmiyim dedim merakla bekliyorum.:komik::komik:

Tam yorum attım motor partı geldi.:D Ellerine sağlık, bide ricam uygulamada kullandığın kimyasalları ve oranlarını belirterek daha iyi yardımcı olabilirsin.:) (İç aksam da göremedim ondan dolayı yazdım.)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mbonat dostum ellerine sağlık pırıl pırıl çıkmış :) benim de koltukları söküp Bi temizlik yapmam şart :D ben de kullanılan ürünleri ve sulandırma oranlarını rica edeceğim :) birbirimize rehber olma niteliğinde güzel oluyor bu detaylar da :)

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
@mbonat dostum ellerine sağlık pırıl pırıl çıkmış :) benim de koltukları söküp Bi temizlik yapmam şart :D ben de kullanılan ürünleri ve sulandırma oranlarını rica edeceğim :) birbirimize rehber olma niteliğinde güzel oluyor bu detaylar da :)
Golfün koltukları çok kolay sökülüyor . Spor koltuk ve airbag olduğu için baya ağır sökerken bele dikkat etmek lazım . En önemliside çıkartıken b sütünü gibi plastikle çizilebilir . Koltuğu taktıktan sonrada aracı 1-2 hafta kullandıktan sonra tekrardan vidaları torklamak çok önemli. Bmwlerin servis kitapcığında sökülen koltuk tekrar takılırken vidalara locate sürün yazıyor . Bizim kitapcıkta öyle bir şey yok . Koltuk sökülmüşken tavan temizliği çok rahat oluyor .
Sulandırma oranında genelde valet pro apc kullanıyorum . Arka tarafında 1:10 sulandırın yazıyor . Genelde iç mekanı temizlerken 1:20 -1:15 sulandırıyorum ben . Her ürünün arkasında sulandırma oranı yazıyor ama genel anlamda apcyi 1:20 sulandırarak kullandığımızda . Yüzeyde sıcak değilse zarar veremeyiz . Hatta şöyle söyliyim bir arkadaşımızın f10 bmw aracının koltuklarını cif ile temizledik ve hiçbir zararı olmadı ilkgünkü gibi çıktı . Sihirli sünger amway loc saf apc neler denedik çıkartamadık en son cif çıkardı . Araba şantiyeye gidip geliyordu koltuklar çok kötü durumdayı normal temizlikte tabi kullanmıyoruz özellikle gerçek deri dışındaki yüzeylerde bence yüzeye özel temizleyici kullanmak yanlış . Sürekli temizleyi ile temizlemekte yanlış . Yüzey çok kirli değilse nemli bir bez çoğu zaman kiri çıkartıyor . Tabi koruma ürünleri farklı

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Cesaretine hayran kaldım :) Beyin filan kapatılmamış herşey açıkta, foam ile köpükleyip sonra basınçlı su tuttun sanırım? Ben cesaret edemedim şahsen :) Birde dikkatimi çekti, motor kapagında amblem vs. yok mu?

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Cesaretine hayran kaldım :) Beyin filan kapatılmamış herşey açıkta, foam ile köpükleyip sonra basınçlı su tuttun sanırım? Ben cesaret edemedim şahsen :) Birde dikkatimi çekti, motor kapagında amblem vs. yok mu?
1.4 tsi motorlarda audi haricinde logo yok . Hocam özellikle daha önce orası burası sökülmemiş araçlarda çokta dikkat etmeye gerek yok . motor beyni zaten suya dayanıklıdır . Kablo demetlerinin kafalarında conta olur sızdırmazlığı sağlamak için . Önceden tamir görmediyse zaten su geçirmezler .
Motor yıkamadan önce motor soğuk olucak . Kapaklar kablo kafaları kontrol edilecek . Ondan sonrada istediğiniz gibi uygulama yapın zarar vermezsiniz . Basınçlı suyu tutarkende çok yakından tutmamaya özen gösterin yeter . Kurutma aşamasında kaput açık olucak motor çalışırken kurulamaya başlamcak komperasör olursa çok daha iyi olur . Eğer kaput kapalı arabayı çalıştırasanız buharlaşan su kaput keçesine temas eder ve keçeniz sarkar .

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstad valla bende cesaretine hayran kaldım hep imrenmisimdir bu motor temizleme konusuna hiç cesaret edemedim bide benim araç yaşlı ufak hatayı affetmez yani ondan belki, bizim sanayide ustalar hep şey der en sağlıklı motor dışı kirli motor diye :kop: neyse çok güzel uygulama olmuş ellerinize sağlık

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Üstad valla bende cesaretine hayran kaldım hep imrenmisimdir bu motor temizleme konusuna hiç cesaret edemedim bide benim araç yaşlı ufak hatayı affetmez yani ondan belki, bizim sanayide ustalar hep şey der en sağlıklı motor dışı kirli motor diye :kop: neyse çok güzel uygulama olmuş ellerinize sağlık
araç pd sanırım hocam beyni sigorta kutusunu alternatörü poşede sarın devam edin derim dizel motorda risk daha motorun temiz olmasının avantajı olası bir kaçağı gözle farı etmek çok daha kolay oluyor