Golf 7.5 İç ve motor detay uygulamalarım

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Oooo sökerek yapılan iç temizlik, alırım bi’ dal :taraa:

Hocam koltuk sökmek en sevdiğim, ama içeri dışarı işi sıkıntı. Koltuk raylarını çok iyi kollamak gerekiyor.

Elinize kolunuza sağlık çok iyi görünüyor her şey. Anladığım kadarıyla uygulamalarınızın devamı gelecek. Naçizane tavsiyem her uygulamaya farklı konu açmaktansa tek bir başlık altında uygulamarınızı toplamak daha derli toplu oluyor :)
kesinlikle hocam bir başlık açacağım ben de

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Tsi motora sizin gibi cesur yaklaşmak bir sorun yaratmıyor di mi?
Üstede açıkladım insanlara kim bu algıyı yarattı bilmiyorum ama ne tsi motor ne de dsg bir bomba değil . Bu benim 2. Tsi motorlu aracım bundan öncede 1.0 tsi motorlu golfe biniyordum . Onunda motorunu çok yıkadım ve maskeleme yapmaksızın basınçlı makina ile yıkadım . Susuz motor yıkamada temizlemek için daha çok kimyasal kullanılıyor ve bu kimyasallar borulara plastiklere zarar veriyor haliyle . Durulama yapılmadığı için kimyasal yüzeyde kalıyor . Benim fikrimce motor temizliği su ile yapılmalı . Eski bir arabanız varsa sorun çıkartabilecek yerleri maskelersiniz yıkarsınız . Susuz temizlikte zaten %100 temizlik almak çok çok zor . Dediklerim yanlış anlaşılmasın basınçlı suyu tabiki de kasap gibi tutmamak gerekiyor :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Üstede açıkladım insanlara kim bu algıyı yarattı bilmiyorum ama ne tsi motor ne de dsg bir bomba değil . Bu benim 2. Tsi motorlu aracım bundan öncede 1.0 tsi motorlu golfe biniyordum . Onunda motorunu çok yıkadım ve maskeleme yapmaksızın basınçlı makina ile yıkadım . Susuz motor yıkamada temizlemek için daha çok kimyasal kullanılıyor ve bu kimyasallar borulara plastiklere zarar veriyor haliyle . Durulama yapılmadığı için kimyasal yüzeyde kalıyor . Benim fikrimce motor temizliği su ile yapılmalı . Eski bir arabanız varsa sorun çıkartabilecek yerleri maskelersiniz yıkarsınız . Susuz temizlikte zaten %100 temizlik almak çok çok zor . Dediklerim yanlış anlaşılmasın basınçlı suyu tabiki de kasap gibi tutmamak gerekiyor :)
Merhaba, kimyasalı doğru sulandırma oranı ve doğru teknik ile kullanıldığında kalıntı bırakmadığı gibi plastik malzemelere de zarar vermiyor. Af verso, ceviz prewash gibi ürünler kullanıyoruz.
Siz cevizi saatlerce hatta günlerce yüzeyde bekletip ne zarar vereceğini test ettiniz mi? Biz hiç bir zararını görmedik, kaldı ki doğru teknik ile motorda kimyasal kalmıyor.

Aşağıdaki linkten konuyu ayrıntılı incelemenizi tavsiye ederim.

Susuz Motor Temizliği ve Koruma

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bence çok kesin ve net ifadelerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz, düzgün oranda sulandırılmış kimyasalllar neden zarar versin, ayrıca sadece su ile nasıl bir temizlik olacak, sadece tozunu alabilirsiniz. Adam detaya yeni başlamış deyelim, 5-10 senedir aracının motoru hiç temizlik görmemiş bu aracı nasıl su ile temizleyeceksiniz. Yada bir tek siz biliyorsunız biz bütün detay alemi yanlış yapıyoruz.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bu motor 125 lik tsi 3 senedir kullanılan 40000 km de olan bir araç ben bu motoru ağır temizleyici ürünler yetmezmiş gibi sihirli süngere kadar kullanarak yarım günden fazla süre harcadım temizlemek için senin dediğin su tutma ile temizlik yapılabiliyorsa eğer ben boşa uğraşmışım yazık etmişim emeklerime
Şuan insanları tamamiyle yanlış yönlendiriyorsun
Kimyasalsız temizlik yapamazsın
Basınçlı suyla zaten detaycı adamın motor işi olmaz olamaz o riske gitmez detaycı adam
Kesin net cümleler kullanmadan önce diğer uygulama konularımıza bakıver bi zahmet de temizlik oluyor mu olmuyor mu bi öğreniver

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Bence çok kesin ve net ifadelerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz, düzgün oranda sulandırılmış kimyasalllar neden zarar versin, ayrıca sadece su ile nasıl bir temizlik olacak, sadece tozunu alabilirsiniz. Adam detaya yeni başlamış deyelim, 5-10 senedir aracının motoru hiç temizlik görmemiş bu aracı nasıl su ile temizleyeceksiniz. Yada bir tek siz biliyorsunız biz bütün detay alemi yanlış yapıyoruz.
Tekrardan okuyun bakalım . Okuma anlama önemli tabi .

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye

Bu motor 125 lik tsi 3 senedir kullanılan 40000 km de olan bir araç ben bu motoru ağır temizleyici ürünler yetmezmiş gibi sihirli süngere kadar kullanarak yarım günden fazla süre harcadım temizlemek için senin dediğin su tutma ile temizlik yapılabiliyorsa eğer ben boşa uğraşmışım yazık etmişim emeklerime
Şuan insanları tamamiyle yanlış yönlendiriyorsun
Kimyasalsız temizlik yapamazsın
Basınçlı suyla zaten detaycı adamın motor işi olmaz olamaz o riske gitmez detaycı adam
Kesin net cümleler kullanmadan önce diğer uygulama konularımıza bakıver bi zahmet de temizlik oluyor mu olmuyor mu bi öğreniver

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kimyasalsız motor yıkama yazılmamış orda tekrar oku . Boşu boşuna uğraşmışsın yazık emeklerine . Risk yok üretilirken ona dikkat ediliyor zaten .

mbonat

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Yorum yapan arkadaşlar sanırım motoru yakından incelememişler . Aşağıya motor demetlerini bırakıyorum detaylıca bakılırsa zaten içindeki contaları görücekler. Motordaki tüm parçalar suyu dayanıklıdır . Beyin gibi hassas zannettikleriniz parçalar zaten dış etmenlerden korunması için ona göre üretiliyor . Üst postlarda belirttiğim gibi aracınızda oynama tamir vb yoksa zaten fabrika çıkışlı standartlarda bu parçalar sudan zarar görmez . Beyni tamir ettirsiniz farı replika takarsın saçma sapan işçilik ve parçalar sonucunda evet o parçalar su geçirir . Tekrar yazıyorum fabrika çıkışlı tamir görmemiş aracın motor bölümündeki parçalara su ile zarar veremezsiniz . Evet kimyasal kullanmak zararlıdır su ile alabileceğin tüm kirleri almak için boşu boşuna kimyasal kullanıyorsunuz . Onun yerine su kullansanız zaten çoğu kir akıcak . Doğru yerde kullanılan basıncın zaten bir zararı olmaz .

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Motor yıkamayla İlgili onlarca yöntem var mesela bakınız guru abiye belli parçaları maskeliyor ardından dayıyor foamı üstünede basınçlı suyu. Herkes bildiğini yapıyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yorum yapan arkadaşlar sanırım motoru yakından incelememişler . Aşağıya motor demetlerini bırakıyorum detaylıca bakılırsa zaten içindeki contaları görücekler. Motordaki tüm parçalar suyu dayanıklıdır . Beyin gibi hassas zannettikleriniz parçalar zaten dış etmenlerden korunması için ona göre üretiliyor . Üst postlarda belirttiğim gibi aracınızda oynama tamir vb yoksa zaten fabrika çıkışlı standartlarda bu parçalar sudan zarar görmez . Beyni tamir ettirsiniz farı replika takarsın saçma sapan işçilik ve parçalar sonucunda evet o parçalar su geçirir . Tekrar yazıyorum fabrika çıkışlı tamir görmemiş aracın motor bölümündeki parçalara su ile zarar veremezsiniz . Evet kimyasal kullanmak zararlıdır su ile alabileceğin tüm kirleri almak için boşu boşuna kimyasal kullanıyorsunuz . Onun yerine su kullansanız zaten çoğu kir akıcak . Doğru yerde kullanılan basıncın zaten bir zararı olmaz .
Yazdığımı bi okusanıza önce :) Açık kabloları her şeyi gösterdim. Alternatörü var sensör soketi var bunun. Nereye suya dayanıklı hangi motor suya dayanıklı üretilmiş? Beyni farı sıvı contayla yalıttılar diye motoru suya dayanıklı zannediuorsunuz. Bu kabloların ne kadar su basıncına, debisine dayanacağının hesabını bile yaptık biz. az sonra paylaşırım. Kimyasal zararlı diyosun hala cevizi günlerce test ettik diyorum sen test ettin mi? Yöneticilerden ricam konuyu kilitlemeyin yaptığım hesaplamayı paylaşacağım. Arkadaşta bize motorun suya dayanıklı olduğunu bir fabrika beyanı ile kanıtlasın bakalım görelim.

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ne bu gergin egoist ben bilirim tavırları? Kimseyi duygusal tatmin etmek amacıyla burda değiliz. Doğru yanlış keskin cümlelerle tabir ediliyor,üstadlar yorumda bulunuyor yoruma eleştiriye kapalı olan neden konu açma zahmetinde bulunuyor ? Burası kişisel bir mecra değil verilen öneriler veya bilgiler tek kişiye değil bulunan üyelere ve sonraki üyelere aktarımda bulunuyor. Yazıp,çizip konuşurken üslubumuza özen gösterelim. Buradaki çoğu kimse geçen pazartesi başlamadı bu işlere :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Neyse arkadaşlar uzatmayalım, genç arkadaşımız forumumuzun kalite düzeyi, sevgi, saygı ve üslübü konusunda pek fikir sahibi değil sanırım. Ben kendisinden özür diledim yarı yaşımda olmasına rağmen ki bunu takmam biliyorsunuz. Sadece biraz üslübünü düzelmesini rica ediyoruz kendisinde o kadar. Doğruları her zaman bulduk yine buluruz gerisi önemli değil. Burası tartışmaların bile doğru üslüp ile yapıldığı, düzeyli bir ortam ve bunu idame ettirecek de yine bizleriz, saygılarımı sunarım.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Eyvallah hocam. Bir kaç yıl önce sizin araç gibi kendi tsi aracıma uzman butik yerde işlem yaptırmıştım, orda ki abi de demişti, suyu tutuşta önemli diye. Kendim bi türlü cesaret edemedim. O nedenle bir sorayım dedim. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hesaplamayı buldum, paylaşalım bakalım :)

Elektronik bir aksamın belirlenen suya dayanım dereceleri var. En iyimser şekilde düşünüp yüksek derecede suya dayanıklı olduğunu varsayalım. Arabanın elektronik aksamı tamamen suyun altında dayanıklı değil de onun bir alt kademesi gibi kabul edersek (tabi bu imkasız) maksimum 100 kpa su basıncına dayanımı olurdu.

Daha somut hale getirelim;
1 bar yani 1mm2 yüzeye 0,1 newton kuvvet = 100 kpa ya eşit.
Yerçekimi ivmesi "g" yaklaşık 9,8 n/kg olduğunu düşünürsek;
100kpa = 0,01 kg yani 1mm2 lik yüzeye yaklaşık 10 gram basınca kadar su dayanımı var demek. 1mm2 alana sadece 10 gram! Dakikada kullanılan su hacminin de sınırları belirlenmiş, o da ayrı bir konu.

Yıkama makinesinin çıkış basıncı 150 bar yani 15.000 kpa !