Golf 8 Detaylı Temizlik, Pasta-Cila ve Seramik Uygulaması

OnurCK

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba sevgili forum üyeleri bugün 1 sene sonrasın da aracıma aslında yaza girişte yapmayı planladığım pasta-cila, seramik uygulamasını uyguladım hemen paylaşamadım ancak yarışma da bitmeden paylaşmak istedim. Umarım keyif alırsınız.

Önce aracın pis resimleriyle başlıyorum.

Burada da her zamanki gibi lastik ve janttan başlıyorum. Normalde sadece flowey ile yaptığım temizliğe deturner bloody whells'ı kattım. Bunları uygularken bayağı bir de ekipmanla birlikte çalıştım. Siyah jantlar sıfır gibi temiz oldu.

Ardından hem derinlemesine temizlik hem de üstünde kalan varsa herhangi bir korumayı sökebilmek için jantta kullandığım adbl pompanın tertibatını söküp köpükten sprey moduna aldım KC GS ve öne yapışan böcekler için K2 anti insect ile ön temizliğini gerçekleştirdim.

GS'yi duruladıktan sonra Magifoamla köpük atıp ince yerleri detay fırçasıyla geçtim. Onu durulayıp arkasına V-Floc la bol köpüklü temaslı yıkamasını yaptım.

Bir durulama daha yaptıktan sonra kapalı garaja çekip sprey pompayla V-Floc ve biraz suyla kil için bi karışım hazırladım. Valet Pro mavi kille tüm pislikleri aracın boyasından aldığıma emin oldum. Sonrasında yüzeydeki sabunlu suyu almak ve artık kurulamak için KC Gsf ile bir yıkama daha gerçekleştirip artık kurulamak için kapalı garaja tekrar soktum. Aracı ince yerlerini havayla geri kalanınıysa havluyla kuruladım. Sonrasında dış plastikleri kağıt bantladım. Su damlası kalmadıktan sonra pasta cila yaparken problem olmaması için kaputla tamponun arasına havlu sıkıştırdım.

Sonunda K2 Klinet Proyla yüzeyi temizleyip pasta cilaya başladım.

Makine olarak: LE T4200

Kalın kat ped ve pasta: LE Heavy Cut Compound ve LE Mikrofiber Ped

Orta kat ped ve pasta: ADBL Super Polish ve LE Medium Cut Ped

Son Kat Ped ve pasta: Angelwax Redemption ve LE Soft Cut Ped

Son 2 panelim kala makine durmadan uyarı vermeye başladı neden olduğunu anlayamamıştım ki bir anda dumanlar çıkıp makineyle pedin birleşim kısmından siyah siyah parçalar fırladı, pedi yaktık:). Neyseki boyaya zarar gelmedi. Çiziklerin çoğunluğunu 3 aşamada aldım. Piano black kapı çitalarınınsa tamamından aldım.

Pasta cilamı tamamladıktan sonra pastaların yağından arınması için seramik öncesi KC GSF ile son yıkamasını yapıp kurulayıp seramik uygulamasına geçtim. Boyalı kısımlarda CarPro Dquartz Go, plastik ve jantlarda ise geçen seneden kalma K2 Gravonla seramikledim. Dquartzı tek kat olarak uyguladım. Sonrasında araç 5 gün boyunca kapalı garajda seramik sertleşsin diye yattı.

Beklemeden sonra biraz gezindim arka tamponda normalde inanılmaz toz birikmesi olurken onu büyük ölçüde engelledi. En son aşamada da son bir kez dışardan yıkayıp lastiklere CarPro Darkside sürdüm. Camlarada Glaco sürdüm. Dışını da bu denli temizlemişken içini temizlememek olmazdı. İçini 1:10 KC PO, ADBL Bonnet, koruma içinde Deturner Interior Dressing le koruma altına aldım.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Eksik birşey kalmamış :) , detay adına her bilgi mevcut. :nazar:

OnurCK

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

OnurCK

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir detay çalışması olmuş. Yarışmada başarılar dilerim. :gulumsemex:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline saglik.hocam hersey yolunda gitmis.
Polisaj gayet basarili :)

OnurCK

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, çok güzel olmuş gerçekten :)
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir detay çalışması olmuş. Yarışmada başarılar dilerim. :gulumsemex:
Elinize sağlık valla. Okurken ben yoruldum Sizi cok yormuştur
Eline saglik.hocam hersey yolunda gitmis.
Polisaj gayet basarili :)
Sağ olun hocam gerçekten bayağı yordu ertesi güne uçağım var diye 2 günde pasta seramiği sabahtan akşama uğraşıp bitirdim.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arabanin rengine mi yanayim yapilan islemlerin detayina mi bilemedim, masallah cok guzel olmus nazar degmesin

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi