Güncel Akaryakıt Fiyatları

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #81
İş yerinde de konuşuyorlar bu zamları ama bazıları zeytin dalı operasyonuna sığınıp çıkışıyor yok askere para lazım yemek lazım mermi lazım yok bomba lazım bilmem ne helali hoş olsun bu paralar diye muhabbetler dönüyor. Hiç o muhabbetlere girmemekle birlikte evimin yakınlarından servis geçmesine rağmen her gün işe arabayla gidip geliyorum yolda da göstere göstere topuklayıp servisi solluyorum. Vallahi isterlerse 10 lira yapsınlar gene arabayla gideceğim gene arabayla gideceğim. Ama işin komik tarafı bu zamları bu şekilde savunan kişiler hem bana benzin pahalı yazık günah parana diye kendilerince sözde abilik yapıp akıl verirlerken paydos zilinin çalmasına dakikalar kala bizi de bıraksana diye önceden yolunu yaptıkları zaman arabanızla gelin ki benzin alıp görevinizi yapın askere para lazım diye tersliyorum. O zaman da terbiyesiz olan ben oluyorum :)

Askere her zaman para lazım onlar olmazsa biz buralarda rahat olamayız, olamazdık. Hatta şu saatlerde koğuşunda uyuyan askerin yattığı yatağın benim yatağımdan daha temiz bir yatağa sahip olmasını, nöbete kalkan askerin elini yüzünü sıcak suda yıkayabilmesini canı gönülden isterdim. Askerine önem vermeyen ülkelerin hali ortada ancak askerlik yeni başlayan bir şey mi de şimdi para lazım oldu şimdi mi değer kıymet görmeye başladı? Yıllardır asker var bu ülkede pek çoğumuz askere gittik kimse kimseyi kandırmasın nizamiye dışına adım atan askerleri esnaf kazıklarken askerin kıymeti kıymeti yoktu da şimdi mi oldu. Şehit düştükleri zaman binlerce insan cenaze törenine milliyetçi damarı kabarmış vaziyette katılırken bu adamları çarşıda kazıklayıp asker diye hor gören kişiler kimlerdi. Bunlar da ayrı tartışma konuları.

Neyse konumuza dönelim, aracın benzinli mi dizel mi diye soruyorlar benzin diyorum. Bu sefer de tüplü mü diyorlar hayır benzinli diyorum, bu sefer de az yakıyor herhalde diyorlar ama biriktirdiğim fiş ve slipleri gösteriyorum 200 250 liralık slipleri gördüklerinde ben 50 liralık alıyorum sende para çok deyip ertesi gün ya da maaşlar yatınca hemen borç istiyorlar elbetteki vermiyorum çünkü geri veremeyecek. Acıma yetime şeklinde başlayan bir atasözü var. O atasözü günümüz Türkiyesinde alt gelirli gurubun belli bir siyasi görüşe sahip olanlarını temsil ediyor maalesef bu yüzden bir şeylerin ters gittiğini görmeleri için açıklama yapmak yerine kötü davranmakta buldum çözümünü, karşıma oturtup anlatsam anlamazlar çünkü. Üst gelirli zaten almış başını gidiyor o kadar ÖTV MTV' ye rağmen akşam reklamı yapılan aracı sabah yolda renk renk görüyorum bu işe akıl sır erdiremiyorum ama akaryakıt fiyatlarını aşağı çekecek tayfa işte bu alt gelirli gurup olacaktır. Nasıl ki cam filmi için yediden yetmişe hepsi seferber oldular 1-2 haftada yasağı kaldırdılar kafalarını çalıştırıp becerebilseler akaryakıt fiyatlarını 1 hatta 2 liraya kadar çok rahat aşağı çekebilirler ama benim bu konuda ümidim yok. Arabası olmayan beni ilgilendirmiyor, olanda 50 liralık aldığım için etkilemiyor şeklinde matematik katilliği yaptıkça böyle gelmiş böyle de gider.

Bu sebeplerden dolayı bence güncel akaryakıt fiyatlarına gelen zamları paylaşıp başlığa her girenin moralini bozmaktan ise hangi markanın istasyonu ne kadar indirim yapıyor ve daha ucuza benzini nasıl alabiliriz bunları tartışmalı ve paylaşmalıyız diye düşünüyorum :)

Ha bu arada Suriyeli bir işçi ile sohbet ettim. Belediye buna kömür vermiş bu da soba falan almış ama kömürü bir türlü tutuşturamamış ne odunu var ne çırası ne de gazetesi. Evde çoluk haliyle çocuk rezil olmuşlar. Sobalı evde büyüdüğüm için tecrübe var tabi, hallederim deyip gittim evlerine çok matah bir iş yapıyormuşum gibi 2 dakikada sobayı tutuşturdum ailecek bir omuzlarına alıp havaya atmadıkları kaldı. Biz nasıl misafire çay ikram ediyorsak onlarda kahve ikram ediyormuş onu gördüm, neyse. Biz Suriye' e mazot yakarız bu kömür ne rezil bir iş. Bizim kazanlarımız sobalarımız hep mazotla dizelle çalışır biz her yeri bunlarla ısıtırız dedi. Dedim burada kralı gelse mazotu ısınmak için öyle şırıl şırıl döküp yakamaz litresi 5 lirayı geçti dedim. Bizde savaştan önce bilmem kaç bir şey dedi sonra bizim paraya çevirip 10 litresi 1 lira dedi. Benzin ne kadardı dedim gene bir hesap kitap yaptıktan sonra 4 litresi 1 lira dedi. Şimdi mazot ne kadar dedim, şimdi çok pahalı oldu 2 litre 1 lira dedi. Benzinin de 1 litresi 1 lira olmuş, ve şunu ekledi. Eski fiyatına gelmediği sürece arabaya binmem kimse binmezse mecbur indirecekler çünkü çok pahalı dedi. Sırf memleketinden dolayı herkesin Suriyeli diye seslendiği bir adamın dünya görüşüne hayran kalmamak elde değil. İnsanın bu fiyatlar karşısında zamlı haliyle bile olsa Suriyede mülteci olası geliyor :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çok güzel yazmışsın, yüzümde tatlı bir tebessümle okudum.Eline sağlık.

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Nobran sabah sabah iyi geldi bu yazdıkların. Çünkü ben usandım laf anlatmaktan ancak karşımdaki vatandaşlar usanmadı.

Hiç unutmuyorum ,kamu da şef konumunda bulunan birisinin şu yorumu içimi parçalamıştı.

"Neden bu kadar benzin/mazot zammına kafayı takıyorsun? Bunlar lüks giderler!!!

Biraz düşündüm. Bilmiyordu ki sabah işe gelirken bindiği minibüs, kızını görmek için İstanbul'a gittiği otobüs, karnını doyurmak için pazardan aldığı her türlü sebze, meyve.......

Bunların hepsi o lüks dediği mazota bağlıydı..

Sanırım başka bir şey söylemeye gerek yok diye düşündüm, çayımdan bir yudum daha alıp dünya görüşü böyle olan birisinin karşısında nefes tüketmenin gereksiz olduğunu anladım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Nasıl olur? İndirim değildir o yanlış görmüşsünüzdür zamdır o zam :D

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Dostlar günaydın şimdi size ilginç bir veri hazırladım
Brent petrol 68 dolara düştü bizim kurda 3.77 (05.02.18) bu açıdan
1varil ham petrol 256 tl ediyor
Ocak ayı zirve döneminde 71 dolar petrol kur 3.75 di
1 varil 266 tl idi
Şimdi dostlar varilde tl bazında yaklaşık yüzde 4 kayıp var ken fiyatlarda neden gevşeme yok yani en azından 5.20 mazotta 10 kuruş ve benzinde 12 kuruş indirim olması lazım ama hep vergiye kalsın mantığı yanlış bir mantık bu şekilde olunca kur ve petrol artıyor ve sonunda hep zam geliyor fiyat inmiyor yani vergi oranı sabit değil sürekli değişken sanırım ben böyle algılıyorum

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
@technologyst zaten akaryakit fiyatlarini hic bir zaman anlamis degilim. Dovizin ve varil fiyatlarinin dustugunu duyariz ama kisa zaman sonra akaryakita bilmem kac kurus zam haberlerini goruruz.
Yada tam tersi olabiliyor. Alistik artik!

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Meselenin varil fiyatı olmadığı yıllardır ortada zaten. Fiyatlar Ukrayna ve Kırım olayları sebebiyle 2015 yılında Rusya doğalgaz ekonomisine karşı ABD-Suudi Arabistan ikilisinin aşırı petrol arzı uygulaması zamanında nasıl düşmediyse (ki bu dönem petrol fiyatı yerin dibini görmüştü), İran ambargosu ile ilgili olarak taraflar 2016 senesinde anlaşma yapmasına rağmen nasıl düşmediyse şimdi de düşmeyecektir. Yıllardır tercih edilen yatırım yönetimi ve bunun doğal sonuçları...

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Benzin indirim yarın 16 kuruş
http://m.hurriyet.com.tr/son-dakika-arac-sahiplerine-iyi-haber-benzine-indirim-geliyor-40734924

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
technologyst' Alıntı:
Benzin indirim yarın 16 kuruş
http://m.hurriyet.com.tr/son-dakika-arac-sahiplerine-iyi-haber-benzine-indirim-geliyor-40734924
8 -12 kuruş arası diye okudum bende haberi.

Bakalım ne kadar olacak :)

Mazota da gelse keşke depoyu doldururum hemen.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@onurçiko @Can beyler fluenc dizelde ışık yanıyordu 4 gündür 10 liralık mazot aldım hanıma
hanımın arabaya el koydum onunla geziyorum onunda lpg si bitti her yer boş ama indirim benzine geldi :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
technologyst' Alıntı:
@onurçiko" @"Can beyler fluenc dizelde ışık yanıyordu 4 gündür 10 liralık mazot aldım hanıma
hanımın arabaya el koydum onunla geziyorum onunda lpg si bitti her yer boş ama indirim benzine geldi :)
İndirim beklerken bindirim gelmesinde:)

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Benzine gelen son zamda motorine gelmemişti. O yüzden indirim gelmeyebilir. Ama şurası bir gerçek. 16kuruş indirim geldiyse 2haftayı bulmaz daha fazla zam yapılır.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Valla daha da mazota indirim gelmezse yuh artık diyecem 62 dolar brent petrolü varil fiyatı 236 tl oldu yakımda rafineri açacam az kaldı 70 den 62 düştü hala indirim YÖK bence hepsine 20 kuruş indirim yapsınlar