-Güncelleme- Yalıtım Uygulaması

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar herkese iyi haftalar iyi forumlar.

Geçtiğimiz cumartesi Opel Astra K 1.4 Turbo aracıma Kaput,Bagaj Kapağı,Bagaj içi ve arka koltuk olarak izolasyon uygulaması yaptım.

Bunuda değerli forum arkadaşlarım sizlerle paylaşmak istedim.

Amatörce yapılan bir işlemdir tüm işlemleri kendim yaptım.

Astra K Arka koltukları sökmek bildiğiniz zülüm bu arada en zorlandığım yer arka koltukları sökmesi oldu.

Kaput Öncesi

Kaput Sonrası

Bagaj Öncesi

Bagaj Sonrası

Koltuk Altı ve Bagaj içi Öncesi

Koltuk Altı ve Bagaj içi Sonrası

Ürün et kalınlığı 6mm. Dışı yanmaz alüminyum folyo kaplı..
Şahsen bir daha yapacak olsam ürünü 10-15 mm kalınlığında alırdım.
Şayet kapılara ve davlumbazlara uygularken ürünü 15 mm alacağım.

Araç benzinli olduğu için motor sesi olarak çok bir şey anlamadım fakat bagajdaki ürünlerin plastiklere değdiğinde ki tıkırtısı kesildi ve bagaj kapanırken daha tok kapanıyor.

Dediğim gibi uygulama yapacak olan arkadaşların 10-15 mm arası bir ürün kullanmasını tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Emeğine yüreğine sağlık. İzolasyon la ilgili çok ürün var. Sizin kullandığınız ürün hangisi fiyat performans uygulama zorlukları gibi konularda da bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Güle güle kullanın faydası olur umarım. Benimde yaza doğru yalıtım planım var. Takipteyim.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
emeğinize sağlık ciddi fark olmuştur ben çift kat uygulama yaptım i20 aracıma önce balansı almak için bitüself uyguladım arkasından 6-8mm civarı ses -ısı yalıtım malzemesi kendineden yapışkanlı uyguladım zemin ve tavan hariç tüm aracın kapılar bagaj zemini bagaj kapağı motor kapağı motor arkası bagaj tavan kısmı yani yalıtım az olan yerlerin tamamına yalıtım yaptım çok ciddi farketti. zemineyapmamamın sebebi zeminde pvc komple kaplama yaptırmıştım aracım için o kısma yapmadım. arka koltuk altı ile motor kısmı arasında kalan kısım ile tavan hariç her yer yalıtımlı. kesinlikle çok emek veriyorsun ama ciddi fark ediyor.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
emeğinize sağlık ciddi fark olmuştur ben çift kat uygulama yaptım i20 aracıma önce balansı almak için bitüself uyguladım arkasından 6-8mm civarı ses -ısı yalıtım malzemesi kendineden yapışkanlı uyguladım zemin ve tavan hariç tüm aracın kapılar bagaj zemini bagaj kapağı motor kapağı motor arkası bagaj tavan kısmı yani yalıtım az olan yerlerin tamamına yalıtım yaptım çok ciddi farketti. zemineyapmamamın sebebi zeminde pvc komple kaplama yaptırmıştım aracım için o kısma yapmadım. arka koltuk altı ile motor kısmı arasında kalan kısım ile tavan hariç her yer yalıtımlı. kesinlikle çok emek veriyorsun ama ciddi fark ediyor.
hocam bitüselfin tam olarak amacı nedir? ben de aracıma böyle bi uygulama yapmak istiyorum ancak ne yapmama gerekiyor hangi ürünü almam daha doğru olur? bu gibi konulara tam hakim değilim.

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye

Geçtiğimiz cumartesi Opel Astra K 1.4 Turbo aracıma Kaput,Bagaj Kapağı,Bagaj içi ve arka koltuk olarak izolasyon uygulaması yaptım.

Astra K Arka koltukları sökmek bildiğiniz zülüm bu arada en zorlandığım yer arka koltukları sökmesi oldu.

Kaput Öncesi

Kaput Sonrası

Bagaj Öncesi

Bagaj Sonrası

Araç benzinli olduğu için motor sesi olarak çok bir şey anlamadım fakat bagajdaki ürünlerin plastiklere değdiğinde ki tıkırtısı kesildi ve bagaj kapanırken daha tok kapanıyor.

Dediğim gibi uygulama yapacak olan arkadaşların 10-15 mm arası bir ürün kullanmasını tavsiye ederim.

elinize sağlık sesler güzel farklılık var hangi ürünleri tercih ettiniz

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğine yüreğine sağlık. İzolasyon la ilgili çok ürün var. Sizin kullandığınız ürün hangisi fiyat performans uygulama zorlukları gibi konularda da bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Güle güle kullanın faydası olur umarım. Benimde yaza doğru yalıtım planım var. Takipteyim.
Merhaba etürkeli.com adlı siteden aldım. Sitenin sahipleride telefonda da bilgiler verdi. Totalde 275 tl gibi bir miktar tuttu yalıtım işi.
Zorluklar plastiklerin dişlerini kırmamak ve benim aracımda zor arka koltukları sökmek.

Konu için yaza kalmaz benim kapılara yapacağım sizi yeniden bilgilendiririm yapınca.

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bitsufel benim elimde de vardı fakat yapıştırmadım. Isıtmak gerekiyor vs dediler uğraşmamak için yapmadım.

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
elinize sağlık sesler güzel farklılık var hangi ürünleri tercih ettiniz
Aracınız Kia Ceed ise bir önceki aracım ceeddi kesinlikle ihtiyacınız var.

Ben 6mm etürkeli alüminyum folyolu kendinden yapışkanlı izolasyon kullandım.

Totalde 275 tl civarı tuttu.

Aldığım yer ise etürkeli adı altında bir site

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Aracınız Kia Ceed ise bir önceki aracım ceeddi kesinlikle ihtiyacınız var.

Ben 6mm etürkeli alüminyum folyolu kendinden yapışkanlı izolasyon kullandım.

Totalde 275 tl civarı tuttu.

Aldığım yer ise etürkeli adı altında bir site
eyvallah yok hocam eskii aracım o bende kaput altı yapma düşüncem vardı güzel oldu

tahsin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Amasya

Kaput Öncesi

Kaput Sonrası

Bagaj Öncesi

Bagaj Sonrası

Hayırlı olsun. Bende fluence aracıma yaptım. Ön Davlumbaz içi,dört kapı içi,araç tabanı komple, bagaj havuzu komple, bagaj kapağı iç sacı, kaput dahil kaplama yaptırdım. Çok faydası oluyor arkadaşlar. Rüzgar sesi kesildi. Önceden 50 hızda rüzgar sesi olurdu. Şimdi 120 ye kadar duymuyorum. Asfalt sesi kesildi. Motor sesi kesildi. Ama son olarak kapılara ek fitil gerekli diye düşünüyorum. Kapılardan sanki rüzgar sesi duyuluyor. Çünkü tek fitil var. Onu da yapacağım. 19 metre D fitil aldım. Arkadaşlar yalıtım işlemi çok maliyetli 1500₺ işçilik verdim. Yalıtım malzemesine toplamda yaklaşık 2000₺ verdim. Tabana 9 mm folyolu malzeme. Kaputa 1-1.5 m bütün 6 mm folyolu malzeme. Kapılara ve davlumbaza adeself 3 mm malzeme kullandık.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Hayırlı olsun. Bende fluence aracıma yaptım. Ön Davlumbaz içi,dört kapı içi,araç tabanı komple, bagaj havuzu komple, bagaj kapağı iç sacı, kaput dahil kaplama yaptırdım. Çok faydası oluyor arkadaşlar. Rüzgar sesi kesildi. Önceden 50 hızda rüzgar sesi olurdu. Şimdi 120 ye kadar duymuyorum. Asfalt sesi kesildi. Motor sesi kesildi. Ama son olarak kapılara ek fitil gerekli diye düşünüyorum. Kapılardan sanki rüzgar sesi duyuluyor. Çünkü tek fitil var. Onu da yapacağım. 19 metre D fitil aldım. Arkadaşlar yalıtım işlemi çok maliyetli 1500₺ işçilik verdim. Yalıtım malzemesine toplamda yaklaşık 2000₺ verdim. Tabana 9 mm folyolu malzeme. Kaputa 1-1.5 m bütün 6 mm folyolu malzeme. Kapılara ve davlumbaza adeself 3 mm malzeme kullandık.
İşçilik çok masraflı benkendin yaptığım için çok bir maliyetyi olmadı birde kullandığınız malzemeyi siz sanırım en babalarını almışsınız genelde bu işlerde 2 tip malzeme var biri kendinden süngerli yapışkanlı aliminyum kaplama olanlar motor kapıtu altına filan da onu kullanılıyor diğer kısımlarda genelde 2 kat yapılıyor benim araçta ben malzemeye 800 verdim ama taban yok tabanda olsa bir 500 daha giderdi kesin. Geçmişte fluence kullanan biri olarka çok iyi yaptığınızı söyleyebilirim kapıların fitili ister fluencede dediğiniz gibi tek fitilli hem daha tok yapacak hemde yalıtımı artıracak kolay gelsin

tahsin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Amasya
İşçilik çok masraflı benkendin yaptığım için çok bir maliyetyi olmadı birde kullandığınız malzemeyi siz sanırım en babalarını almışsınız genelde bu işlerde 2 tip malzeme var biri kendinden süngerli yapışkanlı aliminyum kaplama olanlar motor kapıtu altına filan da onu kullanılıyor diğer kısımlarda genelde 2 kat yapılıyor benim araçta ben malzemeye 800 verdim ama taban yok tabanda olsa bir 500 daha giderdi kesin. Geçmişte fluence kullanan biri olarka çok iyi yaptığınızı söyleyebilirim kapıların fitili ister fluencede dediğiniz gibi tek fitilli hem daha tok yapacak hemde yalıtımı artıracak kolay gelsin
Teşekkürler. İyi forumlar :)

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
--GÜNCELLEME--

Merhaba Arkadaşlar,

Bu pazar (17 Nisan 2022) günü 3 kapı, 1 davlumbaza uygulama yapıp, fren kaliperlerini taktım.

Hem oruçlu olduğum için hemde vakit olmadığı için 3 davlumbaz ve 1 kapı kaldı. İnşallah önümüzdeki vakitlerdede onu yapacağım.

Bu uygulamamda bitüself kullandım. İlk uygulamamda acemilikten midir nedir kullanmadım.

Sizin ile uygulama görsellerini ve videolarını paylaşıyorum.

ARKA KAPI

ÖN KAPI

KAPI DÖŞEMELERİ

ÖN DAVLUMBAZ

Videolar;

Öncesi:

Sonrası:

Ürün olarak
Bitüself 3mm
DB Sound Rubber 6 MM ( Davlumbaz )
DB Sound Pad 10 MM ( Kapı)
Türkeli 3MM (Kapı döşemelerinin içi)

İlk olarak her yüzeyi güzelce temizledim.
Bitüself ürününü yapıştırıp ısı tabancası ile altındaki zifti erittim.
Rulo ile güzelce yapıştırdıktan sonra kapılarda db pad 10 mm ürününü yapıştırıp ruloladım.
Davlumbazda ise aynı işlemi yapıp Rubber uyguladım.

Kapı döşemelerini sökmüşken plastikteki titreşimi ve tıkırtı sesini alması için kapı döşemelerinede 3mm daha önceki izolasyondan elimde kalan 3mm izolasyonu döşedim.

Bazı görseller eksik , malesef oruçlu olduğumuz ve vaktimizin az olduğu için resim pek çekemedik.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
--GÜNCELLEME--

Merhaba Arkadaşlar,

Bu pazar (17 Nisan 2022) günü 3 kapı, 1 davlumbaza uygulama yapıp, fren kaliperlerini taktım.

Hem oruçlu olduğum için hemde vakit olmadığı için 3 davlumbaz ve 1 kapı kaldı. İnşallah önümüzdeki vakitlerdede onu yapacağım.

Bu uygulamamda bitüself kullandım. İlk uygulamamda acemilikten midir nedir kullanmadım.

ARKA KAPI

ÖN KAPI

KAPI DÖŞEMELERİ

ÖN DAVLUMBAZ

Videolar;

Öncesi:

Sonrası:

Ürün olarak
Bitüself 3mm

Rulo ile güzelce yapıştırdıktan sonra kapılarda db pad 10 mm ürününü yapıştırıp ruloladım.

Kapı döşemelerini sökmüşken plastikteki titreşimi ve tıkırtı sesini alması için kapı döşemelerinede 3mm daha önceki izolasyondan elimde kalan 3mm izolasyonu döşedim.

Bazı görseller eksik , malesef oruçlu olduğumuz ve vaktimizin az olduğu için resim pek çekemedik.

Çok güzel uygulama olmuş keyifle binin

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
--GÜNCELLEME--

Merhaba Arkadaşlar,

ARKA KAPI

ÖN KAPI

KAPI DÖŞEMELERİ

ÖN DAVLUMBAZ

Videolar;

Öncesi:

Sonrası:

Ürün olarak
Bitüself 3mm

Hocam Astra'nın da yalıtımı zayıf deme yahu

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Hocam eline sağlık bende de astra k var. Sadece kaput izolasyonu için keçe aldım bir miktar fark ettirdiğini düşünüyorum. Motor sesi çok gelmiyordu zaten yine de iyi oldu. Daha önce eski aracımda cam filmi yaptırmıştım sonrasında trim sesleri artmıştı.Aracın belli bölgelerini açtırmaya korkuyorum açıkçası. Bu tarz kapı vs. içlerini açtıktan sonra iyi oturtmak lazım sanırım.

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Astra'nın da yalıtımı zayıf deme yahu
Bendeki araç 1.4 T yalıtım olarak iyiydi ben bilerek yaptım hem hobi amaçlı hem de daha iyi olsun. Bir önceki aracım astra j di onunla arasında çok fark var daha tok bir araba. Bir önceki aracımda Kia Ceed ti ondan kat kat daha iyi öyle söyleyeyim. İstanbuldaysanız gelip bakabilirsiniz.

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok güzel uygulama olmuş keyifle binin
Çok sağolun çok teşekkür ederim.

Hocam eline sağlık bende de astra k var. Sadece kaput izolasyonu için keçe aldım bir miktar fark ettirdiğini düşünüyorum. Motor sesi çok gelmiyordu zaten yine de iyi oldu. Daha önce eski aracımda cam filmi yaptırmıştım sonrasında trim sesleri artmıştı.Aracın belli bölgelerini açtırmaya korkuyorum açıkçası. Bu tarz kapı vs. içlerini açtıktan sonra iyi oturtmak lazım sanırım.
Hocam valla ben tepeden tırnağa kendim yaptım. Cam filmi yaparken kapının fitilini ezmiş olabilirler her hangi birşey olmuş olabilir. İstanbuldaysan ben bir kapıyı sökümünü göstereyim sökmesi basit rahat sökülüp takılıyor. Geri kalan işlemi kendinzide yapabilirsiniz.