Karşılaştırma GÜNCELLENDİ - Torpido-Plastik Parlatıcı Test K2pro-sonax-kochchemie-autofinesse-autobrite

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Merhabalar geçen @Sefa46 dan k2 pro satina alınca dedim bir test yapayim. Malzemelerde var devleri kapıştıralım bakalım ne çıkacak. Sonuç aslında beklediğim gibi oldu.
Bu arada belirteyim i20 göğüs rezalet bir malzemedir. Böyle kendisi dalga izi bırakma konusunda ne yaparsan uzman bir malzeme iğrenç yumuşak değil sert ama yapış yapış olma konusunda uzman parlama konusuna hiç girmiyorum bile.
Şimdi ne yaptım önce valet pro advanced interior ile bir temizledim kurumasını bekledim nemli bezle 2 kere geçtim zemin tam olarak arındı.
Sonrası malzemeli eşit miktarda farklı pedler ile pede sıkarak uyguladım.

en son görsel olarak sonuçlandırdığımda
FİYATLAR (lt bazında pahalından ucuza göre)
1. auto finesse 500ml orjinal şişe- 200tl - bölünmüş 500ml 85 tl
2. Sonax 500 ml - 140tl
3. Koch chemi pss 1000mi - 226tl
4. Autobrite pink sheen 500ml. orjinal şişe 100tl
5. k2 pro satina 1000ml- 92 tl

MATLIK
1.sonax
2.k2 satina
3.spritz (k2 ile arada fark çok az var yok gibi ama ben ışık açılarından dışarıdan içeriden baktım k2 bir tık daha mat.)
4. Autobrite pink sheen
5. Koch pss

KOKU
1. K2 satina pro blueberry
2. Autobrite pink sheen
3. Sonax red summer (bunu çok beğenmiyorum ama limonlusu daha güzel fresh)
4. 5. Koku filan kötü spritz ile pss de

toz tutma kısmına 2 gün sonra güncelleyeceğim. Şuanda kafamdaki en iyisi sonax matlıkta ama F/P olarak bakarsak Şuan K2 koku matlık ve fiyat olarak zirvede.

GÜNCELLEME BUGÜN ÇEKTİM SON HALİNİ BU ARADA ARAÇ YAKLAŞIK 1000 KM YOL YAPTI. BUGÜN SANIRIM 19. GÜN TOZ VS. HAKKINDA YORUMLARI SİZİ BIRAKIYORUM.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Başkan Eline Saglik gayet güzel olmuş Sonax in Red Summeri TR de Artik yok Fresh olani vardi kokusu onun güzel Ortalama fiyatlara deginecek olursak K2 Pro Satino Lider Durumda Onun 3 Çesit kokusu var onlardan bir ara sana yollayayim denersin digerlerinin kokusuda güzel özellikle Energy Fruit te harika bu testi senin yapman daha iyi oldu Tecrübelerinden yararlanmak isteriz Tesekkur ederim :)

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Test güzel olmuş özellikle videoda daha da belirgin farkları. Emeğine sağlık. Bu arada pss içeride kullanılır mı diye çok soran oluyordu. Rutin olarak araç içinde kullanan arkadaşlarımız var mı? Biraz ağır solvent kokusu var içerideki deri aksama zarar verebilir gibi geldi bana.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Test güzel olmuş özellikle videoda daha da belirgin farkları. Emeğine sağlık. Bu arada pss içeride kullanılır mı diye çok soran oluyordu. Rutin olarak araç içinde kullanan arkadaşlarımız var mı? Biraz ağır solvent kokusu var içerideki deri aksama zarar verebilir gibi geldi bana.
Pss genel olarak dış plastik için ben teste değişik bir ürün olsun diye ekledim sonuçta pss sert plastikte kullanımı konusunda sıkıntı yok ama yumuşak plastiklerde tercih etmem şahsen. Koku olarak beğenilecek bir yanı yok kimyasal

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@technologyst çağrı hocam test için teşekkürler elinize sağlık kesene bereket.

hem mat final severler için, hem de parlaklık severler için karma güzel bir test olmuş.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Elinize sağlık hocam test için teşekkür ederiz:)
Devamını bekliyoruz :)
Başkan Eline Saglik gayet güzel olmuş Sonax in Red Summeri TR de Artik yok Fresh olani vardi kokusu onun güzel Ortalama fiyatlara deginecek olursak K2 Pro Satino Lider Durumda Onun 3 Çesit kokusu var onlardan bir ara sana yollayayim denersin digerlerinin kokusuda güzel özellikle Energy Fruit te harika bu testi senin yapman daha iyi oldu Tecrübelerinden yararlanmak isteriz Tesekkur ederim :)
Başkan eline sağlık, güzel test olmuş.
@technologyst çağrı hocam test için teşekkürler elinize sağlık kesene bereket.

hem mat final severler için, hem de parlaklık severler için karma güzel bir test olmuş.
hepinize tşk ederim
Genel olarak bundan sonra tuz tutmayada bakalım şöyle 2 gün geçsin sonrasınında durum netleşir ama toz tutma araca kullanım şartlarına göre tabiki değişecektir sonuçta bu araçlar dışarıda duran ve kullanılıyor o yüzden toz olayında o kadar dehşet bir sonuç beklemiyorum benzer olacaktır diye düşünüyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. k2 dokununca ele bulaşıyor mu ona da bakabilir misin bence çok önemli. Pss kaygan ve ağır bir kimuasal iç mekan için oldukça kötü bir seçim olur ama teste katılması farklılık olmuş

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bende pss nin amacına değinmeden geçemeyeceğim. İç trimlerde pek yorum yapamıyorum zira zaten yine KC nin iç için veya plastik koruyucusu Top star var. Onla karşılaştırmak bence daha doğru olurdu.
Birde rutin kullanımda hem temizlik hem koruma adına Spritz var diğerleri sadece koruma amaçlı diye sanıyorum. Ama yine de test için teşekkürler , ürünlerin parlaklık/matlık olarak ve ileride kullanımla gelen antistatikliğini detaylıca görmüş oluruz

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Bende pss nin amacına değinmeden geçemeyeceğim. İç trimlerde pek yorum yapamıyorum zira zaten yine KC nin iç için veya plastik koruyucusu Top star var. Onla karşılaştırmak bence daha doğru olurdu.
Birde rutin kullanımda hem temizlik hem koruma adına Spritz var diğerleri sadece koruma amaçlı diye sanıyorum. Ama yine de test için teşekkürler , ürünlerin parlaklık/matlık olarak ve ileride kullanımla gelen antistatikliğini detaylıca görmüş oluruz
Merhabalar Elimizdeki ürünleri deneyelim dedik özellikle Pss bu konunun ürünü olduğu için dahil etmedim topstar yoktu elimde pss var ne yapacak sonuçta silikonsuz bir parlatıcı. Testeki pss hariç tüm ürünlerde temizleme etkisi var. Sonax mesela temizleyici - parlatıcı geçiyor hem kendi sitesine hem globale bakabilirsiniz
Autobrite kendi sitesinde cleaning and protect ibaresi var ki spritz de aynı.
K2 global sitesinde cleaning ibaresi yok ancak uygulama kısmında temizlenecek ve korunacak yüzeye şöyle uygulayın diyor burdan plastik ürünlerinin genelinde olduğu gibi k2 dede temizleme özelliğinin olduğu söyleyebiliriz. Bu açıdan hepsi aynı olayın bir parçası.

@Berkay başkan arabadaki çantaya attım senin için bakacağım yarın

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Çok güzel aydınlatıcı test olmus. Ellerinize sağlık kesenize bereket.
En mat olarak Sonax açık ara önde.
Pink Sheen ise aralarında en parlak olanı.
Tşkler pink sheen gerçekn ten o parlıklık etkisini iyi veriyor tam showcar style

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. k2 dokununca ele bulaşıyor mu ona da bakabilir misin bence çok önemli. Pss kaygan ve ağır bir kimuasal iç mekan için oldukça kötü bir seçim olur ama teste katılması farklılık olmuş
Kuru bir yapisi var Berkay Ele bulasmiyor Bende 3 lu Seti var guzel kuru bir yuzey birakiyor

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Merhabalar Elimizdeki ürünleri deneyelim dedik özellikle Pss bu konunun ürünü olduğu için dahil etmedim topstar yoktu elimde pss var ne yapacak sonuçta silikonsuz bir parlatıcı. Testeki pss hariç tüm ürünlerde temizleme etkisi var. Sonax mesela temizleyici - parlatıcı geçiyor hem kendi sitesine hem globale bakabilirsiniz
Autobrite kendi sitesinde cleaning and protect ibaresi var ki spritz de aynı.
K2 global sitesinde cleaning ibaresi yok ancak uygulama kısmında temizlenecek ve korunacak yüzeye şöyle uygulayın diyor burdan plastik ürünlerinin genelinde olduğu gibi k2 dede temizleme özelliğinin olduğu söyleyebiliriz. Bu açıdan hepsi aynı olayın bir parçası.

@Berkay başkan arabadaki çantaya attım senin için bakacağım yarın
Çağrı hocam K2 Satina Pro hafif temizlik kabiliyeti olan bir ürün Spritz gibi, ancak farkı yağlı bir yapısı yok, UV korumalı ve özel formüllü Antistatik toz sınırlayıcı özellikte.

Satina Pro Tanıtım videosu bile hafif tozlu ve kirli araç yüzeyinde gerçekleştiriliyor.

Yani sonuç olarak Satina Pro sizin dediğiniz gibi hafif temizleyici kabiliyette olan bir “Interior Dressing” üründür.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık Çağrı güzel bir test olmuş Sonax matt effect serisi uzun zamandır matlık ve bıraktığı final olarak benimde favori ürünüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Elinize sağlık, toz tutma testinde de bir absürtlük çıkmazsa seve seve spritzi kullanmaya devam edeceğim. :smilex: Bu arada Top Star bende var hatta ben TS'den Spritz'e geçtim o kullanım kolaylığı beni bitiriyor. Her yıkamada TS arkasından bezle geçmek yerine tek bezle Spritz uygulamak çok iyi oluyor. TS'yi anca iç plastikler komple apcden geçerse o zaman kullanıyorum.