Günlerden yıkama ve parlatma

Mete Aytun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Herkese merhaba. Malatya da 1 hafta süren yağıştan sonra araba çok berbattı.
Savaşa gider gibi aldım malzemeri
Sabah benzinliğin sakin olduğu zamanda önce jant ve davlumbaz temizliği ile işe başladım. Kwazar içine Autoglym Polar blast ve çok az miktarda yine Autoglym intrerior cleaner karıştırıp jant lastik ve davlumbazlara sıktım ve fırçalar ile giriştim temizliğe. Bitirdirkten sonra en son Autoglym whell cleaner ile tekrar jantları aralarını ve detaylarını temizleyip basınçlı su ile jantlar ve tüm aracın tozunu aldım. Benzinlik köpüğü ve Sonax Sünger ile tüm arabayı temiz bir şekilde yıkayıp duruladım. Kurulama için aracı farklı bir alana çekip Autoglym Rapid Aqua Wax uygulamasının ardından parlattım. Lasitklere Autoglym tyre dressing, davlumbazlara Autoglym VRC , camlara Autoglym fast glass ile bitirdim. Sabırla okuduğunuz için teşekkürler...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Ben de Autoglym express waxtan çok memnundum. Bitti ancak fiyatları malum. Neyse rapid aqua wax ile içerikleri hemen hemen aynı diye biliyorum. Parlaklık olarak güzel bir üründür. Maşallah :nazar:

Mete Aytun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Elinize sağlık. Sünger ile araç yikamanizi tavsiye etmem. Sungerin aracınızı çizme riski yüksektir.
Aslında bende sizin görüşünüzü savunuyordum fakat bu sünger normal sıva süngeri gibi değil büyük gözenekli ve yumuşak uzun zamandır yıkıyorum bi zararını görmedim.

Mete Aytun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Ellerinize sağlık. Ben de Autoglym express waxtan çok memnundum. Bitti ancak fiyatları malum. Neyse rapid aqua wax ile içerikleri hemen hemen aynı diye biliyorum. Parlaklık olarak güzel bir üründür. Maşallah :nazar:
Sadece tek eksi tarafı dayanım süresi onun dışında çok memnunum. Islak olarak uygulanması çok güzel zamanımı almıyor çok .

Kadir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Selam @Mete Aytun,
Her yerde benzinlik köpüğünün zararından bahsediyorlar. Ama sen kullanıyorsun.
Benim aracıma 1 ay kadar önce pasta cila atıldı ama aracımda seramik kaplama gibi bir koruma falan yok.
Bu vesileyle hem sana hem de diğer tecrübeli arkadaşlara sormak istedim. Benzinlik köpüğünü ön yıkama olarak fazla bekletmeden ve ovalamadan kullansam, sonrasında sonax şampuan ile çift kova yapsam yine de çok zararı olur mu?
Yada, benzinlik köpüğü kullandığım yıkamalardan sonra "şu işlemi mutlaka yap" diye bir tavsiyeniz olur mu?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Selam @Mete Aytun,
Benim aracıma 1 ay kadar önce pasta cila atıldı ama aracımda seramik kaplama gibi bir koruma falan yok.
Bu vesileyle hem sana hem de diğer tecrübeli arkadaşlara sormak istedim. Benzinlik köpüğünü ön yıkama olarak fazla bekletmeden ve ovalamadan kullansam, sonrasında sonax şampuan ile çift kova yapsam yine de çok zararı olur mu?
Yada, benzinlik köpüğü kullandığım yıkamalardan sonra "şu işlemi mutlaka yap" diye bir tavsiyeniz olur mu?
Hocam hiç imkan yoksa arabayı öncesinde suyla durulayın,en azından benzinlik köpüğü yüzeye daha az tutunur yada etkisi daha azalır. En azınsan bi tık etki azalmış olur

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Selam @Mete Aytun,
Öncelikle aracı korumasız bırakmayın en azından bir sık sil hızlı koruma kullanın köpüğün zararını anlamak için En basit yöntem Sürekli gittiğiniz benzinliğin şampunını korumaya zarar verip vermediğini test edin korumaya zararı oluyorsa kullanmayın.

DENİZLİ

Kadir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öncelikle aracı korumasız bırakmayın en azından bir sık sil hızlı koruma kullanın köpüğün zararını anlamak için En basit yöntem Sürekli gittiğiniz benzinliğin şampunını korumaya zarar verip vermediğini test edin korumaya zararı oluyorsa kullanmayın.

DENİZLİ
Benzinlik köpüğünden sonra 2. yıkamada kullandığım sonax turuncu şampuan cilalı. Su kaydırıyor ama tekrar benzinlik köpüğü ile yıkayınca onu çıkarıyor. Bu bir kıstas mıdır bilmiyorum ama bir de dediğiniz gibi sık sil hızlı cila ile deneyeyim.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar sağolsun jet hızıyla önerileri vermiş yine maşallah :) seviyorum bu platformu.

Bu arada sıkılmak ne kelime forumdaki sayfalarca olan gönderileri okumuşluğum var. Burası böyle bi platform uzun da yazsanız kimse sıkılmaz :D