Gyeon smoothie vs Feynlap vs Work Stuff storm vs Carpro hand wash mf mitt vs Purestar yıkama eldiven basitçe karşılaştırma

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elimdeki mikrofiber yapıdaki yıkama eldivenleri basitçe (dokunuş, hissiyat, yapı) karşılaştırmasını yapmak istedim. Detaylı bir karşılaştırma değil, dayanıklılık, çizme güvenliği vs gibi durumları elbette değerlendiremem. Ama genel yapıları birbirlerine benzer olduğundan yani kullanım pratikliği olarak benzer durumda oldukları için bu şekilde ilk bakış değerlendirmesi belki faydalı olabilir diye paylaşmak istedim nacizane.

- Değerlendirme yaparken önemli bir ayrıntı olduğunu düşündüğüm husus da; henüz hiç kullanılmamış yani ilk defa poşetlerinden çıkardığım ürünler olması. Bu sayede mf tüylerin yapılarını kıyaslarken herhangi bir bias söz konusu olmayacak.

- Rakipleri sıralayalım;

instagram türkçe gif

Sıralama yapacak olursam;

1- Sünger kalınlığı
2- Tüylerin yumuşaklığı
3- Dikiş vs kalite hissi

- Gyeon Smoothie;

1-Sünger kalınlığı; 8
2-Tüylerin yumuşaklığı: 8
3- Dikiş vs kalite hissi: 10

- Work Stuff Storm:

1- Sünger kalınlığı: 8
2- Tüylerin yumuşaklığı: 8
3- Dikiş vs kalite hissi: 9

- Feynlap:

1- Sünger kalınlığı: 10
2- Tüylerin yumuşaklığı: 6
3- Dikiş vs kalite hissi: 9

- Carpro Hand Wash Mf Mitt:

1- Sünger kalınlığı: 6
2- Tüylerin yumuşaklığı: 8
3- Dikiş vs kalite hissi: 6

- Purestar Double Twist Wash Mite

1- Sünger kalınlığı: 7
2- Tüylerin yumuşaklığı: 9,5

- Purestar Polar Wash Mite

1- Sünger kalınlığı: 6
2- Tüylerin yumuşaklığı: 10

- Genel değerlendirme olarak yumuşaklık olarak verdiği hissiyat; Feynlap için beklediğimin altında olduğunu söylemem gerek. Biraz sertmiş gibi hissettirdi. Gyeon ve Work Stuff çok benzer yapıda kalınlık ve yumuşaklık olarak. Aynı şekilde Carpro da benzer yumuşaklık hissi vermekte. 10 üzerinden 10 vermememin nedeni; Purestar eldiveni yapısı gereği bu kıyaslamaya dahil etmedim ancak onun bıraktığı yumuşaklık hissine 10 verince diğerlerinden puan kırmak durumunda kaldım.

- Purestar Double twist wash mite ve ped'lerin 1100 gsm yapısı çok güzel hissettiriyor. Purestar polar wash mite gibi yumuşacık ama lif yapısı gyeon gibi iplikli fakat yumuşaklık gyeon'dan çok daha üstün. Purestar polar wash mite ince sünger yapısı ile dezavantajı mevcut. Purestar double twist wash mite'de ise sünger kalınlığı artırılmış. Kalite hissiyatı Purestar'larda benzer yapıda. Ama 1 adet Double twist + 1 ya da 2 adet double ped leriyle oldukça güzel bir set oluşturulabilir. Ben yeni purestar'ları çok beğendim kısacası. Gyeon'dan daha önde benim kullanımıma göre.

- Hali hazırda aracımda kullandığım eldivenler; Carpro, Work Stuff, Purestar, Meguiars. (Karşılaştırmaya konu olanların genelde yedekleri de mevcut çeyizde :D)
Şekil yapısı olarak Carpro araç yıkama için daha uygun gibi hissettiriyor. Her ne kadar tek taraflı olsa da. Hemencecik elinize geçiriyorsunuz. Ve elinizde de bana güzel hissettiriyor. Bu bağlamda seviyorum. Ama fileli yapısının çok uzun ömürlü olacağını pek zannetmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Yırtılacak, dikişleri atacak vs gibi hissediyorum. Dezavantaj olarak carpro için eklemek istediklerim bunlar.
Purestar çok yumuşak yapısı mevcut ancak süngeri az olduğu için çift kovada çok fazla Şampuanlı su hapsedemiyor. Çözüm olarak aracın üzerine foam olarak şampuan uygulandıktan sonra bu eldiven kullanılması kullanım açısından kolaylık sağlayacaktır.
Work Stuff ise yeterince kalın süngeri sayesinde epey şampuanlı su hapsedebiliyor içine.

Son düzenleme:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Test için teşekkürler :)
Sams ın eldiveni de çok güzel ws ve gyeondan daha yumusak ve hafifte olsa büyük

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik Purestar ve Meguiars in eldivenleri sanki birbiriyle ayni gibi

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Sam’s eldiveni bende inceleme şansı buldum maalesef bi gyeon ve work stuff gibi sık dokusu yok ve bilek kısmı tam sarmıyor.
Carpro eldiven benimde radarımda idi tabiki araştırırken feynlab ı da görmüştüm. Sizin konu fikir edinme açısından iyi oldu. Ellerinize sağlık hayırlı olsun yeni ürünleriniz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İnceleme için teşekkürler, alacak arkadaşlara güzel bir yol gösteren bir inceleme olmuş, eline sağlık.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler bende tek taraflı eldiven kullanımında çok rahat ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Test için teşekkürler :)
Sams ın eldiveni de çok güzel ws ve gyeondan daha yumusak ve hafifte olsa büyük
Sam's eldiveni kullanmadım maalesef. Ancak hiç olumlu yorum görmedim.
Elinize saglik Purestar ve Meguiars in eldivenleri sanki birbiriyle ayni gibi
Yapı olarak sünger kalınlığı, boyutları, tüylerin kısalığı benziyor ancak yumuşaklık olarak purestar başka seviyede bana göre.
PURESTAR DOUBLE TWIST WASH MITE ( 20X25 CM ) | SuperClean Mikrofiber
Bide bu ürün gelsin bunu denemek istiyorum bakalım purestar nasıl çıkacak
Güzel görünüyor, çıkarsa ben de edinirim muhtemelen.
sams eldiven malesef çok seyrek kaliyor ama work stuff ve gyeona göre ben tercih etmedim parlatanlarda inceleme şansı bulduğumda
Ben de benzer yorumlar gördüm Sam's hakkında.
Sam’s eldiveni bende inceleme şansı buldum maalesef bi gyeon ve work stuff gibi sık dokusu yok ve bilek kısmı tam sarmıyor.
Carpro eldiven benimde radarımda idi tabiki araştırırken feynlab ı da görmüştüm. Sizin konu fikir edinme açısından iyi oldu. Ellerinize sağlık hayırlı olsun yeni ürünleriniz.
Teşekkür ederim.
Kesenize bereket hocam,teşekkürler :)
Rica ederim.
İnceleme için teşekkürler, alacak arkadaşlara güzel bir yol gösteren bir inceleme olmuş, eline sağlık.
Teşekkürler abi.