Hangi Aküyü Kullanıyorsunuz?

Aracınızda hangi aküyü kullanıyorsunuz?

• İnci

Kullanılan: 8 11.3%
  • Mutlu

Kullanılan: 15 21.1%
  • Yiğit

Kullanılan: 3 4.2%
  • Bosch

Kullanılan: 2 2.8%
  • Varta

Kullanılan: 35 49.3%
  • Energizer

Kullanılan: 2 2.8%
  • Duracell

Kullanılan: 1 1.4%
  • Diğer

Kullanılan: 6 8.5%

• Kullanılan toplam oy
    71

erenkrkl

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Herkese merhaba, çalışmaya başladığımdan beri çalışılabilen tüm vakitlerde çalışıp, kalan zamanlarda da yasaklar olduğu için ve hatta en son 20 günlük yasakta da araba yattığı için aküm bitmiş. Bir Bosch C3 akü şarj cihazı aldım, takviye falan çalıştırdık hafta sonu köydeydim, taktım şarja fulledim, oradayken bir sıkıntı yoktu. Ama bu sabah çalıştırdığımda yine kontağa elektrik gitti ama marş basmadı. 3 günde bittiğine göre muhtemelen artık şarj da tutmayacak. O yüzden bir akü tavsiyesi olsun hem de yenileyecek arkadaşlara da forumumuzda bulunsun diye bir anket başlatayım dedim.
Yanıtları alalım.

Edit: Bosch Akü kullanıyorum ve 2018 Ağustosta taktırmıştım.. Servis ağı ve yol yardım ve yerli olduğu için Mutlu Akü düşünüyorum.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Varta kullanıyorum. Duracell'i de şiddetle öneririm, Energizer kullanmadım bişey diyemiyorum, Acdelco akü pek bilinmez ama kullananlar memnun.

Arabamın üzerinde varta üretimi gm akü vardı 6 sene çalıştı. Mutlu akü aldım 2 sene sonra çöp oldu. Aküde yiğit mutlu inci gibi yerli mallarını önermiyorum. Varta akü mutlu aküden 3 kat pahalı değil ama ömür olarak 3 kat uzun gidiyor. Zaten akülerin 2 yıl garantisi olsa bile en az 4 5 sene rahatça çalışmaları gerekiyor.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bosch Akülerini Varta fason olarak üretmektedir. Boschun kendi üretimi yoktur bilginiz olsun. Vartadan bir tık alt düzeydir. Mutlu eski mutlu değil onu söyleyeyim hee kötü manasında değil, ama yerli değil Hollandalılar aldı :) İnciyi Japon Yuasa aldı. Yiğit akünün sahipleri lastik işinde de oldukları için tanışıklığım mevcut vizyonları geniş hedefleri büyük Ankara merkezli bir firma, bulundukları konumu kabul ediyorlar, ama listedeki tek %100 yerli firma :) Energizer de fason üretiliyor hangi markaydı unuttum ama fason.

Olaya objektif bakarsak dayanım perfomans teknoloji olarak açık ara en iyisi Vartadır. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bosch Akülerini Varta fason olarak üretmektedir. Boschun kendi üretimi yoktur bilginiz olsun. Vartadan bir tık alt düzeydir. Mutlu eski mutlu değil onu söyleyeyim hee kötü manasında değil, ama yerli değil Hollandalılar aldı :) İnciyi Japon Yuasa aldı. Yiğit akünün sahipleri lastik işinde de oldukları için tanışıklığım mevcut vizyonları geniş hedefleri büyük ama bulundukları konumu kabul ediyorlar, ama %100 yerli :) Energizer de fason üretiliyor hangi markaydı unuttum ama fason.

Olaya objektif bakarsak açık ara en iyisi Vartadır. :)
Energizer i bizim bir arkadasimiz aldi Sifir akü 3 ay icerisinde bosaldi ve garanti kapsaminda sarj ettiler taktilar sonra 1 ay sonra tekrar aynisi oldu firma dedi ki aracinizda kacak var tamam dedik 2 Elektrik Ustasi 1 Yetkili Bayi Servisi bakti herhangi bir kacak yok dedik Akü yü degistirdiler yanimda sifir akü taktilar ve 1 ay icerisinde oda tekrar bosaldi bu sefer aku uretim hatasi dediler 1 akü daha taktilar malesef 1 ay icerisinde oda cöp oldu 5/6 ay icerisinde 3 akü degisti artik akü degistirmekten nefret ettik ve enson İnci Akü aldik suan tam 6 ay oldu herhangi bir sikinti yok Energizer mi Tovbe :) ama ürünün arkasinda duruyorlar yenisiyle.degistiriyorlar ilgililer ama bu mutlu etmiyor

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Varta kullanıyorum. Duracell'i de şiddetle öneririm, Energizer kullanmadım bişey diyemiyorum, Acdelco akü pek bilinmez ama kullananlar memnun.

Arabamın üzerinde varta üretimi gm akü vardı 6 sene çalıştı. Mutlu akü aldım 2 sene sonra çöp oldu. Aküde yiğit mutlu inci gibi yerli mallarını önermiyorum. Varta akü mutlu aküden 3 kat pahalı değil ama ömür olarak 3 kat uzun gidiyor. Zaten akülerin 2 yıl garantisi olsa bile en az 4 5 sene rahatça çalışmaları gerekiyor.
Hep pil markası takılıyorsan kesinlikle Energizer :D

Ben Mutlu marka aldım 2 sene önce. Memnun kaldım diyemem. Pandemide sıkıntılarla uğraştık durduk.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba ben de hep varta kullanıyorum ama kesinlikle marka fanatikliğinden başka birşey değil
Akünün ömrünü aracın uzun süre yattığı durumda olduğu deşarj bitiriyor
Bunun için noco genius 5 şarj aleti aldım hem şarj hem bakım yapıyor akülere dönüşümlü olarak motor araba ve traktörlere takıyorum
Şirket aracına varta taktık 1,5 senede akü bozuldu en değerleri yarı yarıya düşmüş araç durmadığı halde
Eski opel aracımda 6 sene kullanmıştım çok soğukta zor bastığı için başım ağrımasın diye değiştirdim yoksa 1 yaz daha götürürdü
Akü kesinlikle şans işi

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hep pil markası takılıyorsan kesinlikle Energizer :D

Ben Mutlu marka aldım 2 sene önce. Memnun kaldım diyemem. Pandemide sıkıntılarla uğraştık durduk.
Abi şirket politikaları değişmediği sürece sırf yerli diye parayı sokağa atmaya karşıyım. Biz müşteri olarak memleket kazansın kazandıkça gelişsin diye alıyoruz, şirket tarafı ise satılıyorsa o şekilde devam diyerek revizyona girmeden çeki düzen vermeden devam ediyor. Satılmadığı zaman zaten çoğu ya batıyor ya da kurulu fabrikayı satıyor :D

Herkes 2 yıl garanti verirken sen 3 yıl garanti ver. Herkes 1 yıl yol yardımı verirken sen 2 yıl ver. Bir şekilde kendini ötekilere karşı cazip hale getirmeye çalış ama, yok işte :D

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir arabamı 3 sene boyunca kullanma fırsatım hiç olmadı o kadar süre bende hiç durmadılar ama ben yıllardır inci akü kullanıyorum belki 6 -7 sefer almışımdır.(şansıma hep yeni aldığım araçların akü değişimi bana denk gelir:basx:) Ben inciden çok memnunum. hiç sorun yaşamadım. hiç garantilik durumum olmadı. Yine alacak olsam İnci alırım..

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@erenkrkl akünün markası önemlidir fakat araç sahiplerinin gözden kaçırdığı husus akünün üretim tarihidir., akünün üretim tarihi o akünün rafta bekleme süresini belirler., alacağınız akünün üretim tarihini çok dikkat etmelisiniz., beklemiş akünün performansı sıfır akü bile olsa daha kullanılmadan %15-20 performans kaybı demektir., 4-5 aydan daha eski tarihli akü almamaya dikkat edin., daha eski tarihli ise o akünün montaj öncesi 8-10 saat şarj edilmesi gerekir., veya başka bir yerden taze olanı alınması daha iyi olur., Akülerde üretim tarihi süt kutularındaki gibi üzerinde kullanıcının anlayacağı şekilde yazılı değildir., belirli kodlar olur o kodlar (ancak bu işten anlayanlar) tarihi nedir anlayabilir., bazı akülerde eksi (-) kutup basına yazılı olur., bazılarında ise 13 haneli bir kod bulunur vs..

Klasik sulu akü, EFB, AGM, Jel pek çok akü çeşidi mevcut, aracın marka/model/motor bilgilerini söylerseniz bütçenize göre tavsiyede bulunabiliriz..

erenkrkl

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
@erenkrkl akünün markası önemlidir fakat araç sahiplerinin gözden kaçırdığı husus akünün üretim tarihidir., akünün üretim tarihi o akünün rafta bekleme süresini belirler., alacağınız akünün üretim tarihini çok dikkat etmelisiniz., beklemiş akünün performansı sıfır akü bile olsa daha kullanılmadan %15-20 performans kaybı demektir., 4-5 aydan daha eski tarihli akü almamaya dikkat edin., daha eski tarihli ise o akünün montaj öncesi 8-10 saat şarj edilmesi gerekir., veya başka bir yerden taze olanı alınması daha iyi olur., Akülerde üretim tarihi süt kutularındaki gibi üzerinde kullanıcının anlayacağı şekilde yazılı değildir., belirli kodlar olur o kodlar (ancak bu işten anlayanlar) tarihi nedir anlayabilir., bazı akülerde eksi (-) kutup basına yazılı olur., bazılarında ise 13 haneli bir kod bulunur vs..

Klasik sulu akü, EFB, AGM, Jel pek çok akü çeşidi mevcut, aracın marka/model/motor bilgilerini söylerseniz bütçenize göre tavsiyede bulunabiliriz..
Sağolun hocam üretim tarihi meselesini bir yerde daha okumuştum.
Araç FD6 Civic 1.6 iVtec, 45 amperlik aküden fazlası sığmıyor motor içinde daha fazla yer yok, malum japonlar. Güncel fiyatları çok bilmiyorum ama almışken kaliteli bir ürün almayı tercih ederim bütçe (-) kriter değil çok fazla yani.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sağolun hocam üretim tarihi meselesini bir yerde daha okumuştum.
Araç FD6 Civic 1.6 iVtec, 45 amperlik aküden fazlası sığmıyor motor içinde daha fazla yer yok, malum japonlar. Güncel fiyatları çok bilmiyorum ama almışken kaliteli bir ürün almayı tercih ederim bütçe (-) kriter değil çok fazla yani.
Hocam araç kaç model beygir gücü nedir..? Japon araçlarına biraz uzağım.., japonlar genelde (ters kutup) akü kullanır.

Son düzenleme:

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Varta maalesef eski varta değil. Şikayet vara bakın son zamanlarda çok Şikayet aldı. En son aracıma elektrikçi arkadaşımın tavsiyesiyle çelik takmıştım. Mutlu önermemişti. Anladığım artık araçların üzerinde gelen akülerin kalitesi maalesef sonra aynı marka da alsanız aynı ömrü sunmuyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ben akü alacaklara tavsiyem marka ilk kriter olmamalı., herkes bütçesine göre zaten bir marka alacatır., ilk kriter üretim tarihi olmalıdır., bayat akü almamak, rafta veya depoda çok beklemiş bir akü en az 1 yıl ömründen gitmiş demektir., satıcılar uyanık sattıktan sonra malının arkasında duranını ben daha görmedim..

ahmetyildirim

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Herkese merhaba, çalışmaya başladığımdan beri çalışılabilen tüm vakitlerde çalışıp, kalan zamanlarda da yasaklar olduğu için ve hatta en son 20 günlük yasakta da araba yattığı için aküm bitmiş. Bir Bosch C3 akü şarj cihazı aldım, takviye falan çalıştırdık hafta sonu köydeydim, taktım şarja fulledim, oradayken bir sıkıntı yoktu. Ama bu sabah çalıştırdığımda yine kontağa elektrik gitti ama marş basmadı. 3 günde bittiğine göre muhtemelen artık şarj da tutmayacak. O yüzden bir akü tavsiyesi olsun hem de yenileyecek arkadaşlara da forumumuzda bulunsun diye bir anket başlatayım dedim.
Yanıtları alalım.

Edit: Bosch Akü kullanıyorum ve 2018 Ağustosta taktırmıştım.. Servis ağı ve yol yardım ve yerli olduğu için Mutlu Akü düşünüyorum.
Mutlu akü bence, hem uygun, hem kaliteli.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Varta kullanıyorum :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Varta kullanıyorum uzun zamandır,memnunumda..kötü bir yanını görmedim