Hangi Marka Motor Yağı Kullanıyorsunuz ? En İyi Yağ Hangi Markanın?

Hangi Marka Motor Yağı Kullanıyorsunuz ?

• Castrol

• Mobil

• Motul

• Liqui Moly

• Shell

• Total

• Diğer (Konuda belirtiniz.)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aracım 1.6 bluehdi 120 hp bir peugeot 308. Fabrika dolum yağı psa b71 2312 onayına sahip bir total ineo first 0w-30.
2 bakım fabrika dolum yağı ile devam ettim. Sonrasında liqui moly toptec 4310 kullandım. Motul hep aklımdaydı. Liqui den sonra bir de Motul Spesific psa b71 2312 onaylı yağını denedim tecrübe etmek için.
Bazı arkadaşlar inanmıyor ancak ben motuldan memnun kalmadım. Hani yağı değiştirdiğinizde araç bir rahatlar, sessizleşir ya. İşte o olmadı Motul koyduğumda. Sonra bu kadar insan yanılamaz dedim (Motul kullananlar için). Bir sonraki bakımda tekrar Motul Spesific psa b71 2312 onaylı yağını koydum. Ancak maalesef hisler aynı. Daha gergin bir motor çalışma hissiyatı vardı. Yani daha yüksek ses daha fazla titreşim gibi.
Son bakımda tekrar Liqui Moly Toptec 4310 kullandım. Hislerimden bir kez daha emin oldum.
Liqui den Motula, Motuldan tekrar Liqui geçtiğim için çok rahat söyleyebilirim ki benim aracıma uygun en iyi yağ bu üçlü arasından Liqui Moly'dir.
Total ile Motul arasında hissiyat olarak pek fark yok diyebilirim.

Benim yağ seçen arkadaşlara tavsiyem öncelikle üretici onaylı yağları tercih etmeleridir. Yağ firmalarının yağlarına aldığı onaylar gerçekten çok maliyetli şeyler. Lütfen bunları göz ardı etmeyin.
2015'den beri motul kullanıyorum, henüz LM kullanmadım ama bu gidişle ben de motul'dan vaz geçeceğim gibi gözüküyor . Bir de wolf diye bir yağ üreticisi var, WRC araçlarına yağ veriyor. WRC'de kullanılıyorsa vardır bir bildikleri diyerek kafayı Wolf'e de takmadım değil.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Estağfurullah :)

Peki 5w 30 için tavsiyen nedir ? Maxima mı?
ow 30'da paraya kıyıp liqui moly alırım ama bak en ufak ses duyarsam yandın :D:D
Hakan abicim 4210 0w30 abi :D 5w30 istersen de 4200 abi en tasarruflusu ise maxima 5w30. Ama emin ol 4210 0w30 saat gibi yapar. Yeter ki dolum düzgün şekilde yapılsın :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
vag grubu araçlarda normalde servis castrol edge 5/30 kullanırken son bakım tavsiyeye uyup LM 5-30 4200 almıştım. Araba önceki yağ ile 95 derecelerde iken şuan aynı durumlarda 92 . Hemde biraz sıkıştırınca 100 den 95 e inmesi örneğin önceden 5 dk iken şuan 3,5/4 dk arası.

Hem gözümle gördüm hemde birkaç ayrı koşulda denedim. Aynı zamanda sanırım ses kısmında da biraz azalma var , rölantideki sesi artık daha da az gibi hissediyorum. Diğer yağları tsi için deneyimleyemediğim için pek bişey diyemem ama sanırım bundan sonra en azından bu araç durduğu sürece LM den başka tercih etmem gibi duruyor

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Arka tarafi bu sekilde orjinaldir diye dusunuyorum
LM’nin çakması zor. Hele de 0w16 nın içiniz rahat olsun. İstanbul’da yuke lastik de var. Orası da yetkili bayi. Orda Yaşar keskin var. Arayıp Yaşar beye tutkun berk yönlendirdi derseniz yardımcı olur ama neresi ucuzsa ordan alın tabi

egemenozten

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
vag grubu araçlarda normalde servis castrol edge 5/30 kullanırken son bakım tavsiyeye uyup LM 5-30 4200 almıştım. Araba önceki yağ ile 95 derecelerde iken şuan aynı durumlarda 92 . Hemde biraz sıkıştırınca 100 den 95 e inmesi örneğin önceden 5 dk iken şuan 3,5/4 dk arası.

Hem gözümle gördüm hemde birkaç ayrı koşulda denedim. Aynı zamanda sanırım ses kısmında da biraz azalma var , rölantideki sesi artık daha da az gibi hissediyorum. Diğer yağları tsi için deneyimleyemediğim için pek bişey diyemem ama sanırım bundan sonra en azından bu araç durduğu sürece LM den başka tercih etmem gibi duruyor
Aracınızda hangi TSi motor var? 1.2 TSi aracımda benzer yağ sıcaklığından şikayetçiyim, gözüm sürekli yağ sıcaklığında... Bir sonraki bakımım büyük ihtimalle özel serviste olacağı için LM'i deneyebilirim ben de.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
2015'den beri motul kullanıyorum, henüz LM kullanmadım ama bu gidişle ben de motul'dan vaz geçeceğim gibi gözüküyor . Bir de wolf diye bir yağ üreticisi var, WRC araçlarına yağ veriyor. WRC'de kullanılıyorsa vardır bir bildikleri diyerek kafayı Wolf'e de takmadım değil.
Hakan abi ben de wolf, redline valvoline gibi yağları merak ediyorum. Ancak sürekli yağ markası da değiştirmek istemiyorum.

Bir de kullandığımız yağın sürekli ulaşılabilir olması lazım. Zaman içerisinde ulaşılamaz bir hale gelirse yine arayışa girmek zorunda kalacağız.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
235Hp'lik Dizel Volvo S90'da 0W 20 yağ kullanılmış. Az önce bir şey aramak için dosyasına bakınca gördüm. Koskoca motor için 0W 20 az değil mi ya?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan abi ben de wolf, redline valvoline gibi yağları merak ediyorum. Ancak sürekli yağ markası da değiştirmek istemiyorum.

Bir de kullandığımız yağın sürekli ulaşılabilir olması lazım. Zaman içerisinde ulaşılamaz bir hale gelirse yine arayışa girmek zorunda kalacağız.
Dediğinde haklısın, bu coğrafyada bugün aldığına yarın ulaşamamak gibi bir sıkıntı da söz konusu olabilir.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hangi marka motor yağı kullanıyorsunuz? Neden bu markayı tercih ediyorsunuz.
Hem Anketi işaretleyip sonrasında tercih nedenlerinizi konu altında belirtebilirsiniz.

Aracı ilk aldığımda motul kullanıyordum. Sonra mercedes 229.3 onaylı yerli yağ markası Lubex ile devam ettim. Lubex e geçtikten sonra motor sesinde veya hararette fark hissetmedim. Yılda 6k max 7k yol yapıyorum araçla. Yıl içerisinde arazide çok kullandığımda 5k km.yi geçirmeden diferansiyel yağları ve motor yağını değişirim

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
235Hp'lik Dizel Volvo S90'da 0W 20 yağ kullanılmış. Az önce bir şey aramak için dosyasına bakınca gördüm. Koskoca motor için 0W 20 az değil mi ya?
Fabrika dolum yağı da odur. Az demeyelim de Türkiye şartlarında yeterli koruyuculuğu sağlayamayabilir diyelim. Diyeceksiniz ki servis bunu bilmiyor mu? Bilmiyor abi gerçekten bilmiyor :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
1.5 dci renault motoru için 5w30 maxima mı lm mi. Castrolü koyduk en son pek beğenmedim. Araç daha fazla yakmaya başladı gibi.

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aracınızda hangi TSi motor var? 1.2 TSi aracımda benzer yağ sıcaklığından şikayetçiyim, gözüm sürekli yağ sıcaklığında... Bir sonraki bakımım büyük ihtimalle özel serviste olacağı için LM'i deneyebilirim ben de.
Bizdeki de 1.2 tsi fakat amcaoğlunda 1.4 tsi 122 olan var. İlk ben LM koyup sonra ona da zorla koydurdum. Benim 13 bin km oldu bakım yapalı , 2 bin sonra yine LM koyacağım. O daha az kullandığı için benim kadar anlayabilmiş değil ama artık psikolojik mi bilmiyorum fakat bana aracın daha rahat çalıştığını söyledi.

LM de yağ sıcaklığı kısmında daha rahat olacağını söyleyebilirim. Su zaten sabit 90 da iken 1.2 ler (1.4 de aynı şekilde fakat aktif 1.2 kullandığım için ) hafif uzun kullanımda direk 95 leri hatta 98/100 lere bile ulaşabiliyordu. LM sonrası 2-3 derece daha az ve soğumasında çok daha memnunum diyebilirim.
LM denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.