Hangisi Karcher / Bosch

Bytatto

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba

iki marka ve bunlara ait iki model tıkanıp kaldım.

Karcher K7 Power modeli ve Bosch Advanced Aquatak 160

Max 180 ve 160 bar olmalarına takılmadan aşağıda teknik verilerini yazdığım ve özellikle pompaladıkları lt/dk verilerine göre hangisini seçmeliyim.Serilerin pro versiyonlarına ulaşamıyorum.Yaklaşan kara cuma indiriminide düşünerek bu iki modelden birini almak istiyorum.Amacım aracımı yıkarken uzaktan ve daha performanslı yıkaayabilen ve kağıt üzerinde teknik verileri daha iyi olanı almak.

Teknik veriler hakkında tecrübesi olan bu modelleri kullanmış kişilerden yardım istiyorum.

Kullandığım yıkama makinaları

Varsk akülü tabanca
Bosch Fontus gen 2 (satılık)
Karcher K3

K 7 Power

Giriş gücü kW 3,0

Giriş miktarı (min.) l/min 12

Emme yüksekliği (maks.) m 0,5

Cihaz performans verileri Çalışma basıncı MPa 15

İzin verilen maks. basınç MPa 18

Pompalama miktarı, su l/min 9,2

Maksimum pompalama miktarı l/min 10

Pompalama miktarı, temizleme maddesi l/min 0,3

Yüksek basınç tabancasının geri tepme kuvveti N 27

Bosch Advanced Aquatak 160

Giriş gücü kW 2,6

Minimum su miktarı girişi lt/dak 9,5

İzin verilen basınç MPa 16

Anma basıncı MPa 12

Akış lt/dak 8,5

Maksimum giriş basıncı MPa 1

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Her iki markada sizi memnun edecektir ancak ben olsam tercihimi karcher dan yana kullanırdım.

Halihazırda k5 kullanıcısı olarak uzaktan yıkamak sadece yüzeye su püskürtmek gibi oluyor. Yine k5 için konuşacak olursam yakından tutmadığınız sürece etkili bir yıkama yapamazsınız.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu yazanlar maximum basınç. Amatör serilerde maximum ve minimum basınç olarak çok fark oluyor. İki makine arasında k7 normal çalışma basıncı 150 bar. bosch 120bar. iki arasında k7 alınır.

Bu makineler oto yıkamalrda kullanılan trifaze motorlu yıkamaların yerini kolay kolay tutmaz onlarla karşılaştırmayın o makinelerin perdormansını bekliyorsanız hayal kırıklıgı olabilir. onlar 200 bar civarında.

K7 daha önce ki kulandıgınız makinelerden daha iyidir. k3 maksimum basıncı 120 bar normalde 90 bar en fazla belki daha da aşagısı olabilir.

k7 memnun kalmazsanız zaten geriye profesyonel serisi ve trifaze makineler kalır. Ben daha önce k5 kullandımmemnun kalmadım. Ondan öncesinde 110 barlık skill marka iseçocuk oyuncagı gibiydi.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu tarz yıkama makinesi alanlar için kurulu düzen şart. Evden hortum/kablo ile sokak ortasında olmuyor. Eger garaj/bahçeli ev vb imkanınız varsa alın.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Bytatto selam,

Karcher K7 (smart ve power modelleri)
çalışma basıncı: 150 bar 'dır (bu cihaz 180 bar 'a çok nadir durumlar ve kısa süreler hariç çıkmaz/çıkamaz)
pompa: metal
pompalama miktarı: 550 lt./saat
hortum uzunluğu: 10m (plastik)

çalışma basıncı: 120 bar 'dır (bu cihaz 160 bar 'a çok nadir durumlar ve kısa süreler hariç çıkmaz/çıkamaz)
pompalama miktarı: 510 lt./saat
hortum uzunluğu: 8m (plastik)

Bu iki cihaz arasında K7 daha doğru tercih olacaktır, Ancak Karcher K7 almaya karar verirseniz (Smart ve Power) modelleri almak yerine K7 Compact modelini almanızı öneririm., (smart ve power) modelinde hortum plastiktir, bu sebebten hortum sürekli katlanma/dolanma yapar, yıkamayı yarıda kesip hortumu düzeltmeniz gerekir fakat K7 Compact modelinde hortum diğer modellerdeki gibi ucuz plastik değil, daha kaliteli elastik bir malzemeden yapılmıştır., yıkama esnasında hortum katlanma/dolanma derdiyle uğramazsınız.,

Amatör seriler uzaktan yıkamaya imkan vermez, Amatör serilerde uzaktan yıkama yaptığınızda suyun basıncı düşer, Karcher K7 nedense Pro serilerilerine yakın fiyatlarda satılan bir cihaz., hatta çoğu zaman Pro serilerden daha pahalı olabiliyor.,

Burada bütçe devreye giriyor, bosch fontus, karcher k3 kullanmışsınız ve al-sat yaparak zaten bir miktar zarar etmiş oluyorsunuz, bu sebebten almışken alabileceğiniz en üst cihazı alarak bir kere almak en doğrusu olacaktır,,

Karcher K7 (power ve smart) modelleri bu aralar ne kadara satılıyor bilmiyorum, bütçenizi söylerseniz..? ona göre daha iyi tavsiyede bulunabiliriz..

Bytatto

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu tarz yıkama makinesi alanlar için kurulu düzen şart. Evden hortum/kablo ile sokak ortasında olmuyor. Eger garaj/bahçeli ev vb imkanınız varsa alın.
Bahçe içinde bir garajımız yeni oldu bu yüzden elimdeki akülüleri satışa çıkardım

Bytatto

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Bytatto selam,

Karcher K7 (smart ve power modelleri)
çalışma basıncı: 150 bar 'dır (bu cihaz 180 bar 'a çok nadir durumlar ve kısa süreler hariç çıkmaz/çıkamaz)
pompalama miktarı: 550 lt./saat
hortum uzunluğu: 10m (plastik)

çalışma basıncı: 120 bar 'dır (bu cihaz 160 bar 'a çok nadir durumlar ve kısa süreler hariç çıkmaz/çıkamaz)
pompalama miktarı: 510 lt./saat
hortum uzunluğu: 8m (plastik)

Bu iki cihaz arasında K7 daha doğru tercih olacaktır, Ancak Karcher K7 almaya karar verirseniz (Smart ve Power) modelleri almak yerine K7 Compact modelini almanızı öneririm., (smart ve power) modelinde hortum plastiktir, bu sebebten hortum sürekli katlanma/dolanma yapar, yıkamayı yarıda kesip hortumu düzeltmeniz gerekir fakat K7 Compact modelinde hortum diğer modellerdeki gibi ucuz plastik değil, daha kaliteli elastik bir malzemeden yapılmıştır., yıkama esnasında hortum katlanma/dolanma derdiyle uğramazsınız.,

Amatör seriler uzaktan yıkamaya imkan vermez, Amatör serilerde uzaktan yıkama yaptığınızda suyun basıncı düşer, Karcher K7 nedense Pro serilerilerine yakın fiyatlarda satılan bir cihaz., hatta çoğu zaman Pro serilerden daha pahalı olabiliyor.,

Burada bütçe devreye giriyor, bosch fontus, karcher k3 kullanmışsınız ve al-sat yaparak zaten bir miktar zarar etmiş oluyorsunuz, bu sebebten almışken alabileceğiniz en üst cihazı alarak bir kere almak en doğrusu olacaktır,,

Karcher K7 (power ve smart) modelleri bu aralar ne kadara satılıyor bilmiyorum, bütçenizi söylerseniz..? ona göre daha iyi tavsiyede bulunabiliriz..
K7 compact hortum bilgisi ilaç gibi geldi cidden güzel bir bilgi oldu.Bütçem şimdilik max 7000 bin.Karcher hd 5/11 modeline baktım fakat anlamadığım şu çalışma barı ve lt/dk çok benzer.Pompası prinç ve daha dayanıklı fakat daha farklı ne olduğunu anlayamadım.Lavor vertigo 28 baktım sonra AR Blueclean 5.0 twin flow modeline baktım lt/dk 850 verisi var.Sonra düşünüyorum yedek parça servis ihtiyacı olursa bilindik markalar aklıma geliyor.
Sizden ricam bahsettiğim AR Blueclean 5.0 twin flowu inceler misiniz düşüncenizi almak isterim.Çift motor özelliği ve markanın kendi motorunu yapması hoşuma gitti.

Mücahit.

Çaylak Detaycı
Üye
Nilfisk 200-15 modeline de inceleyebilir misiniz? Bütçenizin üstünde gözüküyor ama indirim ve kuponla daha uygun fiyatlara yakalanabilir. Kullanma şansım olmadı ama videolarda basıncı daha iyi gözüktü gözüme. Fikir vermesi açısından bu modeli de inceleyebilirsiniz. Karcher k5 kullanıyorum. Daha 50 kere çalışmamıştır. Tetik problemi yaşadım. İçini açıp basit bir yağlamayla çözüldü ama antipatim oluştu Karcher a karşı.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
K7 compact hortum bilgisi ilaç gibi geldi cidden güzel bir bilgi oldu.Bütçem şimdilik max 7000 bin.Karcher hd 5/11 modeline baktım fakat anlamadığım şu çalışma barı ve lt/dk çok benzer.Pompası prinç ve daha dayanıklı fakat daha farklı ne olduğunu anlayamadım.Lavor vertigo 28 baktım sonra AR Blueclean 5.0 twin flow modeline baktım lt/dk 850 verisi var.Sonra düşünüyorum yedek parça servis ihtiyacı olursa bilindik markalar aklıma geliyor.
Sizden ricam bahsettiğim AR Blueclean 5.0 twin flowu inceler misiniz düşüncenizi almak isterim.Çift motor özelliği ve markanın kendi motorunu yapması hoşuma gitti.
5/11p ve üst seri profesyonel cihazların pompası alüminyumdur, silindir kafası ise prinç 'ten olur., prinç silindir kafasının avantajı daha kararlı sıcaklık kontrolü ve en önemlisi uzun ömür sağlar, pro seri cihazlarda (otomatik basınç tahliyesi) bulunur., yıkamayı yarıda kestiğinizde veya makine kısa süreli beklemelerde cihaz pompanın basıncını %80 oranında düşürür, bu sayede makine gereksiz yere stres altında kalmaz ve pompanın ömrü artar,

Bu bahsettiğiniz AR Blueclean 5.0 twin flow cihaz "çift pompa" ile donatılmış., enteresan bir şekilde neden böyle bir tasarıma gitmişler orası ayrı konu., ancak cihaz tek pompa ile çalışırken 107 bar 510 lt./saat performans veriyorken ikinci pompayı aktf ettiğinizde 160 bar 850 lt./saat su akış gücü sağladığını iddea ediyor. Cihazın teknik değerleri oldukça iyi ancak olası bir arıza durumunda yedek parça ve servis durumu ülkemizde yaygın satılan bir cihaz olmadığından servis durumu nasıl olur bilemiyorum.,

Ben yerinizde olsaydım 7.000-7.500 tl. ye K7 alacağıma Pro HD 400 bakardım, şuan 9 bin tl. civarına bulunabiliyor, kara cuma indiriminde daha uyguna alınabilir;

Pazarama

https://www.hepsiburada.com/karcher-pro-hd-400-p-HRKAR15200930

Karcher Pro HD 400 avantajları;
yeni nesil Easy Force tabanca
Auto shutdown pump
alüminyum blok pompa
prinç silindir kafası
(çelik takviyeli) kauçuk basınç hortumu
yağ soğutmalı motor
EasyLock bağlantı

Motor yağ soğutmalı olduğu için, motor yağı ve prinç silindir kafası cihazın ısınması önler, bu sayede cihaz uzun süre performans kaybı yaşanmadan çalışmanıza olanak verir., amatör cihazlar ise özellikle sıcak havalarda pompa bir süre sonra ısınır, basınç düşüşleri yaşanır. yüksek sıcaklık pompanın ömrünü kısaltan en büyük etkendir. Amatör cihazların tamiratı pek olmaz, kullan bozuluğunda at şeklinde cihazlardır., nadir durumlarda tamiratı olsa da onarım için sıfır fiyatına yakın fiyat isterler, Pro seri cihazlarda böyle bir sıkıntı olmaz, hatta eliniz biraz tornavida tutuyorsa servise bile gitmeden kolayca bakım ve onarım işlerini kendiniz bile yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

muratalttn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Karcher k7 alacağınıza prohd serisi alın hocam, ciddi malzeme kalitesi farkı var. Ben indirimde yakalayıp Prohd400 almıştım, ayrıca yurtdışından mjjc foam getirtmiştim fakat haftada bir araç yıkadığım için bana fazla geldi o set bende sattım. Şuan k2'm ile mutluyum