Öneri Havluları - Bezleri Yıkama Önerisi

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Sirkeyi yumuşatıcı kısmına mı koyuyoruz?
1 ölçek çamaşır deterjan gözüne sarı perwol 1 ölçek sirke yumuşatıcı gözüne mi?
Ölçek olarak hangi ölçeğe göre?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Sirkeyi yumuşatıcı kısmına mı koyuyoruz?
1 ölçek çamaşır deterjan gözüne sarı perwol 1 ölçek sirke yumuşatıcı gözüne mi?
Ölçek olarak hangi ölçeğe göre?
Sirke. Daha çok yumuşatıcı olarak işlev görüyor . Deterjan olarak ta iş görür aslında. Ama deterjan kullanıyorsanız. Yumuşatıcı kısmına koymak gerekli

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Dün perwoll arka kısmını okudum. Ve suyunuz sertse şu kadar koyun yumuşaksa az koyun anlamını taşıyan ibareler vardı.

Bu perwoll'ün içinde yumuşatıcı olduğunu göstermez mi ?

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Dün perwoll arka kısmını okudum. Ve suyunuz sertse şu kadar koyun yumuşaksa az koyun anlamını taşıyan ibareler vardı.

Bu perwoll'ün içinde yumuşatıcı olduğunu göstermez mi ?
Hayır o köpürme şiddetiyle alakalı eğer yumuşak suyunuz varsa fazla köpük olur özellikle karadenizde(bira tarafım laz) test ettim deterjan kullanımı az ama maraşta mesela su kireçli ve ciddi deterjan gidiyor. Eğer karadenizde makinanıza 3 kapak deterjan koyarsanız köpük makineden çıkacaktır. Maraşta ise anca temizleyecektir. Bu suyun sert olması sonucu deterjanın görevini yapıp yapmamasıyla alakalıdır. Deneyebilirsiniz ama sizin nerede oturduğunuza ve suyunuzun sertlik derecesine bağlı bunuda TDS diye 10 liralık bir cihazla ölçebiliyorsunuz. Denemeyi şöyle yapın hazır yumuşak su ile deterjan dökün elinize biraz su alın köpürtün sonra aynınsuyla yıkayın sanki hep deterjan kalmış hissi kalacak. Sert suda ise bu olması için daha çok deterjan kullanamanız gerek. Yani yumuşatıcı değil içerik işini yapabilmesi için yazılan bir talimat.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Hayır o köpürme şiddetiyle alakalı eğer yumuşak suyunuz varsa fazla köpük olur özellikle karadenizde(bira tarafım laz) test ettim deterjan kullanımı az ama maraşta mesela su kireçli ve ciddi deterjan gidiyor. Eğer karadenizde makinanıza 3 kapak deterjan koyarsanız köpük makineden çıkacaktır. Maraşta ise anca temizleyecektir. Bu suyun sert olması sonucu deterjanın görevini yapıp yapmamasıyla alakalıdır. Deneyebilirsiniz ama sizin nerede oturduğunuza ve suyunuzun sertlik derecesine bağlı bunuda TDS diye 10 liralık bir cihazla ölçebiliyorsunuz. Denemeyi şöyle yapın hazır yumuşak su ile deterjan dökün elinize biraz su alın köpürtün sonra aynınsuyla yıkayın sanki hep deterjan kalmış hissi kalacak. Sert suda ise bu olması için daha çok deterjan kullanamanız gerek. Yani yumuşatıcı değil içerik işini yapabilmesi için yazılan bir talimat.
Selamlar hocam, bende tds metre var onda kaç çıkarsa neye göre hareket edeyim?

Samsung S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Selamlar hocam, bende tds metre var onda kaç çıkarsa neye göre hareket edeyim?

Eğer 60 altında ise 1 kapağı geçme deterjanda eğer 60-120 ise 1.5 kapak - 120 üstü 2 kapak ben 2 kapak kullanıyorum 177 su bizim burda sertlik derecesi

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Eğer 60 altında ise 1 kapağı geçme deterjanda eğer 60-120 ise 1.5 kapak - 120 üstü 2 kapak ben 2 kapak kullanıyorum 177 su bizim burda sertlik derecesi
Tamamdır çok teşekkür ederim 115 120 130 civarlarında bizim de.

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Başkan benim sana bir sorum olacak şimdi, wax sealant gibi işlemlerden sonra bezleri nasıl yıkamalıyız? Çok düşükte yıkayınca çıkmıyor meret bezden. Yüksekde yıkayınca da bez nanay oluyor...

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Başkan benim sana bir sorum olacak şimdi, wax sealant gibi işlemlerden sonra bezleri nasıl yıkamalıyız? Çok düşükte yıkayınca çıkmıyor meret bezden. Yüksekde yıkayınca da bez nanay oluyor...
Normalde nasil yikiyorsan daha yuksek sicaklikta Yikaman lazim . 60 derece. Ama bir sure sonra bez ozelligini yitirir. O islemler icin daha ucuz Becker kullanabilirsiniz

N

naparsınkisen

Guest
Wax silmek için kullanılan beze fazla itinaya gerek yok bence. Vileda markasının gayet uygun fiyatlı microfiber bezlerinden kullanabilirsiniz, tamamen temizlenememesi, yıpranması içinize dert olmaz en azından :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Wax silmek için kullanılan beze fazla itinaya gerek yok bence. Vileda markasının gayet uygun fiyatlı microfiber bezlerinden kullanabilirsiniz, tamamen temizlenememesi, yıpranması içinize dert olmaz en azından :)
Aslında diğer bezler gibi wax silme bezide öenmli sonuçta wax yüzeyde kuruyor nerrdeyse ve siz onu nazikçe temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca test yapmadım ama gözle gördüğüm kadarıyla wax beziyle wax silinince daha parlak oluyor gibi.

N

naparsınkisen

Guest
Aslında diğer bezler gibi wax silme bezide öenmli sonuçta wax yüzeyde kuruyor nerrdeyse ve siz onu nazikçe temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca test yapmadım ama gözle gördüğüm kadarıyla wax beziyle wax silinince daha parlak oluyor gibi.
Fiyat/Performans açısından değerlendirme/önerme yapmıştım. Üretim amacı wax silme olan bez ile temizlik için üretilen microfiber bezlerin performansının aynı olması beklenemez fakat ekonomik şartlar da malumunuz :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Fiyat/Performans açısından değerlendirme/önerme yapmıştım. Üretim amacı wax silme olan bez ile temizlik için üretilen microfiber bezlerin performansının aynı olması beklenemez fakat ekonomik şartlar da malumunuz :)
Aynen dediğiniz gibi maddiyata bakarsak o bezleri kullanmak zorundayız haklısınız. Ama eğer o bezler waxı silerken arabayı çizerse vay halimize 3 kuruş kar ederken 5 kuruştan oluruz gari. :mutlu:

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Hemen verelim cevabı önemli olan yıkama kısmındaki çözücü miktarı şimdi senin wax bezleri iyice kirlenmiş her yeri wax artığı ile dolmuşssa o bezi yüksek dereceden başka bir çözüm yok ancak BİM deki tek katlardan alırsan ve 1 wax yaparken 6-7 bez kullanırsan o zaman bezin doluluk oranı azalıyor diğer duruma gelince şimdi bu waxı bezden çözmek lazım değil mi. Ekstra SU TUŞUNA BAS ÇAMAŞIR MAKİNENİN ve programı 1 saatten uzun tut 50 derece ve üstünde yıka max devir bitince iyice çırp gözenekler açılsın sirke oranını artırabilirsin çözücülüğü artırması açısından yani hem deterjanı hemde sirkeyi artır

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Aynen dediğiniz gibi maddiyata bakarsak o bezleri kullanmak zorundayız haklısınız. Ama eğer o bezler waxı silerken arabayı çizerse vay halimize 3 kuruş kar ederken 5 kuruştan oluruz gari. :mutlu:
Yeni açılmış, üzerinde herhangi bir kalıntı olmayan sıradan microfiber bezler arabayı çizmezler :D
Tüm bezler aracı çizer ama gözle görülmez yani çok incedir zaten polisaj sonrası tertemiz araç bile çift kova da yıkasanız 1-2 sene sonra yıkamaya bağlı olarak bir ince polisaj ister nedeni genel olarak bezler ve eldivenlerdir yani siz ne yaparsanız yapın sıfır çizmez diye net bilgi yoktur uzun vadede muhakak ki çizecektir ama bu çiziği bir fırça çiziğiyle karıştırmayınız