Öneri Havluları - Bezleri Yıkama Önerisi

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Bezleri havluları her kullandığımızda çamaşır makinesine atıp yıkamalımıyız? Ben günlük kıyafetlerimle birlikte yıkadım. 2 kapak perwoll ve 1 perwol kapağı beyaz sirkeyi yumuşatıcı gözüne koydum. Havlu falan tuhaf görünüyordu kıyafet fırçasıyla üstünden geçtim. Her şey doğru mu?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bezleri havluları her kullandığımızda çamaşır makinesine atıp yıkamalımıyız? Ben günlük kıyafetlerimle birlikte yıkadım. 2 kapak perwoll ve 1 perwol kapağı beyaz sirkeyi yumuşatıcı gözüne koydum. Havlu falan tuhaf görünüyordu kıyafet fırçasıyla üstünden geçtim. Her şey doğru mu?
Yıkamanızı tavsiye ederim hocam her kullandığınızda. Başka seylerle karıştırmayın bence. En az kirliden en çok kirli olan beze göre bölerek yıkayın. Mesela ben normal kurulama havlumu ve yanına temiz bir bez atıp öyle yıkıyorum ki iyi sıksın diye makine. Ikinci postada eldivenler, biraz daha fazla kirli bezleri yıkıyorum. Üçüncü yıkamadada jantları, marşpiyelleri sildiğim bezleri yıkıyorum. Bu şekilde ömürleri çok daha uzun olacaktır. Yıkadıktan sonra bezleri çırpmayı unutmayın ki iplikleri açılsın.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Yıkamanızı tavsiye ederim hocam her kullandığınızda. Başka seylerle karıştırmayın bence. En az kirliden en çok kirli olan beze göre bölerek yıkayın. Mesela ben normal kurulama havlumu ve yanına temiz bir bez atıp öyle yıkıyorum ki iyi sıksın diye makine. Ikinci postada eldivenler, biraz daha fazla kirli bezleri yıkıyorum. Üçüncü yıkamadada jantları, marşpiyelleri sildiğim bezleri yıkıyorum. Bu şekilde ömürleri çok daha uzun olacaktır. Yıkadıktan sonra bezleri çırpmayı unutmayın ki iplikleri açılsın.
Hangi programda yıkıyorsunuz acaba? Ben koyu renklilerde 40 derecede yıkadım.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Benim Kirlilik dereceleri ayni oldugu icin 30 derecede. Bazende 40 derecede Yikiyorum. Arabada kullandigim butun bezleri atip bi kerede yikiyorum Genelde 30 derece

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yeni açılmış, üzerinde herhangi bir kalıntı olmayan sıradan microfiber bezler arabayı çizmezler :D
Fitilleri değdiği zaman çizer. Hangi bez olursa olsun üzerine bir toz, çapak illaki gelir çizer. Ben wax yaparken bikaç yerinden çizmişim mesela. Kenarsız üst kalite wax bezi kullanmama rağmen

N

naparsınkisen

Guest
Fitilleri değdiği zaman çizer. Hangi bez olursa olsun üzerine bir toz, çapak illaki gelir çizer. Ben wax yaparken bikaç yerinden çizmişim mesela. Kenarsız üst kalite wax bezi kullanmama rağmen
O zaman wax silme bezi de olsa sıradan microfiber bez de olsa çizer, her türlü çizilmeye mahkum arabalar diyelim :komik:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
O zaman wax silme bezi de olsa sıradan microfiber bez de olsa çizer, her türlü çizilmeye mahkum arabalar diyelim :komik:
Önerildiği gibi yıkayıp kullanmadan önce silkelerseniz ve kenarsız bez kullanırsanız riski minimuma indiriyorsunuz. Ama risk her zaman var malesef. Bu işin tuzu biberi artık :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar sirke ille beyaz sirke mi olmalı yoksa herhangi bi sirke de kullanabilir miyiz?:)

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
10 parça bezi 3 ayrı yıkamada yıkayın diyor. Ayırın diyor. Arkadaşlar bu kadarına gerek yok. Çok aşırı kirlidir neyse deriz. Hepsini bir yıkasanız ne kadar zarar ederiz ki. Bunun elektriği var en önemlisi suyu var. Hepsini bir yıkadık diye bir bezi daha erken değiştiririz en fazla bu bile haftada 3 makine için daha karlı. Deterjan sarfiyatı da var tabi bir de.

Ama perwoll yerine Micro fiber yıkama deterjanı almayı düşünüyorum bitince.

Perwollde parfüm var. Biz yok diyoruz ama hanım perwoll de yumuşatıcı var diyip duruyor bana. Kendisi yumuşatıcı koymuyor perwoll ile yıkarken.

Samsung S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Bunlar pahalıya geliyor biz f/p arıyoruz aynı işi perwoll de yapıyor isteyen kullanabilir ama unutmayın denemek lazım perwollü 3 senedir kullanıyorum ve gram sorun yok uzun vadede ne olacak önemlimolan o
Evet bunun teşhisi zahmetli. 3 yıl diyorsunuz dile kolay. Ben videodakine göre biraz da araştırma yaptım. Tahminim tek problem perwollde parfüm olması videoya göre.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Valla ben daha perwol gibi deterjan almadığım için duşa kabinde yaklaşık 20 30 dereceye getirip duş başlığı ile yıkıyorum. Bide duş başlığını tazyikli konumuna alıyorum bezleri serip düzgünce su tutup çırptıkdan sonra havlupana asıyorum. Tabi havlupan açık olmuyor yoksa bezler takır takır olup arabayı çizmeye başlıyor.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Valla ben daha perwol gibi deterjan almadığım için duşa kabinde yaklaşık 20 30 dereceye getirip duş başlığı ile yıkıyorum. Bide duş başlığını tazyikli konumuna alıyorum bezleri serip düzgünce su tutup çırptıkdan sonra havlupana asıyorum. Tabi havlupan açık olmuyor yoksa bezler takır takır olup arabayı çizmeye başlıyor.
Alınız perwoll yoksa işiniz zor

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Evet bunun teşhisi zahmetli. 3 yıl diyorsunuz dile kolay. Ben videodakine göre biraz da araştırma yaptım. Tahminim tek problem perwollde parfüm olması videoya göre.

Sen takılma zaten perwolldeki parfüm kalmıyor merak etme yani sorunsuz

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
sıfır bezin yıkaması nasıl olmalı, olmalı mı ? yoksa direk kullanmaya mı başlıyorsunuz ?