Herkese Merhaba

Tolga.G

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhabalar arabalarla içli dışlı ve bu sektörde çalışan biri olarak detailing tarafını araştırmak istedim şuan için hanede 3 araba bulunmakta 93 Corolla çelik gri (yeni boyandı), 21 c3 beyaz ,partner tepe çelik gri. Bu kadar araç olunca dışarıda yıkamaktansa evde yıkamak daha ucuza ve içime sinecek. Hali hazırda kedin yıka yerlerine gidiyordum ama kostikli şampuandan dolayı araç ta yeni boyanmışken gitmemek en iyisi olur. Kafamda malzeme listesi çıkardım ( bulamadıklarım da var ) bu malzemeler sizce nasıldır bunların yerine önerebileceğiniz malzemeler varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Basınçlı Yıkama Makinesi: Bosch Aquatak 130 ya da Nilfisk Core 130 (K3 tercih etmeme sebebim metal pompa olmaması)
Ön Yıkama Şampuanı: Auto Brite Magifoam
Yıkama Şampuanı: Vonixx V-FLOC
Yıkama Eldiveni: Klin wash pad ya da softy mitt
Kurulama Havlusu: Klin Drying Zero M
Wax için bez: GYEON Q²M SoftWipe EVO Lazer Kesim Peluş Cila Bezi
Wax :Soft99 Fusso Coat Koyu Renkler İçin (Beyaz araçta da kullanılır mı ?)
Apc: Sonax araç içi temizleyici (Elimde var o yüzden şu anlık yeni almıyorum)
Plastik Aksam İçin: -
Far için: Meguiars PlastX

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hoş geldin, iyi forumlar dilerim.
İç mekan temizliğinde flowey İ2, nötr bir üründür. Koruma olarak Koch chemi TS iç mekanda. Dış plastik aksamda koruma olarak meguiars 40 veya Koch chemi pss. Fusso her araca olur diye düşünüyorum. Bende açık renk olanı var. Hafta sonu kısmet ise koyu renk araca uygulama yapacağım. Ön yıkama şampuanı K2 active foam( bunu denemedim, iyi bir dostumuz denedi) , deturner on yıkama şampuanı, flowey ev13. Benim deneyimlerim :)

viktornoworsky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhabalar
Ben de grupta yeniyim. Aracım MG Hs. siyah renk. Detailing işinde ise acemiyim. Elle uygulayabileceğim, siyah rengi canlı gösterecek ve kılcal çizik ve hareleri giderebilecek, kaliteli pasta, cila hızlı seramik ürünleri nelerdir? Detailing işinde tecrübeli siz sevgili forumdaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben nilfisk core 130 kullanıyorum cok memnunum. Auto brite Magifoam çok iyidir ama fiyatı yüksektir. Alternatif K2 active foam, deturner active foam, flowey ev17 tercih edilebilir. Tabi bütçeniz varsa magifoam almanız daha iyidir. Far için Meg Plastx pek bi işe yaramaz geçici çözümdür. Soft 99 fussoyu dikkatli kullanmakta fayda var

Tolga.G

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Peki wax olarak Soft99 Fusso Coat mı daha iyidir yoksa Soft99 kiwami mi asıl amacım boyayı korumak tabiki parlak olsun da istiyorum

Tolga.G

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben nilfisk core 130 kullanıyorum cok memnunum. Auto brite Magifoam çok iyidir ama fiyatı yüksektir. Alternatif K2 active foam, deturner active foam, flowey ev17 tercih edilebilir. Tabi bütçeniz varsa magifoam almanız daha iyidir. Far için Meg Plastx pek bi işe yaramaz geçici çözümdür. Soft 99 fussoyu dikkatli kullanmakta fayda var
Teşekkür ederim dikkatli kullanmaktan kastınız plastik aksamlara değdirmemek mi yoksa uygulamasında bi dikkatli olmam gerek bir durum var? Aracın farları sararmış değil sadece daha iyi gözüksün diye PlastX almayı düşünmüştüm

Son düzenleme:

Tolga.G

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hoş geldin, iyi forumlar dilerim.
İç mekan temizliğinde flowey İ2, nötr bir üründür. Koruma olarak Koch chemi TS iç mekanda. Dış plastik aksamda koruma olarak meguiars 40 veya Koch chemi pss. Fusso her araca olur diye düşünüyorum. Bende açık renk olanı var. Hafta sonu kısmet ise koyu renk araca uygulama yapacağım. Ön yıkama şampuanı K2 active foam( bunu denemedim, iyi bir dostumuz denedi) , deturner on yıkama şampuanı, flowey ev13. Benim deneyimlerim :)
Şampuan ve Kurulma bezi olarak öneriniz var mıdır acaba

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Şampuan ve Kurulma bezi olarak öneriniz var mıdır acaba
Kova şampuanı olarak, meguiars crystal ve Fraber Neve kullanıyorum. Gayet başarılı. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus ve prustar kullanıyorum. Prustar on numara. Virtues den de memnunum. Forumda klin kullanan çok ve memnunlar.