Herkese selamlar

Esat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Foruma yeni katıldım. Uzun zamandır kendimce ürünleri araştırıyordum fakat forumda bakış açım tecrübelere göre daha da şekillendi.

İstanbuldayım 2020 leon seramik kaplı aracım var.

İlk etapta bazı ürünler sipariş verdim.

Valet pro concantrated wash
Valet pro Dragons bathe
Auto finesse spritz
Auto brite pink sheen (bu ikisini deneyip tecrübe etmek istedim bakalım parlakmı matmı seveceğim)
Bugün yarında
Gyeon wet coat
Ufs kuzu postu eldiven
Ve bir kurulama bezi almak istiyorum.

Merak ettiğim bir konu bende yer olmadığı için benzinlikte yıkayabiliyorum.
Köpük makinası kullanmadan kovadaki şampuanlı suyu direk eldivenle uygulamak da sorunlar yaşanırmı köpük pompası almak istemiyorum.

Birde jantlarda demir tozu uygulamasında uygun fiyatlı fırça ne alabilirim.

Teşekkürler.

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hos geldiniz. Keyifli forumlar. Kopuk ile temassiz on yikama yapmadan direk kova ile temasli yikamaya girerseniz kilcal cizikleriniz artar kaba kiri boya uzerinden gezdirdiginizden. On yikama ile kaba kiri almak lazim. Jant fircasi olarak en ucuz tschibonun fircasi sanirim. 40tl fiyati. Killi fircalar janttab cikarirken sicratabiliyor kiri. Ben mikrofiberli jant fircalarini daha cok begeniyorum.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aramıza hoşgeldiniz keyifli forumlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aramıza hoşgeldiniz. Keyifli ve aktif forumlar dilerim.

Aracınızı direk kova ile yıkamadan önce citrus pre wash tarzı bir ürünle kirleri yumuşatıp, tazyikli su ile kirleri indirip sonrasında kova yıkamasına geçmenizi tavsiye ederim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öncelikle hoş geldiniz.

Açıkçası şöyle , evet araba her zaman pis olamayabilir ama uzun yoldan , yağmurdan , veya nitekim uzun zaman sonrasında vs muhakkak ön yıkama şart. Ama illa köpük pompası ile yapılacak diye bir kural yok.
Ben 2 pompa alıp birini modifiye yaptım bri standart halde. Bazen köpük ile ön yıkama bazen de direk şampuanı sprey ile sıkıp suyla durulayıp sonrasında kovayla yıkama yapıyorum. Sprey ile hem daha az uğraşıp hem daha kolay ön yıkama oluyor fakat köpükte çalışmak ve köpüğün akmasını izlemek daha hoş tabi.
Bir diğer ön yıkama da karışımı normal sprey ile sıkmak . Ben başlarda bu şekilde yapıyordum ama birkaç panelden sonra spreye basmaktan parmaklarım acıyordu ve dayanamayıp pompa almışım ve iyiki almışım.

Bu arada keyifli forumlar

Esat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öncelikle hoş geldiniz.

Açıkçası şöyle , evet araba her zaman pis olamayabilir ama uzun yoldan , yağmurdan , veya nitekim uzun zaman sonrasında vs muhakkak ön yıkama şart. Ama illa köpük pompası ile yapılacak diye bir kural yok.
Ben 2 pompa alıp birini modifiye yaptım bri standart halde. Bazen köpük ile ön yıkama bazen de direk şampuanı sprey ile sıkıp suyla durulayıp sonrasında kovayla yıkama yapıyorum. Sprey ile hem daha az uğraşıp hem daha kolay ön yıkama oluyor fakat köpükte çalışmak ve köpüğün akmasını izlemek daha hoş tabi.
Bir diğer ön yıkama da karışımı normal sprey ile sıkmak . Ben başlarda bu şekilde yapıyordum ama birkaç panelden sonra spreye basmaktan parmaklarım acıyordu ve dayanamayıp pompa almışım ve iyiki almışım.

Bu arada keyifli forumlar
Herkese çok teşekkürler.
Aslında son dediğinizi merak ediyordum spreyle sıkmayı ama dediğiniz gibi yorucu olması muhtemel.
Köpük pompası da manuel zor olur diye tahmin ediyorum modifiyeli xioami pompayla otomatikleri hoş olmuş. Sanki kaçınılmaz son olacak almak gerekecek

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hoşgeldiniz keyifli forumlar dilerim:)
Sayısız benzinlik yıkaması yapan vakti kıt ruhu detaycı biri olarak:D Benzinlikçi tayfaya önerim ilk başta kılcal çizik dayanımı sağlayan seramik kaplama
2) ön yıkama çok önemli sprey formda vp ansf flowey ev 13 gibi ürünler ister spray başlıkla atın ister modifiyesiz pompa isterseniz köpük yapan pompa ama xiaomi modifiyesi ciddi efor ve zaman kazandırıyor denedim dünya varmış:)
3) Twisted havlu kurularken çok büyük kolaylık sağlıyor