Hızlı, Etkili ve Pratik Ürünler Hakkında Destek

bravo32

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Değerli arkadaşlar,
Geçmişte uzunca bir zaman gönül verdiğim detailing maceram yoğun iş tempon dolayısı ile yıllar yılı azaldı. Öyle ki, artık aracımı ayda ortalama bir kere benzinlikte kostikli şampuanla yıkayıp geçiyorum. Detay serüvenimi yeniden canlandıramayacağım kesinleştiği için, siz tecrübeli arkadaşlardan kolay, hızlı ve pratik bir şekilde uygulama yapabilmem için 3 konuda tavsiye ricam vardır. kendim küçük bir araştırma yaptığım zaman aşağıdaki ürünler gözüme çarptı, ancak hatalı da olabilirim.

1) Malum yine benzinlikte yıkayacağım aracımı hızlıca, ancak bu yıkama sonrasında boyayı biraz da olsa güneş etkeninden koruyabilmek için hızlı bir cila (gyeon wet coat nano)
2) Jantlar için temizleme spreyi (valet pro bilberry)
3) İç plastik aksam temizlik ve koruması. (auto finesse spritz)

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar umarım gitgide geri dönersiniz detay işlerine :)

Benim size tavsiyem benzinlikte yıkasanız bile kostikli benzinlik köpüğü yerine bir adet (valetpro pre wash, k2 bora) gibi hem sprey şişe hem de köpük pompası ile kullanılabilen bir ön yıkama şampuanı alın derim. Ardından da çift kova ile kendiniz yıkasanız harika olur.

Çünkü hem benzinlik köpüğü hem de pre wash şampuanlar aracınızı tam anlamıyla temizlemeyecektir. Ek olarak benzinlik köpüğü vs gibi ürünler yapacağınız korumanın da etkisini kaybetmesine neden olacak. :(

keşke zamanınız olsa da kendiniz köpükleseniz ancak anladığım kadarıyla vakit sorunu var.

Gyeon wet coat benim sevdiğim bir sık ve durula tipi uygulanan koruyucu. Ancak parlaklığın biraz daha ön plana çıkması açısından sık sil ürünler bi tık daha iyi olabilir. örneğin bu aralar vonixx blend spray harika.

Ancak zaman sorunum var derseniz bence wet coat tamam. Süreç içinde emsallerini de denersiniz.

Bilberry çok beğendiğim bir jant temizleyici değil. Bence bir apc alıp 1:5 seyretme ile de kullanırsanız jantlarınızı temizleyebilirsiniz hem de ürününüzü aracınızın bir çok yeri için farklı sulandırmalar ile kullanırsınız.

Ama ille jant temizleyici istiyorum derseniz de ben yine diğer markalara bakın derim.

Spritz çok sevdiğimiz ürünlerden biri ancak ekonomik açıdan K2’nin satina ürünü çok daha makul ve güzel bir seçenek. Onu da tavsiye ederim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Değerli arkadaşlar,
Geçmişte uzunca bir zaman gönül verdiğim detailing maceram yoğun iş tempon dolayısı ile yıllar yılı azaldı. Öyle ki, artık aracımı ayda ortalama bir kere benzinlikte kostikli şampuanla yıkayıp geçiyorum. Detay serüvenimi yeniden canlandıramayacağım kesinleştiği için, siz tecrübeli arkadaşlardan kolay, hızlı ve pratik bir şekilde uygulama yapabilmem için 3 konuda tavsiye ricam vardır. kendim küçük bir araştırma yaptığım zaman aşağıdaki ürünler gözüme çarptı, ancak hatalı da olabilirim.

1) Malum yine benzinlikte yıkayacağım aracımı hızlıca, ancak bu yıkama sonrasında boyayı biraz da olsa güneş etkeninden koruyabilmek için hızlı bir cila (gyeon wet coat nano)

Wetcoat ve bilberry bende var, wetcoat başlangıçta çok güzel ama dayanımı kısa bir ürün, onun yerine vonixx blend daha iyi seçenek olabilir. Petrolde yıkayacağınız da düşünülürse kesinlikle vonixx’i öneririm. Bilberry bence zayıf bir ürün, onun yerine k2 roton hem daha ekonomik hem de daha etkili. İç aksamda spritz de olabilir ama k2 satina da deneyebilirsiniz. Bence en fiyat performans ürünlerden biri günümüzde:)

kyormaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
sakarya
Merhaba, kullandığım ve hoşuma giden 1-2 ürünü sizler ile paylaşabilirim.

1 - Önceden hızlı cila olarak auto finesse finale kullanıyordum @mirafiori arda abinin videosundan sonra Polytop hybrid conservier maximus satın aldım nasipse kargoda gelince deneyeceğim.

2- Jantlar için k2 roton öneririm Tam F/P ürünü

3- Koruyucu olarak Auto Brite Pink Sheen kullanıyorum verdiği parlaklık hoşuma gittiği için.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba, kullandığım ve hoşuma giden 1-2 ürünü sizler ile paylaşabilirim.

1 - Önceden hızlı cila olarak auto finesse finale kullanıyordum @mirafiori arda abinin videosundan sonra Polytop hybrid conservier maximus satın aldım nasipse kargoda gelince deneyeceğim.

2- Jantlar için k2 roton öneririm Tam F/P ürünü

3- Koruyucu olarak Auto Brite Pink Sheen kullanıyorum verdiği parlaklık hoşuma gittiği için.
Koruma sonrası boncuklar ve parlaklığı yakaladığınız en güzel an konularına pink sheen için görsel atar mısınız benim de merak ettiğim bir ürün :)

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli arkadaşlar,

1) Sık Durula : Carpro Hydro2Lite - Fireball Easy Coat Extra (1:30 - 1:50)
Sık Sil : Vonixx Blend Black - Tac System Shinee Wax - Vonixx Native Spray

2) Koch GS 1:7 halde oldukça başarılı
Shiny Garage EF Wheel Cleaner 1:5 sulandırılarak kullanılıyor

3) Shiny Garage İnterior Quick Detailer
Auto Finesse Spritz

bravo32

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
değerli arkadaşlar,
her birinize cevapları için teşekkür ederim. vonixx blend spray, k2 roton, spritz ve dış plastikler için de af revive alarak bu süreci neticelendirdim.

bu arada bir bilgi de paylaşayım. elimde mevcut en az 5 yıllık spritz olduğunu farkettim, ama kokusu iyi gelse de bozulmuş olma ihtimaline karşın af ile temasa geçtim. onlar da, uygun şartlarda muhafaza edildiğinde ürünleri için tavsiye edilen bekleme süresinin max 4 yıl olduğunu belirtti.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
değerli arkadaşlar,
her birinize cevapları için teşekkür ederim. vonixx blend spray, k2 roton, spritz ve dış plastikler için de af revive alarak bu süreci neticelendirdim.

bu arada bir bilgi de paylaşayım. elimde mevcut en az 5 yıllık spritz olduğunu farkettim, ama kokusu iyi gelse de bozulmuş olma ihtimaline karşın af ile temasa geçtim. onlar da, uygun şartlarda muhafaza edildiğinde ürünleri için tavsiye edilen bekleme süresinin max 4 yıl olduğunu belirtti.
Güzel ürünler almışsınız güle güle kullanın :)