Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam aracı 3 gün önce yıkadım cilaladım. Şuanda bile toz birikimi göremiyorum. Hatta şunu söyleyim, arka cama da uyguladım. Arka cam hariç diğer camlarda sabah kalktığımda hafifden toz vardı :)
Bez olarak hangi bezi kullanıyorsunuz ben wax bezinin bir tarafına sıkıp uygulayıp diğer tarafıyla kuruluyorum dogrumu bez kullanımı

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Ben de cila bezi alacağım. Karar verince hangisini alacağına yazarsan sevinirim.
Hocam benim cila bezlerim var. Forumda genel itibari ile kullanılan bezi yazayım bende 2 bezde mevcut memnunum.
1.MF SuperClean Mikrofiber Cila Bezi 40x40 cm 300 Gsm Lazer Kesim
2.Slopes Purple Buffing Towel Cila Silme Bezi 40x40cm

bu iki bezi tavsiye ederim. Tüylü olan bezi yıkama sonrası varsa evde ayakkabı fırçası yada deri temizleme fırçası ile tararsanız örneğin k2 nin fırçası ile ilk günkü gibi pofuduk olur.
Bazı cilalar bez seçe biliyor. Freball carnabua sio 2 de bunu yaşamıştım:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ioniq5

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Detaymarketim den bölünmüş Koch pw aldım. Satıcı kuruyken uygula ve bezle yay daha iyi sonuç alırsın dedi. Burda herkes ıslak uyguluyor. Doğrusu nedir ? 500ml yi kaç seferde bitirmeliyim?

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Köpük pompasinin 1000 TL olduğunu yikamacinin kostiginden kurtulamayacağını gördükten sonra 3500 TL ye Bosch aquatak 120 almaya karar verdim. 3990 TL ye nilfisk core 130 diğer opsiyon. Sizce hangisi ?
bosh easyauatak 120 bende yeni aldım hocam. şu an için bir şikayetim yok gayet memnunum

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Arkadaşlar bearforce foam lance satın almıştım ama kargoda problem çıktı iade olacak. Tekrar bearforce mi sipariş edeyim yoksa dancingboar marka mı foam lance önerirsiniz?

optimur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
selamlar, axel 3000 autobrite magifoam ile kullanıyorum fakat bir türlü güzel bir kıvam yakalayamadım. 1.8l su, 35-38ml magifoam koyuyorum. İlk başlarda baya sulu bir atım yapıyor sonlara doğru biraz daha yoğunlaşıyor. Var mıdır önerisi olan?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
selamlar, axel 3000 autobrite magifoam ile kullanıyorum fakat bir türlü güzel bir kıvam yakalayamadım. 1.8l su, 35-38ml magifoam koyuyorum. İlk başlarda baya sulu bir atım yapıyor sonlara doğru biraz daha yoğunlaşıyor. Var mıdır önerisi olan?
Bende marolex kullanıyorum. 1.7-1.8 litre suya 30-35 ml magifoam koyduğumda ne sulu ne traş köpüğü kıvamında tam ortasında atıyor gayet memnunum .İçindeki keçeyi değiştirmeyi deneyebilirsiniz eskimiştir belki. Çok fazla sampuan koymayın attığı köpük yogun olursa ekstra pompalama yapmanız gerekicektir.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detaymarketim den bölünmüş Koch pw aldım. Satıcı kuruyken uygula ve bezle yay daha iyi sonuç alırsın dedi. Burda herkes ıslak uyguluyor. Doğrusu nedir ? 500ml yi kaç seferde bitirmeliyim?
Bu konuyla ilgili bir çok video seyrettim. Islak panele sıkıp, bez veya ped ile yayıp, sonra durulamak, yaymadan durulamaktan daha iyi sonuç veriyor. Kendim de bu şekilde yapıyorum.
Satıcının önerdiği kuru panel yönetimi de kullanılıyor ve en iyi sonucu o veriyor (wet coat özelinde konuşuyorum). Ancak bu yöntem ıslak cilanın pratikliğini öldürüyor bence. O yüzden ıslak panele sıkıp, yayıp, durulamayı tavsiye ediyorum.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Deri koltuk temizliğinde apc kullanılır mı? Kullanılırsa hangi oranda seyretilmelidir? K2 nin apcsi mevcut elimde önerilerinize açığım
Her ne kadarda üzerinde tüm yüzeylerde zararsız yazsada deride kullanmayın deri için özel ürünler var onlar daha etkili ve zararsız oluyorlar ben derilerde autobrite leather cleanse kullanıyorum gayet memnunum kokusu da doğal deri kokusu gibi zevkinize göre değişir ben beğendim kokusunu temizledikten sonra mutlaka koruyucu bir ürün kullanmanızı da tavsiye ederim

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Her ne kadarda üzerinde tüm yüzeylerde zararsız yazsada deride kullanmayın deri için özel ürünler var onlar daha etkili ve zararsız oluyorlar ben derilerde autobrite leather cleanse kullanıyorum gayet memnunum kokusu da doğal deri kokusu gibi zevkinize göre değişir ben beğendim kokusunu temizledikten sonra mutlaka koruyucu bir ürün kullanmanızı da tavsiye ederim
Koruyucu olarak ne kullanıyorsunuz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Koruyucu olarak ne kullanıyorsunuz?
Deturnerin leather protectant'ını kullandım cok basarılı deriyi yumusattı güzel kokusu var normalde temizledikten sonra biner binmez kot pantolon lekesi bulaşırdı 1-2 hafta sonra ufak ufak lekelenmeye basladı kirlenmeyide geciktirdi tavsiye ederim fiyatına göre gayet iyi

master149

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba, uzun süredir Meguiar's Mirror Glaze 21 kullanıyorum ve parlaklığından çok çok memnunum. Fakat elimdeki bitmek üzere ve sadece 100ml bölünmüş olarak bulabiliyorum, onun fiyatı da hakettiğinden daha fazla. Hiçbir hare-çizik kapatma beklentisi olmadan, sadece parlaklık beklentisi ile alabileceğim alternatif bir sıvı cila tavsiyeniz olur mu? (Hızlı cila ve katı wax'ım mevcut. Her yıkamada hızlı cila, gerektikçe de de katı wax uyguluyorum ama her ay uygulayabileceğim ve aracı sürekli parıl parıl tutacak bir glaze ihtiyacım var)