Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #21,901
Emirhan çamaşır makinesinin sıkma devrinide düşük ayarda yap. Yada sıktırma yapma.Güneşte kurutma. Smart been nin büyük çift taraflı havlusundanda pert ettim ben. Onu koch cheminin ıslak cilası pert etti.

Bu arada geçen paylaştığın klin 1200 gsm 70x90 dan aldım birtane. Birtanede pure star var. Hemen hemen aynılar. Klin 60 70 gram daha ağırdı. Purestar ipleri daha uzun ama seyrek, klinin ise ipleri kısa ama daha sık. Güzel havlu kırmızısı çok hoş.
Emirhan çamaşır makinesinin sıkma devrinide düşük ayarda yap. Yada sıktırma yapma.Güneşte kurutma. Smart been nin büyük çift taraflı havlusundanda pert ettim ben. Onu koch cheminin ıslak cilası pert etti.

Bu arada geçen paylaştığın klin 1200 gsm 70x90 dan aldım birtane. Birtanede pure star var. Hemen hemen aynılar. Klin 60 70 gram daha ağırdı. Purestar ipleri daha uzun ama seyrek, klinin ise ipleri kısa ama daha sık. Güzel havlu kırmızısı çok hoş.
Evet abi klinin iplikleri daha kısa gözüküyor. Elimde çekilişten kazandığım 500 tllik hepsiburada indirim kodu var onunla bu havluyumu alsam yoksa Gyeon'un 1 litrelik lastik temizleyicisinimi alsam karar veremedim ama uzun yıllar beni götürmesinden dolayı havluyu alıcam sanırım.
https://www.hepsiburada.com/klin-dr...zi-75x43cm-pm-HBC00006BXGCS?magaza=CİLAKUTUSU

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi.
Sürekli olarak kullandığım virtues twisted double plus havlu' nun ilk günkü yumuşaklığıni yitirmeye başladığını düşünüyorum. Bunda da ıslak cila olarak kullandığım turtle shine dry ' in etkisi olduğunu düşünüyorum. Son üç yıkamadir turtle shine dry kullanmıyorum. Bezi ise kurulama sonrası ılık sudan geçirip ortadan sandalye üzerine asarak kurumaya bırakıyorum. Eski yumuşaklığını getirmek için öneriniz ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam geçmiş olsun. Ekonomik ve kolay diye sık durula tarzı cila fanatiğiydim. Ama bezleri mahvettiğini görünce en şahanesi de olsa el sürmemeye karar verdim. Ne kadar mükemmel durulama da olsa o beze cila değiyor. Zamanla da su çekmesini çok ciddi azaltıyor. @Saban46 hocamdan bu şekilde bir bez almıştım kurtarabilirsek ne ala diye. Nitekim daha önce uyguladığım yöntemi uyguladım ve havlu kurtuldu diyebilirim. Kendi uyguladığım ve başarılı sonuç aldığım yöntemi yazayım.

Bir kovanın dibine havluyu atın, su miktarı bezi çok az geçecek kadar su koyun.
Ben suyun bir kısmını kettle dan bir kısmını musluktan koydum, ılık sıcak arası olursa daha iyi olabilir diye. İçerisine beyaz sirke ve valet pro mikrofiber şampuanı döktüm göz kararı. 1-1.5 gün aklıma düştükçe karıştırdım kovayı çubukla. Sonrasında da diğer bezlerle beraber makinede yıkadım(beyaz sirke ve vp mikrofiber şampuanı koydum makineye). Bu şekilde yaptığımdan beri havlumu sorunsuz kullanıyorum. En son aşamada diğer kurulama havlularınızı falan koyup koymama size kalmış, ben risk aldım yıkamışken hepsi yıkansın diye :D benim havludaki cila falan azdır, kolay çıkmıştır, sizdeki fazladır diğer havlulara bulaşır belki.

Yaklaşık 4 5 yıldır liquid elements havlumu her araç yıkamam sonrası makinede yıkayarak kullanıyorum. Bir dönem 2 3 ay kadar sık sık yıkamasam mı dedim ama geri her araç yıkaması sonrası makinede yıkamaya döndüm. Araçta durulamalı cila kullanmamak, çamaşır makinesinde mikrofiber şampuanı ve beyaz sirke kullanmak çok önemli bu konuda.
Arkadaşlar bu tarz deri koltuklarınız için temizlik sonrası koruma olarak ne tür ürünler kullanıyorsunuz. Resimler 2 ay öncesine ait ama geçen hafta k2 deri temizleyici ve cartainer deri fırçasıyla temizledim, gayet güzel mat bi görünüm oluştu hem koltuklarda hemde direksiyonda. Koruma olarakda işlem yapmak istiyorum ancak nasıl bi yol izlemeliyim bilemedim. Deri klinik ürünlerine baktım, deri koruyucu ve deri kalkanı adlı 2 tip ürün var, aklım karıştı. Araç 8 yaşında yani koltuklarda o yaşda :) ancak yaşa bağlı aşırı bi deforme, çatlak vs. yok. Dediğim gibi sadece temizleyince bile çok güzel bi görüntü oluştu

Hocam maşallah koltuklar göz alıyor :)
Astra Cosmo'm varken koltuğun yan kısımlarındaki derileri polstar ile silip colorlock deri kalkanı ile silerdim. Deriler yumuşar kendine gelirdi. Bu işlemi uygulamadıkça sertleşip çatlama riski artıyor. Temizleyip korumayı elden bırakmayın aman. Suni ve gerçek deri ayrımı sebebiyle bendekileri doğrudan öneremiyorum ama colorlock veya yeni firmasıyla tls iyidir :)
Bu sıralar araç çok fazla köye gidip geliyor o yüzden lastikler hep ya çamur yada kahverengi toz. Lastikleri ağır kir temizleyici ile temizliyorum yıkayıp kuruyunca yine kahverengi lekeler lastik üstünde oluyor. Ne yapsam yinede o kirleri çıkartamıyorum . Lastik temizleyici almak şartmı yoksa apc ilede aynı performansı alabilirmiyiz?
Lastikleri temizlerken lastik fırçası kullanıyor musun?
Her yıkamada apc sıkıp lastik fırçası ile her yöne fırçalamayı alışkanlık haline getirdim. Parlatıcı öyle olunca daha dayanıklı oluyor. Parlatıcı daha 1 günlükken toprağa falan gidiyorsan o da ekstra çekiyor. Bence parlatıcı sürdükten sonra 2-3 güne anca lastik kendine geliyor

Temizleyici olarak lastik temizleyici kullandıktan sonra daha rahat temizler oldum. Öncesinde b33, GS, R1 falan birçok ürün kullandım. Lastik temizleyici denen kimyasal kadar hiçbirinin kahverengi kahverengi kir çıkardığını görmemiştim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam geçmiş olsun. Ekonomik ve kolay diye sık durula tarzı cila fanatiğiydim. Ama bezleri mahvettiğini görünce en şahanesi de olsa el sürmemeye karar verdim. Ne kadar mükemmel durulama da olsa o beze cila değiyor. Zamanla da su çekmesini çok ciddi azaltıyor. @Saban46 hocamdan bu şekilde bir bez almıştım kurtarabilirsek ne ala diye. Nitekim daha önce uyguladığım yöntemi uyguladım ve havlu kurtuldu diyebilirim. Kendi uyguladığım ve başarılı sonuç aldığım yöntemi yazayım.

Ben suyun bir kısmını kettle dan bir kısmını musluktan koydum, ılık sıcak arası olursa daha iyi olabilir diye. İçerisine beyaz sirke ve valet pro mikrofiber şampuanı döktüm göz kararı. 1-1.5 gün aklıma düştükçe karıştırdım kovayı çubukla. Sonrasında da diğer bezlerle beraber makinede yıkadım(beyaz sirke ve vp mikrofiber şampuanı koydum makineye). Bu şekilde yaptığımdan beri havlumu sorunsuz kullanıyorum. En son aşamada diğer kurulama havlularınızı falan koyup koymama size kalmış, ben risk aldım yıkamışken hepsi yıkansın diye :D benim havludaki cila falan azdır, kolay çıkmıştır, sizdeki fazladır diğer havlulara bulaşır belki.

Yaklaşık 4 5 yıldır liquid elements havlumu her araç yıkamam sonrası makinede yıkayarak kullanıyorum. Bir dönem 2 3 ay kadar sık sık yıkamasam mı dedim ama geri her araç yıkaması sonrası makinede yıkamaya döndüm. Araçta durulamalı cila kullanmamak, çamaşır makinesinde mikrofiber şampuanı ve beyaz sirke kullanmak çok önemli bu konuda.

Astra Cosmo'm varken koltuğun yan kısımlarındaki derileri polstar ile silip colorlock deri kalkanı ile silerdim. Deriler yumuşar kendine gelirdi. Bu işlemi uygulamadıkça sertleşip çatlama riski artıyor. Temizleyip korumayı elden bırakmayın aman. Suni ve gerçek deri ayrımı sebebiyle bendekileri doğrudan öneremiyorum ama colorlock veya yeni firmasıyla tls iyidir :)

Her yıkamada apc sıkıp lastik fırçası ile her yöne fırçalamayı alışkanlık haline getirdim. Parlatıcı öyle olunca daha dayanıklı oluyor. Parlatıcı daha 1 günlükken toprağa falan gidiyorsan o da ekstra çekiyor. Bence parlatıcı sürdükten sonra 2-3 güne anca lastik kendine geliyor

Temizleyici olarak lastik temizleyici kullandıktan sonra daha rahat temizler oldum. Öncesinde b33, GS, R1 falan birçok ürün kullandım. Lastik temizleyici denen kimyasal kadar hiçbirinin kahverengi kahverengi kir çıkardığını görmemiştim.
Yanıt için teşekkür ederim. Sirkeli su deneyeceğim. Vp mikrofiber şampuanın gelmesi vakit alacak. Beyaz sirkeli su ile deneyip bakacağım. Tekrar öneriler için teşekkür ederim.:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Temizleyici olarak lastik temizleyici kullandıktan sonra daha rahat temizler oldum. Öncesinde b33, GS, R1 falan birçok ürün kullandım. Lastik temizleyici denen kimyasal kadar hiçbirinin kahverengi kahverengi kir çıkardığını görmemiştim.[/QUOTE]
@mustafacagri
Evet abi lastik fırçası ile fırçalıyorum hatta üstüne marolexin içindeki ön yıkama şampuanından sıkıp öylede fırçalıyorum ama bi türlü çıkmıyor kirler. Belli oldu fp lastik temizleyicilerden alacağız bir tane.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yanıt için teşekkür ederim. Sirkeli su deneyeceğim. Vp mikrofiber şampuanın gelmesi vakit alacak. Beyaz sirkeli su ile deneyip bakacağım. Tekrar öneriler için teşekkür ederim.:)
Aklında bulunsun abi Deturner markasıda iyidir. Valet pro şampuan daha önce hiç kullanmadım ama şuanda Deturnerin mikrofiber şampuanını kullanıyorum ortalama 40-50 ml koyuyorum oda gayet güzel temizliyor tavsiye ederim valet prodan daha ucuzdu ben alırken

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Evet abi klinin iplikleri daha kısa gözüküyor. Elimde çekilişten kazandığım 500 tllik hepsiburada indirim kodu var onunla bu havluyumu alsam yoksa Gyeon'un 1 litrelik lastik temizleyicisinimi alsam karar veremedim ama uzun yıllar beni götürmesinden dolayı havluyu alıcam sanırım.
https://www.hepsiburada.com/klin-drying-duo-evo-cift-tarafli-mikro-kurulama-havlusu-kirmizi-75x43cm-pm-HBC00006BXGCS?magaza=CİLAKUTUSU
500 tl indirim kodu çok iyi. Ben olsam kaçırmazdım havluyu. Lastik temizleyici yarın biter, ama havluyu alırsan mal sahibi olursun. Bu arada linkteki ürün twested kıvırcık ipli ürün değil haberin olsun. Bizim kullandıklarımızdan farklı yapıdaki bir ürün.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Aklında bulunsun abi Deturner markasıda iyidir. Valet pro şampuan daha önce hiç kullanmadım ama şuanda Deturnerin mikrofiber şampuanını kullanıyorum ortalama 40-50 ml koyuyorum oda gayet güzel temizliyor tavsiye ederim valet prodan daha ucuzdu ben alırken
Emirhan teşekkür ederim. Onuda not ediyorum. @DetayDeposu nun kampanya yapmasını bekliyorum. Daha önceki paylaşımlarında görmüştüm, listeye ekledim:) .

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim yanıt için. Forumu, bez temizliği konusunda incelediğimde makinaya atılmaması veya 5-6 yıkamada bir özel yıkama şampuanları ile atılması önerisini okudum. Bezin kıymetli olması sebebiyle sadece kaporta yüzeyinde kullandım. Plastik aksamda ve tamponlarda ayrı daha uygun bir bez kullandım. Islak cilalarin zarar verdiğini okumuş olsaydım kullanmazdim. Kurutma şeklimiz aynı sayılır.
Merhaba hocam,
Havlunuz büyük ihtimal kullandığınız cila yüzünden su çekme özelliğini, yıkama şeklinizden dolayı da sertleşme sorunu yaşamış:gulumsemex:
Öncelikle havluyu kesinlikle makinada yıkayın makinaya atılmaz diye bir durum söz konusu değil. Ve her yıkamadan sonra yada maksimum iki yıkamada bir kesinlikle yıkama yapın. 30-40 derecelik makina yıkamaları havluya hiçbir zarar vermez. Kullandığımız havluların yıkama döngüsü yeterince uzun sürelere sahiptir. Aksine ıslak ve muhtemelen kireçli su ile bekletilerek kurumasından çok daha yararlı olur. Havlunun sertleşmesindeki en büyük sebeb sudaki kireçtir. Eğer havluyu yıkamadan üstündeki kireçli su ile kurumaya bırakırsanız (buna ılık suyla durulayıp sermekte dahil ) :gulumsemex: ve bunu 5-6 yıkama gibi uzun sürelere yayarsanız havlunun sertleşmesi kaçınılmaz olur. Yıkamalarınızda yumuşatıcı gözüne suyun sertliğine göre yarım yada bir çay bardağı beyaz sirke eklemeniz kireci kırmanıza yardımcı olur. Havluyu makinadan sıktırma yapmadan çıkartmayın ne kadar kuru çıkarsa hem kuruma sürenizi kısaltır hemde minimum derecede ıslak kalmış olur. Sıkmanın ve hatta düşük derecede kurutma makinasında kurutmanın havluya hiçbir zararı yoktur. Artı olarak düşük devirde kurutma makinasında kurutursanız havlunun yumuşaklığı kesinlikle çok tatmin edici olacaktır.
Kaçınmanız gereken cila ve koruyucu kullandığınız bezlerle beraber yıkama yapmamak, Radyatör vs ısı verici ürünler üstünde ve direk güneş gören yerlerde kurutma yapmamak. Havluyu uzun süre kireçli suya maruz bırakmamaktır :gulumsemex:
Bunlara dikkat edip ve makinadan çıkarttıktan sonra dört tarafından güzelce çırparak kurutursanız havlunuzu uzun süreler sıkıntısız kullanabilirsiniz.
Keyifli detaylar :gulumsemex:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Teşekkür ederim hocam, berkay beyin dediği şekilde şimdi dikkatli bakınca koltuğun oturunca temas edilen yerleri gerçek deri, diğer kısımlar suni deriymiş. Bakalım tls nin ürünleriyle koruma altına almayı düşünüyorum şuanda, colourlock un fiyatları bi tık daha tuzlu geldi. Temizlik için zaten k2 deri temizleyici var elimde

AGR koltuk ise Gercek deri normal ise oturma.ve sirt yeri deri diger yerler suni olmasi lazim @Berkay
2016 A2 kasa insignia da agr sıfatıyla belirtilen koltuklar yok hocam ama dediğiniz gibi koltuğun oturunca temas edilen yerleri gerçek deri, diğer yerler suni deriymiş.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba hocam,
Havlunuz büyük ihtimal kullandığınız cila yüzünden su çekme özelliğini, yıkama şeklinizden dolayı da sertleşme sorunu yaşamış:gulumsemex:
Öncelikle havluyu kesinlikle makinada yıkayın makinaya atılmaz diye bir durum söz konusu değil. Ve her yıkamadan sonra yada maksimum iki yıkamada bir kesinlikle yıkama yapın. 30-40 derecelik makina yıkamaları havluya hiçbir zarar vermez. Kullandığımız havluların yıkama döngüsü yeterince uzun sürelere sahiptir. Aksine ıslak ve muhtemelen kireçli su ile bekletilerek kurumasından çok daha yararlı olur. Havlunun sertleşmesindeki en büyük sebeb sudaki kireçtir. Eğer havluyu yıkamadan üstündeki kireçli su ile kurumaya bırakırsanız (buna ılık suyla durulayıp sermekte dahil ) :gulumsemex: ve bunu 5-6 yıkama gibi uzun sürelere yayarsanız havlunun sertleşmesi kaçınılmaz olur. Yıkamalarınızda yumuşatıcı gözüne suyun sertliğine göre yarım yada bir çay bardağı beyaz sirke eklemeniz kireci kırmanıza yardımcı olur. Havluyu makinadan sıktırma yapmadan çıkartmayın ne kadar kuru çıkarsa hem kuruma sürenizi kısaltır hemde minimum derecede ıslak kalmış olur. Sıkmanın ve hatta düşük derecede kurutma makinasında kurutmanın havluya hiçbir zararı yoktur. Artı olarak düşük devirde kurutma makinasında kurutursanız havlunun yumuşaklığı kesinlikle çok tatmin edici olacaktır.
Kaçınmanız gereken cila ve koruyucu kullandığınız bezlerle beraber yıkama yapmamak, Radyatör vs ısı verici ürünler üstünde ve direk güneş gören yerlerde kurutma yapmamak. Havluyu uzun süre kireçli suya maruz bırakmamaktır :gulumsemex:
Bunlara dikkat edip ve makinadan çıkarttıktan sonra dört tarafından güzelce çırparak kurutursanız havlunuzu uzun süreler sıkıntısız kullanabilirsiniz.
Yanıt için teşekkür ederim. Baya açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. Öneriyi kesinlikle dikkate alacağım. Makinada çok temizleme yapmıyordum. Özellikle kuruluma havlusu, cila bezini ve cam bezini. Bunları ılık su ile leğende yıkayıp asıp kurutuyordum. Foruma ilk üye olduğum zamanda okuduğum bilgiler bu yönde idi. Virtues 'in su tutmasında sorun yok. Sadece iplikleri özelliğini kaybediyor gibi geldi. Bunda ıslak cila etkili diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhaba hocam,
Hocam selamlar
Mts kimya klin ürün kullanım talimatı
Yıkama Önerisi:
Çamaşır Makinası – Duru su veya mikrofiber şampuanı ile maksimum 40 derece. Sıkma yapılmamalı. Asarak kurutulmalı. Yumuşatıcı, çamaşır suyu ve benzer temizleyiciler kullanılmamalı. Beyaz ve renkli diğer ürünlerden ayrı yıkama yapılmalı.
Bu videodada arkadaş çamaşırlar makineden ne kadar kuru çıkarsa yıpranma okadar artar diyor. Yani yüksek devir , çamaşırların hızla ömrünün kısalması iplik yapılarının bozulması demek.
@Sefa46 hocamın da yorumlarını duymak isteriz.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yanıt için teşekkür ederim. Baya açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. Öneriyi kesinlikle dikkate alacağım. Makinada çok temizleme yapmıyordum. Özellikle kuruluma havlusu, cila bezini ve cam bezini. Bunları ılık su ile leğende yıkayıp asıp kurutuyordum. Foruma ilk üye olduğum zamanda okuduğum bilgiler bu yönde idi. Virtues 'in su tutmasında sorun yok. Sadece iplikleri özelliğini kaybediyor gibi geldi. Bunda ıslak cila etkili diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Rica ederim hocam :gulumsemex:
Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor artık tercih size kalmış :gulumsemex: Ben makinada temizliği tavsiye ediyorum hem satıcı hemde kullanıcı olarak :gulumsemex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam selamlar
Yıkama Önerisi:
Çamaşır Makinası – Duru su veya mikrofiber şampuanı ile maksimum 40 derece. Sıkma yapılmamalı. Asarak kurutulmalı. Yumuşatıcı, çamaşır suyu ve benzer temizleyiciler kullanılmamalı. Beyaz ve renkli diğer ürünlerden ayrı yıkama yapılmalı.
Bu videodada arkadaş çamaşırlar makineden ne kadar kuru çıkarsa yıpranma okadar artar diyor. Yani yüksek devir , çamaşırların hızla ömrünün kısalması iplik yapılarının bozulması demek.
Selam hocam :gulumsemex:
Klin distribütörü burada kampanya konusundada makina yıkaması yapmayın elde yıkama yapın diyordu. İlk yıkamayada gerek yok diyordu. Bende bütün sattığım ürünlerde hem üstündeki üretim tozlarından hemde statik elektrikten arınması için ilk yıkamanın şart olduğunu söylüyorum. Onlar klin satıcısının tavsiyeleri. Ben klinin sitesisini incelemedim yıkama tavsiyeleri nasıl global sitesini de incelemek gerekiyor. Ama benim sattığım ürünlerin hem üretici tavsiyesi hemde benim yıllardır kullanım şeklim bu :gulumsemex:
Maalesef bizim ülkemizde sular haddinden fazla kireçli özelliklede benzinlik yıkaması yapanlar için durum dahada vahim. Microfiber ürünlerin en büyük dşmanı kireç. Ne kadar az kirece maruz kalırsa ömrü çok daha uzun olur. Sıkma durumuna gelince havluyu kıyafetler ile bir tutmamalıyız.
Ben hem üretici bilgilerini hemde yıllardır kendi kullandığım şekli paylaştım. Tercih kullanıcıya kalıyor. Aşağı yukarı 6 yıldır aynı havluyu yazdığım şekilde ve halen sorunsuz kullanıyorum. 1000-1200 sıkma devri ile renk solması hariç (bazı durumlarda 50 derecede yıkama yaptığım için) hiçbir sorun yaşamadım. Bunlar benim hem satıcı hemde kullanıcı olarak tavsiyelerim. Video ve Mts nin açıklamaları da onların tavsiyeleri. Tek doğru yok demek ki :gulumsemex: herkes kendi tavsiyesini ve deneyimlerini paylaşmış siz istediğiniz size uygun olanı tercih edin. Tek doğru olsaydı burda forumda bilgi alışverişi yapıyor olmazdık :gulumsemex:
Keyifli detaylar.

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Rica ederim hocam :gulumsemex:
Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor artık tercih size kalmış :gulumsemex: Ben makinada temizliği tavsiye ediyorum hem satıcı hemde kullanıcı olarak :gulumsemex:
Evet, herkes kendi deneyimini yazmaya çalıştı. Vakit ayırıp yazan herkese teşekkür ederim. Bende bir uygulama yapıp deneyeceğim. Önceliğim sirkeli su ile denemek olacak. Sonra diğer yöntemleri deneyeceğim. :)

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
@Mörv5n merhaba,
ppf üzerine yapacağınız her mekanik müdahale statik elektrik oluşturup toz çekmesine sebebiyet verecektir. Su ile durulanan hızlı cilaları kullanırsanız probleminiz azalır. Susuz yıkama konusuna gelince ppf için bir tecrübemi vereyim kullanabilirsiniz.
araba az tozluyken; bahsettiğim hızlı cilayı bir kovaya su ile karıştırıp, içerisine çok az şampuan damlatarak yıkama eldiveni ile aracı gezebilirsiniz. Arkasından tercihen kurulama havlusu veya hızlı cila-bez yaparak final yaparsınız. Susuz yıkama ürünleri gereksiz yağlı. Biz zaten kirli arabayı o şekilde yıkamıyoruz, tozlu araba için de gereksiz çünkü leke bırakır, düzeltmeye çalışırken yine statik elektrik yaparsınız.

Cam için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Cam bezlerini direkt lekelemektense nemli bez veya eldiven müdahalesinden sonra silerseniz daha iyi verim alırsınız.

Son olarak, ince toz haricinde faklı bir kir varsa yapmayın, ppf üst katmanını zedeler çizik onarma yeteneği azalarak kaybolur. Kullanıcı hatasıdır.
Bu zamana kadar gyeon, fireball ve polytop hızlı cilalarını denedim , parlaklık konusu istediğim seviyede olsa da hepsi sizin dediğiniz gibi aracın daha fazla toz çekmesine sebebiyet verdi. Ppf olarak ne yazık ki yaptırırken tpu yerine tph kullanıldı. Pek bilgi sahibi olmadığım için de üstüne düşmedim sonradan araştırınca mikron kalınlığı vs inceliklerini öğrendim. Tabi geç oldu biraz. Max 2 yıl kullanacağım nasılsa ppf var , aracın boyası korunuyor diyemiyorum. kir toz katmanıyla durmasını sevmiyorum :( Malum, izah ettiğim garaj hadisesi de oluşunca en azından toz ve kir birikme sürecini hızlı cila tarzı ürünlerle geciktirme yoluna girdim. Su ile durulanan tarzdakileri maalesef hiç kullanmadım. Self yıkama yerinde ne kadar hızlı biterse işim o kadar iyi oluyor benim için.
peki dediğiniz yöntemi aracı yıkadığım günün iki veya üç gün ertesi uygulasam herhangi bir problem yaratır mı? Bir de sizden önereceğiniz hızlı cilayı öğrenebilirsem çok sevinirim. Bilgilendirdiğiniz için de çok teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam selamlar
Yıkama Önerisi:
Hocam selamlar @Adam’s Garage zaten Hem Satici hemde kullanici olarak açiklama yapmiş söylediklerine ek olarak

Havlunuzun kullanilmaz hale geldigini dusunuyorsaniz,Bir legene Havlunuzu koyarak Beyaz sirkede 1 gün bekletin sonra Mikrofiber Sampuanla veya Sade su ile durulama yapin.Ben Forumla tanistim tanisali Havlulari hep makinada yikadim hep te sıkma yaptirdim ve Gölge bir alanda kuruttum.kurum geregi 15/20 tane havlu var bir sorun yasamadim Tek tarafli Fireball lar mesela ilk günkü gibi duruyor.

Not: Virtues,Proclean vs gibi isimlerle adlandirilan Mavi ve Turuncu Renkteki Havlulari lütfen Koreli Ürünlerle kiyaslamayiniz.Bariz Kalite Farki var Orjinal Koreli Ürünlere nazaran 2.Kalite olarak kabul edilsin yani 2.nci Ek Kurulama havlusu olarak düsünün.

Purestar,Adams Garage,Klin,Cartainer gibi bilinen markalar orjinal Kore Menşei li ürünlerdir.Tercihlerinizi her zaman bu yönde degerlendiriniz.

Çokca sorulan bir konu oldugu icin uzun uzun aciklama yazmayi geregi duydum.

İyi Detaylar :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu zamana kadar gyeon, fireball ve polytop hızlı cilalarını denedim , parlaklık konusu istediğim seviyede olsa da hepsi sizin dediğiniz gibi aracın daha fazla toz çekmesine sebebiyet verdi. Ppf olarak ne yazık ki yaptırırken tpu yerine tph kullanıldı. Pek bilgi sahibi olmadığım için de üstüne düşmedim sonradan araştırınca mikron kalınlığı vs inceliklerini öğrendim. Tabi geç oldu biraz. Max 2 yıl kullanacağım nasılsa ppf var , aracın boyası korunuyor diyemiyorum. kir toz katmanıyla durmasını sevmiyorum :( Malum, izah ettiğim garaj hadisesi de oluşunca en azından toz ve kir birikme sürecini hızlı cila tarzı ürünlerle geciktirme yoluna girdim. Su ile durulanan tarzdakileri maalesef hiç kullanmadım. Self yıkama yerinde ne kadar hızlı biterse işim o kadar iyi oluyor benim için.
peki dediğiniz yöntemi aracı yıkadığım günün iki veya üç gün ertesi uygulasam herhangi bir problem yaratır mı? Bir de sizden önereceğiniz hızlı cilayı öğrenebilirsem çok sevinirim. Bilgilendirdiğiniz için de çok teşekkürler
iki üç günde başına ne gelir bilemem bunu deneyerek siz karar vermelisiniz. Polytop maximus benim dediğim ürün.
Tph malzemeyi fazla üzerinde tutmayın derim. 1 yaz gördükten sonra değişmeli.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dediğiniz şekilde bi deneyeyim gerçekmi suni mi az çok ayırt ederim o şekilde herhalde. Gerçi şöyle birşey var, koltukların sırt değmeyen arka kısımları ile sırt değen oturma yerindeki kısımların dokusu farklı. Sanırım dediğiniz gibi temas edilen yerler gerçek deridir. Kapı içlerindeki temas edilen yerler suni deri gibi dokusu aynı koltuk arkalarındaki dokudan. Dediğiniz şekilde uygulama yapayım, temizlerken k2 deri temizleyiciyi su kullanmadan sadece köpük şeklinde kullandım.
Aynen dediğiniz gibi olabilir. İyi yapmışsınız. Gerisi sizde ;)