Hızlı Soru - Cevap

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Araç iç temizli çok kafama takılıyor. Aracımın içi temiz görünüyor bir pislik göremiyorum ne ile temizlemeliyim karar veremedim.
Karbonatlı sirkeli beyaz sabunlu yüzey havluları var solo sleep ürünleri var. Bunlar araç iç temizliginde torpido direksiyon kapılar vs. kullanılabilir mi ?
Nemli bir mikrofiber bez ile mi temizlemeli ?
Koch Chemie mzr var elimde her iç temizliginde bununla mı temizlemeli ?
Benim aklıma yatan Koch Chemie MZR ile 2-3ayda 1 temizlik. Geri kalan günlerde nemli bez ile temizlik. Ama merak ettiğim birşey de solo sleepynin yüzey temizleme havluları araç içinde kullanılmaz mı ?

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar selam
Meguars ürünlerinden hibrit seramik wax ve hibrit seramik yüzey hazırlayıcıları Türkiye distrübiteri olan bir firmadan aldım. Wax ın üzerinde türkçe açıklama ve skt yazıyor ancak yüzey hazırlayıcıda yazmıyor sadece eklediğim resimlerde de görebilirsiniz 16.12.2021 diye bir tarih var bu nedir anlamadım son kullanmamı üretim tarihimi üretim ise ne kadar kaldı son kullanmaya. Bilgisi olan varmı acaba?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar selam
Meguars ürünlerinden hibrit seramik wax ve hibrit seramik yüzey hazırlayıcıları Türkiye distrübiteri olan bir firmadan aldım. Wax ın üzerinde türkçe açıklama ve skt yazıyor ancak yüzey hazırlayıcıda yazmıyor sadece eklediğim resimlerde de görebilirsiniz 16.12.2021 diye bir tarih var bu nedir anlamadım son kullanmamı üretim tarihimi üretim ise ne kadar kaldı son kullanmaya. Bilgisi olan varmı acaba?

Üretim tarihidir hocam Üretim Tarihinden itibaren 3 yildir yani 16/12/2024 Son Kullanma Tarihindedir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar selam

Yeşil olan Liquid Wax i en az 30 saniye saglam.bir şekilde çalkalayip kullanin formulü degişmiş biraz daha sivi hale gelmiş eskisi kati kivamdaydi bu iki ürününde forumda incelemeleri mevcut inceleyebilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç iç temizli çok kafama takılıyor. Aracımın içi temiz görünüyor bir pislik göremiyorum ne ile temizlemeliyim karar veremedim.
Karbonatlı sirkeli beyaz sabunlu yüzey havluları var solo sleep ürünleri var. Bunlar araç iç temizliginde torpido direksiyon kapılar vs. kullanılabilir mi ?
Nemli bir mikrofiber bez ile mi temizlemeli ?
Koch Chemie mzr var elimde her iç temizliginde bununla mı temizlemeli ?
Benim aklıma yatan Koch Chemie MZR ile 2-3ayda 1 temizlik. Geri kalan günlerde nemli bez ile temizlik. Ama merak ettiğim birşey de solo sleepynin yüzey temizleme havluları araç içinde kullanılmaz mı ?
Abicim yaptığımız hobinin adı Detay. Adı üstünde detay oldugu için her bölüme ayrı ürün ayrı koruyucu kullanıyoruz. Yüzey temizleme havlusu her ne kadar ph nötr olsada ciddi manada kir cıkartıyor zamanla yüzeydeki tabakayı alıp uv ışınlarından zarar görecektir uygulama yaptıgın yerler. Elinde koch mzr varmış aracında temizmiş sulandır 1;25 kullan heryerde. Islak mendilmiş yüzey temizleme havlusuymuş sihirli süngeriymiş detaycı adamın bunlarla işi olmamalı.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Abicim yaptığımız hobinin adı Detay. Adı üstünde detay oldugu için her bölüme ayrı ürün ayrı koruyucu kullanıyoruz. Yüzey temizleme havlusu her ne kadar ph nötr olsada ciddi manada kir cıkartıyor zamanla yüzeydeki tabakayı alıp uv ışınlarından zarar görecektir uygulama yaptıgın yerler. Elinde koch mzr varmış aracında temizmiş sulandır 1;25 kullan heryerde. Islak mendilmiş yüzey temizleme havlusuymuş sihirli süngeriymiş detaycı adamın bunlarla işi olmamalı.
Mevzu bu değil ki. Ben de biliyorum MZR kullanmayı. Güvenli değilse bu kimyasallar karaciğerimiz için iyi olmaz. Envai çeşit kimyasal ürün var evde kullanılabilecek ama çoğu bayan tercih etmiyor artık herkes doğal içerikli şeyler kullanmaya çalışıyor. Araç dışına zaten lafım yok bu bir hobi. Ama araç içine kullandığımız ürünler ne kadar güvenli bunu sorguluyorum aslında.

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Mevzu bu değil ki. Ben de biliyorum MZR kullanmayı. Güvenli değilse bu kimyasallar karaciğerimiz için iyi olmaz. Envai çeşit kimyasal ürün var evde kullanılabilecek ama çoğu bayan tercih etmiyor artık herkes doğal içerikli şeyler kullanmaya çalışıyor. Araç dışına zaten lafım yok bu bir hobi. Ama araç içine kullandığımız ürünler ne kadar güvenli bunu sorguluyorum aslında.
Hocam genelde araç içersinde çok ürün kullanmıyoruz aslında. Daha çok dışına kullanıyoruz dış kullanımda da içerisine yaptığınız uygulamalarda da eldiven muhakkak kullanın. Ayrıca kapalı alanda yapıyorsanız maske de kullanın. Aslında detay temizlik yapmak çok daha sağlıklı çünkü torpidoyu güneş ışınlarından koruyosunuz tavandı koltuk tu vs temiz tutarak daha sağlıklı bir ortam yaratıyoruz kendimize. Arabayı hem temiz hem bakımlı kullanıyoruz . Bir de merdiven altı ürün olmadığı sürece bilindik markalar zaten bir çok denetimden geçiyor. Mesela ben çoğunlukla meguiars kullanıyorum. Ürünün üzerinde sds (safety data sheet) amblemi var. Amerikada buna çok dikkat edilir ve hem insan hem de çevreye zararlı olmaması için sağlam denetleme var diye biliyorum. Ama sonuçta içinde muhakkak kimyasallar vardır. Önemli olan bizi ne kadar etkilediği. Saygılar

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ph nötr ve korumaya zarar vermeyen bir şampuandır, içinde kostik yok

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İçindekiler bunlarmış ph nötr geçiyor ama sanırım kostik var sodyum hidroksit heralde kostik oluyordu. Bir kere almak için araştırıyorumdum üstünde yazıyor mu diye sizede ondan sordum.

animated b

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
İçindekiler bunlarmış ph nötr geçiyor ama sanırım kostik var sodyum hidroksit heralde kostik oluyordu. Bir kere almak için araştırıyorumdum üstünde yazıyor mu diye sizede ondan sordum.

animated b
Siz bu bilgileri nerden aldınız? Ürünün üzerindeki içerik açıklamalarında kostik ibaresi yok, ve üretici de olmadığını söylemiş. Olsa idi ph nötr denilmezdi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
KC Motorplast'ı uygularken geçen sefer motor temizliğini bitirdikten sonra sıkıp hiç dokunmadan 5-6 saat aracı bırakmıştım.
Ancak tekrar silmeye geldiğimde ürün yapış yapış leke bırakmıştı her yerde.
Şimdi tekrar motoru temizleyeceğim, ürünü uyguladıktan sonra direkt bezle silsem etkisiz mi kalır?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
KC Motorplast'ı uygularken geçen sefer motor temizliğini bitirdikten sonra sıkıp hiç dokunmadan 5-6 saat aracı bırakmıştım.
Ancak tekrar silmeye geldiğimde ürün yapış yapış leke bırakmıştı her yerde.
Şimdi tekrar motoru temizleyeceğim, ürünü uyguladıktan sonra direkt bezle silsem etkisiz mi kalır?
Hocam, 12 saat kürleşme süresi var, 5-6 saat kısa sürede kürleşme olmaz. bende 12 saat sonra bezle bastırmadan hafifçe siliyorum yapış yapış olmadı.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Kesinlikle haklısınız ve katılıyorum çok gerekmedikçe kimyasallarla içeriyi temizlememeye çalışıyorum temizlersemde su ile tekrar geçiyorum kalıntı vs kalmasın sıcakta buharlaşır bilmem ne solunmasın falan filan diye . Detaycılık oynayacaksak madem hobimiz detay bahsettiğinizde detay üstelik sağlıkla ilgili

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam, 12 saat kürleşme süresi var, 5-6 saat kısa sürede kürleşme olmaz. bende 12 saat sonra bezle bastırmadan hafifçe siliyorum yapış yapış olmadı.
Hocam yine temizliği yapıp uyguladım zaten ürün emilmiyor hemen beyaz sıvı şeklinde duruyor motorun üzerinde. Silsem bu sefer tüm ürünü bezle geri almış olacaktım ellemedim. Bu arada temizlik çok derin olmadığı için mi ürün kolay emilemiyor hocam acaba? 1:3 gs ile plastik ve elim giren her yeri temizledim kalan yerlere würth motor temizleme spreyi uyguladım ancak motorun iç kısımları ve şaselerdeki birikmiş fazla kirleri çözmedi. Daha detaylı amatör olarak nasıl temizleyebilirim bilmiyorum açıkçası

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben direk sıkıp 3-4 dk sonra kuru bezle kabasını alıyordum yanlış uygulamamı yapıyormuşum?
@emirhaneness hocam, evet bu şekilde uygulaman yanlış yapıyorsun. KC sitesinde ürünün motora sıkıp kurumaya bırakın diyorlar, kürleştikten arta kalanları hafifçe silmek gerekiyor böyle 6 aydan fazla korumuş olur.

Hocam yine temizliği yapıp uyguladım zaten ürün emilmiyor hemen beyaz sıvı şeklinde duruyor motorun üzerinde. Silsem bu sefer tüm ürünü bezle geri almış olacaktım ellemedim. Bu arada temizlik çok derin olmadığı için mi ürün kolay emilemiyor hocam acaba? 1:3 gs ile plastik ve elim giren her yeri temizledim kalan yerlere würth motor temizleme spreyi uyguladım ancak motorun iç kısımları ve şaselerdeki birikmiş fazla kirleri çözmedi. Daha detaylı amatör olarak nasıl temizleyebilirim bilmiyorum açıkçası
@detayseverr hocam, temizlik sonrası motoplastı her yere sıkıp emilmesi için 12 saat kürleşmeye bırakacaksın olması gereken budur.
Aşağıda eski corolla aracıma yapmıştım izleyin anlarsın. Son sahneye gelince kamera EİS özeliği açık olduğu için hareketli oldu onu takmayın :)