Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #25,101
İç camda neden alkollü olmaması gerekiyor
Kaliteli cam filminde dahi alkollü temizleyici yada 1:1 sulandırılmış ipa kullandığım oldu ve kullanıyorum . Sadece kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var. Eski Leon aracımın aldıktan 3 ay sonra ön cam dahil komple film yaptırıp satana kadar (5 yıl 82 bin km) boyunca hep alkollü temizleyici kullandım ve filmlerin 1 tanesinde bile renginde açılma olmadı . Yakın arkadaşımın camlarının içini sulandırılmış sirkeli yaptığım karışım ile temizledim ve biraz verdim . ara ara kullanıp memnun olduğunu söyler. Sadece , kullandığınız ürünler kaliteli olsun ve dikkatli şekilde yapın. Gerisi pek muhim değil

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Elimde adbl ipa var. 2ye1 suyla ipayı karıştırıp camlarda kullansam yeterli midir temizlik açısından? Bazı profesyonel oto yıkamacılar ipayı öneriyor. Kullanmamamı gerektirecek sebep var mı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İç camda neden alkollü olmaması gerekiyor
Ülkemizdeki bircok cam filmi kalitesiz cam filmini aşındırır kaliteli cam filmlerinde birşey olacağını sanmıyorum llumar solargard lacuna gibi markalar. ön camlar optiktir cam optiğine zarar verecektir düzenli kullanımda . cam temizleyicinin içine az miktarda koyarsanız belki işinizi kolaylaştırır. 450ml k2 nuta 50 ml ipa gibi.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Ülkemizdeki bircok cam filmi kalitesiz cam filmini aşındırır kaliteli cam filmlerinde birşey olacağını sanmıyorum llumar solargard lacuna gibi markalar. ön camlar optiktir cam optiğine zarar verecektir düzenli kullanımda . cam temizleyicinin içine az miktarda koyarsanız belki işinizi kolaylaştırır. 450ml k2 nuta 50 ml ipa gibi.
Şöyle temiz cevapların hastasıyım saolasın

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öncelikle selamlar herkese hem danışmak hem de ben de bir kaç soruya yanıt vermek isterim, M+S ve dağ işareti içerisinde kar tanesi Mud and Snow yani çamur ve kar için uygun lastik anlamına geliyor, lastiklerin saklanması konusundaki bilgide doğru, Ek olarak bir konuda ben de danışmak isterim.
Cam temizliği konusunda oldukça hassasım ve kendi araçlarımızın camlarını gün aşırı bazı durumlarda her gün temizliyorum camdaki lekeler (ön, yan ve arka cam) rahatsız ettiğinden beni temizliğini nasıl yapsam bilemedim market camsilleri sinir bozucu şekilde yoruyor bu yüzden bir süredir antifirzili cam suyu ile temizliyorum arıtılmış suyla. Yine de memnun değilim şöyle güzel bir bez ve kimyasal deneyiminiz varsa önermenizi çok isterim

Şu cam bezine bir şans vermeni istiyorum. Kullandıkça yıkayıp kuruladıkça iyice yumuşak bir beze dönüşüyor iz ve hav olmadan pırıl pırıl camlar. Waffle ve Karbon cam bezine göre bu bez çok daha pratik.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kaliteli cam filminde dahi alkollü temizleyici yada 1:1 sulandırılmış ipa kullandığım oldu ve kullanıyorum . Sadece kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var. Eski Leon aracımın aldıktan 3 ay sonra ön cam dahil komple film yaptırıp satana kadar (5 yıl 82 bin km) boyunca hep alkollü temizleyici kullandım ve filmlerin 1 tanesinde bile renginde açılma olmadı . Yakın arkadaşımın camlarının içini sulandırılmış sirkeli yaptığım karışım ile temizledim ve biraz verdim . ara ara kullanıp memnun olduğunu söyler. Sadece , kullandığınız ürünler kaliteli olsun ve dikkatli şekilde yapın. Gerisi pek muhim değil
Arkadaşınız verdiğiniz karışımda sulandırılmış ipa ve sirke mi vardı? Bende tam sulandırılmış ipaya sirke katsak nasıl olur diycektim. Alkol google dan baktığım kadarıyla ph nötr. Sirkeyle ph ı da biraz aşşağı çeksek daha da müthiş bir cam temizleyicisi olur diye düşündüm

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Foam lance kolayliktir ama bu tarz makinalara direk aparat yok onu kendiniz tornacida yaptirirsiniz birde basinc cok fazla basinci dusurup.yapacaksiniz felan biraz ugrasitirir gibi.

Oto yikama isi yapacaksaniz kopuk tanki derim ben.

Tahawash veya Rottest Markalarina yonelmeni tavsiye ederim.yedek parca konusunda sikinti yasamazsin.
yıkamadan çok boya koruma üzerine yoğunlaşmak istiyorum aslında ama başlangıçta yıkama da yapmak zorundayım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
yıkamadan çok boya koruma üzerine yoğunlaşmak istiyorum aslında ama başlangıçta yıkama da yapmak zorundayım
Yikama olayina girmeyeceksen HD serisi bir karcher al buyuk makina ile uğrasma bence 320 Wolt luk 200 Bar Makina lar bayagi seslidir apartman altinda felan uygulama yeri acacaksan her yere ses gider bunuda degerlendir derim.

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese kolaylıklar diliyorum.

Forumda inanılmaz bir bilgi akışı var herkesin eline sağlık. Ancak cevap bulamadığım 1-2 soru var, yorum ve desteklerinizi rica edeceğim.

1- Piyasaya göre abartılı fiyatı olmayan ancak, orjinal ürün satan detay ürünlerini bulabileceğim alışveriş sitesi var mıdır ?
2- Apc diye tabir ettiğimiz ürünü göğüslük/kapı plastiği ve genel plastik alanlarda kullandıktan sonra nemli bez ile durulama şart mıdır ?
3- Apc ile temizlediğimiz göğüslük/kapı plastikleri ve genel plastiklerin üzerine hangi bakım/koruma ürününü kullanabilirim, yine tek ürün olarak ?
4- Rutin yıkamada ValetPro Carpet Cleaner ile üstten koltukları silsem, vakum işlemi yapılmadığında kusma yapar mı ?

Soruları yanıtlayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Forumda inanılmaz bir bilgi akışı var herkesin eline sağlık. Ancak cevap bulamadığım 1-2 soru var, yorum ve desteklerinizi rica edeceğim.

1- Piyasaya göre abartılı fiyatı olmayan ancak, orjinal ürün satan detay ürünlerini bulabileceğim alışveriş sitesi var mıdır ?
2- Apc diye tabir ettiğimiz ürünü göğüslük/kapı plastiği ve genel plastik alanlarda kullandıktan sonra nemli bez ile durulama şart mıdır ?
3- Apc ile temizlediğimiz göğüslük/kapı plastikleri ve genel plastiklerin üzerine hangi bakım/koruma ürününü kullanabilirim, yine tek ürün olarak ?
4- Rutin yıkamada ValetPro Carpet Cleaner ile üstten koltukları silsem, vakum işlemi yapılmadığında kusma yapar mı ?

Cilakutusu.
Kaliteli bezle güzelce silin durulama işlemine gerek yoktur.
Koch Chemie Ts, Adbl İnterior Wow, Deturner İnterior Matt, K2 Polo Protectant 750ml.
Valet proyu hiç kullanmadım Adbl Bonnet kullanın durulama gerektirmeden kumaş temizliği yapıyor. Aşırı sıkmamak şartıyla.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Arkadaşınız verdiğiniz karışımda sulandırılmış ipa ve sirke mi vardı? Bende tam sulandırılmış ipaya sirke katsak nasıl olur diycektim. Alkol google dan baktığım kadarıyla ph nötr. Sirkeyle ph ı da biraz aşşağı çeksek daha da müthiş bir cam temizleyicisi olur diye düşündüm
Cam temizleyicinin içine azıcık sirke koydum yani totalda 350 ml ürün 50 ml sirke gibi. Ayriyeten bazen içerisi biraz yağlanıyor . Bu sebepten herhangi bi ürün yerine 1:1 ipa ile siliyorum camları iç dış . Normalde de genelde flowey s3 kullanıyorum. iki şekilde de memnunum

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

Merhaba öncelikle.

1- Aradığınız marka ürünlere göre bu değişebilir. Detay ürünlerinde özellikle belli başlı markalarda çakma ürün olayı hiç duymadım. Cilakutusu, herşeygarajda, parlatanadamlar, yamaçlar detailing, mst kimya benim alışveriş yaptığım siteler.

2- Apc lerde durulama şartı genellikle yoktur.

3- plastik ve trimde autofinesse spritz, sonax matt effect benim favorim.

4- Bu tarz ürünlerde fazla ıslatmadan silme işlemini yaparsanız kusma olmayacaktır. Lokal kirlerde ise o bölgeyi komple yapmanızda fayda var. Atıyorum koltuğun tam oturma kısmında ufak leke var o paneli komple fıslayıp o şekilde silin.

Kolay gelsin. :gulumsemex:

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Cilakutusu.
Kaliteli bezle güzelce silin durulama işlemine gerek yoktur.
Koch Chemie Ts, Adbl İnterior Wow, Deturner İnterior Matt, K2 Polo Protectant 750ml.
Valet proyu hiç kullanmadım Adbl Bonnet kullanın durulama gerektirmeden kumaş temizliği yapıyor. Aşırı sıkmamak şartıyla.
Teşekkür ediyorum, ürünlere bakacağım. Elinize sağlık.

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba öncelikle.

1- Aradığınız marka ürünlere göre bu değişebilir. Detay ürünlerinde özellikle belli başlı markalarda çakma ürün olayı hiç duymadım. Cilakutusu, herşeygarajda, parlatanadamlar, yamaçlar detailing, mst kimya benim alışveriş yaptığım siteler.

2- Apc lerde durulama şartı genellikle yoktur.

3- plastik ve trimde autofinesse spritz, sonax matt effect benim favorim.

4- Bu tarz ürünlerde fazla ıslatmadan silme işlemini yaparsanız kusma olmayacaktır. Lokal kirlerde ise o bölgeyi komple yapmanızda fayda var. Atıyorum koltuğun tam oturma kısmında ufak leke var o paneli komple fıslayıp o şekilde silin.

Kolay gelsin. :gulumsemex:

Çok teşekkür ederim. Geçen günlerde çocuğu okula götürürken koltuğu ıslatmış sildim ancak çok iz kalmadı. Ama bez kirli gibi geldi. En azından her yıkamada üstten bir tozunu alırsam işlemez kirler diye düşünüyorum. Elinize sağlık .

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Herkese merhaba, ön yıkama şampuanım bitmiş, köpük yapan pompaya kova şampuanı koysam ön yıkama görevi görürmü ? kova şampuanım valet pro concantradet.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba, ön yıkama şampuanım bitmiş, köpük yapan pompaya kova şampuanı koysam ön yıkama görevi görürmü ? kova şampuanım valet pro concantradet.
Arada ben de yapıyorum aynı şampuan ile el pompasına koymuyorum. on yıkama kadar etkili olmasa da hiç yoktan iyidir. Köpük yapmayan uç ile puskurtuyorum ben fakat köpük ucuyla da olur.