Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,661
Aracım beyaz renk. Kuş pisligini önlemem mümkün değil maalesef. 48 saat içinde müdahale ediyorum en geç beyaz renk seramik kaplamalı araca zarar vermez diye umut ediyorum. 3d final touch çok güzel temizlemiş. Bundan alabilirim ya da önerebileceğin başka birşey varsa onu da alabilirim.
Seramige cok güvenme icinden gecer 2/3 gunde simdi seramik yeni yapilmis olsa tamam bir nevi belki 3 gun dayanir ama 5/6 aylik seramige zarar verir kus pisligi ppf e bile zarar veriyor durum o kadar ki vahim

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Seramige cok güvenme icinden gecer 2/3 gunde simdi seramik yeni yapilmis olsa tamam bir nevi belki 3 gun dayanir ama 5/6 aylik seramige zarar verir kus pisligi ppf e bile zarar veriyor durum o kadar ki vahim
Hatta forumda cam ı yaktığını bile gösteren bir paylaşım yapılmıştı zamanında :)

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak
merhaba arkadaşlar jant bijonlarında pas var, Koch Chemie Rrr ile temizledim ama gitmedi, ne yapabilirim ?

birde saçma olacak belki ama bir sorunum var, bu hobiye yeni başladım ve bez kullanımını bir türlü beceremiyorum, ben silerken bezler sürekli toplanıyor, büzüşüyor, rahat hareket ettiremiyorum, hele cam silerken çok zor oluyor.carbon denen cam bezinden var,resmen savaş veriyorum ... videolara bakıyorum adamlar 4e katlıyor bezi kalıp gibi sürüyor araca,hiç bozulma olmuyor bende bir türlü olmuyor ,
2 harekette bezin şekli şemali kayıyor? nedir hikmeti?

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, Aracıma soft99 kiwami wax uyguladım fakat elimde adbl seramik wax’ı da bulunuyor destekleme amacıyla ustune bu waxı da surmemin ne gibi artilari olur yada boyle yapmam saglikli misir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
merhaba arkadaşlar jant bijonlarında pas var, Koch Chemie Rrr ile temizledim ama gitmedi, ne yapabilirim ?

birde saçma olacak belki ama bir sorunum var, bu hobiye yeni başladım ve bez kullanımını bir türlü beceremiyorum, ben silerken bezler sürekli toplanıyor, büzüşüyor, rahat hareket ettiremiyorum, hele cam silerken çok zor oluyor.carbon denen cam bezinden var,resmen savaş veriyorum ... videolara bakıyorum adamlar 4e katlıyor bezi kalıp gibi sürüyor araca,hiç bozulma olmuyor bende bir türlü olmuyor ,
2 harekette bezin şekli şemali kayıyor? nedir hikmeti?
Az önce karbon bezle cam temizliği yaptım. Zamanla el alışıyor. Ne cok ıslak olmalı ne kuru olmalı hafif nemli olacak şekilde ıslatmanız lazım. 4 e katlayıp elinizi tam ortasına koyun. Avuç içinizle hafif baskı olacak şekilde hafif baskıyla kullanın. Parmaklarınızla katladığınız kısımlardan tutmaya çalışın ki bezin katı açılmasın.

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak
Az önce karbon bezle cam temizliği yaptım. Zamanla el alışıyor. Ne cok ıslak olmalı ne kuru olmalı hafif nemli olacak şekilde ıslatmanız lazım. 4 e katlayıp elinizi tam ortasına koyun. Avuç içinizle hafif baskı olacak şekilde hafif baskıyla kullanın. Parmaklarınızla katladığınız kısımlardan tutmaya çalışın ki bezin katı açılmasın.
teşekkürler, diğer mikrofiberlerde de aynı sorunu yaşıyorum ben,özllikle küçük boyutlu ,40x40 cm olanlarda ,dediğiniz gibi yapmaya çalışayım, zamanla alışırım sanırım.

Cenkay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Merhaba ben hızlı cila arıyorum , suan automix in hızlı cilasını kullanıyorum ama çok fazla toz topluyor sizce degerli üstadlarım hangi markayı alabilirim f/p olacak sekilde ben her yıkamada mutlaka kullanıyorum

Muhammed DEMİR

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Aracımın lastiklerinde tırnakla kazısında çıkan bir tabaka oluşmuş. Acaba ne ile temizlenebilir. Bu arada Meguiars lastik parlatıcı kullanıyorum.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
teşekkürler, diğer mikrofiberlerde de aynı sorunu yaşıyorum ben,özllikle küçük boyutlu ,40x40 cm olanlarda ,dediğiniz gibi yapmaya çalışayım, zamanla alışırım sanırım.
Yüzeyde koruyucu olmadığı için bezleriniz zor kayıyor muhtemelen. En azından quick detailer ile yüzeyi kaygan hale getirebilirsiniz.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar carpro rtyre baya güçlü bir ürün. Sizce bu ürün ne sıklıkla kullanılmalı? Lastiğe zarar verebilir gibi geldi. Asidik bir ürün çünkü.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Teşekkür ederim. Elimde flowey R1 var ama işe yarar mı zararı olur mu bilemedim
r1 de işe yarar apc tarzı bir ürünle de temizleyebilirsiniz. Ama temizlerken kılları naylon olan fırça kullanmanız lazım ki hem yüzeyde rahat iş yapmak için hemde yüzeyi temizlemek için.
Büyük ihtimalle , kirin- tozun yüzeydeki parlatıcıya yapışıp bu şekilde kaldığını düşünüyorum. Ve önerim , ilk temizlik sonrası parlatıcı uygulamamanız. Bu şekilde yüzey daha temiz kalır ve daha net incelersiniz

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar carpro rtyre baya güçlü bir ürün. Sizce bu ürün ne sıklıkla kullanılmalı? Lastiğe zarar verebilir gibi geldi. Asidik bir ürün çünkü.
Ayda 1 kere ortalama 1.500 2.000 km lik yol sonrasında kullanıyorum. Yaklaşık 2 senedir aktif kullanıyorum hiçbir zararını görmedim. Lastik temizse de kahverengileşme olmuyor zaten

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ayda 1 kere ortalama 1.500 2.000 km lik yol sonrasında kullanıyorum. Yaklaşık 2 senedir aktif kullanıyorum hiçbir zararını görmedim. Lastik temizse de kahverengileşme olmuyor zaten
Bu yorumunuz iyi geldi teşekkür ederim. Çünkü ürün cidden çok güzel. Sıkınca ürün çalışma esnasında tıss pısss yapmaya başlayınca acaba sürekli kullanımda kauçuğa zararı olur mu diye düşündüm. 4 litrelik olandan alayım dursun çeyizde ☺️

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak
Yüzeyde koruyucu olmadığı için bezleriniz zor kayıyor muhtemelen. En azından quick detailer ile yüzeyi kaygan hale getirebilirsiniz.
ocak sonu gibi ön taraf ppf, geri kalan kısımlarda seramik yapıldı aslında..hemen her hafta sonu yıkıyorum .kendimde her yıkama sonrası adbl speed qd hzılı cila yapıyorum, 4-5 yıkamada bir de adbl sentetik hızlı cila wax uygulamaya çalışıyorum

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
ocak sonu gibi ön taraf ppf, geri kalan kısımlarda seramik yapıldı aslında..hemen her hafta sonu yıkıyorum .kendimde her yıkama sonrası adbl speed qd hzılı cila yapıyorum, 4-5 yıkamada bir de adbl sentetik hızlı cila wax uygulamaya çalışıyorum
Cilaya rağmen kaymıyorsa ilginç bir durum. Peki araç kuruyken elinizle yüzeye sürtünce hışır hışır ses geliyor mu veya elinize bişeyler takılıyor mu? Belki kil yapmak gerekebilir. Onun haricinde aklıma birşey gelmiyor