Hızlı Soru - Cevap

pencetr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
abiler şimdi meguairs 3 in1 + hızlı cila mı yoksa Farecla G3 pasta+cila mı daha mantıklı ve degilse öneriniz var mı makineyle yapıcam

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nasiol detailershine (lastik parlatıcısı) kullanan ve öneren var mıdır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arada güzel indirimler oluyor, görürsem alıyorum. İndirimli fiyatıyla diğer iyi markalara göre bana cazip geliyor.
Fiyat performans olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Bir de trimlerde hiç kullanmadım ama forumda birisi trimlerde toz tutma gibi bir sorun yaşamıştı diye hatırlıyorum.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Park ederken turuncu plasik dubaya çamurluğun gelmesiyle bir parçası kırıldı. Çamurluk plastik olduğu için sağ olsun en ufak darbede elimde kaldı. Araçta kasko var acaba kaskoyla mı halledeyim yoksa tamir vs. mi yapılır daha önce başına bu tarzda bir şey gelen oldu mu acaba?

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze

Park ederken turuncu plasik dubaya çamurluğun gelmesiyle bir parçası kırıldı. Çamurluk plastik olduğu için sağ olsun en ufak darbede elimde kaldı. Araçta kasko var acaba kaskoyla mı halledeyim yoksa tamir vs. mi yapılır daha önce başına bu tarzda bir şey gelen oldu mu acaba?
Geçmiş olsun öncelikle, plastik kaynağı ile hallolur diye düşünüyorum. Zımpara-macun-lokal boya ile kurtulabilir. Kaskonuzun mini onarım servisleri ile de görüşün en iyisi.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Renault için hem güzel hem de kötü bir olay şu plastik çamurluk. Kopan parça elinizde bir sorun plastik kaynağı yapan yerlere fiyat ne çıkacak. Olmazsa cepten yapılır fiyata göre davranın derim. Servis değişim ile çok fiyat çekerse seneye kasko çok fark koyuyor yenilemeye

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçmiş olsun öncelikle, plastik kaynağı ile hallolur diye düşünüyorum. Zımpara-macun-lokal boya ile kurtulabilir. Kaskonuzun mini onarım servisleri ile de görüşün en iyisi.
Önce mini onarım yapan firmayla görüşeyim kaskoyla halledebilirsek iyi olur. Olmazsa da plastik kaynağı son çare gibi duruyor galiba.

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
herkese selamlar, kurulama havlularım için carpro mfx alıp hanıma yıkamasını söylemiştim, (igl carpro nasiol slopes vs 6 tane havlu), ama hanım sağolsun 50 ml koyacağına neredeyse 200 ml mfx koymuş; havlular makineden çıktı, üstüne bir daha makinede sadece durulama yaptım, kovada yıkadım sıktım ettim ılık su sıcak su derken ne yaparsam yapayım üzerindeki mfx deterjan kalıntısını alamadım fazla kullandığı için, bezlere ellediğimde parmaklarım birbirine yapışıyor, önerilerinize açığım…

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
herkese selamlar, kurulama havlularım için carpro mfx alıp hanıma yıkamasını söylemiştim, (igl carpro nasiol slopes vs 6 tane havlu), ama hanım sağolsun 50 ml koyacağına neredeyse 200 ml mfx koymuş; havlular makineden çıktı, üstüne bir daha makinede sadece durulama yaptım, kovada yıkadım sıktım ettim ılık su sıcak su derken ne yaparsam yapayım üzerindeki mfx deterjan kalıntısını alamadım fazla kullandığı için, bezlere ellediğimde parmaklarım birbirine yapışıyor, önerilerinize açığım…
Makinenizin sıvı deterjan gözüne yarım su bardağı beyaz sirke koyup durulama modunda çalıştırın.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sirke ile sonuç alamazsanız öncesinde kovaya 1:50 oranda ılık su ile apc karışım yapıp 1-2 saat bekletip durulayın.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Yapmanız gerekenler adım adım:

1) makinenizin deterjan çekmecesini çıkartıp musluk altında deterjan gözünü ve yumuşatıcı gözünü iyice yıkayınız, ve çekmeceyi yerine takınız,

2) makinin içi boş olacak şekilde, yani içine hiç bir şey koymadan durulama+sıkma yaptırınız, bunu yapmanızdaki amaç eşiniz havluları yıkarken normalden fazla deterjan koyulduğu için sadece havlularda değil aynı zamanda makinenin kazanı ve pompası da şuan için deterjan kalıntıları mevcuttur,

3) işlem bittikten 1 saat sonra makineye (deteryan koymadan) havluları uzun programda 1 saat - 1 saat 20dk. gibi bir programda 40-50 derece sıcaklıkta yıkayınız,

4) programı başlatmadan önce eğer makinenin (bol su ile durulama veya ilave durulama veya ekstra durulama) gibi seçim özelliği varsa, bunu mutlaka seçiniz,

5) programın başladıktan sonra., programın bitmesine 15-20 dk. kalacak şekilde alarm kurunuz, Alarm çaldığında makine kazanı çevirirken telefon feneri ile kazanın içindeki köpük durumunu gözlemleyiniz,

6) havlular halen köpüklü ise veya deterjan kalıntısı var ise makineyi yeniden (deterjan koymadan) söylediğim şekilde 2.ci kez çalıştırınız ve programın bitmesine 15-20dk. kala kazanın içindeki köpük durumunu gözlemleyiniz, havlukar içindeyken makineyi 2.kez (deterjansız çaloştırmada) ilk seferden farklı olarak yumuşatıcı gözüne (beyaz sirke) koyunuz,

7) bu işlemlerden sonra halen havlularda deterjan kalıntısı veya köpük varsa 3.cü kez makineyi deterjansız çalıştırmaktan başka çareniz yoktur, her program bitmeye yakın makine sıkma moduna geçmeden kazının içindeki köpük durumunu gözlemleyiniz, artık suyun içinde köpük olmamalı,

8) işlemler bittikten sonra duşakabindeki musluğun altında havluları eliniz ile bol su ile durulayın ve sıkınız, yeniden durulayınız ve sıkınız bir süre bunu yapınız,

9) muslık altında durulama yapmaktan kaynaklı havlular eliniz ile sıktığınız için çok sulu kalmayacak şekilde iyice sıkınız veya makinede 800-1.000 devirde sıkma yaptırınız,

10) havluların ipliklerinin birbirine yapışmaması için her bir havluyu elinizle 3-4 defa çırparak ipliklerin açılmasını sağlayınız.

Not: sadece durumala yaptırarak 10 kez de bu işlemi yapsanız deterjan kalıntılarından kurtulmanız mümkün değildir, daha önce denenmiş tecrübe ile sabittir, havlu ve mikrofiber bezler yapısı gereği köpürmeye çok müsaittir.
Rutin yıkamalarda 6 adet havlu için 50ml. bile fazla gelebilir, 40 ml. civarı yeterlidir, sıvı deterjanlar yapısı gereği toz deterjanlara göre ultra ultra konsanteredir.