Hızlı Soru - Cevap

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #30,521
Merhabalar, boya koruma uyguladığım aracım için ana yıkama için şampuan arayışındayım. CarPro Reset, Gyeon Bathe ve Tac System Mystic Bubble dikkatimi çeken seçenekler oldu, sizce hangisini tercih etmeliyim?
Üçü de aşağı yukarı birbirlerine denk ve epey kaliteli şampuanlar. Bathe'den kova harici kullanımda Reset ve Mystic Bubble'a oranla daha az köpük elde edersiniz.
Kullanım başı maliyet hesabında TacSystem an itibariyle 4 lt'si 2500 lira oluşuyla çok ekonomik. Bu açıdan yakın çevrenizdekilerle ortak alımda litre başı 625 TL ile bile neredeyse 20 yıkama yaparsınız. Reset'in yarı fiyatı kadar.
Ben tıpkı senturk35 arkadaşımız gibi Reset ve Mystic Bubble'ı dönüşümlü kullananlardanım.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Üçü de aşağı yukarı birbirlerine denk ve epey kaliteli şampuanlar. Bathe'den kova harici kullanımda Reset ve Mystic Bubble'a oranla daha az köpük elde edersiniz.
Kullanım başı maliyet hesabında TacSystem an itibariyle 4 lt'si 2500 lira oluşuyla çok ekonomik. Bu açıdan yakın çevrenizdekilerle ortak alımda litre başı 625 TL ile bile neredeyse 20 yıkama yaparsınız. Reset'in yarı fiyatı kadar.
Ben tıpkı senturk35 arkadaşımız gibi Reset ve Mystic Bubble'ı dönüşümlü kullananlardanım.
Mystic bubble hangi oranda kullanıyorsunuz. Ben 13-14 litre suya 30 ml gibi kullanıyorum. Litrede 33 yıkamaya tekabul ediyor.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Evde kumaş koltuklarda da kullanmak için 5 litrelik döşeme temizleyici alacağım. Daha önce valet pro carpet cleaner kullanmıştım eski aracımda memnun kalmıştım. Şimdiki aracım suni derili o yüzden sadece tabanda lazım olur.
-K2 tapis 5 litre
-Valet procarpet cleaner
-Koch chemie Po veya MZR
İlk etapta aklıma gelenler. Tapis fiyat olarak çok uygun ama kir sökmesi nasıldır. yoksa valet pro alayım tekrardan. Başka ürün tavsiyeleride olur.
Ürünü basınçlı el pompası ile uygulayıp, polisaj makinesi fırçası işlemi ve halı yıkama makinesi ile durulama vakum yapacağım.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evde kumaş koltuklarda da kullanmak için 5 litrelik döşeme temizleyici alacağım. Daha önce valet pro carpet cleaner kullanmıştım eski aracımda memnun kalmıştım. Şimdiki aracım suni derili o yüzden sadece tabanda lazım olur.
-K2 tapis 5 litre
-Valet procarpet cleaner
-Koch chemie Po veya MZR
İlk etapta aklıma gelenler. Tapis fiyat olarak çok uygun ama kir sökmesi nasıldır. yoksa valet pro alayım tekrardan. Başka ürün tavsiyeleride olur.
Ürünü basınçlı el pompası ile uygulayıp, polisaj makinesi fırçası işlemi ve halı yıkama makinesi ile durulama vakum yapacağım.
Biz evde halı ve koltuk yıkama amaçlı Koch chemie Gs kullanıyoruz. 1:25 yapıp her seferinde iyi sonuç aldık. Aynı yere yoğun püskürtmede hiçbir ağarma emaresi olmadı. Ardından aynı oranla Vonixx Sintra ile tekrar yıkama yaptık. Sintra Koch sonrası çok daha az kir çıkarttı. Bazı yerlerde Sintra yerine GS ile tekrar yıkama yapıp ilk yıkamadaki kadar kir çıkarttığımız için böyle bir karşılaştırma yapabiliyorum.
IK basınçlı el pompası kullanıyorum.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mystic bubble hangi oranda kullanıyorsunuz. Ben 13-14 litre suya 30 ml gibi kullanıyorum. Litrede 33 yıkamaya tekabul ediyor.
IK kompresör girişli basınçlı el pompasına 35-40 ml koyuyorum. Benim hesapla,çok kullansanız bile en az 25 yıkama çıkar. Sonuç olarak fiyatına göre çok iyi şampuan.

seat ibiza

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, kırmızı renk bir Seat İbiza aldım. Rengi çok hoşuma gidiyor sürekli parlasın istiyorum, bunun için de ürün arıyorum kullanmak için. Ekipmanlarım var ama ürün yok elimde yıkama - cilalama - (fiyat olarak uygunsa eğer) renk koruma ya da çizik koruma gibi bir uygulama periyodu düşünüyorum. Yeterli olur mu sizce? Ve bunlar için ürün önerir misiniz? Aklımda şuan sadece sonax ın konsantre şampuanı var 2 litrelik olanı.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Temassız yıkamada yoğun kir sökücü şampuan tavsiyesi istiyorum. Kış şartlarında otoparkım olmadığı için sürekli temaslı yıka, kurula yapamıyorum. Benzinlikte köpük pompası ile sıkıp durulayacağım bir ürün bakıyorum. Aracımda herhangi bir kaplama, wax tarzı işlem bulunmuyor.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Temassız yıkamada yoğun kir sökücü şampuan tavsiyesi istiyorum. Kış şartlarında otoparkım olmadığı için sürekli temaslı yıka, kurula yapamıyorum. Benzinlikte köpük pompası ile sıkıp durulayacağım bir ürün bakıyorum. Aracımda herhangi bir kaplama, wax tarzı işlem bulunmuyor.
Benzinlikteki köpükleri kullanabilirsiniz. Kostiği bol, kir çözücülüğü yüksek. Kullanımı da pratik olur.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
K2 Tefro - Bora - Active Foam ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim.