Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #19,281
Benimde merak ettigim bir durum var. Sadece plastiklere uygulamak için ucuzundan çinli seramiklerden alsam ve şişenin kapağı açıldığında seramiğin işi bitmiş mi oluyor yoksa tekrar ağzını kapatıp saklanabilir mi ?
Ben yıllar önce aldığımda kapağını açıp kapatmıştım ilk geldiğinde. Mart ayında şişenin yarısını kullanıp köşeye kaldırdık, bir kaç hafta önce tekrar kullandık herhangi bir donma göremedim.

Eradmir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Düzce
Selamlar. Hobide yeniyim. KLPro orbital makina aldım. Rotary cihazım yok. Koch H9 P6 M3 kullanacağım. Ped seçimi konusunda kararsız kaldım. Biraz bakındım ama istediğim cevapları bulamadım.
1-Taban 150mm ve salınımlı bir makina olduğu için genişleyen pedler (150/180 gibi) dar alanlarda daha da işimi zorlaştırır diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
2-Pedin kalınlığı önemli midir?
3-Düz tarzda tavsiye edeceğiniz fiyat performans pedler var mı?
4-Rupes'in rotary cihazlar için olan ince pedleri (BR180 serisi) işimi görür mü?
5-Keçeyi 150 taban alsam sorun olur mu yoksa 160 mı alayım?
Tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum :)

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba eger yüzey iyi degilse net sonuc alamazsiniz bugun ku sartlarda ortalama bir seramik 1250/2000₺ arasi bence degmez.Size uygun en güzel ve en iyi sonuc elde edebileceginiz ürün Sonax NPT araciniza Ekstra Parlaklik+Ekstra Su İticilik saglar.

Seramik uygulamak sorun degil ancak uygulama esnasinda bir bolgede iyi silinmezse veya leke kaldigi zaman Polisaj islemi gerektirir.
Teşekkürler üstad

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar merak ettiğim bir husus var. Aracımı 2 hafta da bir iç-dış komple yıkıyorum. Bu detay temizlik ürünlerinin son kullanma tarihi ortalama ne kadar süredir ? 5 kg bir K2 Satina pro adlı ürün alsam ömrü bitmeden bitirebilir miyim ?
Genelde 2-3 yıl oluyor satıcı tarafından sunulan ömrü ama kapalı uygun koşullarda saklanan ürünler 4-5 yıla kadar bozulma sağlamadan kalıyor. Ben kullanırsınız diye düşünüyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar. Hobide yeniyim. KLPro orbital makina aldım. Rotary cihazım yok. Koch H9 P6 M3 kullanacağım. Ped seçimi konusunda kararsız kaldım. Biraz bakındım ama istediğim cevapları bulamadım.
1-Taban 150mm ve salınımlı bir makina olduğu için genişleyen pedler (150/180 gibi) dar alanlarda daha da işimi zorlaştırır diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
2-Pedin kalınlığı önemli midir?
3-Düz tarzda tavsiye edeceğiniz fiyat performans pedler var mı?
4-Rupes'in rotary cihazlar için olan ince pedleri (BR180 serisi) işimi görür mü?
5-Keçeyi 150 taban alsam sorun olur mu yoksa 160 mı alayım?
Tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum :)
Koch P6 yerine F6 Kullanin hocam.

Ped Secimi olarak Koch Chemie/Flexipads/Deri Klinik/MG Polish Pedlerini alabilirsiniz bütcenize hangisi uyarsa.

1 Evet Dar Alanlarda isinizi zorlastirir.Özellikle Uc kenar kisimlarda açma yaparsiniz.

2 Pedin Kalinlik önemi yoktur.Kullanim kolayliginiza bagli olarak degisir.

3 Deri Klinik ve Mg Polish Pedleri olabilir.

4 Rupes lerde olur iş gorür 155 MM lik ise

5 Kece de olur Mikrofiber ped de olur Befar in şu mikrofiber ped i güzel mikrofiber ped 150 mm - Google Alışveriş

Eradmir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Düzce
Koch P6 yerine F6 Kullanin hocam.

Ped Secimi olarak Koch Chemie/Flexipads/Deri Klinik/MG Polish Pedlerini alabilirsiniz bütcenize hangisi uyarsa.

1 Evet Dar Alanlarda isinizi zorlastirir.Özellikle Uc kenar kisimlarda açma yaparsiniz.

2 Pedin Kalinlik önemi yoktur.Kullanim kolayliginiza bagli olarak degisir.

3 Deri Klinik ve Mg Polish Pedleri olabilir.

4 Rupes lerde olur iş gorür 155 MM lik ise

5 Kece de olur Mikrofiber ped de olur Befar in şu mikrofiber ped i güzel mikrofiber ped 150 mm - Google Alışveriş
F6 yazacaktım hocam yanlış yazmışım. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Rupesler 155 değil de 150 taban sorun olur mu? Bir de 150 tabana 125 veya 130 gibi tam oturmayan ürün kullanılırsa makinenin tabanı çarpıp çizebilir mi bir yerleri? Befarın videosunu izledim. Memnun kalanlar var evet değerlendireceğim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar köpük yapıcı pompa için n11 sitesinden şampuan bakıyorum. Flowey ev17 iyi gibi 70 tllik alt limitsiz kuponumu ona harcamak istiyorum iyi köpük atarmı köpük pompası ile veya başka önerdiğiniz varmı

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Şuan o bölgeye koruma ürünü haricinde uygulayacağınız veya uygulatacağınız her şey gözünüze belki de daha fazla takılacak. Bölgesel olarak işlem yaptırmak isterseniz de bu alanda işini çok iyi yapan yerlere gitmeniz gerekecek ki bence hiç gerek yok. Ne zaman o bölge büyür, artık gerçekten görünür hale gelir o zaman tekrar düşünürsünüz.
Teşekkür ederim öneriniz için. Öyle yapayım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
F6 yazacaktım hocam yanlış yazmışım. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Rupesler 155 değil de 150 taban sorun olur mu? Bir de 150 tabana 125 veya 130 gibi tam oturmayan ürün kullanılırsa makinenin tabanı çarpıp çizebilir mi bir yerleri? Befarın videosunu izledim. Memnun kalanlar var evet değerlendireceğim.
150/155 sorun olmaz hocam kullanabilirsiniz.

150 MM alti pedler iş gormez olmaz yani makinanin tabanini saga sola surtmeniz durumunda yüzeye hasar verirsiniz.

Befar Mikrofiber Ped 150 MM Cirt Tabani 160 MM mikrofiber tarafi ideal yani

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar köpük yapıcı pompa için n11 sitesinden şampuan bakıyorum. Flowey ev17 iyi gibi 70 tllik alt limitsiz kuponumu ona harcamak istiyorum iyi köpük atarmı köpük pompası ile veya başka önerdiğiniz varmı
Ben marolexte magifoam kullanıyorum 110-06 lık nozul almıştım traş köpüğü gibi atıyor tavsiye ederim

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba konu dışı ama bu durumdan baya canım sıkılmaya başladı size danışmak istedim
Aracım 1.6 tdi 235k kmde ve bu aralar hiç olmadığı kadar dpf den dolayı sarı motor lambası yakıyor. 10 gün sonra yine başlıyor aracı devirli ve seri kullanmama rağmen böyle oluyor. 30-40 kilometre 3 bin devir civarında yine seyrettim ama lamba sönmedi. Dpf den dolayı sorun yaşayan var mı bu kadar

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba konu dışı ama bu durumdan baya canım sıkılmaya başladı size danışmak istedim
Aracım 1.6 tdi 235k kmde ve bu aralar hiç olmadığı kadar dpf den dolayı sarı motor lambası yakıyor. 10 gün sonra yine başlıyor aracı devirli ve seri kullanmama rağmen böyle oluyor. 30-40 kilometre 3 bin devir civarında yine seyrettim ama lamba sönmedi. Dpf den dolayı sorun yaşayan var mı bu kadar
Dpf aşırı dolduysa 3bin devir 30-40km olayı işe yaramaz. Söküp temizletmek gerekir. Cihaza bağlatıp doluluk oranına baktırın. Benzer bi araç kullanmıştım 1.6tdi octavia, 150bin km deki araçda sürekli fan açıyordu. Arabayı stop ediyorduk 10dakika fan çalışmaya devam ediyordu. Dpf dolmuş, uzun yolda 100-150km felan devirli gittik. Hiçbir etkisi olmadı, söktürüp temizlettik.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Eğer doluluk seviyesi %15 in altında ise vag-com ile temizletebilirsiniz. Doluluk oranı daha fazla ise ilaçla temizleyeceğiz vs gibi şeylere aldırmayın iptal ettirin. Muayenede vs sıkıntı olmaz merak etmeyin.

Ailemizin tüm dizel arabalarında hem dpf hem egr iptal. İçiniz rahat olsun. Ancak dpf yi söktürünce mutlaka geri alın. Oraya bırakmayın. Eğer almak isterlerse de bedeli karşılığında satın.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Dpf aşırı dolduysa 3bin devir 30-40km olayı işe yaramaz. Söküp temizletmek gerekir. Cihaza bağlatıp doluluk oranına baktırın. Benzer bi araç kullanmıştım 1.6tdi octavia, 150bin km deki araçda sürekli fan açıyordu. Arabayı stop ediyorduk 10dakika fan çalışmaya devam ediyordu. Dpf dolmuş, uzun yolda 100-150km felan devirli gittik. Hiçbir etkisi olmadı, söktürüp temizlettik.
Merhaba . @
detayseverr

Araba fan açtığında arabayı stop etmemeniz gerekirdi. Gizli rejenerasyon yapıyor araç. Motor sıcaklığığını yükseltip kurumları atıyor. Fan açtığında arabadan inin eksoza ve motora yaklaşın bildiğiniz alttan alev üfler ve eksozdan üfleme sesi gibi ses gelir ve sıcak hava yı hissedersiniz.
Arabayı stop ederseniz işlem yarım kalır, ve sürekli yarım bıraktırırsanız ekranda uyarı verir ve o uyarıyıda dikkate almaz iseniz , araba artık kardeşim ben temizlik yapıyorum, sen beni stop ediyorsun çok kurum birikti ben temizleyemiyorum, en iyisi ben motoru korumaya alayım sende çek sanayiye beni, dpf ye para sıkışmış halledelim temizlik yaptıralım der.
Aktif olarak 1.6 tdi kullanıyorum. Her yakıt aldığımda otomatik olarak peş peşe 3 bilemedin 4 defa temizlik yapar. Stop edersem aracı bu temizliği durdurmuş olurum, stop edilmemeli araç . 3yıldır dizel kullanıyorum.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Diğer bir temizlik yaptığını anlamanın yoluda , araç rolantide iken deviri yükseltir 700 ile 1000 arasında kalır ve motor gürültülü çalışır. Diğer bir anlama yöntemide Yakıt tüketimi rolantide iken artış gösterir bende 1 lt civarı idi yanlış hatırlamıyorsam. Vag grubunda bu böyle.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı en yüksek vites,düşük devir ve düşük hızda kullanarak partikülü temizlemeyi deneyiniz .Araç beyinli olduğu için beyin , yakıt ,vites,herşey tmm neden araç hızlanmıyor eksenine girip partikülü hızlı şekilde temizlemektedir.Partikül ışığı söndükten sonra aracı yüksek devir kullanınız ki hemen dolmasın .ustamın bir lafı var dizel arabayı kullanırken öttüreceksin !