Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,821
Arkadaşlar merhaba. aracımda seramik var auto brite magifoam şampuan satan sitelere baktığımda belirtildiği ölçülerde oranlanırsa güvenlidir yazıyor. ph değerini bilen var mı aramızda yada kullanıp gözlemleyen var mı seramiğe zarar verir mi acaba
Aşağıdaki başlıkta aradığınız sorunun cevabı ve daha fazlasını bulabilirsiniz

Ön yıkama şampuanları testi

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aracıma inşaattan çimento, harç sıçramış minik damla şeklinde bir sürü var, en kolay ve zarar vermeden nasıl çıkarabilirim ? Araçta seramik kaplama var beyaz sirke ile çıkarmayı denesem seramiğe zarar verir miyim ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaşlar aracıma inşaattan çimento, harç sıçramış minik damla şeklinde bir sürü var, en kolay ve zarar vermeden nasıl çıkarabilirim ? Araçta seramik kaplama var beyaz sirke ile çıkarmayı denesem seramiğe zarar verir miyim ?
Sirke bir işe yaramayacaktır. Zamanında bu tip bir hadise için 3D AC0 kullanmıştım. Davlumbazlardan çok rahat sökmüştü çimentoyu. Tavsiye ederim.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Vakit kayıp etmeden müdahale edilmesini tavsiye ederim.

Önceden yaptığım araştırmalarda çimento kalıntıları verniğe işledikten sonra asidik ürünlerin sadece işe yaradığını görmüştüm.

Seramiklerin hiçbiri PH2 ve altına dayanmadığını düşünürsek kullanılacak asidik temizleyiciler kesinlikle seramiğe zarar verecektir.

Daha basit çözücülerle (apc, demir tozu temizleyici, vb) yumuşatmayı deneyip, sonrasında yumuşak bir kil denenebilir. Bu şekilde seramik katına minimum hasar verilecektir diye tahmin ediyorum.

KOlay gelsin

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Berkay ile görüsün hocam İstanbuldaysaniz,daha önceki uygulamalarinda çimento lekelerini temizlemişti,yerinde müdahale daha iyi olur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

hızlı resim ekle

Fotoğraftaki beyaz noktalar aylarca beklemiş çimento.

Beyaz sirke aninda müdahale edilmezse işe yaramaz. Farklı asidik malzemelerle zayıflatılıp temizlenmesi lazım. Çalışılan bölge etrafında plastik ve krom varsa bir yandan bol su ile yıkanması gerekiyor. Seramiğe zarar vermeden kurtulmaz ama minimum zararla kurtulabilir. Destek almanızı öneririm oldukça sıkıntılı bir durum.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vakit kayıp etmeden müdahale edilmesini tavsiye ederim.

Önceden yaptığım araştırmalarda çimento kalıntıları verniğe işledikten sonra asidik ürünlerin sadece işe yaradığını görmüştüm.

Seramiklerin hiçbiri PH2 ve altına dayanmadığını düşünürsek kullanılacak asidik temizleyiciler kesinlikle seramiğe zarar verecektir.

Daha basit çözücülerle (apc, demir tozu temizleyici, vb) yumuşatmayı deneyip, sonrasında yumuşak bir kil denenebilir. Bu şekilde seramik katına minimum hasar verilecektir diye tahmin ediyorum.

KOlay gelsin
Elimde apc var yumuşatıp tırnağımla almayı denesem zarar verir miyim ?

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hızlı resim ekle

Fotoğraftaki beyaz noktalar aylarca beklemiş çimento.

Beyaz sirke aninda müdahale edilmezse işe yaramaz. Farklı asidik malzemelerle zayıflatılıp temizlenmesi lazım. Çalışılan bölge etrafında plastik ve krom varsa bir yandan bol su ile yıkanması gerekiyor. Seramiğe zarar vermeden kurtulmaz ama minimum zararla kurtulabilir. Destek almanızı öneririm oldukça sıkıntılı bir durum.
ok 103 beton sökücü tavsiye eder misin hocam 3d aco litre olarak çok fazla geliyor bana bölünmüş aradım fakat bulamadım

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Arkadaşlar basina gelen oldu mu bilmiyorum ama Alta Foam maalesef tetige basmadan daha o uç kısımdan hava kaciriyor. Atımı, hafif olması vs ile çok sevdigim bir pompa ama kullanim dısı suan. Kafa kismi disinda alt govde saglam. Yedek parçası vs böyle durumlarda firmalar yardımcı olabiliyor mu bilgisi olan varmı? Özellikle @DetayDeposu atalay hocam belki firmaya sorabilir mi, 400 500 tl pompaya para vermeden belki 150 200 liraya en azından basligi verirler mi :kahkahaa::smilex::smilex::smilex:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3d aco bölünmüş olarak nereden bulabilirim bilginiz var mı
Elimde apc var yumuşatıp tırnağımla almayı denesem zarar verir miyim ?
Hocam bence bir profesyonelden yardım alın.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Arkadaşlar basina gelen oldu mu bilmiyorum ama Alta Foam maalesef tetige basmadan daha o uç kısımdan hava kaciriyor. Atımı, hafif olması vs ile çok sevdigim bir pompa ama kullanim dısı suan. Kafa kismi disinda alt govde saglam. Yedek parçası vs böyle durumlarda firmalar yardımcı olabiliyor mu bilgisi olan varmı? Özellikle @DetayDeposu atalay hocam belki firmaya sorabilir mi, 400 500 tl pompaya para vermeden belki 150 200 liraya en azından basligi verirler mi :kahkahaa::smilex::smilex::smilex:
Coşkun bey merhaba teknik destek ve yedek parça tedariği konusunda bir mesaj kadar uzağınızdaydık :)

mrtkap

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zong
Merhaba,

Dün aracımda şu tarz lekeler gördüm, kireç mi, kuş pisliği mi çözemedim. Pürüzlü, tırnağa takılıyor ve beyaza yakın, tırnakla ve ıslak bezle çıkmıyor. Ne lekesi olabilir? Çözümü nedir? Teşekkürler şimdiden

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhabalar,
Forumda bu konuyla ilgili yüzlerde açılmış başlık olduğunu biliyorum ancak araştırdıkça insanın kafası daha çok karışıyor.
Seramik kaplı aracım için şampuan aramaktayım. Divortex Alpha Ph nötr şampuan aldım ama forumda gördüğümde ürünün işe yaramaz olduğunu anladım. Henüz hiç kullanmadım ürünü.
Ön yıkama olarak bu şampuanı kullanabilir miyim ?
Karcher k4 basınçlı makinem, Kuzu yüzü eldivenim, Smart bee Reis havlum mevcut.
Ön yıkama ve kova yıkama için şampuan önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,
Forumda bu konuyla ilgili yüzlerde açılmış başlık olduğunu biliyorum ancak araştırdıkça insanın kafası daha çok karışıyor.
Seramik kaplı aracım için şampuan aramaktayım. Divortex Alpha Ph nötr şampuan aldım ama forumda gördüğümde ürünün işe yaramaz olduğunu anladım. Henüz hiç kullanmadım ürünü.
Ön yıkama olarak bu şampuanı kullanabilir miyim ?
Karcher k4 basınçlı makinem, Kuzu yüzü eldivenim, Smart bee Reis havlum mevcut.
Ön yıkama ve kova yıkama için şampuan önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.
Merhabalar

Divortex Alpha yi iade edebiliyorsaniz iade edin,ön yikama olarak uygun degil ve Cilali zaten.Onun Yerine F/P K2 Pro Bela veya Flowey Ev13 tavsiye ederim.

Kova Sampuani icinde AD Velvet,Sams Detailing Sampuan,Leraton Şampuanlari tavsiye ederim F/P olarak suan ideal ve kalitelidir.

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhabalar

Divortex Alpha yi iade edebiliyorsaniz iade edin,ön yikama olarak uygun degil ve Cilali zaten.Onun Yerine F/P K2 Pro Bela veya Flowey Ev13 tavsiye ederim.

Kova Sampuani icinde AD Velvet,Sams Detailing Sampuan,Leraton Şampuanlari tavsiye ederim F/P olarak suan ideal ve kalitelidir.
Yanıt için çok teşekkür ederim, Seramiği Gtechniq Crystal serum, Kendilerinin şampuanı var ona nedersiniz ?
Gtechniq - GWash 5L Seramik Yıkama Şampuanı