Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,

Dün aracımda şu tarz lekeler gördüm, kireç mi, kuş pisliği mi çözemedim. Pürüzlü, tırnağa takılıyor ve beyaza yakın, tırnakla ve ıslak bezle çıkmıyor. Ne lekesi olabilir? Çözümü nedir? Teşekkürler şimdiden

Merhaba, fotoğraftan anlasilmiyor. Genellikle kuş pisliği veya recine kaynaklı vernik deformasyonu oluyor. Mikron müsaitse lokal zımpara polisaj ile sorun çözülebilir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Seramikli aracin ustune desteklemek icin hangi urunu tercih etmeliyim
Fireball Pirouette
Gyeon Cure
Meguiars Top Coat
Meguiars Ceramic Detailer
Meguiars Bead Booster
Tac System Quartz Max
Tac System Total One Essential
Wetproof Hydro&Shine
Carpro Reload
G techniq C2V3
Angelwax Enigma QED
İGL Premier
Polytop Neox Booster

Aklima gelenler bunlardir.Siz Araciniza Hangi Seramigi yaptirdiniz acaba?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Seramikli aracin ustune desteklemek icin hangi urunu tercih etmeliyim
Fireball Pirouette
Gyeon Cure
Meguiars Top Coat
Meguiars Ceramic Detailer
Meguiars Bead Booster
Tac System Quartz Max
Tac System Total One Essential
Wetproof Hydro&Shine
Carpro Reload
G techniq C2V3
Angelwax Enigma QED
İGL Premier
Polytop Neox Booster

Aklima gelenler bunlardir.Siz Araciniza Hangi Seramigi yaptirdiniz acaba?
Sefa abimin söylediği ürünlere ek olarak bir de benim naçizane önerim gyeon wet coat olacaktır. bir de vonixx blend ceramic spray wax'ı da bu listeye dahil edebiliriz diye umuyorum yanlışım varsa @Sefa46 abim düzeltsin

malicinar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
trabzon
Merhabalar, aracı 2. el olarak yeni aldım. aracın marşpiyel kısmında boya kalıntıları var sanki sprey ile püskürtülmüş ya da oraya sıçramış gibi. Neden olduğunu anlamamakla birlikte, pamuk ve tiner vasıtasıyla sileyim dedim ama boya kalıntıları çözülmedi, sert şekilde kazısam sanki çıkar mı bilmiyorum boya zarar görür diye çok denemedim. Bu iki bölge için nasıl bir uygulama yapmalıyım arkadaşlar.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Merhabalar, aracı 2. el olarak yeni aldım. aracın marşpiyel kısmında boya kalıntıları var sanki sprey ile püskürtülmüş ya da oraya sıçramış gibi. Neden olduğunu anlamamakla birlikte, pamuk ve tiner vasıtasıyla sileyim dedim ama boya kalıntıları çözülmedi, sert şekilde kazısam sanki çıkar mı bilmiyorum boya zarar görür diye çok denemedim. Bu iki bölge için nasıl bir uygulama yapmalıyım arkadaşlar.

Sıçramış gibi duruyor. Tinerden ziyade en güzel ince zımpara geçmek ile alabilirsiniz üstteki boyaları.

malicinar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
trabzon
Sıçramış gibi duruyor. Tinerden ziyade en güzel ince zımpara geçmek ile alabilirsiniz üstteki boyaları.

cevap için teşekkürler. çok ince su zımparası ile yapabilirim, kendi boyasına zarara vermemesi için dikkatli olmam lazımki, aksi halde pasta ile zımpara izlerini yok edilir sanırım, plastik yerker için de zımpara olur mu, plastik de matlaşıcak ama ?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
cevap için teşekkürler. çok ince su zımparası ile yapabilirim, kendi boyasına zarara vermemesi için dikkatli olmam lazımki, aksi halde pasta ile zımpara izlerini yok edilir sanırım, plastik yerker için de zımpara olur mu, plastik de matlaşıcak ama ?
Şöyle düşünün farlar için de en iyi yöntem zımpara. 1500'den başlayın derim. Boyayı 1500 aldıysa sırasıyla 2000-3000 devam edebilirsiniz. Zımparayı düzgün yaptıktan sonra 3000 ile matlaşma kalacağını düşünmüyorum.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
benim konum ;)

Hiçbir demir tozu temizleyici için verir yada vermez diye bir genelleme yapmak doğru olmayacaktır.

Ancak dkchemie Ferroff için şu denebilir; önceden bir şekilde zarar verilmemiş orijinal araç parçalarında kullanım talimatına uygun davranırsanız kesinlikle zarar vermeyecek olsa da aşağıdaki uyarıları tüm demir tozu temizleyiciler için dikkate alın;

- sıcak parçalara uygulamayın,
- uygulamayı rüzgarsız ve gölge bir alanda gerçekleştirin,
- her zaman ilk önce görünmeyen bir kısımda ürünü deneyin,
- çıplak metallere kesinlikle UYGULAMAYIN,
- spreyini solumayın,
- sonradan boyalı plastiklerde ve/veya krom kaplama yapılmış parçalarda her zaman tedirgin olun, uzun süre bekletmeyin.
- kirli ve kuru yüzeylere uygulamayın. ( bizleri zengin etmek istemiyorsanız uygulamayın fazla kullanılan demir tozu zengin etmeyecektir. Ancak milli servet boşuna akıp gitmesin...)
- her zaman yıkanmış, fazla suyu yüzeyden akmış ve nemli yüzeye ürünü uygulayın (aslında bu tüm temizleyiciler için genel tavsiyemdir)
- üreticinin maksimum bekleme süresini aşmayın

merak ettiğiniz kısımları ayrıca detaylandırabilirim

selamlar
Üzerinde Seramik yada herhangi kondisyonu iyi olan bir kaplama olan aracta yıkanınca zaten su bile durmuyor cok seyrek damlacıklar kalıyor bundan sonraki tek adım olan kurulamadan once yapılması gerek benim anladıgım.Ben hep saf kullandım ve kuru kaportaya sıktım etkisi azalmasın diye..

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Üzerinde Seramik yada herhangi kondisyonu iyi olan bir kaplama olan aracta yıkanınca zaten su bile durmuyor cok seyrek damlacıklar kalıyor bundan sonraki tek adım olan kurulamadan once yapılması gerek benim anladıgım.Ben hep saf kullandım ve kuru kaportaya sıktım etkisi azalmasın diye..
Bizim demir tozu temizleyicimiz, Ferroff dikey alanlarda yüzeyde kalabilmesi için bir miktar yoğun üretilmiştir. Kuru yüzeye uyguladığınızda ya sarfiyatınız çok fazla olacaktır yada tüm yüzeye eşit bir şekilde yayılımını gerçekleştiremeyeceksinizdir.

Aracın kirlilik durumuna göre basınçlı su ile yüzey tozları arındırıldıktan sonra yada ön yıkama işlemi yapıldıktan sonra uygulanabilir. Elbette aşırı kirli ise yüzey mekanik yıkamadan sonra bile uygulanabilir. Uygulamadan önce yüzeydeki fazla suyun akıp gitmesini beklemenizi, yüzey nemli iken tüm yüzeye eşit şekilde gelmesini sağlamanızı tavsiye ederim.

Nemli olan yüzeye, kapalı bir ortamda Ferroffu uyguladığınızda ortalam sarfiyat jantlar dahil 250-300ml oluyor.

Kuru otomobile uyguladığınızda kirler/tozlar malzemeyi boyalı yüzeye gelemeden emeceği için sarfiyatınız 2-3 katına çıkacaktır. Ama bu sarfiyatın bonusu daha kırmız bir görsel olacaktır. Çünkü tozun üzerindeki balata tozları, demir tozları, vb hızlı çözülerek daha kırmızı bir görsel oluşturacaktır...

Piyasada çok sıvı formda satılan demir tozları da mevcut. Bunları maalesef kuru yüzeylere uygulamanız gerekir. Nemli yüzeylerden hemen akıp gideceği için etkisini görmenize fırsat tanımadan akıp gidecektir. Bu gibi çok sıvı formdaki ürünleri yıkadığınız ve kuruladığınız temiz yüzeylere uygulamanız sarfiyat ve verim açısından daha anlamlı olabilirken, zaman açısından büyük bir zarar olacaktır.

Kullandığınız malzemeye göre uygulama yönteminizi bulmanızı tavsiye ederim.

Agrone

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhaba aracıma fusso uygulaması yaptım fussonun dayanımının artması ve parlaklık katmak amacıyla 2 yıkamada 1 vonixx blend seramik etkili hızlı cila uygulaması yapmayı planlıyorum.Vonix blend hakkında fikri olan var mı fussoyla nasıl olur önerilerinizede açığım teşekkürler.

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhaba
Çalıştığım şirkette girişte araçlar dezenfeksiyon tünelinden geçerek giriş yapıyor, aracın seramik kapalamasında veya boyasında bir sorun yaşarmıyım?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese Merhaba aracıma fusso uygulaması yaptım fussonun dayanımının artması ve parlaklık katmak amacıyla 2 yıkamada 1 vonixx blend seramik etkili hızlı cila uygulaması yapmayı planlıyorum.Vonix blend hakkında fikri olan var mı fussoyla nasıl olur önerilerinizede açığım teşekkürler.
Ben de Eylül'de fusso uygulamıştım. Yan paneller iyiydi fakat uygulamada acemilik yaptim herhalde kaputtaki etkisi çabuk azaldı. Geçen gün komple tekrar fusso uyguladım. Yıkama sonrası bazen hızlı cila olarak hydro2lite, elixir ile destekliyorum. Bunun dışında aracı silerken ech2o kullanıyorum

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ben de Eylül'de fusso uygulamıştım. Yan paneller iyiydi fakat uygulamada acemilik yaptim herhalde kaputtaki etkisi çabuk azaldı. Geçen gün komple tekrar fusso uyguladım. Yıkama sonrası bazen hızlı cila olarak hydro2lite, elixir ile destekliyorum. Bunun dışında aracı silerken ech2o kullanıyorum
Kaput tavan gibi panellerde tüm ürünler etkisini daha çabuk kaybeder :)

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Tünelden araç yüzeyine alkol gibi dezenfektan mı püskürtülüyor? Benzer video linki vs. Bırakabilirseniz bilgili arkadaşlar Yardımcısı olacaktır

tünel bu tarzda, kullanılan ilaç pandemize elimize sıktığımız dezenfektanlar gibi mi içeriğini bilmiyorum öğrenmeye çalışıcam

Son düzenleme: