Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,861
Kaput tavan gibi panellerde tüm ürünler etkisini daha çabuk kaybeder :)
Doğrudur hocam malum sürtünme rüzgar etkisi ve yabancı maddelere temas o bölgelerde daha fazla, tabi bir de zemin hazırlığı konusunu da dikkate alırsak normal. Arada bu tarz ürünler ile destekleme yapıyorum. Elimdekiler bittikten sonra sprey fusso ya da fusso f7 ile destekleme yapmayı düşünüyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Doğrudur hocam malum sürtünme rüzgar etkisi ve yabancı maddelere temas o bölgelerde daha fazla, tabi bir de zemin hazırlığı konusunu da dikkate alırsak normal. Arada bu tarz ürünler ile destekleme yapıyorum. Elimdekiler bittikten sonra sprey fusso ya da fusso f7 ile destekleme yapmayı düşünüyorum.
spray fussoyu yanlış hatırlamıyorsam @Emre Mert kullanmıştı o da size bilgi sağlayabilir bu konuda

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Abiler ppf kaplama güneş yanığına çözüm olur mu. Araca pasta uygulaması yapılacak güneş yanığını biraz daha geciktirmek için ppf öneriyor arkadaşım ben pek sıcak bakmıyorum ama size sormak istedim sadece tavana düşünüyor

Cheki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Kaputta vidyoda göreceğiniz problemler var. Bir kaç yere sordum kaputun tamamen boyatmak gerekiyor dedi. Arabanın sağ ve solu zaten boyalı. kaput ve bagaj kapağı orijinal ve kaputu boyatmak önden darbe aldığı şüphesini uyandıracak. Bu nedenle lokal boya ile çözmek istiyorum. Yada boyasız düzeltilebilir mi? Mikron boya yapılabilir mi? Görüşlerinizi beklerim.

Video
Hızlıresim

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
spray fussoyu yanlış hatırlamıyorsam @Emre Mert kullanmıştı o da size bilgi sağlayabilir bu konuda
Fusso sprey ve Elixir kullandım. Fusso'nun dayanımı ortalama 1 ay sürüyor. Su iticiliği çok güzel. Elixir daha kolay uygulanıyor. Sarfiyatı daha az. Kayganlığı Fusso'dan daha iyi. Parlaklık olarak beyaz araçta fark hissedemedim.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba
Çalıştığım şirkette girişte araçlar dezenfeksiyon tünelinden geçerek giriş yapıyor, aracın seramik kapalamasında veya boyasında bir sorun yaşarmıyım?
Covid sürecinde askeri bölgeye girerken bir süre bende maruz kaldım bu dezenfeksiyon olayına, kapı kolları ve bagaja sıkıldı, park yerine gidince 3d final touchla hemen siliyordum, bir zararını görmedim ama.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,

Kaputta vidyoda göreceğiniz problemler var. Bir kaç yere sordum kaputun tamamen boyatmak gerekiyor dedi. Arabanın sağ ve solu zaten boyalı. kaput ve bagaj kapağı orijinal ve kaputu boyatmak önden darbe aldığı şüphesini uyandıracak. Bu nedenle lokal boya ile çözmek istiyorum. Yada boyasız düzeltilebilir mi? Mikron boya yapılabilir mi? Görüşlerinizi beklerim.

Video
Hızlıresim
Sorunuzu hızlı soru cevap başlığına taşıyorum.
Komple boyanması isabet olacaktır. Lokal boya daha kötü durur. Mikron boya olayı ile ilgili yorum yapmamayı tercih ederim. Aracın önden hasarı yoksa yoktur zaten şüphe uyandırsa ne olacak expertize gitmeyecek mi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

tünel bu tarzda, kullanılan ilaç pandemize elimize sıktığımız dezenfektanlar gibi mi içeriğini bilmiyorum öğrenmeye çalışıcam

Dezenfekte özelliği olan her şeyde alkol vardır Hocam. Dolayısıyla korumaya zarar verir.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Videodaki taban kaplaması hoşuma gitti. Türkiyede bu kaplamayı yapan başka yerler de var mı ? Taban kaplama malzemesini nereden bulabiliriz ? Teşekkürler

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Herkese merhabalar iyi pazarlar.Eski aracım siyah renk bi araçtı ancak şimdi beyaz renk bir aracım var.Eski aracımda Soft 99 Fusso Coat Koyu renk kullanmıştım ürün hala elimde aynı ürünü beyaz renk aracıma da uygulayabilir miyim? İçeriklerini incelediğimde pek bir farklılık göremedim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Herkese merhabalar iyi pazarlar.Eski aracım siyah renk bi araçtı ancak şimdi beyaz renk bir aracım var.Eski aracımda Soft 99 Fusso Coat Koyu renk kullanmıştım ürün hala elimde aynı ürünü beyaz renk aracıma da uygulayabilir miyim? İçeriklerini incelediğimde pek bir farklılık göremedim.
Kullanabilirsiniz.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
merhaba arkadaslar
yeni bur araca gectik lakin kaputuna yirgun mermi dusmus kaput delik
bikac kaportaci ile gorustum local boyanacak komple verniklenecek yanitini aldim.
acaba baska bi tavsiyesi olan olurmu diye danismak istedim .
babam oraya sticker veya cam su fiskiyesi gibi bisey ile kapatalim kaputu boyatmadan idare edelim kaputunuz boyanmasin ileride sorun olmasin diyir cok kararsiz kaldik

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
merhaba arkadaslar
yeni bur araca gectik lakin kaputuna yirgun mermi dusmus kaput delik
bikac kaportaci ile gorustum local boyanacak komple verniklenecek yanitini aldim.
acaba baska bi tavsiyesi olan olurmu diye danismak istedim .
babam oraya sticker veya cam su fiskiyesi gibi bisey ile kapatalim kaputu boyatmadan idare edelim kaputunuz boyanmasin ileride sorun olmasin diyir cok kararsiz kaldik

Merhaba,
Komple verniklemedeki amaç geciş izi belli olmaması için. Mikron yükseleceğinden zaten boyalı sayılacak o parça. Fazladan 20 gram boya kullanıp komple boyanırsa daha kolay ve daha düzgün olur. Vernik ince kılcal çizikleri ve hareleri örterken derin kılcal çizikleri kapatamaz. Vernik altında kalan çizikler polisajla da alınamayacağından saçma bir iş yapılmış olur. Bu tavsiyeyi veren boyacıya gitmemenizi tavsiye ederim.

Yapılması gereken iş kaynak, komple boya kazıma zımpara işlemi, macun (mümkünse beyaz) tekrar zımpara, astar, boya, vernik.

Son düzenleme:

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba,
Komple verniklemedeki amaç geciş izi belli olmaması için. Mikron yükseleceğinden zaten boyalı sayılacak o parça. Fazladan 20 gram boya kullanıp komple boyanırsa daha kolay ve daha düzgün olur. Vernik ince kılcal çizikleri ve hareleri örterken derin kılcal çizikleri kapatamaz. Vernik altında kalan çizikler polisajla da alınamayacağından saçma bir iş yapılmış olur. Bu tavsiyeyi veren boyacıya gitmemenizi tavsiye ederim.

Yapılması gereken iş kaynak, komple boya kazıma zımpara işlemi, macun (mümkünse beyaz) tekrar zımpara, astar, boya, vernik.
tesekkur ederim cvp icin acaba komple boyatmadan bi cozum uretmek mantikli olurmu acaba ? yani sonradan satikirken resim video da ilsa ulkemizde malum kaput boyali denilince insalnar 2-3 kez dusunuyor :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Umocann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tunceli
Merhaba arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim.Lavor stm 160 kullanıyorum. Foam lance almak istiyorum ama çok fazla ürün var.Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
tesekkur ederim cvp icin acaba komple boyatmadan bi cozum uretmek mantikli olurmu acaba ? yani sonradan satikirken resim video da ilsa ulkemizde malum kaput boyali denilince insalnar 2-3 kez dusunuyor :)
Bir detailingci olarak o kısımlar ile ilgilenmiyorum sizin bileceğiniz iş hocam :) Olması gereken işlemler yazdığım gibi, malesef..

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bizim demir tozu temizleyicimiz, Ferroff dikey alanlarda yüzeyde kalabilmesi için bir miktar yoğun üretilmiştir. Kuru yüzeye uyguladığınızda ya sarfiyatınız çok fazla olacaktır yada tüm yüzeye eşit bir şekilde yayılımını gerçekleştiremeyeceksinizdir.

Aracın kirlilik durumuna göre basınçlı su ile yüzey tozları arındırıldıktan sonra yada ön yıkama işlemi yapıldıktan sonra uygulanabilir. Elbette aşırı kirli ise yüzey mekanik yıkamadan sonra bile uygulanabilir. Uygulamadan önce yüzeydeki fazla suyun akıp gitmesini beklemenizi, yüzey nemli iken tüm yüzeye eşit şekilde gelmesini sağlamanızı tavsiye ederim.

Nemli olan yüzeye, kapalı bir ortamda Ferroffu uyguladığınızda ortalam sarfiyat jantlar dahil 250-300ml oluyor.

Kuru otomobile uyguladığınızda kirler/tozlar malzemeyi boyalı yüzeye gelemeden emeceği için sarfiyatınız 2-3 katına çıkacaktır. Ama bu sarfiyatın bonusu daha kırmız bir görsel olacaktır. Çünkü tozun üzerindeki balata tozları, demir tozları, vb hızlı çözülerek daha kırmızı bir görsel oluşturacaktır...

Piyasada çok sıvı formda satılan demir tozları da mevcut. Bunları maalesef kuru yüzeylere uygulamanız gerekir. Nemli yüzeylerden hemen akıp gideceği için etkisini görmenize fırsat tanımadan akıp gidecektir. Bu gibi çok sıvı formdaki ürünleri yıkadığınız ve kuruladığınız temiz yüzeylere uygulamanız sarfiyat ve verim açısından daha anlamlı olabilirken, zaman açısından büyük bir zarar olacaktır.

Kullandığınız malzemeye göre uygulama yönteminizi bulmanızı tavsiye ederim.
Ayrıntılı cevap ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.Ben Ferhoff demirtozu kullanıyorum Tüm yıkamalar bitip aracı kuruttuktan sonra yada kurutmadan once saf olarak sıkıp uyguluyordum sulandırılması gerekse uzerınde yazardı mantıgı ıle :)