Hızlı Soru - Cevap

ghostbuster32

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Öne çıkan konu #17,881
Merhaba muhakkak daha önce de sorulmustur ama yinede soracağım. wax uygulanan aracima boyasına ve korumaya zarar vermeyecek foam Lance ve kova şampuanı almak istiyorum. F/p şampuan önerileriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim.

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Merhaba muhakkak daha önce de sorulmustur ama yinede soracağım. wax uygulanan aracima boyasına ve korumaya zarar vermeyecek foam Lance ve kova şampuanı almak istiyorum. F/p şampuan önerileriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim.
Purple velvet kova şampuanı olarak, Foamer için k2 bela ile magifoam dan memnunum hocam

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
@Atsiz hocam’ la aynı cevabı yazdım bu şekilde düzenledim :)

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Peki hocam bunu foam Lance da kullanabilir miyiz ? Divortex, Flowey ürünleri nasıldır onlarda uygun gibi hocam ?
Yok hocam köpük olarak velvet zor ,iki amaçlı kullanacaksanız @Saban46 hocamın dediğin gibi k2 bela olabilir.

Floweyin beğenilen bi ürünün kullandım memnun kalmadım markadan soğuduğum için başka ürünlerini denemedim o yüzden bilemıyorum. Divortex hakkında da fikrim yok kullanan varsa bilgilendirir bizi:)

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Taban döşemesi için würth araç içi temizleme köpüğü kullanıyordum onun yerine önereceğiniz başka ürün var mı ?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam dediğiniz gibi kova için Auto Brite Purple Velvet, ön yıkama için Auto Brite Magifoam alacağım. Magifoam 500 ml şişe kaç yıkama gidiyor? Karışım oranını ne yapıyorsunuz ?
foam lance için ortalama 50ml basınçlı pompa ile kullanacaksanızda 20-25 ml ürün kullanımı oluyor. o şekilde hesaplayabilirsiniz hocam

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
kil bezleri aşırı pahalanmış, normal killer de yumuşak bile olsa beni huzursuz ediyor nasıl yapsak bilemedim? koruma öncesi uygulamak için var mı ek bir tavsiyeniz? polisaj olmayacak. aklımda soft99 turuncu kil alıp ön yıkama köpüğü eşliğinde kullanma düşüncem var.

h.guzel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Hatay
Taban döşemesi için würth araç içi temizleme köpüğü kullanıyordum onun yerine önereceğiniz başka ürün var mı ?
Çok ekstrem kirlerle karşı karşıya kalmadım ama taban halısında ve döşemelerde farklı oranlarda saf suyla seyrelterek K2 Lotar Pro kullanıyorum, tavsiye ederim. Ayrıca ürünü fiyat/performans buluyorum.

h.guzel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Hatay
Forumda plastikleri canlandırmak için bayağıdır araştırma yapıyorum ve birçok yerde karşıma çıkan çinli seramiği çok beğendim :) Şu anda piyasada bulunan çinli seramiklerden kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı?

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Hocam dediğiniz gibi kova için Auto Brite Purple Velvet, ön yıkama için Auto Brite Magifoam alacağım. Magifoam 500 ml şişe kaç yıkama gidiyor? Karışım oranını ne yapıyorsunuz ?
Alta foam için 1800ml su 25ml magifoam yeterli oluyor . 20 yıkama gider

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, daha önce eminim sorulmuştur affınıza sığınarak yazıyorum. Fusso üzerine kiwami ya da başka bir wax uygulasam nasıl olur. Parlaklık ve boncuklamaya etkisi artar mı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar, daha önce eminim sorulmuştur affınıza sığınarak yazıyorum. Fusso üzerine kiwami ya da başka bir wax uygulasam nasıl olur. Parlaklık ve boncuklamaya etkisi artar mı?
Fusso zaten tek başına kuvvetli bir wax. Sentetik yapısı onu dayanıklı kılıyor. Ancak parlaklık olarak biraz zayıftır. Eğer sizin de üstüne başka bir wax atma isteğiniz parlaklık konusu ise zaten kiwami sürdüğünüzde onun etkisini göreceksiniz.

Altta fusso olduğu için tutunma zorluğundan ötürü dayanımı az olacaktır kiwaminin . Beyaz araçlar için olan kiwami ise içerisinde bulunan temizleyici katkılardan dolayı fussoya zarar verecek belki de yüzeyden sökecektir. Gerçeği fusso da çetin cevizdir hemen kopmaz yüzeyden ancak denemeden bilemeyiz.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fusso zaten tek başına kuvvetli bir wax. Sentetik yapısı onu dayanıklı kılıyor. Ancak parlaklık olarak biraz zayıftır. Eğer sizin de üstüne başka bir wax atma isteğiniz parlaklık konusu ise zaten kiwami sürdüğünüzde onun etkisini göreceksiniz.

Altta fusso olduğu için tutunma zorluğundan ötürü dayanımı az olacaktır kiwaminin . Beyaz araçlar için olan kiwami ise içerisinde bulunan temizleyici katkılardan dolayı fussoya zarar verecek belki de yüzeyden sökecektir. Gerçeği fusso da çetin cevizdir hemen kopmaz yüzeyden ancak denemeden bilemeyiz.
Aynen parlaklık arttırma amacım, bir süre spreyler ile idare edeceğiz öyleyse anlaşılan

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
abiler, çamur banyosu yapan off-road araçları için
hangi şampuanları önerirsiniz? (koruma önemi değil)
köpük şeklinde mi uygulanmalı? sprey olarak mı?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Doğrudur, kimi ürünler çok hızlı renk değiştiriyor, mesela geçenlerde divortex in ürününü denemiştim jantlarda çok fazla morarma yaptı, fakat daha uzun süre aracı yikamayip carpro ya da autoglym ürünü ile temizlik yapmaya çalışınca ortaya çıkan morarma çok daha az. Burada aracın kullanım süresi fren kullanma miktarları tabi ki fark edecektir fakat tahmini olarak benzer süreçlerde benzer yolda gündelik kullanılan araç. Bir de ürünlerin içeriğindeki etken madde oxalic asit ise dediğiniz gibi renk vermez onu da göz önüne almak lazım

En çok kc fb ,rrr ve flowey r10 kullandım. En çok morarma rrr sonrasında r10 da iken en iyi temizlik rrr - fb - r10 olarak sıralarım. Demir tozu sökme konusunda da temizlik gibi rrr-fb-r10 olduğununa eminim. Bikaç kere atasın demirtozunu birlikte denediğimiz kişilerle morarmanın yüksek olduğunu ama temizliğin az olup demirtozunu çözmede orta şeker olduğunu gördük.

abiler, çamur banyosu yapan off-road araçları için
hangi şampuanları önerirsiniz? (koruma önemi değil)
köpük şeklinde mi uygulanmalı? sprey olarak mı?
Araç çamurluyken şampuanın fazla etki etmeyeceğini düşündüğümden önce basınçlı suyla çamurları temizleyip sonra birkaç dk bekleyip ( bu süreçte de genelde fazla su yüzeyden süzüldüğü için ) daha sonra ön yıkama adımları ile başlıyorum. Tabiki daha tecrübeli kişilerde yorum yapacaktır ve onların yorumlarını da merakla okumak isterim.