Hızlı Soru - Cevap

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhabalar. Ev içi kullanım için akülü matkap araştırıyorum ancak ucuz pahalı çok çeşit marka ve ürünler var. Fiyat performans odaklı bir ürün arıyorum. Bilgi sahibi üyelerimizden varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

Smarbee Reis kurulama havlusu kullanıyordum. ürün 5 . kullanımda iyi kurulamamaya başladı. yıkamada çok az deterjan ile 30 derecede 2 kere yıkadım havluyu. firma ile görüştüğümde bir daha yıkamamı öyle denememi söyledi. Şuanda kurulama performansı çok düşük. ilk yıkamada 2 araba kurular dediğim havlu arabanın yarısında su izi bırakmaya başlıyor.
Bende hata yapmış olabilirim. Yıkadıktan sonra petek üzerinde kurutuyorum havluyu. firma ile konuştuğumda mikroflamentlerin yanmış olabileceğini söyledi.
Yeni bir havlu alırsam ileride kesin Purestar Duplex alacağım. kurutma işlemini petek üzerinde yapmak hatamıdır ? nasıl kurutalım yıkama sonrasında ?
Merhaba,
Öncelikle plush havlu yerine twisted pile bir havlu kullanmanızı tavsiye ederim. Belirttiğiniz gibi Purestar Duplex güzel bir alternatiftir.
Polyester kumaşların erime noktası düşüktür Bu tarz havluları petek üstünde kurutmanız liflerin birbirine kaynaşmasına neden olur buda kurulama performansını kaybetmesinin sebebini oluşturur.
Microfiber havluları en iyi kurutma yöntemi sererek kurutmadır.
Benim tavsiyem her kullanımdan sonra yıkamanızdan yana olur, sizin yaptığınız gibi 2-3 kullanımdan sonrada yıkanabilir ama havluları ıslak ve nemli bir şekilde bırakmak sertleşmesin en büyük sebebini oluşturur. O yüzden her kullanımdan sonra tamamen kurutmadan kaldırmayın.
Elinizdeki havluyu da yıkayıp 4 tarafından çırparak kurutun. Sonra orta sert bir fırça ile fırçalayarak liflere mekanik müdahale deneyebilirsiniz. Bunun belki bir miktar faydası olabilir.
Keyifli detaylar

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Arkadaşlar bu lastik jelleri için kullanabileceğim ürünü emmeyen sünger tavsiyesi verir misiniz? Forumda leflef süngeri gördüm ama internetten hangsini almam gerek? Link paylaşır mısınız?

Greib

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi geceler forumda ilk yazım yanlış konuya yazdıysam kusura bakmayın yıkama işlerine yeni yeni heveslenmeye başladım şuanda fiyat performans olarak düşündüğüm lastik parlatıcı bu kullanan bilgisi olan var mı ayrıca bunun daha üst seviyeleri olarak 150-200 bandında önerebileceğiniz lastik parlatıcılar var mı şimdiden çok teşekkürler.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi geceler forumda ilk yazım yanlış konuya yazdıysam kusura bakmayın yıkama işlerine yeni yeni heveslenmeye başladım şuanda fiyat performans olarak düşündüğüm lastik parlatıcı bu kullanan bilgisi olan var mı ayrıca bunun daha üst seviyeleri olarak 150-200 bandında önerebileceğiniz lastik parlatıcılar var mı şimdiden çok teşekkürler.
Auto Brite Tyre Gloss Lastik Parlatıcı 500ML.
https://app.hps.im/d7ct/7hyn241j

guvenle kullanabilirsiniz

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Pro
@Murat
sayın admin dostlarım, son 20 gündür forumda aşırı derecede reklam çıkmaya başladı, her konuya tıkladığımda çok yoğun şekilde ve her tıklama başına sürekli reklamlar çıkıyor,

Daha önce bu forumda böyle bir şeyle karşılaşmamıştım, Ne olduysa son 20 gündür oldu,

iphone satın alma arama motorundan tutun, sibel can, selami şahin reklamları türkücüler doldu, hayır anlamadığım ilgilendiğim bir müzik türü de değil,

forumun güzelim o sade görüntüsü gitti reklam bombardımanına döndü,

Foruma bir el atar mısınız.?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Pro
@Murat
sayın admin dostlarım, son 20 gündür forumda aşırı derecede reklam çıkmaya başladı, her konuya tıkladığımda çok yoğun şekilde ve her tıklama başına sürekli reklamlar çıkıyor,

Daha önce bu forumda böyle bir şeyle karşılaşmamıştım, Ne olduysa son 20 gündür oldu,

iphone satın alma arama motorundan tutun, sibel can, selami şahin reklamları türkücüler doldu, hayır anlamadığım ilgilendiğim bir müzik türü de değil,

forumun güzelim o sade görüntüsü gitti reklam bombardımanına döndü,

Foruma bir el atar mısınız.?
Merhaba hocam,forum giderlerini karşılamak adına Google reklamlarını aktif etmiş durumdayız. Forum yapısını olabildiğince bozmadan az sayıda reklam gösterimi olacak şekilde ayarlamalar yapıldi. Çıkan reklamlar kullanıcıların google aramalarına göre alakalı reklamlardir. Belirli bir reklam veya sanatçı reklami ayarlanmamistir. Keyifli forumlar dilerim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar sertleşen havlu ve bezleriniz için kullanmış olduğunuz bir yöntem var mı? Benim blue merlin baya bi sertleşti suyu da eskisi kadar emmiyor sanki.
Hocam ben de forumdan edindiğim bilgilerle yaptığım uygulamayı anlatayım. Benim de havlular eski performansını sergilemiyordu. Öncelikle mikrofiber şampuan ile yıkadım fakat kuruduktan sonra hala sert ve iplikler birbirine yapışık vaziyetteydi. Bende orta yumuşak bir fırça ile taradım. Taradıktan sonra dokusunda yumuşama ve ipliklerin birbirinden daha ayrık durduğu gözle fark edilir durumdaydı. Resimler de aşağıya ekliyorum. Ben kendimce böyle bir uygulama yaptım ama ustadların başka yorumları da olabilir.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Hocam ben de forumdan edindiğim bilgilerle yaptığım uygulamayı anlatayım. Benim de havlular eski performansını sergilemiyordu. Öncelikle mikrofiber şampuan ile yıkadım fakat kuruduktan sonra hala sert ve iplikler birbirine yapışık vaziyetteydi. Bende orta yumuşak bir fırça ile taradım. Taradıktan sonra dokusunda yumuşama ve ipliklerin birbirinden daha ayrık durduğu gözle fark edilir durumdaydı. Resimler de aşağıya ekliyorum. Ben kendimce böyle bir uygulama yaptım ama ustadların başka yorumları da olabilir.

Merhaba
Fırçayı nerden aldınız?

Cagatay36

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle Merhaba Abilerim Kardeşlerim...

Yeni araç Alıyorum Seramik Kaplama Yaptırıcam Bu araçda Ne kullanmalıyım hangi ürünleri kullanmalıyım

Gyeon Quartz Q2M Bathe+ Ph Nötr Seramik Şampuanı
Bodywork Shampoo Conditioner

Aklımda Kalan Bunlar İyimidir Almalımıyım Ve ya Ne almalıyım Kova Ve ön Yıkama için ...

Şimdiden Teşekkürler ...

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Yeni araç Alıyorum Seramik Kaplama Yaptırıcam Bu araçda Ne kullanmalıyım hangi ürünleri kullanmalıyım

Aklımda Kalan Bunlar İyimidir Almalımıyım Ve ya Ne almalıyım Kova Ve ön Yıkama için ...

Şimdiden Teşekkürler ...
Aracınız hayırlı olsun. Sorunuz bu başlığa taşınmıştır.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

Şimdiden Teşekkürler ...
Bathe+ ben kullanıyorum. Açıkçası bir şikayetim yok, memnunum. Ancak fiyatı çok uçmuş, tercih edilir mi bilemedim. Belki daha ucuza aynı/benzer performansı sunan ürünler vardır.