Hızlı Soru - Cevap

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,981
Hepinize merhaba, gündem olarak zor günler geçiriyoruz. Etkilenen etkilenmeyen herkese öncelikle geçmiş olsun diliyorum.

İşim dolayısıyla artık samsundayım ancak burada ikamet ettiğim diğer şehirlerdeki gibi oto yıkama konusunda rahat edebileceğim bir yer henüz bulamadım. Aramızda samsunda olup bu konuda önerisi olan olabilir mi ? Kendi mekanı olup garajda beni ve aracımı misafir etmek isteyenede hayır demem :)
Sonax Samsun ve Detailing Point'e giden bir arkadaşım memnundu

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Öncelikle Merhaba Abilerim Kardeşlerim...

Yeni araç Alıyorum Seramik Kaplama Yaptırıcam Bu araçda Ne kullanmalıyım hangi ürünleri kullanmalıyım

Gyeon Quartz Q2M Bathe+ Ph Nötr Seramik Şampuanı
Bodywork Shampoo Conditioner

Aklımda Kalan Bunlar İyimidir Almalımıyım Ve ya Ne almalıyım Kova Ve ön Yıkama için ...

Şimdiden Teşekkürler ...
Seramik için H9 Sertliğinde olan wetproof öneririm ben çok dikkat etmediğim halde 1 yıl rahat dayandı yaptırmadıysanız @Berkay bey yapıyordu tavsiye ve görüş alabilirisiniz

Cagatay36

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Seramik için H9 Sertliğinde olan wetproof öneririm ben çok dikkat etmediğim halde 1 yıl rahat dayandı yaptırmadıysanız @Berkay bey yapıyordu tavsiye ve görüş alabilirisiniz
Açıkcası ne yapıldıgına dair en ufak fikrim yok bayi zorla yaptırıyo yoksa araç alamıyoruz ama aldıkdan sonra bir şikayette bulunucam kontrol ettirip çünkü bir güvenim yok açıkcası birde baya yüksek bir rakam ödedim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Açıkcası ne yapıldıgına dair en ufak fikrim yok bayi zorla yaptırıyo yoksa araç alamıyoruz ama aldıkdan sonra bir şikayette bulunucam kontrol ettirip çünkü bir güvenim yok açıkcası birde baya yüksek bir rakam ödedim
hocam size işin içinde olan biri olarak bir tavsiye vereyim. Ne kadar etiktir bilmiyorum ancak parası neyse verin, yaptırmayın. İşi bilmeyen insanlar yapıyor. Serviste detailing işinde ehliyeti olan insan bulamazsınız.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam size işin içinde olan biri olarak bir tavsiye vereyim. Ne kadar etiktir bilmiyorum ancak parası neyse verin, yaptırmayın. İşi bilmeyen insanlar yapıyor. Serviste detailing işinde ehliyeti olan insan bulamazsınız.
Geçtiğimiz ay Ankara'da bir bayide arkadaşa araba baktık illa bizden bu paketi alacaksınız yoksa satmıyoruz dendi. Yapılan uygulamayı gördüm ppf nin üzeri aracın panelleri çizik içinde. Dedim parası neyse verelim yapmayın hiçbir işlem yok ona da yanasmiyorlar. Parayla rezillik iyice. Bir de ya işte bunda folyo var ondan diyor hareler. Uygulama yapılan servis alanını şöyle bir gözle gördüm içler acısı

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
@Dorukkutluay merhaba rutin iç plastik temizliği, direksiyon ve vites topuzu temizliği için TLS hafif temizleyiciyi mi yoksa interior detaylı temizleyiciyi mi onerirsiniz
Rutin, düzenli temizliklerinizde tls hafif deri temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim. Direksiyon ve vites topuzu gibi gerilerek döşenmiş kısımlarda bizim firçamızı değil, süngerlerimizi kullanmanızı öneririm
Sonrasında muhakkak tls mat deri kalkanı yada ekstra mat deri kalkanı ile yüzey korumasını arttırmanızi tavsiye ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

frodo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hepinize selamlar!

Sizden ricam güzel bir foam lancer tavsiyesi olucaktı. Özellikle MJJC foam lance pro araştırdım ancak satın alabileceğim bir yer bulamadım. Amazonda sadece Karcher ile uyumlu olanı var. 2 tane makinem var bu adara biri Nilfisk diğeri eski bir Bosh ve Bosch'ta quick release tabancam var. Tavsiyelerinizi bekliyorum :melekx:

Bu arada detailing kanalımı inceler beğenirseniz abone olursanız çok sevinirim!
https://www.youtube.com/channel/UCoK0gRspF_cr1hepXLrPeiw

mertxorg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Selam üstadlarım okyanus mavisi 2022 bir egeam var
1)Hangi Wax-Glaze-Sealant tavsiye edersiniz ?
2)Sadece Glaze üstüne Wax yeterli olur mu ?
3)Bunlar boya koruma için yeterli olur mu ?
4)Bunları kullandıktan sonra her yıkama sonrarı hızlı cila yapmalı mıyım zararı olur mu?
5)Bu ürünlerin ortalama araç üstünde yenilenme süreleri ne olmalı ?
6)Kaç ml yeterli olur
Şimdiden teşekkür ederim vaktinizi çaldıysam hakkınızı helal edin

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Selam üstadlarım okyanus mavisi 2022 bir egeam var
1)Hangi Wax-Glaze-Sealant tavsiye edersiniz ?
2)Sadece Glaze üstüne Wax yeterli olur mu ?
3)Bunlar boya koruma için yeterli olur mu ?
4)Bunları kullandıktan sonra her yıkama sonrarı hızlı cila yapmalı mıyım zararı olur mu?
5)Bu ürünlerin ortalama araç üstünde yenilenme süreleri ne olmalı ?
6)Kaç ml yeterli olur
Şimdiden teşekkür ederim vaktinizi çaldıysam hakkınızı helal edin

Öncelikle şöyle kısa bir özet geçeyim. Dışarıda boya koruma denince bazı kişiler sıvı bazıları katı wax uyguluyor. Örneğin 6 aylık boya koruma için fusso wax , normal boya koruyucu için kc p3 veya so 01 uyguladıklarını gördüm ve bunlarla karşılaştırınca boya koruma diye geçer . Forumda çoğu kişi de boya koruma olarak bu şekilde wax uyguluyordur.
Ama çiziklere ve diğer dış etkenlere karşı boya gerçekten korunsun derseniz şeffaf folyo yada ppf her ne derseniz , kesinlikle şart. Eğer folyo olmazsa seramik. Seramik ise benim kullanımlarım sonucu bez çizikleri daha az olduğu ama taş izi , kuş lekeleri vs bunlara karşı koyamıyor.

seramik veya wax üstüne hızlı cila ile desteklenebilir ve bence ara ara desteklenmeli. Özellikle uzun zamandır sio2 içerikli wax kullanıyordum yaz sonu itibari ile moonlight kullanıyorum. Arada bunun üstüne yine sio2 içerikli sprey cila kullanıyorum ve memnunum.
Yenileme süresi ise su itiş , parlaklık veya su boncukları olarak gözle görüp bu etkileri azaldıkça yapılabilir , veyahut her yıkama da uygulanabilir. Zaman yada rahatlık durumuna göre yapılabilir.

Ml olarak her ürün yoğunluğu itibari ile farklıdır , bundan dolayı da değişir fakat 500 ml lik sprey cila , sizi tahmine göre 1 yıl idare edecektir.

Kaan64

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Usak
Merhaba dostlar,
Hızlı cila olarak parlaklığı ve su iticiliği yüksek olan hangi ürünü önerirsiniz?
Aktif olarak Sonax BSD kullanıyorum. Aşırı memnun kalamadım...