Hızlı Soru - Cevap

Virgo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #18,021
istanbul avrupa yakasında yaşayan özel garajı olmayan arkadaşlar araç yıkama ve bakım işlerini nasıl hallediyorlar ? Yazın hava sıcak dışarda oluyor da kışın nasıl yapıyorlar merak ediyorum.

Aslında bu konuda iki tane fikrim var lakin hayata geçiremedim. 4-5 arkadaş araç girişi olan bir dükkan kiralayıp giderlerini bölüşerek kullanabilir veya daha profesyonel bir şekilde dükkan bireysel araç sahiplerine saatlik olarak kiraya verilir. Kilitli malzeme dolapları olur kişi boş saate rezervasyon yaparak aracını yıkayabilir veya herhangi bir bakım yapabilir.

İstanbul Avrupa Yakasında tavsiye ettiğiniz oto yıkama yerleri var mıdır ?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
arkadaşlar selam bu işi yeni hevesliyim ve öğrenmek istiyorum. şuanda elimde 2 tane araç var deneme yapabileceğim ve ikisi de siyah renkte . Biri 2005 model tucson diğeri ise 2017 c180 . Bu araçlara pasta cila yapmak istiyorum. Sırası ile hangi işlemleri yapmalıyım ve hangi ürünleri kullanmalıyım.

Aslında tam olarak merak ettiğim konu bir araç kirli olarak bir detailing garajına girdiğinde çıkana kadar yapılan işlemler bu işlemler yapılırken kullanılan cihazlar ve ürünleri merak ediyorum.

Bu işlemler için nelere dikkat etmeliyim hangi hataların geri dönüşü yok bunları öğrenmem gerekiyor.

Bu konuda forumda çok fazla kaynak var biraz araştırma yaptım lakin okudukça kafam karışıyor. Aslında bir nevi eğitim gibi bir durum, ücretini vererek eğitim veren bir yer varsa almak isterim.

Konu ile ilgili tavsiye edebileceğiniz youtube kanalı kişi veya firmalar varsa tavsiye etmenizi rica ederim.

Eğer bu işlere meraklı iseniz güzel yıkama nasıl yapılır tam olarak bilip ve yaptıktan sonra , elle uygulamalık esas olarak yüzey temizleme ve hafif doldurma amaçlı kapatıcı etkili ürün önerebilirim
Elimde birçok ürün var fakat eski seri turtle wax hare ve çizik giderici silikonsuz ürünü var. Pasta tarzı bir ürün , refinish 3 ile kıvamı ve görüntüsü benzer bir ürün. Yılda 1 kere bu ürünü uygulamaya çalışıyorum . Uygulamayı ön hazırlık sonrası pasta yapar gibi fakat elle yapıyorum . Genelde zamana yaydığım için zevkli oluyor. Üstüne güzel bir koruma ürünü (genellikle sio2 içerikli ve wax oluyor) ile taçlandırınca sonucu epey iyi oluyor.

Sonuca gelirsek , kimyasal temizlik yaptığını kesinlikle söyleyebilirim. Onun dışında elle yaptığımız için 10 hare varsa 2 sini alır 5 ini doldurur kalanı olduğu gibi kalıyor diye düşünüyorum.Örtücülük olduğu için parlaklığa da olumlu etkili. Waxın dayanımına az da olsa arttırıyor gibime geldi

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Dostlar selamlar, uzun zamandır yoktum, umarım iyisinizdir. Yol çok yaptığım için bir Citroen c elysee aldım.

Bagaj havuzuna, arka koltuk altına, kapı içlerine yalıtım yapmak istiyorum. 6 mm alüminyum kapli olanları düşündüm, sizin tavsiyesiniz nedir?

Bulduğum şekil 100*100 cm şeklinde. 20 veya 30 cm genişliğinde 10 metre rulo şekilde bulabilir miyiz?

ALÜMİNYUM FOLYOLU OTO SES VE ISI YALITIM MALZEMESİ 6mm 100x100 - 5.56 Euro + KDV

Bugün temizlik yaptığım hali

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Merhaba

Kullanıpta memnun kaldığınız kil bezi markası ve satış sayfası ile ilgili bilginize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler
Selamlar

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öncelikel ayrıntılı cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sefa bey .
Temizlik için mikrofiber fırca + kuzu yunu eldıven hazır malum yenı araca yeni malzemeler şart :)
Seramik için ortam ve ekipman müsait aklımdaki ilk plan bu ;)
Mikrofiber Firca+Kuzu yünü eldiven de var ise tamamdir,Koruma ne yaparsaniz yapin dayanim zayif olacaktir,aslinda en güzeli her yikamadan sonra Spray Wax/Detailer tarzi bir ürünle jantlari silip kurulayip parlatmak :)

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, herkese hayirli aksamlar.
İstanbul Avrupa yakasinda seramik ve kaput filmi yapan önerebileceginiz kimse var mi ? Dükkan olmasi sart degil.Kendine ait garaji olanda olabilir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar hidrofobi için cila, wax, hızlı cila vs kullanıyoruz, güzel boncuklama oluyor lakin özellikle araç tozlu iken hafif bir yagmur sonrası araç üzerindeki tozlar benek benek kuruyor dalmacyalı bir hal alıyor. Bu da daha çok dikkat çekiyor. Bazen sırf bu görüntüden dolayı hidrofobik ürün kullanmasam mı diye de düşünmüyor değilim. Sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsnz?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar hidrofobi için cila, wax, hızlı cila vs kullanıyoruz, güzel boncuklama oluyor lakin özellikle araç tozlu iken hafif bir yagmur sonrası araç üzerindeki tozlar benek benek kuruyor dalmacyalı bir hal alıyor. Bu da daha çok dikkat çekiyor. Bazen sırf bu görüntüden dolayı hidrofobik ürün kullanmasam mı diye de düşünmüyor değilim. Sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsnz?
Düşünmüyorum tekrar yıkıyorum o kirler olmaz ise hobimizi nasıl icraa edeceğiz. :)

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Hidrofilik ürün kullanabilirsiniz, soft99 un buna uygun wax ve seramik üzerine kullanılabilen hydrogloss waxı mevcut.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mirafiori hocam haklisiniz hobi olarak zevk alarak ugrasiyoruz fakat bnm demek istedigim bazen ozellikle wax vs kullandigm aracim yagmur sonrasi hic birsey kullanilmayan araclardan daha kirli geliyor gozume :) her yeri camlar dahil benek benek toz oluyor. Diger araclar da bu durum rastgele oldugu icin cok goze de carpmiyor

Hidrofilik ürün kullanabilirsiniz, soft99 un buna uygun wax ve seramik üzerine kullanılabilen hydrogloss waxı mevcut.
hocam hidrofilik urun ilk kez duyyorum. Dediginiz soft 99 urune baktim da o da gayet guzel boncuklama yapiyor yani :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Korumasiz araç daha geç kirlenir yada kiri camuru çok belli etmez :)
Koruma yapilan araçta cogu wax toz ceker yagmur sonrasi leke birakir..

Ben kendi adima boncuklanmayi hiç sevmem,Önemli Olan Parlaklik ve Su İticiliktir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sefa46 hocam hislerime tercuman oldugunuz icin tsk ederim :melekx: aynen dediginiz gbi oluyor. Wax/cila yazin daha kullanisli ama arac yikamanin zor oldugu kis ve bahar aylarinda biraz kullanissiz oluyor.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ayni fikirdeyim benek benek cok leke oluyor boncuklanma olayını bende sevmiyorum malesef

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
@mirafiori hocam haklisiniz hobi olarak zevk alarak ugrasiyoruz fakat bnm demek istedigim bazen ozellikle wax vs kullandigm aracim yagmur sonrasi hic birsey kullanilmayan araclardan daha kirli geliyor gozume :) her yeri camlar dahil benek benek toz oluyor. Diger araclar da bu durum rastgele oldugu icin cok goze de carpmiyor

hocam hidrofilik urun ilk kez duyyorum. Dediginiz soft 99 urune baktim da o da gayet guzel boncuklama yapiyor yani :)
Dediğim ürüne bakmamışsınızdır, 3 çeşidi var; 1 tanesi dediğim gibi olan mavi kutulu ürün.
SOFT99 Hydro Gloss Wax – воски на водной основе

Son düzenleme:

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Tavan döşemesini sarkıtmadan temizleyecek hangi ürünü tavsiye edersiniz ? Aklımda K2 Velor var ama bilemedim.
Bu arada araç 2000 model Vw Bora tavan döşemesi kolayca sarkan bir araç.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhabalar,
Aracım ön panjurları için fırça arıyorum ancak çizmemesi için hangi ürünü öneririsiniz ?

Siyah sentetik kıllı fırçalar büyük ihtimal çizer. Domuz kılı yada soft kıllı fırça gerekir , kendimde logo ve çevresine bu tarz fırça kullanıyorum. VP , aliexpres lucullan sapı plastik ama kılları soft olan ve newmixin olmak üzere 3 ayrı fırça setim var hepsinden memnunum

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siyah sentetik kıllı fırçalar büyük ihtimal çizer. Domuz kılı yada soft kıllı fırça gerekir , kendimde logo ve çevresine bu tarz fırça kullanıyorum. VP , aliexpres lucullan sapı plastik ama kılları soft olan ve newmixin olmak üzere 3 ayrı fırça setim var hepsinden memnunum
Hocam yengeye caktirmadan asagidaki urunu bir al dene istersen :) ben ic mekan icin aldim birtane omru ne kadar olur bilmiyorm ama fiyati bizim detay fircalardan cok daha ucuz :):sırıtan1:
https://www.gratis.com/eklips-pro-shine-pudra-fircasi/urun/10108479?sku=10108479