Hızlı Soru - Cevap

must222afa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Öne çıkan konu #18,041
merhaba ikinci el aldığım beyaz aracımın dış kısmında fazlasıyla demir tozu var sanayide fazla zaman geçirmiş ve temizlemek istiyorum. sizlerden izlediğim ve okuduğum kadarıyla ilk olarak demir tozu ve kil ile başlamak istiyorum. bir yorumda bu temizlikten sonra mutlaka araca wax uygalaması yapılması gerekirmiş. tecrübeli arkadaşlardan ricam gerçek den bir şey yapılması gereklimi gerekliyse de neler yapılmalı kısaca yazarsa sevinirim. herkese saygılar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
merhaba ikinci el aldığım beyaz aracımın dış kısmında fazlasıyla demir tozu var sanayide fazla zaman geçirmiş ve temizlemek istiyorum. sizlerden izlediğim ve okuduğum kadarıyla ilk olarak demir tozu ve kil ile başlamak istiyorum. bir yorumda bu temizlikten sonra mutlaka araca wax uygalaması yapılması gerekirmiş. tecrübeli arkadaşlardan ricam gerçek den bir şey yapılması gereklimi gerekliyse de neler yapılmalı kısaca yazarsa sevinirim. herkese saygılar
Merhaba,
Sanayide fazla zaman geçirmiş bir araca demirtozu kil temizliği yaptığınızda yoğun bir şekilde çizik oluşacaktır. Bu zaten çizik olan aracın daha da matlaşması demek.
Polisaj sonrası wax yapmanız çok daha doğru olur. Bölgenizde uzman birinden polisaj için destek alabilirsiniz.

must222afa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba,
Sanayide fazla zaman geçirmiş bir araca demirtozu kil temizliği yaptığınızda yoğun bir şekilde çizik oluşacaktır. Bu zaten çizik olan aracın daha da matlaşması demek.
Polisaj sonrası wax yapmanız çok daha doğru olur. Bölgenizde uzman birinden polisaj için destek alabilirsiniz.

ilginiz cevabınız için teşekkür ederim. çok yakın zamanda polisaj yaptırma imkanım yok çalışdığım ilçede bu işlerden anlayan da yok. sizden ricam en azından yaza kadar da olsa elle yapılacak bir pasta ve cila önerisi alabilir miyim. aracım beyaz tucson ...elimde eskiden kalma megureis cila ve scholl concepts s30 var işe yarar mı ...şimdiden teşekkürler..saygılar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
ilginiz cevabınız için teşekkür ederim. çok yakın zamanda polisaj yaptırma imkanım yok çalışdığım ilçede bu işlerden anlayan da yok. sizden ricam en azından yaza kadar da olsa elle yapılacak bir pasta ve cila önerisi alabilir miyim. aracım beyaz tucson ...elimde eskiden kalma megureis cila ve scholl concepts s30 var işe yarar mı ...şimdiden teşekkürler..saygılar
Bahsettiğiniz ürün meg ultimate polish ise içerisinde baya temizleyici var, sizin için iyi bir şey. Bu ürünle elle ancak yüzeydeki oksidasyon dediğimiz mat tabakayı kısmen alabilirsiniz. Çizikleri elle alamazsınız, pasta düşünmeye gerek yok.

meguiars alternatif olarak vonixx carnauba plus, dk.chemie glaze düşünebilirsiniz.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam yengeye caktirmadan asagidaki urunu bir al dene istersen :) ben ic mekan icin aldim birtane omru ne kadar olur bilmiyorm ama fiyati bizim detay fircalardan cok daha ucuz :):sırıtan1:
https://www.gratis.com/eklips-pro-shine-pudra-fircasi/urun/10108479?sku=10108479
Zamanında 6lı makyaj fırça seti almıştım , bende içte onları kullanıyorum ama dış aksam ve trimler için yetersiz kalıyor. 1 kere deneme amaçlı kullanıp daha sonra hep içte kullanıyorum . Ayak eşikleri gibi kirli yerlerde bunları değil , diğer fırçalarımı kullanıyorum

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Ekstra bir yorum olarak ilk elinizdeki meguiarsı deneyin derim. Elle her ne ürün olursa olsun , zaten yapıcakları bellidir fakat elle uygulama sonrası bile ciddi fark yaratır.

Dekontaminasyon sonrası kille yüzeyi temizledikten sonra tekrar yıkayıp meguiars cilayı uygulayın. Hem temizleyicilik hemde örtücülük etkisiyle daha derin parlaklık yaratır. ( elinizdeki ürünün sprey cila olmadığını varsayıyorum) Eğer sprey ise dekontaminasyon yaptıktan sonra kil temizliği yapmadan da yapılabilir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ekstra bir yorum olarak ilk elinizdeki meguiarsı deneyin derim. Elle her ne ürün olursa olsun , zaten yapıcakları bellidir fakat elle uygulama sonrası bile ciddi fark yaratır.

Dekontaminasyon sonrası kille yüzeyi temizledikten sonra tekrar yıkayıp meguiars cilayı uygulayın. Hem temizleyicilik hemde örtücülük etkisiyle daha derin parlaklık yaratır. ( elinizdeki ürünün sprey cila olmadığını varsayıyorum) Eğer sprey ise dekontaminasyon yaptıktan sonra kil temizliği yapmadan da yapılabilir.
Kontaminasyon kaldırma işlemini demirtozu ve kil uygulaması olarak yorumluyoruz ama, siz yıkama olarak kullandınız sanırım.

must222afa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.. inşallah en yakın zamanda fotoğraf paylaşırım...saygılar

must222afa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Bahsettiğiniz ürün meg ultimate polish ise içerisinde baya temizleyici var, sizin için iyi bir şey. Bu ürünle elle ancak yüzeydeki oksidasyon dediğimiz mat tabakayı kısmen alabilirsiniz. Çizikleri elle alamazsınız, pasta düşünmeye gerek yok.

meguiars alternatif olarak vonixx carnauba plus, dk.chemie glaze düşünebilirsiniz.
Değerli bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım ve fotoğraf paylaşmaya çalışırım...saygılar

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Kontaminasyon kaldırma işlemini demirtozu ve kil uygulaması olarak yorumluyoruz ama, siz yıkama olarak kullandınız sanırım.
Kontaminasyonu demir tozlarını yüzeyden alma anlamında yada genelde kullandığımız şekliyle demir tozu temizliği anlamında kullandım. normal yıkama ve Kil uygulamasına hiçbir yerde kontaminasyon dendiğini duymadım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kontaminasyonu demir tozlarını yüzeyden alma anlamında yada genelde kullandığımız şekliyle demir tozu temizliği anlamında kullandım. normal yıkama ve Kil uygulamasına hiçbir yerde kontaminasyon dendiğini duymadım.
Tamamdır kil ve demirtozunu ayırınca anlam karmaşası olmuş şimdi anlaşıldı.
Her ikisi de dekontaminasyon işlemi içerisine giriyor. Kil zaten demir tozunu yüzeyden alabilen bir uygulama.
Daha teknik detaya girince ön yıkamanın bile bu kavram dahilinde olabileceği görülüyor ancak detailing özelinde "yıkama ile temizlenemeyen kirleticilerin temizlenmesi" şeklinde yorumlanıyor. Burada bulunsun merak edenlerin belki işine yarar

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Dostlar hepinize iyi günler güzel detaylar diliyorum :)

Sormak istedigim bir konu var, yıkama makinem yok. Aracımın koltuklarında sıvı temasina baglı bazi dairesel izler var. Bunları alabilmek icin deniycem biseyler ama deneyimli kisiler varsa sormak istiyorum sorun yasar miyim,

Elimdeki ekipmanlar

Karcher buhar makinesi
Matkap ucu ile calisan koltuk fırçası
Valet Pro Carpet Clean

Sıvıyı yüzeye biraz sıkıp firca yapıp sonra üzerinden buhar yapıp geçsem, kusma veya islak kalma sorunu olur mu diye emin olamiyorum. Çektirme yapmadan koltuk temizlenir mi?

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhaba arkadaşlar,
2020 model Renault Megane aracım var, opak beyaz. Aracımda Çizik yok, çok az bir harelenme var. Elimde Vonroc Orbital Polisaj makinası var. Üç senedir araca da hiç Polisaj değmedi gerekte görmedim. Çünkü yıkamayı her zaman kendim yapıyorum.

Bu yaz küçük hareleri almak ve aracı parlatmak için önce demir tozu temizliği, ardından kil, sonra da Polisaj işlemi yapmak istiyorum. Elimde ince pasta olarak Tripple ve Menzerna 3800 var. Tripple kullanırım diye düşünüyorum fakat bu işlem için yani hem ufak hareleri almak hem de parlatmak için hangi orbital polisaj pedini önerirsiniz? Bu arada elimdeki Polisaj makinası 125mm tabanlı, Vonroc makineyi daha hiç kullanmadım muhtemelen çok güçlü olduğunu da düşünmüyorum ve vakit problemin de olmayacağı için öyle 160 180 milim bir pad değilde 140mm vb daha uygun olur, yavaş yavaş dikkatli bir şekilde yapayım diye düşünüyorum. Sizlerin fikrini almak istiyorum.

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Dostlar hepinize iyi günler güzel detaylar diliyorum :)

Sormak istedigim bir konu var, yıkama makinem yok. Aracımın koltuklarında sıvı temasina baglı bazi dairesel izler var. Bunları alabilmek icin deniycem biseyler ama deneyimli kisiler varsa sormak istiyorum sorun yasar miyim,

Elimdeki ekipmanlar

Karcher buhar makinesi
Matkap ucu ile calisan koltuk fırçası
Valet Pro Carpet Clean

Sıvıyı yüzeye biraz sıkıp firca yapıp sonra üzerinden buhar yapıp geçsem, kusma veya islak kalma sorunu olur mu diye emin olamiyorum. Çektirme yapmadan koltuk temizlenir mi?

Kuru köpük ile temizlemeyi deneyin , elinizdeki ürünlerle temizlik yapabilirsiniz fakat ıslak uygulama yaparsanız durulama ve vakumlama gerekecek. Önce uygulama yapmadan buhar makinası ile mikrofiber aparatıyla yoğun olmadan yüzeyde kirleri aktif hale getirip köpük uygulayarak temizleyebilirsiniz. K2 Tapis kullandım memnun kaldım tavsiye ederim.

KeReMmM

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, elimde 1 adet Zymöl Autowash şampuan var sadece bir kapak kullanılmış ve serin yerde dolabın içinde duruyor. Uzun zamandır da araba ile ilgilenemediğimden satmak istiyorum ancak sıfır satışı olmadığı için fiyatı belirleyemedim. Hem fahiş olmayacak hem de elimdeki ürünü zararına vermiş olmayacağım bir fiyat belirlemek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Amacım açık arttırma yapmak da değil tabi ki :)

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Jant lastik ve davlumbaz temizliğinde köpük yapıcı pompa ile kullanabilmem için önereceğiniz bir şampuan, ürün var mıdır? B33 kullanıyordum ama fazla agresif ve kostik içerikli olduğu için düzenli yıkamada jantlara zarar verir diye bırakıcam. Ne kullanabilirim bunun yerine?