Hızlı Soru - Cevap

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #18,061
Jant lastik ve davlumbaz temizliğinde köpük yapıcı pompa ile kullanabilmem için önereceğiniz bir şampuan, ürün var mıdır? B33 kullanıyordum ama fazla agresif ve kostik içerikli olduğu için düzenli yıkamada jantlara zarar verir diye bırakıcam. Ne kullanabilirim bunun yerine?
Flowey R1 kullanıyorum tavsiye ederim

frugasmis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar hepinize merhaba hafta sonu aracımın sararmış olan sol farını kloroform ile parlattıracağım. Ardından farı uzun süre korumak için ne uygulama önerirsiniz? Wax, seramik, hızı cila, ppf vesaire?

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Jant lastik ve davlumbaz temizliğinde köpük yapıcı pompa ile kullanabilmem için önereceğiniz bir şampuan, ürün var mıdır? B33 kullanıyordum ama fazla agresif ve kostik içerikli olduğu için düzenli yıkamada jantlara zarar verir diye bırakıcam. Ne kullanabilirim bunun yerine?
başka ön yıkama şampuanı varsa karışım yapabilirsiniz. Mesela normal yıkama olarak araba hep pis olduğu için 20 ml b33 + 25 ml ev13 ile 1850 lik karışım yapıyorum . Ha bazen yetmediği de oluyor ama genel olarak memnunum.

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
başka ön yıkama şampuanı varsa karışım yapabilirsiniz. Mesela normal yıkama olarak araba hep pis olduğu için 20 ml b33 + 25 ml ev13 ile 1850 lik karışım yapıyorum . Ha bazen yetmediği de oluyor ama genel olarak memnunum.
R1 sipariş verdim ama b33 ü de dediğiniz gibi değerlendiricem. Ev13 ile karıştırıp daha güvenli hale getirebilirim sanırım.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar. Şu ürünü deneyen oldu mu? Graphene ürünlere Türkiye'de pek de ulaşmak mümkün olmadığı için merak ettim. İçinde iki adet de bez çıkıyor. Kampanya ile birlikte 355 TL'ye geliyor.
https://www.hepsiburada.com/badassl...ucretsiz-mikrofiber-havlular-p-hbcv00003hwb6f

Edit: Bu arada ürünün üreticisine ait linki de buldum:
NanoShield - Das erste Autopflegeprodukt mit Graphene Black 0X™
Sanırım kimsenin tecrübesi yok. Neyse ben yine de aldım.

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Hocam ben de forumdan edindiğim bilgilerle yaptığım uygulamayı anlatayım. Benim de havlular eski performansını sergilemiyordu. Öncelikle mikrofiber şampuan ile yıkadım fakat kuruduktan sonra hala sert ve iplikler birbirine yapışık vaziyetteydi. Bende orta yumuşak bir fırça ile taradım. Taradıktan sonra dokusunda yumuşama ve ipliklerin birbirinden daha ayrık durduğu gözle fark edilir durumdaydı. Resimler de aşağıya ekliyorum. Ben kendimce böyle bir uygulama yaptım ama ustadların başka yorumları da olabilir.

Ben her yıkamada beyaz sirke kullandım ama nafile. Şimdi bir mikrofiber şampuanı alıp deniycem. Fakat bu mikrofiber şampuanı deterjan gözünde mi yoksa yumuşatıcı gözünde mi kullanıyorsunuz? Valetpro youtube videosunda yumuşatıcı gözüne koyuyor ürünü kafamı karıştırdı. Ayrıca kullanıp memnun kaldığınız mikrofiber şampuan tavsiyelerine açığım. Bir kaç seçenek mevcut piyasada.

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Ben her yıkamada beyaz sirke kullandım ama nafile. Şimdi bir mikrofiber şampuanı alıp deniycem. Fakat bu mikrofiber şampuanı deterjan gözünde mi yoksa yumuşatıcı gözünde mi kullanıyorsunuz? Valetpro youtube videosunda yumuşatıcı gözüne koyuyor ürünü kafamı karıştırdı. Ayrıca kullanıp memnun kaldığınız mikrofiber şampuan tavsiyelerine açığım. Bir kaç seçenek mevcut piyasada.
Sıvı deterjan için küçük kab gibi parça oluyor onu toz deterjan gözüne takip içine mikrofiber deterjanı koyup yumuşatıcı gözüne de biraz beyaz sirke ekleyip yıkıyorum.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Siz kullanınca sizden yorumları rica edelim hocam:) Hayırlı olsun
Teşekkür ederim, kargoya vermişler. Şu an araçta Parlawax’ın spreyi var, beklediğimden de daha iyi çıktı. İki kez yıkama gördü malum kış şartları da vardı ama yine de epey iyi durumda. Ama ilk yıkamaya kadar epey toz çekiyor gibi onu belirteyim. Zayıfladıktan sonra yüzeyden kaldırıp uygulayacağım bakalım. Sonax seramik sprey vardı öncesinde o sanki daha parlaktı.

Bu üründe ise genel yorumlar iyi parlaklık kattığı yönünde. Şayet Sonax gibi parlak ve parlawax gibi su iticilik olursa çok iyi olur. 60 yıkama dayanıklılık demişler ama tabiki pek de mümkün değil.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Teşekkür ederim, kargoya vermişler. Şu an araçta Parlawax’ın spreyi var, beklediğimden de daha iyi çıktı. İki kez yıkama gördü malum kış şartları da vardı ama yine de epey iyi durumda. Ama ilk yıkamaya kadar epey toz çekiyor gibi onu belirteyim. Zayıfladıktan sonra yüzeyden kaldırıp uygulayacağım bakalım. Sonax seramik sprey vardı öncesinde o sanki daha parlaktı.

Bu üründe ise genel yorumlar iyi parlaklık kattığı yönünde. Şayet Sonax gibi parlak ve parlawax gibi su iticilik olursa çok iyi olur. 60 yıkama dayanıklılık demişler ama tabiki pek de mümkün değil.
60 yıkamaya çoğu markanın seramiği dayanmıyor, biraz uçuk bi vaad.. Siz deneyimleyince konu açın hocam merak ettim ürünü:)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yerli fırça konusuna yazdım ama sanırım gören olmadı.
Bu foruma üye olmadan görseldeki fırçalardan almış bulundum. Ama daha ilk denemelerde çok döküldü benim fırçanın kılları. Babamın hoşuna gitmişti ona bıraktım. Şimdi Valet pro almaya niyetlendim ama k2 pro’nun fırçalarının paylaştığım yerli fırçadan bile daha uygun fiyata satıldığını gördüm bugün. Sizce valet pro ile k2’nin fırçalarından hangisini tercih edeyim? Ya da başka fırça tavsiye eder misiniz? Şimdiden çok teşekkürler ☺️

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yerli fırça konusuna yazdım ama sanırım gören olmadı.
Bu foruma üye olmadan görseldeki fırçalardan almış bulundum. Ama daha ilk denemelerde çok döküldü benim fırçanın kılları. Babamın hoşuna gitmişti ona bıraktım. Şimdi Valet pro almaya niyetlendim ama k2 pro’nun fırçalarının paylaştığım yerli fırçadan bile daha uygun fiyata satıldığını gördüm bugün. Sizce valet pro ile k2’nin fırçalarından hangisini tercih edeyim? Ya da başka fırça tavsiye eder misiniz? Şimdiden çok teşekkürler ☺️

Valet pro fırçalar, kırmızı renkteki yerlerden çatlama yapıyor, K2 fırça bende satın aldım henüz kullanamadım ama fiyatı sanırım VP den daha uygun..

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valet pro fırçalar, kırmızı renkteki yerlerden çatlama yapıyor, K2 fırça bende satın aldım henüz kullanamadım ama fiyatı sanırım VP den daha uygun..
Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Evet 2 adet k2 fırça neredeyse vp’nin yarı fiyatına. Belki forumda kullanan üstatlar vardır bize yardımcı olurlar :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Shiny garage ve autobrite nın mikrofiber şampuanlarını kullandım, shiny garage daha başarılı, tavsiye ederim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Evet 2 adet k2 fırça neredeyse vp’nin yarı fiyatına. Belki forumda kullanan üstatlar vardır bize yardımcı olurlar :)
K2 Pro nun Fircalari Kimyasala dayanikli Sentetik fircadir,sert degildir.Sgcb,Spta Fircalarindan yumusaktir.Piano Black Kisimlar icin uygun degildir.Tüm plastik ve metal aksamda kullanabilirsiniz.

Valet Pro nun fircalari Tel dökmesi yapar daha cok deri koruma leather cleaner işlerinde işe yariyor.Piano Black Kisimlar icin uygun degildir.

Mantik li seçim K2 Fircasidir.