Hızlı Soru - Cevap

RealBTest

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #18,101
Merhaba arkadaşlar. Araç içi trim temizliği yapacağım fırça ile. Hangi temizliyici tavsiye edersiniz
Dostum öncelikle iç trimde mutlaka zarar vermiycek kaliteli ürünleri tercih et genellikle ph nötr ürünler bu konuda aklında acaba sorunu giderir.
trimi temizledikten sonrada mutlaka sana bir koruma ürünüde gerekir.
Tavsiye edeceğim markalar:
K2pro
gyeon
koch chemie
olucaktır.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aynı bez fakat başka marka adı altında olanı kullanıyorum fakat bendeki 400 yada 500 gsm diye geçiyor , kendisi sprey şeklinde kullanım için daha verimli . iki tarafı da benzer özellikte diyebilirim.
Kendi deneyim ve sonuçlarıma göre Tek tarafı uzun , tek tarafı kısa olan tarz yani gentleman bezler daha verimli oluyor. Kısa yüzeyle yüzeydeki cilayı silme yada cilayı yüzeye sürme uzun tarafı ile finish kısaca parlatma işi yapınca nedense bana bu işlem daha uygun geliyor

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhaba arkadaşlar. Araç içi trim temizliği yapacağım fırça ile. Hangi temizliyici tavsiye edersiniz
Flowey i2 tarzı interriour cleaner rutin temizlik için iyidir , fakat ben bunun yanında gerçek temizlik yapmak istiyorum. Özellikle koruma öncesi güzelce temizleyip bu şekilde korumayı gerçekleştireyim derseniz vp apc tek geçerim.
Kc Gs güzel üründür çok da severim fakat iç trimlerde kullanmayı pek uygun bulmuyorum çünkü cidden sert ve güçlü bir ürün. K2 hiç kullanmadığım için yorum yapamacağım , fakat güzel ve kaliteli olsun bütçe konusunda rahatım derseniz gyeon (apc- id ) tavsiye edebilirim

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Koch chemie mzr öneririm. Gs ile mzr ikisi de apc genel temizleyici olarak geçiyor fakat mzr iç mekan temizliği için geliştirilmiş bir ürün. Güvenle kullanabilirsiniz. Açık renkli aracımda ben çok memnun kaldım

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@admin @Pro Adminim site çok fazla işlemci kullanıyor pc den açınca, bir problem var sanırım. Chrome'un işlemci kullanımı çok artıyor bizim siteye girince.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Parlatanadamlar'da satılan 'RIWAX' ürünlerini kullanan oldu mu fiyatları çok uygun. Sanırım çok eski tarihli üretim ürünler, bu sebeple uygun olabilir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Parlatanadamlar'da satılan 'RIWAX' ürünlerini kullanan oldu mu fiyatları çok uygun. Sanırım çok eski tarihli üretim ürünler, bu sebeple uygun olabilir.
Pastalarini kullandim kalin pastasi haric ince ve final pastasi guzel

Tarihleri eski olabilir hocam dediginiz gibi

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aynı bez fakat başka marka adı altında olanı kullanıyorum fakat bendeki 400 yada 500 gsm diye geçiyor , kendisi sprey şeklinde kullanım için daha verimli . iki tarafı da benzer özellikte diyebilirim.
Kendi deneyim ve sonuçlarıma göre Tek tarafı uzun , tek tarafı kısa olan tarz yani gentleman bezler daha verimli oluyor. Kısa yüzeyle yüzeydeki cilayı silme yada cilayı yüzeye sürme uzun tarafı ile finish kısaca parlatma işi yapınca nedense bana bu işlem daha uygun geliyor
ben genelde 3 haftada bir wax haftalık olarakta sprey kullanıyorum ikisinide bununla silmek istiyorum

brkucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba yeni aldığım sıfır araç için hangi ürünü önerirsiniz sert ve yumusak plastikler icin?

frugasmis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba daha az toz tutan wax, sealant, hızlı cila vs önerebilir misiniz? Benim için boncuklanma vs önemli değil tek ihtiyacım tozu daha az tutması.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
merhaba iyi günler herkese şuanda aracımda ön direklerde pandizot var 1 takım tweeter var. arka bagaj üstüne yeni pandizot yaptırıcam orayada 1 takım daha tweeter koymam mantıklı olurmu yoksa ön taraftaki yeterli olurmu. 2 takım tweeter kullanıp tecrübe edip düşüncelerini paylaşabilecek arkadaşlar varmı acaba.

photos de

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
merhaba iyi günler herkese şuanda aracımda ön direklerde pandizot var 1 takım tweeter var. arka bagaj üstüne yeni pandizot yaptırıcam orayada 1 takım daha tweeter koymam mantıklı olurmu yoksa ön taraftaki yeterli olurmu. 2 takım tweeter kullanıp tecrübe edip düşüncelerini paylaşabilecek arkadaşlar varmı acaba.

photos de
Normalde D Segmenti ve birçok araclarin arka hoparlörlerinin yaninda tweeter bulunuyor,megane 4 icon da var mesela orjinal oldugu icin dengeli ses veriyor sonradan ekleme yapildiginda kaliteli tizler aracin orjinal hoparlörünü bastiriyor.

Sizin Cadence Cvt ler guzel olmuş direklere onlar varken zaten arkadan gelen tiz sesini duyamazsin :terlisırıtan:

Benim Astra J de Ön Torpidoda Sag/Sol 2 Adet Bose Tweeter Orta kisimda 1 Adet Bose hoparlör var
Ön ve Arka Kapilarda normal orjinal hoparlor var ses cok net ve bass lari güzel veriyor.

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Demir tozu temizliği için ürün arayışındayım. Hangilerini tavsiye edersiniz? Ben carpro ironx, koch chemie rrr-rwc arasında kaldım. Özellikle koch chemienin rrr-rwc arasındaki fark nedir bilen var mı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Demir tozu temizliği için ürün arayışındayım. Hangilerini tavsiye edersiniz? Ben carpro ironx, koch chemie rrr-rwc arasında kaldım. Özellikle koch chemienin rrr-rwc arasındaki fark nedir bilen var mı?
K2 Roton Tavsiye ederim 1/1 Sulandirabilirsiniz.

Kaliteyi ucuza almaniz daha iyi olur.

Ama yok illaki Koch olsun diyorsaniz RRR almanizi öneririm.

Rwc daha cok Jantlarda kullanilmasi tavsiye ediliyor aradaki fark bu.

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
K2 Roton Tavsiye ederim 1/1 Sulandirabilirsiniz.

Kaliteyi ucuza almaniz daha iyi olur.

Ama yok illaki Koch olsun diyorsaniz RRR almanizi öneririm.

Rwc daha cok Jantlarda kullanilmasi tavsiye ediliyor aradaki fark bu.
K2 Rotonu da düşünüyordum dediğiniz gibi maliyet olarak çok daha mantıklı.
K2 Roton sanırım bir dönem scepter jant fırçası ile satıştaymış. Jant fırçası da almam gerekiyor burdan @DetayDeposu sesimizi duysa da bi kampanya yapsa tekrar :)

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Normalde D Segmenti ve birçok araclarin arka hoparlörlerinin yaninda tweeter bulunuyor,megane 4 icon da var mesela orjinal oldugu icin dengeli ses veriyor sonradan ekleme yapildiginda kaliteli tizler aracin orjinal hoparlörünü bastiriyor.

Sizin Cadence Cvt ler guzel olmuş direklere onlar varken zaten arkadan gelen tiz sesini duyamazsin :terlisırıtan:

Benim Astra J de Ön Torpidoda Sag/Sol 2 Adet Bose Tweeter Orta kisimda 1 Adet Bose hoparlör var
Ön ve Arka Kapilarda normal orjinal hoparlor var ses cok net ve bass lari güzel veriyor.
evet zaten benim arabada orjinal ses sistemine dair hiçbirşey yok dediğiniz gibi öndeki twetler sesi bastırabilir üstadım. ama yinede bi bakıcam gençlik hevesi belki koyarım arkayada 2 adet yaptırmışken şık dursun diye