Hızlı Soru - Cevap

winpeace

Çaylak Detaycı
Üye
İl
adana
Öne çıkan konu #18,121
Araç kırmızı. Hangisi uygulanmalı?
Puris Jade Quartz 9H Pro
Gyeon Q² One Evo Seramik Kaplama

Fiyat/performans hangisi iyi?

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pastalarini kullandim kalin pastasi haric ince ve final pastasi guzel

Tarihleri eski olabilir hocam dediginiz gibi
Sefa Hocam sağolasın aldım bakalım, tente ve kumaş koruyucusunu. Basınçlı püskürtücü olduğu için inşallah başlığı bozuk gelmez.

Daha önce 3d'nin tente koruyucusunu almıştım, çok eski tarihliydi başlık bozuk çıkmıştı. Zorla içindeki ürünü çıkardım, ürün çok iyiydi de başlık problem olmuştu

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı akşamlar. Daha önce forumda yapılan tavsiye niteliğindeki paylaşımlara istinaden dizel aracım için Liqui Moly Pro-Line dizel sistem temizleyici aldım. Aracımın mazot deposu 50 lt yakıt alıyor. 500 ml’lik bu ürünün ise 70 litrelik depoya atılması tavsiye ediliyor. Ben tamamını benim depoya atsam bir sıkıntı olur mu?
(Aracım 200 bin km’yi biraz geçmiş 105 ps 1.6 tdi motor Octavia)

Son düzenleme:

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hayırlı akşamlar. Aracımdaki, softt 99 fusso wax ı sökmek istiyorum. Yerine vonixx wax süreceğim. Bu soft 99 u nasıl sökebelirim ve söktüğümden emin olabilirim. Teşekkürler.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı akşamlar. Aracımdaki, softt 99 fusso wax ı sökmek istiyorum. Yerine vonixx wax süreceğim. Bu soft 99 u nasıl sökebelirim ve söktüğümden emin olabilirim. Teşekkürler.
Merhaba hocam, aşağıdaki ürünleri kullanabilirsin. Özellikle fireball wax off kullandım fussoyu sökebildi.

Fireball wax off, Fireball PH3 shampoo (waxı zayıflatıyor), Flowey B33 (waxı zayıflatıyor), Angelwax perfect polish (yüzeyi tamamen temizliyor), Carpro descale acid wash (waxı zayıflatıyor) aklıma geleni bunlardır. Bilenleri cevaplayacaktır.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar. Flowey b33, valetpro combo2 gibi güçlü şampuanlarla ön yıkama yaparsanız waxı zayıflatır. Dilerseniz temaslı yıkamada da daha iyi bir etki almak adına bu şampuanları kullanabilirsiniz.

Ardından kil temizliği ve Sonrasında da bir ipa, fireball wax off, K2 klinet gibi ürünlerle yüzeyi waxdan arındırabilirsiniz. Kil uygulamasanız bile diğer uygulamalar yardımcı olacaktır. :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhabalar. Flowey b33, valetpro combo2 gibi güçlü şampuanlarla ön yıkama yaparsanız waxı zayıflatır. Dilerseniz temaslı yıkamada da daha iyi bir etki almak adına bu şampuanları kullanabilirsiniz.

Ardından kil temizliği ve Sonrasında da bir ipa, fireball wax off, K2 klinet gibi ürünlerle yüzeyi waxdan arındırabilirsiniz. Kil uygulamasanız bile diğer uygulamalar yardımcı olacaktır. :)
Teşekkür ediyorum .Hayırlı günler dilerim.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhaba hocam, aşağıdaki ürünleri kullanabilirsin. Özellikle fireball wax off kullandım fussoyu sökebildi.

Fireball wax off, Fireball PH3 shampoo (waxı zayıflatıyor), Flowey B33 (waxı zayıflatıyor), Angelwax perfect polish (yüzeyi tamamen temizliyor), Carpro descale acid wash (waxı zayıflatıyor) aklıma geleni bunlardır. Bilenleri cevaplayacaktır.
Teşekkür ediyorum .Hayırlı günler dilerim.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Çok ilginç bir firca denk geldi instagramda gezerken. Temizlik meraklisi influencer bir sayfa paylasmis. Aklıma geldi ben bunun ucuna wax süngeri takip rahatça yorulmadan wax atabilirim diye düşündüm. Baseus sarjli polisher sonuçta cizikleri almıyor sadece waxi yayiyor elle yorucu olan süreci biraz rahatlatiyordu. Bu da kullanisli olabilir. Hatta bir çok yerde kullanılır büyük yanakli lastiklerde mesela?

BAYSA Şarjlı 3 Başlıklı Otomatik Temizleme Fırçası Oto Tuvalet Lavabo Küvet Temizlik Fırçası Magic Brush Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ceratec i sürekli kullanıyor musunuz ve kullanıyorsanız memnun musunuz?
@ormancı @SubaruOutback Ceratec’i Liqui Moly yağ koyduğum zamanlarda genelde kullanmam. Ancak Motul markası kullanacağım için sürtünmeyi bir tık daha aşağı çekebilmek ve 5-6 sonra artan motor sesini bir nebze kesebilmek için (Motul yağ tecrübelerimde 5-6 ay sonra ses artıyor) aldım.

Arabayı efendi modda kullanıyorsanız, araç kilometreniz çok yüksek değilse Liqui Moly yağ kullanmanız yeterli olur. Ama spor sürüş sık yapıyorsanız, km epey yüksekse veya yazılımla limit zorlandıysa Ceratec düzenli kullanmak faydalı olacaktır.

Benim arabam 4.5L yağ alacağı için yanımda ölçü kabı götüreceğim 30ML’sini çıkarıp 270ML ekleyeceğim.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Kolay gelsin. Belki sorulmuştur, ancak bulamadım. En çok köpük yapan APC markası hangisidir? O detailing videolarında görüyoruz iki pıs yapıyor ön konsola ve ardından fırçayı sürdüğünde traş köpüğü gibi oluyor. ((Dikkat ediniz fırçayı sürdükten sonra köpük olanlardan pıs pıs esnasında değil)) O markayı istiyorum.. :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kolay gelsin. Belki sorulmuştur, ancak bulamadım. En çok köpük yapan APC markası hangisidir? O detailing videolarında görüyoruz iki pıs yapıyor ön konsola ve ardından fırçayı sürdüğünde traş köpüğü gibi oluyor. ((Dikkat ediniz fırçayı sürdükten sonra köpük olanlardan pıs pıs esnasında değil)) O markayı istiyorum.. :)
Hocam o sadece APC'den değil fırçadan da kaynaklı ancak yine de örnek video paylaşabilirseniz daha anlaşılabilir olur. Ben çok köpürmesini istiyorsam marka farketmeksizin soft fırçalar kullanıyorum. Çinden aldığım mavi saplı olanlar da var LE marka da var pek fark yok yani ama çok soft olduğu için kirli araçta temizlik açısından pek tatmin etmeyebilir. APC konusunda da 1:20 GS'nin köpürmesini bile beğendiğim için çok irdelemedim açıkçası. GS, VP APC'ye göre falan ciddi köpürüyor.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam o sadece APC'den değil fırçadan da kaynaklı ancak yine de örnek video paylaşabilirseniz daha anlaşılabilir olur. Ben çok köpürmesini istiyorsam marka farketmeksizin soft fırçalar kullanıyorum. Çinden aldığım mavi saplı olanlar da var LE marka da var pek fark yok yani ama çok soft olduğu için kirli araçta temizlik açısından pek tatmin etmeyebilir. APC konusunda da 1:20 GS'nin köpürmesini bile beğendiğim için çok irdelemedim açıkçası. GS, VP APC'ye göre falan ciddi köpürüyor.
Muhtemelen deri temizleyicisi tarzı bir üründen bahsediyor arkadaş,...

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
deri değil. Bu videodan sonra anlayacaksınız dediğimi