Hızlı Soru - Cevap

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,181
Kaplama üzerinde mi kullanacaksınız, bağımsız koruma olarak mı?
seramik üzerine kullanılacaksa pirouette, wax üstüneyse carnauba, boya üzerineyse grace daha doğru kullanım olacak diye biliyorum ama amacım aslında seramik yaptırmak fakat en iyi antistatiği, derin parlaklığı ve hidrofobiyi hangisinde yakalarım. seramik varsa piroutte, çıplak yüzeyse grace kullanırsam mı daha iyi sonuç olur yoksa genel olarak en iyi ürün örneğin X ürünüdür gibi bi seçim olur mu söylediklerimin arasında. Yani şöyle örnek verim, vonixx blend sio2li bir ürün ama illa seramikli yüzeyde en iyi sonucu veriyor denemez, ben farklı kondisyonlu araçlarda denedim ve genel olarak blend başarılı bi ürün. o anlamda soruyorum genel olarak hangisi daha başarılıdır. umarım anlatabilmişimdir hocam :basx:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

K2 mixer sprey şişeler gerçekten f/p ürünü, ayrıca kaliteli ve neredeyse Tr'deki markasız ürünlerden daha uygun. Ancak ben iç mekanda kolay kullanım hem de daha az yer kaplama gibi nedenlerden dolayı "keşke diğer bazı markalar gibi 500 ml'lik versiyonunu da yapsalar" diyorum. @DetayDeposu hocam K2 500 ml'lik şişe üretmiyor değil mi?
Enes bey Merhaba,

talebinizi dikkate alıp yarın mail ile merkeze ileteceğim. Umarım olumlu dönüş alırız. Mixer pro gerçekten çok güzel ürün. 500ml boyutu da olsa çok güzel olur.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Herkese selamlar arkadaşlar, işlerden dolayı forumdan bayadır uzaktım, nihayet rahatladım bu aralar, arkadaşlar sıfır araç için önereceğiniz seramik ürünü nedir, sizler çok ürün denediğiniz için soruyorum. Fiyat performans ürün tercihtir. Bir de seramiği araca sadece demir tozu ve kil yapıp uygulasam olmaz mı?

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
seramik üzerine kullanılacaksa pirouette, wax üstüneyse carnauba, boya üzerineyse grace daha doğru kullanım olacak diye biliyorum ama amacım aslında seramik yaptırmak fakat en iyi antistatiği, derin parlaklığı ve hidrofobiyi hangisinde yakalarım. seramik varsa piroutte, çıplak yüzeyse grace kullanırsam mı daha iyi sonuç olur yoksa genel olarak en iyi ürün örneğin X ürünüdür gibi bi seçim olur mu söylediklerimin arasında. Yani şöyle örnek verim, vonixx blend sio2li bir ürün ama illa seramikli yüzeyde en iyi sonucu veriyor denemez, ben farklı kondisyonlu araçlarda denedim ve genel olarak blend başarılı bi ürün. o anlamda soruyorum genel olarak hangisi daha başarılıdır. umarım anlatabilmişimdir hocam :basx:
Zaten biliyormuşsunuz, bende bunları söyleyecektim:) Derin parlaklık konusu sanırım carnauba olacaktır, çok yüksek parlaklık oranı var, grace i sealant gibi düşünün, daha ziyade koruması yüksek bir ürün. Seramik yaptıracaksanız yada wax kullanıyorsanız pirouette veya carnauba wax tercih edin.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese selamlar arkadaşlar, işlerden dolayı forumdan bayadır uzaktım, nihayet rahatladım bu aralar, arkadaşlar sıfır araç için önereceğiniz seramik ürünü nedir, sizler çok ürün denediğiniz için soruyorum. Fiyat performans ürün tercihtir. Bir de seramiği araca sadece demir tozu ve kil yapıp uygulasam olmaz mı?
Sifir araçta herhangi bir hologram vs yok ise yapabilirsiniz,ancak ince bir final pasta hic fena olmaz :)

K2 Gravon/Wetproof/Ceramique Door Fiyatina ve kalitesine göre en begendigim seramikler.

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhabalar,

Seramik kaplı aracımı k2 bela ile önce foam lancer ile köpükleyip sonra duruluyorum. Daha sonra tekrar K2 bela ile çift kova yıkama yapıyorum. Ancak yıkama tamamlandıktan sonra arabada ki kayganlığı alıyor elim üzerinde kayıp gitmiyor. Uzun vadede aracın seramiğine zarar verir mi ?

Elimde ayrıca Meugiars Wash and wax turuncada mevcut ama maliyetinden ötürü onu 2-3 yıkamada bir kullanıyorum. Sizde kova şampuanı olarak ne kullanmalıyım ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,

Seramik kaplı aracımı k2 bela ile önce foam lancer ile köpükleyip sonra duruluyorum. Daha sonra tekrar K2 bela ile çift kova yıkama yapıyorum. Ancak yıkama tamamlandıktan sonra arabada ki kayganlığı alıyor elim üzerinde kayıp gitmiyor. Uzun vadede aracın seramiğine zarar verir mi ?

Elimde ayrıca Meugiars Wash and wax turuncada mevcut ama maliyetinden ötürü onu 2-3 yıkamada bir kullanıyorum. Sizde kova şampuanı olarak ne kullanmalıyım ?
Uzun vadede seramik e zarar vermez zayiflatir,şampuan dan ziyade 2/3 yikamada Top Coat Tarzi Hizli Cila kullanmanizi tavsiye ederim kayganlik,parlaklik ve seramigin ömrünü uzatmasi icin.

Fireball Piroquet bu is için biçilmiş kaftan veya herhangi bir Si02 içerikli koruyucuda kullanabilirsiniz.

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Uzun vadede seramik e zarar vermez zayiflatir,şampuan dan ziyade 2/3 yikamada Top Coat Tarzi Hizli Cila kullanmanizi tavsiye ederim kayganlik,parlaklik ve seramigin ömrünü uzatmasi icin.

Fireball Piroquet bu is için biçilmiş kaftan veya herhangi bir Si02 içerikli koruyucuda kullanabilirsiniz.
Turtle wax hızlı sprey için ne dersiniz ? veya Gtechnic C2V3 ?

erc00

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara/Gümüşhane
Merhabalar

Forumda çok yeniyim eğer alakasız bir başlığa yazdıysam kusura bakmayın.
Şampuan ve diğer ürünleri(hızlı cila vb.) seçerken aracın rengi ne kadar önemlidir? Eğer önemliyse metalik kırmızı aracım için ön yıkama ve kova için şampuan öneriniz nedir?
Not: Aracı benzinlikte yıkayacağım.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar

Şampuan ve diğer ürünleri(hızlı cila vb.) seçerken aracın rengi ne kadar önemlidir? Eğer önemliyse metalik kırmızı aracım için ön yıkama ve kova için şampuan öneriniz nedir?
ben dikkat etmiyorum. eden üstadda görmedim okumadım açıkcası.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhabalar

Şampuandan ziyade waxlarda bu durum mevcut, koyu ve açık yada sıcak renk kavramı var. Şampuan seçerken bir sorun oluşturmaz aracınızın rengi.