Hızlı Soru - Cevap

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,241
merhabalar.

turtle wax dry shıne ve turtle wax seal and shine farkı yada benzerlikleri nedir? bilen bir üstad var mıdır? yani biri diğerinin yerini tutarmı?
Üstat olarak yorumlayamam ama bildiğim kadarıyla, dry shine modeli ıslak araca sıkıp suyla durulanabilen bir uygulama yapısına sahip, seal and shine modeli ise bir sealant. Kuru yüzeye sprey cila olarak sıkıp sildiğiniz uygulama yöntemiyle uygulanan bir ürün.

Forumda her iki ürünle ilgili bilgi, video ve paylaşımlar mevcut. bende forumlardan edindiğim bilgilere istinaden yazıyorum.

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
Üstat olarak yorumlayamam ama bildiğim kadarıyla, dry shine modeli ıslak araca sıkıp suyla durulanabilen bir uygulama yapısına sahip, seal and shine modeli ise bir sealant. Kuru yüzeye sprey cila olarak sıkıp sildiğiniz uygulama yöntemiyle uygulanan bir ürün.

Forumda her iki ürünle ilgili bilgi, video ve paylaşımlar mevcut. bende forumlardan edindiğim bilgilere istinaden yazıyorum.
çok teşekkür ederim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün auto finesse spritz ve detay fırçasıyla kapı fitillerini temizledim de bu bölgede spritz kullanılabilir mi ?
Hocam spritz koruma ürünüdür temizleme özelliği zayıftır.interior cleaner, veya kir durumuna göre apc kullanmalısınız.Fitilleri korumaya almak içinde fitil bakım spreyleri var kullanırsanız faydasını görürsünüz

Greib

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Klin Wash Mitt veya Wash Pad
Klin Softy ( Kullanımı keyifli, ben seviyorum)
Work Stuff Storm ( Sanırım şuan stokta yok ama denk gelirseniz güzel üründür)
Slopes Deluxe Wash Mitt ( Fiyat\Performans)
Fireball Wash Mitt ( Denemedim ama ihtiyacım olsaydı kesin sepete eklerdim )
Adams Garage ürünlerini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Ek olarak fiyatta indirim olursa Gyeon Smoothie da öneririm.
Çok teşekkür ederim hocam başlangıç için tercihimi Slopes den yana kullanacağım

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam spritz koruma ürünüdür temizleme özelliği zayıftır.interior cleaner, veya kir durumuna göre apc kullanmalısınız.Fitilleri korumaya almak içinde fitil bakım spreyleri var kullanırsanız faydasını görürsünüz
Hocam araç genelde temiz olduğu için rutin temizlikte spritz kullanıyorum elimde başka ürün olmadığı için oralara da kullanayım dedim herhangi bir zarar vermez ama değil mi ?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam araç genelde temiz olduğu için rutin temizlikte spritz kullanıyorum elimde başka ürün olmadığı için oralara da kullanayım dedim herhangi bir zarar vermez ama değil mi ?
Bir zararı olmaz temizlik amaçlı zayıf kalır sadece fitiller için bakım ürünleri ayrıdır çatlamasını,sertleşmesini vs önlemek için kullanıyoruz

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hayırlı bayramlar.
Dostlar , Flowey ev 12 pH nötr kova şampuanı kullanıyorum. Çokda sevdiğim bir ürün , soft 99 waxıma hiç dokunmadı. 10 litre suya 75 ml yada 75 gr atıyorum. Bu ürünün doğru sarfiyatı nedir. 10 litreye ne kadar katmalıyım.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
dostlar selamun aleykum. önderdiğiniz kullandığınız lastik temizleyici varmı acaba. köpüren
Eğer elinizde KC GS varsa bu işler için biçilmiş kaftan , eğer lastikler pis denilebilecek ise 1/15 eğer çok fazla kirliliği yoksa 1/20 sulandırma oranı iyidir. Onun dışında çoğu apc de benzer iş görür. Eğer uygun fiyatlı temizlik olsun derseniz elinizde olan ön yıkama köpüklerinin güçlü olanları da temizlik yapacaktır

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,
PPF (%40 Vol.) PPF Uygulanmış Araçlar için Carnauba Vaks'ı
Ürünü denk geldi internette, PPF li arabalar için çıkartılmış bir wax. Daha önce kullanan varmı ?
Swisswax in kalitesi çok iyidir bu ürünü kullanmadim ama 4 cesit Wax ini kullandim hepsi birbirinden güzel ve bir o kadar pahali :)

Sizin ihtiyaciniz olan Vonixx Blend Black Edition Ceramic & Carnauba Spray Wax – Siyah ve Koyu Renkli Araçlara İçin Özel Üretim Seramikli Carnauba Sprey Wax - 500 ml tavsiye ederim Vonixx te çok iyidir kendi kategorisinde.

ertant3k

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
herkese selam aracımın koltuklarına temizlik yapmayı düşünüyorum fırça ve bez yardımlarıyla alabileceğim en etkili temizleyici ürün nedir?