Hızlı Soru - Cevap

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Öne çıkan konu #18,621
dostlar selamlar,

honda civic beyaz renk aracım var katı cila düşünüyorum uzun süre götürsün gemde korusun istiyorum önerirmisiniz fiyat performans ürünlerinden rica etsem
Birde hangi hava şartlarında gölgede mi sürmem gerekiyor ne kadar süre bekleyip silmem gerekiyor sıradan bir mikrofiber bez ile mi

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
dostlar selamlar,

honda civic beyaz renk aracım var katı cila düşünüyorum uzun süre götürsün gemde korusun istiyorum önerirmisiniz fiyat performans ürünlerinden rica etsem
Birde hangi hava şartlarında gölgede mi sürmem gerekiyor ne kadar süre bekleyip silmem gerekiyor sıradan bir mikrofiber bez ile mi
Hocam vonixx blendi in katı waxını kullananlar memnun. Daha uzun ömür istiyorsanız soft99 fusso iyidir. Ama parlaklığı düşük. Ben olsam vonixx seçerdim. Gölgede uygulama olursa daha iyi olur. Bekleme süresi üründen ürüne hava şartına göre değişir. Ama parmak testi yaparak anlayabilirsiniz. 3-5 dk sonra parmağınızı sürün. Kalıntı kalmadan kalkıyorsa tamam demektir

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Merhaba, Siyah renk araç için ve özellikle merak ettiğimden dolayı Dodo Juice waxlarından almak istiyorum. Forum için de geçmiş yıllarda hatta çok eski zamanlardan kullanan tecrübesi olan, değerli bilgisini paylaşmak tavsiye vermek isteyenler için sormak istiyorum. Aslında az biraz bilgim dahilin de iki wax tipi kendi özelinde biri carnauba oranının yüksekliği ile parlaklık olarak ön planda olacaktır, bir diğeri hibrit yapısından uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum ama tecrübeli abilerimden fikir almak istedim :)
Not olarak düşeyim siyah araçta 2 ay kadar götürse bunun yanında parlaklık daha ön planda olsa yeterli benim için.

Hangisini tercih etmeliyim?
Dodo Juice Purple Haze (inc black) - Carnauba Soft Wax - Koyu Renkli Otomobiller için 150ml
Dodo Juice Hybrid Wax Black Widow - Yüksek Performanslı Hibrit Wax - Koyu Renkli Araçlar için 150ml

Bir diğer sorum da elimiz de Shiny Garage black&black, Meg Endurance, Gyeon Tire, Adam's VRT gibi lastik parlatıcıları mevcut bunların yanına son zamanlarda dikkatimi çeken Carpro Darkside eklemek istiyorum çeyize :) acaba darkside kullananlar tavsiye ediyor mu nasıldır? mat satin bir görüntü tercihim. Biraz fazla oldu ama şimdiden teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, Siyah renk araç için ve özellikle merak ettiğimden dolayı Dodo Juice waxlarından almak istiyorum. Forum için de geçmiş yıllarda hatta çok eski zamanlardan kullanan tecrübesi olan, değerli bilgisini paylaşmak tavsiye vermek isteyenler için sormak istiyorum. Aslında az biraz bilgim dahilin de iki wax tipi kendi özelinde biri carnauba oranının yüksekliği ile parlaklık olarak ön planda olacaktır, bir diğeri hibrit yapısından uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum ama tecrübeli abilerimden fikir almak istedim :)
Not olarak düşeyim siyah araçta 2 ay kadar götürse bunun yanında parlaklık daha ön planda olsa yeterli benim için.

Hangisini tercih etmeliyim?
Dodo Juice Purple Haze (inc black) - Carnauba Soft Wax - Koyu Renkli Otomobiller için 150ml
Dodo Juice Hybrid Wax Black Widow - Yüksek Performanslı Hibrit Wax - Koyu Renkli Araçlar için 150ml

Bir diğer sorum da elimiz de Shiny Garage black&black, Meg Endurance, Gyeon Tire, Adam's VRT gibi lastik parlatıcıları mevcut bunların yanına son zamanlarda dikkatimi çeken Carpro Darkside eklemek istiyorum çeyize :) acaba darkside kullananlar tavsiye ediyor mu nasıldır? mat satin bir görüntü tercihim. Biraz fazla oldu ama şimdiden teşekkürler.
Kardesim merhaba Dodo Purple Haze yi kullandim öyle fazla bir beklentiyi karsilamaz,S100 Wax tan pek farki yok.

Dodo Hybrid in ben Açik renkli Hibrit versiyonunu test ettim çok başariliydi.Koyu Renk olani kullanmadim.

Elinde 4 Çesit Lastik Parlatici varken Darkside yi önermem :) Endurance ile hemen hemen ayni seviyede,Gyeon Tire ayri bir güzel,Shiny Garage de güzel ama Adam s i ben genel de hep Plastik Aksamlara kullaniyorum Lastik te hiç denemedim.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Kardesim merhaba Dodo Purple Haze yi kullandim öyle fazla bir beklentiyi karsilamaz,S100 Wax tan pek farki yok.

Dodo Hybrid in ben Açik renkli Hibrit versiyonunu test ettim çok başariliydi.Koyu Renk olani kullanmadim.

Elinde 4 Çesit Lastik Parlatici varken Darkside yi önermem :) Endurance ile hemen hemen ayni seviyede,Gyeon Tire ayri bir güzel,Shiny Garage de güzel ama Adam s i ben genel de hep Plastik Aksamlara kullaniyorum Lastik te hiç denemedim.
Sefa abi o zaman purple haze'i eliyoruz Hibrit olanın parlaklık nasıldı? Muhtemelen siyah olanı da aynıdır o zaman ama isteğimiz siyah renkte patlasın :) Sen beğendi isen tamamdır :D Bir dönem abim Dodo waxların 30ml Banana Armour olanı beyaz renk cc de kullandı o çok güzel parlaklık vermişti o yüzden Purple haze acaba mı dedim.

Lastik parlatıcı konusunda evet elimde ki ürünler güzel her birinden çokta memnunum ama mat satin videolarını görünce Darkside ilgimi çekmişti bir de dayanımı yazıldığı kadar iyi degil o zaman? :) Bu arada saymadım ama senden aldığımız Meguiars All Season Dresing de güzel bi görüntü bırakıyordu. Bu ekibe eklemeye gerek yok diyorsun son karar :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa abi o zaman purple haze'i eliyoruz Hibrit olanın parlaklık nasıldı? Muhtemelen siyah olanı da aynıdır o zaman ama isteğimiz siyah renkte patlasın :) Sen beğendi isen tamamdır :D Bir dönem abim Dodo waxların 30ml Banana Armour olanı beyaz renk cc de kullandı o çok güzel parlaklık vermişti o yüzden Purple haze acaba mı dedim.

Lastik parlatıcı konusunda evet elimde ki ürünler güzel her birinden çokta memnunum ama mat satin videolarını görünce Darkside ilgimi çekmişti bir de dayanımı yazıldığı kadar iyi degil o zaman? :) Bu arada saymadım ama senden aldığımız Meguiars All Season Dresing de güzel bi görüntü bırakıyordu. Bu ekibe eklemeye gerek yok diyorsun son karar :)
All Season Dressing lastik parlatici o saydiklarinin hepsinden güzel :terlisırıtan: Bence Ekibe eklemeye gerek yok bunlardan ikisi bitince denenebilir.

Supernatural Hybrid Nano Wax Dodo Joice İncelemesi

Sen bir incele kardesim Wax in konusu bu

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
dostlar selamlar,

Ben fusso coat kullanıyorum dayanım üst düzey fakat parlaklık olarak süper denemez tam bir üşengeç ya da her zaman uğrasamayan adam işi onun dışında uygun fiyatlı vonixx ten memnun kalan çok, ayrıca soft99 un kiwami hibrit wax da iyidir

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam vonixx blendi in katı waxını kullananlar memnun. Daha uzun ömür istiyorsanız soft99 fusso iyidir. Ama parlaklığı düşük. Ben olsam vonixx seçerdim. Gölgede uygulama olursa daha iyi olur. Bekleme süresi üründen ürüne hava şartına göre değişir. Ama parmak testi yaparak anlayabilirsiniz. 3-5 dk sonra parmağınızı sürün. Kalıntı kalmadan kalkıyorsa tamam demektir
Üstadımın önerdiği ürünlere imzamı atarak bir de meguiars hybrid ceramic liquid wax ürününü öneririm. Forumda @Sefa46 abim de incelemesini yapmıştı. Vonixxten daha uzun süre gidiyor (8-9 yıkama arası) ve parlaklık olarak da gayet tatmin eder diye düşünüyorum. Ancak dayanım olarak fusso ile yarışabilecek bir katı wax zor yani :)

ghostbuster32

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Merhaba, Bora Plus agresif bir ürün değil. İçeriğindeki Hidroksit oranı Active Foam ve Magifoam’a göre çok daha düşüktür.

1:7-1:10 sulandırmaya aşmadığınız sürece korumanıza zarar vermez.

Snow Foam ürünlere göre daha pratik olduğu için petrolde şahsi aracımı yıkarken Bora kullanıyorum. Yazın ağır kir oluşmadığı için 1:20 oranında.
Hocam borayi prewash olarak köpüksüz kullanıyoruz sanirim 2 litrelik pompada işimizi görür galiba. 2 litre de 1-10 sulandirma yeterli mi

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba, Bora Plus agresif bir ürün değil. İçeriğindeki Hidroksit oranı Active Foam ve Magifoam’a göre çok daha düşüktür.

1:7-1:10 sulandırmaya aşmadığınız sürece korumanıza zarar vermez.

Snow Foam ürünlere göre daha pratik olduğu için petrolde şahsi aracımı yıkarken Bora kullanıyorum. Yazın ağır kir oluşmadığı için 1:20 oranında.
Benzinlikte Spray şişe kullanarak mi kullanıyorsunuz siz Atalay abi ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Daha öncede sormuştum fakat karar veremedim . Üç lastik parlatıcı arasında kaldım. Meguiars all season dressing, Carpro dark side, meguiars endurance aralarında kaldım. Fiyatları cok pahalı zaten meguiarsın internette birtek 250 ml lik olanını gördüm satışta oda 180 tl.. Sizce beni en uzun süre götürecek olan kaliteli olan hangisidir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Daha öncede sormuştum fakat karar veremedim . Üç lastik parlatıcı arasında kaldım. Meguiars all season dressing, Carpro dark side, meguiars endurance aralarında kaldım. Fiyatları cok pahalı zaten meguiarsın internette birtek 250 ml lik olanını gördüm satışta oda 180 tl.. Sizce beni en uzun süre götürecek olan kaliteli olan hangisidir?
O meguiars in 250 Ml olani almayin hocam :) Ürün orjinal degil ben birkez soru sordum yanlis cevab verdi satici

Endurance Jel ve Darkside Arasinda oyle bir fark yok ikiside guzel.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hocam borayi prewash olarak köpüksüz kullanıyoruz sanirim 2 litrelik pompada işimizi görür galiba. 2 litre de 1-10 sulandirma yeterli mi
Bora Pre Wash 2L ilaç pompası tarzı pompalarla 1:10 oranında güzel iş görür. Ben kışın ağır kirlerde şahsi aracımda 1:7 kullanıyorum benzinlikte. El köpük pompalarına göre daha pratik oluyor.
Benzinlikte Spray şişe kullanarak mi kullanıyorsunuz siz Atalay abi ?
Evet kardeşim. Benim araba HB olduğu için 1.5L alta 1500 Viton fazlasıyla yetiyor. Ama D sınıfı sedan veya SUV için 2L ilaç pompası yeterli benzinlikte. Dedim gibi yazın trafik filmi oluşmamış kirlilikte 1:20 de güzel iş görüyor.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Takip ettigim urunler ya tukenmis ya da fiyatlari yukselmis:( kurun etkisini bekliyordum ama sarsti yine de :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Araç içi apc ile detaylı temizlik sonrası toz alma, koruma maksatlı pratik ürün arıyorum
Auto finesse spritz ve koch chemie refresh cocpit care arasındayım
Koch chemie'nin cam temizleyici ürününü almıştım beklentimin çok üzerinde çıktı aslında yine koch almak istiyorum ama fiyatı 400 tl civarında spritz 260 270 tl civarında
Hangisini tavsiye edersiniz kullanan varsa yorumlarsa çok sevinirim

Ekstra lastik ve davlumbaz fırçası alacağım kullandığınız, memnun kaldığınız önereceğiniz ürünleri bekliyorum
Konudan bağımsız ama koch chemie nin cam temizleyicisini kullandım dediniz. Bende koch chemie sgc cam temizleyici almayı düşünüyorum, fazla detaylı inceleme vs. bulamadım ürünle ilgili. Önerir misiniz?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Konudan bağımsız ama koch chemie nin cam temizleyicisini kullandım dediniz. Bende koch chemie sgc cam temizleyici almayı düşünüyorum, fazla detaylı inceleme vs. bulamadım ürünle ilgili. Önerir misiniz?
Öneririm, ben baya beğendim temizlik gücü gerçekten iyi yeni yıkanmış arabada iç dış camları silince sanki arada cam yok direkt dışarı görüyor gibi oluyorum. Evde de denedim 1-2 aynada gerçekten cam sanki yokmuş gibi oldu. Uçucu bir ürün leke de bırakmıyor kullanımı kolay
Kirli bir camda da silecek izlerini geçiriyor bastırmadan silince

fast

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli arkadaşlar selamlar,

PPF kaplı siyah renkli aracın üzerine Soft99 gibi cilalar uygulayabiliyor muyuz? Yüzey parlaklığı elde edebilir miyiz yoksa boyaya inmeden parlaklık hayali mi?

Teşekkürler

wgshepherd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırklareli
Arkadaşlar selamlar , kuş pisiliği lekesi kaldı arabada maalesef, bundan sonrasında korunmak için ne yapılabilir ? hiç bir bilgim yok detailing konusunda ona göre basit anlatırsanız sevinirim.

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar selamlar , kuş pisiliği lekesi kaldı arabada maalesef, bundan sonrasında korunmak için ne yapılabilir ? hiç bir bilgim yok detailing konusunda ona göre basit anlatırsanız sevinirim.
yıkama sonrası boya koruma ürünleri uygulayıp, kuş pisliği gibi kirleri gördüğünüzde en kısa süre içinde müdahale ederseniz sorun yaşamayacağınızı umuyorum.

yıkama sonrası kuruladığınız aracınıza vonixx blend sprey
kuş pisliği gördüğünüz kısıma da 3d final touch uygularsanız sorun olmayacağı kanısındayım.

Not : adı geçen ürünler örnektir, fiyat ve zevkinize göre başka tercihleriniz olabilir.