Hızlı Soru - Cevap

Cagatay36

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #18,801
Merhaba seramikli aracım var seramik koruma için gyeon ceramic detail kullanıyorum bitmek üzere farklı bir ürün varmıdır önerilebilecek wet coat olurmu yada farklı önerileriniz varmıdır

fast

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli arkadaşlar selamlar,

PPF kaplı siyah renkli aracın üzerine Soft99 gibi cilalar uygulayabiliyor muyuz? Yüzey parlaklığı elde edebilir miyiz yoksa boyaya inmeden parlaklık hayali mi?

Teşekkürler
Şu soruma halen yanıt arıyorum. DetailPro'lar cevap verirse çok sevineceğim

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba seramikli aracım var seramik koruma için gyeon ceramic detail kullanıyorum bitmek üzere farklı bir ürün varmıdır önerilebilecek wet coat olurmu yada farklı önerileriniz varmıdır
Meguiars seramik yenileyici, Fireball Pirouette, Carpro Reload, Auto finesse ceramic ,Sonax ceramic, Meguiars ceramic spray, nasiol metal coat gibi ürünler kullanabilirsiniz diye düşünüyorum hocam :) wet coat da pratik çözüm olur ancak dayanımı kısa sürüyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Arkadaşlar k2 satina öncesi plastik trimler için (bej kapı döşeme plastiği, beş torpido kısımları, siyah göğüs ve kapı üstleri) önerebileceğiniz apc varmıdır. Elimde bölünmüş valetpro apc vardı bagajımda duruyor. 6-7 aydır durduğu için bozulmuştur belkide diye kullanmaya çekindim.
Not: Plastiklerim aşırı kirli değil, sadece kapı eşik kısımlarındaki yerler ayakkabı sürtmesinden dolayı kararmış epey, göğüs kısımları vs çok kirli değil, apc kullanmadan doğrudan k2 satina kullansam da aynı etkiyi alırmıyım
Koruma öncesi temizlik yapılsa daha verimli olur, diğer türlü kirleri kapatmış olursunuz. Ben olsam vp apcyi ayak eşiği , pedal gibi hem kirli sayılabilicek hemde daha az görünen bir yerde denerdim

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kullanılır hocam, örneğin vonixx blend gibi ürünlerin açıklama kısımlarında ppf kaplamalara uygulanabilir ibaresi yer alıyor.

ben vonixx blend veya meguiars liquid ceramic wax tavsiye ederim
Hocam meguiars wax sizde ne kadar süre gitti test ettiniz mi? Bende 2 ay civarı gitti yüzey hazırlığı yapılmış beyaz renk araca araç açıktaydı soft99 gibi waxlar daha uzun süreli gibi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koruma öncesi temizlik yapılsa daha verimli olur, diğer türlü kirleri kapatmış olursunuz. Ben olsam vp apcyi ayak eşiği , pedal gibi hem kirli sayılabilicek hemde daha az görünen bir yerde denerdim
Bende öyle yapmayı düşünüyorum. Ön göğüs ve kapı üstlerine kullanmayacağım şimdilik, ne tepki vereceğini bilmiyorum yumuşak plastikde.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam meguiars wax sizde ne kadar süre gitti test ettiniz mi? Bende 2 ay civarı gitti yüzey hazırlığı yapılmış beyaz renk araca araç açıktaydı soft99 gibi waxlar daha uzun süreli gibi
Hocam @Sefa46 abimizin sayanın testinde 8-9 yıkama gitmişti.

ortalama 3 ay denilebilir yani aşağı yukarı fakat şartlar tabii ki etkili.
Soft99 fusso isimli ürün daha uzun süre yüzeyde kalır hocam evet

Cagatay36

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Meguiars seramik yenileyici, Fireball Pirouette, Carpro Reload, Auto finesse ceramic ,Sonax ceramic, Meguiars ceramic spray, nasiol metal coat gibi ürünler kullanabilirsiniz diye düşünüyorum hocam :) wet coat da pratik çözüm olur ancak dayanımı kısa sürüyor.
Fp olarak inceleyip deniyelim bir ürünleri alıp teşekkürler bilgi için

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar k2 satina öncesi plastik trimler için (bej kapı döşeme plastiği, beş torpido kısımları, siyah göğüs ve kapı üstleri) önerebileceğiniz apc varmıdır. Elimde bölünmüş valetpro apc vardı bagajımda duruyor. 6-7 aydır durduğu için bozulmuştur belkide diye kullanmaya çekindim.
Not: Plastiklerim aşırı kirli değil, sadece kapı eşik kısımlarındaki yerler ayakkabı sürtmesinden dolayı kararmış epey, göğüs kısımları vs çok kirli değil, apc kullanmadan doğrudan k2 satina kullansam da aynı etkiyi alırmıyım
Ürünün kokusunda ve kıvamında bir sorun yoksa görünmeyen bir yerde lokal olarak deneyin, sorun yoksa elinizdeki ürün yeterli olur. Anladığım kadarıyla da fazla kirli bir araç değil. Almanız gerekirse herhangi bir markanın interior cleaner ürününü alabilirsiniz.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Good stuff sour diyip bi de ben kafanızı karıştırayım :D

fraber hakkında bilgim yok Andak carpro ve goodstufftan çok memnun olanlar vardı. Bir de hocam goodstuff biraz daha uygun fiyatlı kalıyor diğer 2 seçeneğe göre. Kolaylıklar dilerim :)
Öneriniz için teşekkür ederim. Bugün ya nasip diyip, Carpro Descale siparişi verdim. Deneyip sonucu yazarım ☺️

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selam dostlar,tatil yolculugu oncesi hic aklima gelmemisti ama bu durum kacinilmazdi maalesef. Aracin on tarafi bocek mezarligina dondu araba da les gbi tabi. Yikamaya verecegim suan kendi yikama imkanim olmadigi icin. İzmit meguiars a vermeyi dusunuyorum ama daha beter olur mu sizce yikamadan sonra iz vs kalir mi?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaslar bugun yikamacilari aradim da pek tatmin etmediler,suan aracin ustunde kurumus sinek bocek kalintilari var kendim urun alip bunlari temizlemek istiyorum ne tavsiye edersiniz?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaslar bugun yikamacilari aradim da pek tatmin etmediler,suan aracin ustunde kurumus sinek bocek kalintilari var kendim urun alip bunlari temizlemek istiyorum ne tavsiye edersiniz?

Nuta Anti Insect'i bir kez deneyebildim ama çok memnun kalmıştım. 1 LT kadar da Chemical Guys Bug Tar Wash'ı parlatandan bölünmüş alıp bitirdim oda fena değildi bazen tek seferde hepsini sökerdi bazen bir kaç kez tekrarlamam gerekirdi ama 10 TL'ye almıştım çok da takılmadım yani.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Nuta Anti Insect'i bir kez deneyebildim ama çok memnun kalmıştım. 1 LT kadar da Chemical Guys Bug Tar Wash'ı parlatandan bölünmüş alıp bitirdim oda fena değildi bazen tek seferde hepsini sökerdi bazen bir kaç kez tekrarlamam gerekirdi ama 10 TL'ye almıştım çok da takılmadım yani.
Arastirayim hocam bunlari

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan

Carpro bug out öneririm hocam kendi aracımda kullanıyorum gayet güzel iş çıkartıyor

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi geceler olsun, yeni aldığım 130 barlık nilfiski satıp 140-8 modeli olan tabancadan devir ayarlı model ile 150-10 modeli arasında kararsız kaldım. tabancadan devir ayarı için 2m hortumdan-10 bardan ve 200watt güçten vazgeçmek mantıklı mı sizce ?

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum

Hocam o sinekler hala mı duruyor aracın üzerinde?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Alkali kimyasallar ile temizlemeniz gerekiyor. Üzerinde bekledikçe kalıntıların içeriğindeki asit vernik yüzeyinde leke bırakacaktır, Yani fazla vaktiniz yok.
Elinizde hangi ürünler var yazarsanız yardımcı olalım

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Alkali kimyasallar ile temizlemeniz gerekiyor. Üzerinde bekledikçe kalıntıların içeriğindeki asit vernik yüzeyinde leke bırakacaktır, Yani fazla vaktiniz yok.
Elinizde hangi ürünler var yazarsanız yardımcı olalım
Suan elimde sadece valetpro carper cleaner var hocam bir ise yarar mi bilmiyorum ama. Yarin arkadasla bi yikama yapacagiz ama bakalim,onun da elinde sampuan ve gyeon 2adet cilasi var bir de agresif olarak demir tozu temizleyicisi varmis. Bahsettiginiz alkol bazli malzemeleri herhangi bir esnaftan edinebilir miyiz?