Hızlı Soru - Cevap

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mavi başlık kapağın içince conta düşmüş olabilir mi kontrol ettiniz mi?
Yada birkaç kullanım sonrası contaya bakım silikonu sıkıp sürüyor musun sıkmadıysan zamanla sertleşip hava kaçırırlar. bende 2L kwazar var ama başıma gelmediği için pek yardımıcı olamıyorum hocam
Fatih hocam bakım silikonu olarak ne kullanabiliriz? K2 Sıl var elimde olur mu?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fatih hocam bakım silikonu olarak ne kullanabiliriz? K2 Sıl var elimde olur mu?
Hocam kwazarın kendi bakım silikonu vardır. Würth silikonu da sıkabilirsin. Tabi K2 Sıl de sıkabilirsin zaten içeriğinde silikon mevcuttur.

Alıntı;
K2 SIL , kauçuk ve plastikten yapılmış elemanların bakımı için tamamen profesyonel bir üründür. Kapılar, gövdeler ve diğer elemanlardaki lastik contaları mükemmel şekilde korur. Kokusuz ve suya dayanıklıdır.Korozyona karşı korur. Piyasadaki diğer ürünlere göre %250’ye varan oranda daha aktif silikon içerir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yamaçlar detalinge sordum bakım için ne kullanabilirim diye slikon sprey önerdiler
Silikon spreyi fitil,conta tarzı yerlerde kullanabilirsiniz. Ben kendim aracımda sunroof fitillerinde bile silikon sprey kullanırım. 13 yıllık aracımda sunroof fitillerinde çatlama dahi yoktu. Kapı fitillerinde de bazen kullanırım. Zararı olmaz

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam kwazarın kendi bakım silikonu vardır. Würth silikonu da sıkabilirsin. Tabi K2 Sıl de sıkabilirsin zaten içeriğinde silikon mevcuttur.

Alıntı;
K2 SIL , kauçuk ve plastikten yapılmış elemanların bakımı için tamamen profesyonel bir üründür. Kapılar, gövdeler ve diğer elemanlardaki lastik contaları mükemmel şekilde korur. Kokusuz ve suya dayanıklıdır.Korozyona karşı korur. Piyasadaki diğer ürünlere göre %250’ye varan oranda daha aktif silikon içerir.
Çok teşekkürler.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kurulama havlularınızı ne sıklıkla makinaya atıyorsunuz? Her yıkama sonrası makinaya atılan havlu çabuk deforme olur mu?
Yıkama aşamalarını doğru yaptığımız taktirde neticede temiz arabayı kurulamış oluyoruz.Havluyu sıkmadan güneş görmeyen bir yere asıp kendi haline bırakıyorum, buyüzden ben 4-5 kez kullandıktan sonra havlularımı yıkıyorum.Havluyu doğru deterjanla,yumuşatıcı kullanmadan ,güneşte bırakmadan,elde sıkma yapmadan uzun süre kullanabilirsiniz.Sularda kireç bulunduğu için bir miktar beyaz sirkede ekleyin makinaya mümkünse mikrofiber için özel üretilmiş deterjanlardan kullanın.Perwoll de olabilir imkanlar hangisine el veriyorsa artık.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Yıkama aşamalarını doğru yaptığımız taktirde neticede temiz arabayı kurulamış oluyoruz.Havluyu sıkmadan güneş görmeyen bir yere asıp kendi haline bırakıyorum, buyüzden ben 4-5 kez kullandıktan sonra havlularımı yıkıyorum.Havluyu doğru deterjanla,yumuşatıcı kullanmadan ,güneşte bırakmadan,elde sıkma yapmadan uzun süre kullanabilirsiniz.Sularda kireç bulunduğu için bir miktar beyaz sirkede ekleyin makinaya mümkünse mikrofiber için özel üretilmiş deterjanlardan kullanın.Perwoll de olabilir imkanlar hangisine el veriyorsa artık.
Dediklerinizi uyguluyorum ve 2 havlu kullanıyorum kurularken tampon ve kapı altları için olan havluyu atıyorum hep makineye. Diğer havluyu ben de 4-5 yıkamada bir makinede atıyorum. 1 sene oldu yaklaşık her seferinde makinaya attığım havlunun rengi baya bir attı diğer havlu çok iyi durumda. Ama ikisinin de su çekme performansında bir kayıp yok o yüzden sormuştum

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba
Branda kullanmak istiyorum Antalya sıcağı kavurucu oluyor ama araştırdığıma göre olumlu olduğu kadar olumsuz tecrübesi olanlar da olmuş boyanın yanması gibi. Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Herkese merhaba
Branda kullanmak istiyorum Antalya sıcağı kavurucu oluyor ama araştırdığıma göre olumlu olduğu kadar olumsuz tecrübesi olanlar da olmuş boyanın yanması gibi. Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
Yağmur yağar ise , bırandayı kaldırıp , kaportayı silmen lazım. Yağmursuyu asidik. Benim araçta Brandanın altına bezler sermiştim . Yağmur sonrası bırandayı kaldırdığımda 10 yıllık bezlerin renkleri çıkmış akmış birbirine girmişti. 1 yıl geçti kaportada çok şükür bir vernik yanığı oluşmadı. Alacaksanız ipeksi astarsız yazlık olanları alın. Astarlılar yağmur ve güneş sonrası astarı çürüyüp dağılıyor. Aracı muhakkak yağmur sonrası kurulayın. Kışlık olanlar ile yazlık olan brandalar çok farklı kumaş yapıları. Kışlıklar her be kadar yağmur geçirmez deselerde, inanma geçiriyor.

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar merhaba, bugün aracımı yıkarken köpük attığım makinenin (marolex) ağzını tam kapatamadığım için hava kaçırdı ben de bozuldu sandım. Uzun uğraşlar sonucu hatamın farkına vardım fakat bu süre zarfında arabaya atmaya çalıştığım köpük (valet pro ansf) kaportada kurudu. Ben rutin yıkamamı yaptım, aracı kuruladım fakat şimdi otoparka park ettiğimde fark ettim ki özellikle tavan kısmında köpük lekeleri kalmış. Bu tekrar yıkamada geçer mi? Yakın zamanda yıkayamayacağım aracımı köpüğün kuruması/iyi durulanmaması boyaya zarar verir mi? Araca seramik yaptırdıktan sonraki ilk yıkamam bu benim, lekelerin köpük nedenli olduğunu düşünüyorum.