Hızlı Soru - Cevap

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #20,841
Herkese iyi hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım. geçmiş sayfalardaki mesajları okudum aracımı yıkamak için eldiven, havlu, kova, cam temizleyici ve hızlı cila almak istiyorum. Aracım Tiguan allspace birde babamın Touareg var ikisi içinde kullanıma uygun malzemeler almak istiyorum. Eldiven olarak Slope ve Purestar eldivenler var yukarıda yazılmış özellikle Slope markasını ilk defa duydum kullanan arkadaşlar deneyimlerini ve tavsiye edip etmediklerini paylaşırlarsa sevinirim. Havlu Klin piyasada gözükmüyor Purestar havlu tavsiye eder misiniz ve M boy mu L boy mu tercih etmeliyim sizce. Ön yıkama ve yıkama için araca zarar vermeyen şampuan öneriri misiniz. Ön yüzeye ppf kaplatacağım. Önerir misiniz?
Eldiven konusuda dediğim gibi yıkama yönteminizle daha çok alakalı tek kova çoklu eldiven çift kova vs gibi. Ön yıkama için magifoam herkesin ilkidir muhtemelen ama ne ile kullanacağınız önemli foam lance ? Köpük pompası ? Cam temizleyici ben flowey s3 almıştım k2 nuta da var. Cila kısmı aracınıza göre değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum boyanın rengi vs. Açık renkli ve koyu renkli araçlarda. Benim aracım kurşun gri renkli egea cross bana Vonixx blend önerilmişti koyu renkli araçlar için. PURESTAR DOUBLE TWIST WASH MITE ( 20X25 CM ) - SuperClean Mikrofiber
Slopes Deluxe Wash Mitt Yıkama Eldiveni yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Bu 2 eldivenim var bide görünmeyen dandik var oda marşpiyel tampon alt gibi yerler için :)

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Purestarın iki modeli var biri polar gibi diğeri iplik iplik olan model hangisini tavsiye edersiniz. Biri parlak siyah diğeri de parlak beyaz renk arabaların.
Kendimde iplik iplik olan modelden kullanıyorum yani purestar double twist wash pad. eldiven versiyonuda var ama benim tavsiyem ped olanını alın bence daha kullanışlı. havlu olarakta purestarın double twist havlusunu kullanıyorum 45x75 olanı.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, havlu olarak prustar dublex, 45*75 1100 gsm , virtues twisted double plus 50*80 1200 gsm.
ön yıkama auto brite magifoam ( sürekli değil, 3-4 yıkamada bir), flowey ev13 ( haftalık yıkamada kullanıyorum) , yine haftalık yıkama için fraber neve ( hem ön yıkama hemde kova olarak kullanıyorum. Bu ara kova olarak kullanıyorum). Sam's detail şampuan i kova olarak kullanıyorum. Hızlı cila olarak turtle wax dry and shine, lastik ve davlumbaz temizliğinde flowey R1 kullanıyorum. İç plastik aksam temizliğinde flowey i2, iç plastik aksam koruyucu olarak megiuars suprema, dış plastik aksamda megiuars 40 kullanıyorum. Cam temizliğinde 3d ve igl ecoclean kullanıyorum. tecrübe ettiklerim bunlar.
Erkan abi iyi akşamlar. Abi samsın bölüştüğümüz şampuanı hakkında ne düşünüyorsun memnun kaldınmı? Bence kayganlığı ve köpürmesi iyi değil yada ben tam köpürtemedim seninde görüşlerini merak ettim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan abi iyi akşamlar. Abi samsın bölüştüğümüz şampuanı hakkında ne düşünüyorsun memnun kaldınmı? Bence kayganlığı ve köpürmesi iyi değil yada ben tam köpürtemedim seninde görüşlerini merak ettim
Merhaba, Emirhan. Toparlamissin, sevindim. Ben baya memnun kaldım , Hattta arkadaşin aracını yıkadik, o da beğenmişti. 0.5 litre duruyor daha.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, Emirhan. Toparlamissin, sevindim. Ben baya memnun kaldım , Hattta arkadaşin aracını yıkadik, o da beğenmişti. 0.5 litre duruyor daha.
Teşekkürler abi çok şükür toparladık ufak tefek şeyler kaldı onlarıda halledicem inşallah. Temizlemesine pek bakamadım o şampuanı kullandığımda araç cok kirli değildi ama köpürmesi zayıf gibi :yorumsuxx:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkürler abi çok şükür toparladık ufak tefek şeyler kaldı onlarıda halledicem inşallah. Temizlemesine pek bakamadım o şampuanı kullandığımda araç cok kirli değildi ama köpürmesi zayıf gibi :yorumsuxx:
Köpük olarak daha iyileri var tabi ki, benim için şimdilik yeterli :). Başka bir ürün de denemek istiyorum. Yine ortak bir ürün olabilir.

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Arkadaşlar jant temizliği için hangi ürünü önerirsiniz? Bugün aracı yıkadım ama elimde jant temizleme fırçası ve temizlik sıvısı olmadığı için sünger ile ne kadar ovsamda janttaki kirleri çıkartamadım. Önerileriniz nedir?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar jant temizliği için hangi ürünü önerirsiniz? Bugün aracı yıkadım ama elimde jant temizleme fırçası ve temizlik sıvısı olmadığı için sünger ile ne kadar ovsamda janttaki kirleri çıkartamadım. Önerileriniz nedir?
Flowey r1 kullanabilirsiniz, Demirtozu temizleyici olarakta K2 roton alabilirsiniz. Fırça olarakta fp olarak cartainer alabilirsiniz. Mikrofiber fırçalarada bakabilirsiniz.

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Tekrardan hoşgeldiniz. PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 70X90 CM - SuperClean Mikrofiber
@emirhaneness kardeşimizin de dediği gibi almışken büyük olsun ve zaten sizin araçlar büyük olduğu için belki bu bile yetmeyebilir ben bu havlunun 45x75 olanı aldım. Eldiven olarak da tek kova çoklu eldiven mi ? Çift kova mı yapacaksınız. K2 ve Flowey ürünleri inceleyiniz.
Teşekkür ederim hoşbuldum. Tek kova çoklu eldiven düşünüyorum.

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Merhaba, havlu olarak prustar dublex, 45*75 1100 gsm , virtues twisted double plus 50*80 1200 gsm.
ön yıkama auto brite magifoam ( sürekli değil, 3-4 yıkamada bir), flowey ev13 ( haftalık yıkamada kullanıyorum) , yine haftalık yıkama için fraber neve ( hem ön yıkama hemde kova olarak kullanıyorum. Bu ara kova olarak kullanıyorum). Sam's detail şampuan i kova olarak kullanıyorum. Hızlı cila olarak turtle wax dry and shine, lastik ve davlumbaz temizliğinde flowey R1 kullanıyorum. İç plastik aksam temizliğinde flowey i2, iç plastik aksam koruyucu olarak megiuars suprema, dış plastik aksamda megiuars 40 kullanıyorum. Cam temizliğinde 3d ve igl ecoclean kullanıyorum. tecrübe ettiklerim bunlar.
Maşallah baya bir ürün varmış sizde. Çok teşekkür ederim hemşehrim deneyimlerinizi aktardığınız için.

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Kendimde iplik iplik olan modelden kullanıyorum yani purestar double twist wash pad. eldiven versiyonuda var ama benim tavsiyem ped olanını alın bence daha kullanışlı. havlu olarakta purestarın double twist havlusunu kullanıyorum 45x75 olanı.
Tekrar teşekkür ederim yanıtınız için

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Flowey r1 tavsiye ile aldım bence yeterli iş görüyor

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Flowey r1 kullanabilirsiniz, Demirtozu temizleyici olarakta K2 roton alabilirsiniz. Fırça olarakta fp olarak cartainer alabilirsiniz. Mikrofiber fırçalarada bakabilirsiniz.
Çok teşekkürler sipariş verdim. İç temizlik için de Koch Chemie polstar almayı düşünüyorum deri yoğunluğu fazla aracımda. Bu ürünü plastik ve halı paspas gibi aksamlarda kullanabilir miyim?