Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Çok teşekkürler sipariş verdim. İç temizlik için de Koch Chemie polstar almayı düşünüyorum deri yoğunluğu fazla aracımda. Bu ürünü plastik ve halı paspas gibi aksamlarda kullanabilir miyim?
evet kullanabilirsiniz bende aracın üst konsol ve kapı üstlerini po ile temizliyorum. po soft bi temizleyicidir güzeldir cogu alanda kullanılabilir

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Purestar twist mitt gibi çift renkli eldivenlerde eldivene yapışan ufak cisimleri (böcek vs) çok zor görürsünüz arkadaşlar. Ön yıkamayı ne kadar dikkatli de yapsak illaki ufak tefek bişeyler kalıyor. Eldivene yapışan cisimle beraber yüzeyi yıkamaya devam ettiğinizde geçmiş olsun zaten. O yüzden tavsiyem tamamen beyaz eldiven almanız

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Purestar twist mitt gibi çift renkli eldivenlerde eldivene yapışan ufak cisimleri (böcek vs) çok zor görürsünüz arkadaşlar. Ön yıkamayı ne kadar dikkatli de yapsak illaki ufak tefek bişeyler kalıyor. Eldivene yapışan cisimle beraber yüzeyi yıkamaya devam ettiğinizde geçmiş olsun zaten. O yüzden tavsiyem tamamen beyaz eldiven almanız
bildiğim kadarıyla bu eldivenlerde kiri hapsediyor çiziceğini sanmıyorum ortalama 1.5 yıldır kullanıyorum bu eldiveni araçta hala ciddi çizik yok

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Herkese iyi haftalar. Araç üzerindeki reçine-zift gibi lekeler için gaz yağı kullanmanın sakıncaları var mıdır. Bu konuda bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun süredir şampuan olarak valet pro concentrated kullanıyorum. Kostiksiz cilasiz ve uygun fiyatlı olduğu için tercih etmiştim fakat temizlik etkisi sanki çok iyi değil ve bitmek üzere su an. Bunun yerine yine kostik ya da korumaya araca zarar vermeyecek başka sampuan tavsiyeniz var ise değerlendirmek isterim.

orcunk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elimde 10 lt Koch NMS şampuan var.
Aracım kirli olduğunda bu şampuan kir çıkarmada iş görmüyor.
Aracım kirli ve kuruyken kiri sökecek,her yıkamamda kullanabileceğim bir urun arıyorum.Alacagim ürünü şarjlı pompalı Alta 2000 ile kullanacağım.
Aracımda herhangi bir boya koruma-seramik yok.
Aklımda yine Kochun GS ürünü var.1:15 sulandırıp her yıkama öncesi kullansam olur mu?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde 10 lt Koch NMS şampuan var.
Aracım kirli olduğunda bu şampuan kir çıkarmada iş görmüyor.
Aracım kirli ve kuruyken kiri sökecek,her yıkamamda kullanabileceğim bir urun arıyorum.Alacagim ürünü şarjlı pompalı Alta 2000 ile kullanacağım.
Aracımda herhangi bir boya koruma-seramik yok.
Aklımda yine Kochun GS ürünü var.1:15 sulandırıp her yıkama öncesi kullansam olur mu?
Hocam ön yıkama şampuanı arıyorsunuz sanırım. Kendim de alta foam+Xiaomi kullanıyorum. Ön yıkamada autobrite magifoam kullanıyorum ve memnunum. 1.5 litre falan su koyup üstüne de yaklaşık 20 25 ml arası magifoam döküyorum. 1 litre magifoam alsanız size yaklaşık 30-40 yıkama gider alta foam ile

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun süredir şampuan olarak valet pro concentrated kullanıyorum. Kostiksiz cilasiz ve uygun fiyatlı olduğu için tercih etmiştim fakat temizlik etkisi sanki çok iyi değil ve bitmek üzere su an. Bunun yerine yine kostik ya da korumaya araca zarar vermeyecek başka sampuan tavsiyeniz var ise değerlendirmek isterim.
Auto brite purple velvet
Nanolex pure
ikiside 1/1500 e kadar seyreltilebilen kaliteli koruma dostu şampuanlardır tavsiye ederim

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Koch Chemie polstar ve greenstar farkı ne arkadaşlar? polstar genellikle iç deri aksamlara kullanılıyor sanırım. greenstarda iç temizlik için. youtube da greenstar'ı ön yıkamadan önce de kullanılıyorlar. polstar da bu şekilde kullanılabilir mi? polstar sipariş verdim ama greenstarda almaya gerek var mı?

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
selam herkese.İlk kez kendi aracımı yıkayacağım.. :)

tam şu detailing işine girişiyim derken ik foam pro 2 alacaktım.ancak gördüm ki bu aleti sadece ön yıkama için kullanıyorlar, ki aracı komple köpüklü yapmakta zor oluyormuş.daha çok jantlar için kullanıldığını gördüm.

ben benzinlikte self servis kısmında yıkayacağım.bu şartlarda öneriniz ne olur acaba ? direkt su ile iyicene durulayıp ardından çift kova kendi şampuanım + sünger ile mi yapmalıyım acaba ?

aracımda gyeon seramik mevcut.

2. sorunuma gelince ,

https://www.hepsiburada.com/purestar-lux-set-pm-HB000019ZQ8Q?magaza=MF-SUPERCLEAN

Satıcısının forumdaki iletişimi de hoşuma gitti.

bu seti alma planım var. en büyük boy bez sanki ağır gelir, yanlarda sıkıntı yaşarım diye düşündüm. keza omzumda sorunlu 6 ay kadar önce çıkmıştı.45x75 tek seferde cupra formentoru kurular mı acaba?

set içinde ki PURESTAR ROYAL GREY BUFF TOWEL camları ve iç aksamı silmek için yeterli mi ?

veya bu set harici önerilere de açığım..

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
selam herkese.

tam şu detailing işine girişiyim derken ik foam pro 2 alacaktım.ancak gördüm ki bu aleti sadece ön yıkama için kullanıyorlar, ki aracı komple köpüklü yapmakta zor oluyormuş.daha çok jantlar için kullanıldığını gördüm.

ben benzinlikte self servis kısmında yıkayacağım.bu şartlarda öneriniz ne olur acaba ? direkt su ile iyicene durulayıp ardından çift kova kendi şampuanım + sünger ile mi yapmalıyım acaba ?

aracımda gyeon seramik mevcut.

İk ile ön yıkama ardından temaslı yıkama yapıcaksınız. Ön yıkama olmadan kirleri arındıramazsınız. Pompa il ön yıksma sonra çift kova eldiven ile temaslı veya tek kova çok eldiven ile temsslı yıkama önerilir

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
İk ile ön yıkama ardından temaslı yıkama yapıcaksınız. Ön yıkama olmadan kirleri arındıramazsınız. Pompa il ön yıksma sonra çift kova eldiven ile temaslı veya tek kova çok eldiven ile temsslı yıkama önerilir
evet ne yazık ki bunu öğrenmem kötü oldu.benim hayalim oto yıkamacılar vb gibi köpükle durula kurut yapıp bitirmekti işi..evimde vb imkanım olsa herşey çok rahat olurdu.foam canon alırdım vs..

alacağım havlular vb için ne diyorsunuz peki?

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Merhabalar Bosch 135 bar basınçlı yıkama makinesi siparisi verdim , uygun fiyatlı Foam Lance bakıyorum tavsiye edebileceğiniz ürün var mi