Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #20,881
evet ne yazık ki bunu öğrenmem kötü oldu.benim hayalim oto yıkamacılar vb gibi köpükle durula kurut yapıp bitirmekti işi..evimde vb imkanım olsa herşey çok rahat olurdu.foam canon alırdım vs..

alacağım havlular vb için ne diyorsunuz peki?
seramik olduğu için formentoru tek seferde kurulayacaktık.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Koch Chemie polstar ve greenstar farkı ne arkadaşlar? polstar genellikle iç deri aksamlara kullanılıyor sanırım. greenstarda iç temizlik için. youtube da greenstar'ı ön yıkamadan önce de kullanılıyorlar. polstar da bu şekilde kullanılabilir mi? polstar sipariş verdim ama greenstarda almaya gerek var mı?
green star hem iç hem dışta kullanılır genelde benim gördüğüm lastik davlumbaz temizliğinde kullanılıyor dışta. polstar bence dışta kullanılmaz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bez davlumbaz nasıl temizlenmeli? Fırçayla çamurlar çıkmıyor
ben marolexin içine magifoam karışımı yapıyorum eger cok kirliyse ilk temizleyici sıkıp sonra marolexle köpük atıp sonra lastik fırçasıyla fırçalıyorum. tanziği yakın tutunca kirler çıkıyor. dikkat edinok yakın tutarsanız davlumbazın halısı yırtılabilir.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Koch Chemie polstar ve greenstar farkı ne arkadaşlar? polstar genellikle iç deri aksamlara kullanılıyor sanırım. greenstarda iç temizlik için. youtube da greenstar'ı ön yıkamadan önce de kullanılıyorlar. polstar da bu şekilde kullanılabilir mi? polstar sipariş verdim ama greenstarda almaya gerek var mı?
Greenstar Apc dir. Sert bir temizleyicidir. İç mekanda kullanılacaksa baya seyreltilmesi gereklidir yoksa plastik aksamlarda beyazlama v.s. yapabiliyor. Polstar daha hafif bir temizleyicidir. Asıl üretim amacı deri ve alcantara gibi hassas kısımların temizliğidir. Hafif bir temizleyici olduğu için genel olarak tüm iç aksamların temizliğinde güvenle kulllanılabilir. Araç dışı için Polstar çok soft kalır.

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Greenstar Apc dir. Sert bir temizleyicidir. İç mekanda kullanılacaksa baya seyreltilmesi gereklidir yoksa plastik aksamlarda beyazlama v.s. yapabiliyor. Polstar daha hafif bir temizleyicidir. Asıl üretim amacı deri ve alcantara gibi hassas kısımların temizliğidir. Hafif bir temizleyici olduğu için genel olarak tüm iç aksamların temizliğinde güvenle kulllanılabilir. Araç dışı için Polstar çok soft kalır.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Greenstarda bulundurmak gerekli sanırım o zaman inatçı lekeler böçek lekeleri vs için. Peki seramiğe bir zararı olur mu greenstar'ın? Kusura bakmayın böyle ayrıntılı ayrıntılı sorular soruyorum. Detail konusuna yeni başladım. Eskiden megiuras sarı şampuan ve jant parlatıcısını oto yıkamacıya veren birisiydim şimdi kendim uygulamaya başlıyorum o yüzden çok fazla soru oluşuyor kafamda :)

ASF

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam ön yıkama şampuanı arıyorsunuz sanırım. Kendim de alta foam+Xiaomi kullanıyorum. Ön yıkamada autobrite magifoam kullanıyorum ve memnunum. 1.5 litre falan su koyup üstüne de yaklaşık 20 25 ml arası magifoam döküyorum. 1 litre magifoam alsanız size yaklaşık 30-40 yıkama gider alta foam ile
magifoam wax üzerinde ki etkisi nedir ?
waxlı yüzeye zarar vermeyecek ve kiri iyi sökebilecek bir ön yıkama şampuanı yok mudur?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
magifoam wax üzerinde ki etkisi nedir ?
waxlı yüzeye zarar vermeyecek ve kiri iyi sökebilecek bir ön yıkama şampuanı yok mudur?
Wax üzerinde bariz bir etkisini göremedim. Bence yüzeyde daha fazla kalabildiği için flowey ev13, vp foamula'ya göre daha etkili oluyor. Ama tabi tercih meselesi bu. Çok iyi kir söksün ama cilaya da zarar vermesin diyebilecek bir ön yıkama şampuanı bilmiyorum :) farklı farklı ürünler kullandıktan sonra favorim yaz kış magifoam şu an

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Greenstarda bulundurmak gerekli sanırım o zaman inatçı lekeler böçek lekeleri vs için. Peki seramiğe bir zararı olur mu greenstar'ın? Kusura bakmayın böyle ayrıntılı ayrıntılı sorular soruyorum. Detail konusuna yeni başladım. Eskiden megiuras sarı şampuan ve jant parlatıcısını oto yıkamacıya veren birisiydim şimdi kendim uygulamaya başlıyorum o yüzden çok fazla soru oluşuyor kafamda :)

Gs yi dışta oldukça kullanan biri olarak yorum yapayım.Köpüğü ve temizlik kabiliyeti oldukça iyidir. Yeri geldiğinde jant-lastikte bile kullanırım fakat içte hiç kullanmadım ve aracın içi için oldukça sert diyebilirim. Temizlik filminde de etkili
Normal seramik değil fakat seramik içerikli wax yada good stuf sio2 wax üzerinde denediğimde korumayı tabiri caizse ısırıyor kısaca korumanın etkisini azaltıyor. Denediğim ürünlerden floweyb33 ve magifoam da gs gibi köpüğü temizliği ve PH olarak yüksek , ve korumanın etkisini azaltan ürünlerdir.

Dışta genel temizlikte en sevdiğim ürünler 1 bh surfex 2 ise kc gs diyebilirim.

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim. Greenstar nadir olarak kullanayım o zaman. Birde GSF aldım ön yıkama için. Onun ph değeri nötrdü sanırım seramiğe bir zararı yok

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
A101 e pers günü bu üfleme cihazı geliyormuş. Yıkadıktan sonra suyu indirmek, motor yıkaması sonrası kurutmak vs. Gibi işlemlerde yeterli olur mu? Kullanan arkadaşlar var mı ?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
A101 e pers günü bu üfleme cihazı geliyormuş. Yıkadıktan sonra suyu indirmek, motor yıkaması sonrası kurutmak vs. Gibi işlemlerde yeterli olur mu? Kullanan arkadaşlar var mı ?

Benzer bir cihaz kullanıyordum. Arabayı tutup kurulayacak kadar gücü yoktu, dibinden tutup boncukları itince bi nebze iş görüyordu. Ben en çok jant,lastik ve kapı arası kurularken kullanıyordum. Bi de iten değil çeken uca aparatı takınca süpürge görevi görüyordu, iyi iş yapıyordu.
Sosyal medyadaki gibi boncukların bir yana uçuştuğu etki oluşmuyor :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Benzer bir cihaz kullanıyordum. Arabayı tutup kurulayacak kadar gücü yoktu, dibinden tutup boncukları itince bi nebze iş görüyordu. Ben en çok jant,lastik ve kapı arası kurularken kullanıyordum. Bi de iten değil çeken uca aparatı takınca süpürge görevi görüyordu, iyi iş yapıyordu.
Sosyal medyadaki gibi boncukların bir yana uçuştuğu etki oluşmuyor :)
sosyal medyadakiler mini turbo jet fan diye geçiyor 2500 tl fiyatı var ama el kadar ürün aşırı performans sağlıyor korumalı aracı onunla rahatça kuruluyorlar

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bana o ürünler çok inandırıcı gelmiyor.

Bu a101 dekinin videolarını izledim, üflemesi kötü değil gibi. Fiyatıda uygun. Olmadi pers bir bakarim

sosyal medyadakiler mini turbo jet fan diye geçiyor 2500 tl fiyatı var ama el kadar ürün aşırı performans sağlıyor korumalı aracı onunla rahatça kuruluyorlar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
95.000 RPM aldım o el kadar olanlardan merak edip. Ucu ufak olduğu için belli yere kadar kuruluyor, ufak vantilatör gibi geniş ağızlı olanlar daha iyidir belki.
Videolardaki gibi panele dik tutunca tek seferde kurulaması için biraz daha büyük ve daha da güçlü bişi gerek.
Bu tarz üfleme makinelerini süpürge+üfleme olarak değerlendiriyorum. Şarjlı süpürgem olmuş oldu diyorum :D cila sonrası ilk yıkamada kullanınca keyifli oluyor. Ama o kaportadaki boncuklara twisted havlu değmedikçe yüzey kurulanmayacak ve kireç lekesi kalacak gibi geliyor, için rahat etmiyor :D

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,seramikli aracın üzerine wax çekilirmi arkadaşlar ? Gyeon wet coat kullanıyorum ama aklıma takıldı dedim bide foruma sorayım :)
K2 Proton Carnauba wax veya meguiarsın waxı gibi ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,seramikli aracın üzerine wax çekilirmi arkadaşlar ? Gyeon wet coat kullanıyorum ama aklıma takıldı dedim bide foruma sorayım :)
K2 Proton Carnauba wax veya meguiarsın waxı gibi ?
Proton olmaz ancak meguiars Liquid Ceramic Wax olur hocam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
95.000 RPM aldım o el kadar olanlardan merak edip. Ucu ufak olduğu için belli yere kadar kuruluyor, ufak vantilatör gibi geniş ağızlı olanlar daha iyidir belki.
Videolardaki gibi panele dik tutunca tek seferde kurulaması için biraz daha büyük ve daha da güçlü bişi gerek.
Bu tarz üfleme makinelerini süpürge+üfleme olarak değerlendiriyorum. Şarjlı süpürgem olmuş oldu diyorum :D cila sonrası ilk yıkamada kullanınca keyifli oluyor. Ama o kaportadaki boncuklara twisted havlu değmedikçe yüzey kurulanmayacak ve kireç lekesi kalacak gibi geliyor, için rahat etmiyor :D
incelemelere bakıldığında bence gayet güzel kapı açma yerleri ayna altı gibi aralardaki suları cıkartmak için olabilir.Banada sanki kireç lekesi kalıcakmış gibi geliyor

orcunk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ön yıkama için kuru araca uygulayacağım bir şampuan arıyorum.Aracimda bir koruma yok.Mumkunse 5 lt lik alacağım.Fazla temas istemeden kirleri iyi söken birsey olması tercihim.Etrafimdan aldığım öneriler şunlar;
Magifoam
ValetPro combo 2
sizlerinde yorumunu almak isterim.
Teşekkürler.