Hızlı Soru - Cevap

Anadolu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #21,101
Merhaba,

MPV kullanıyorum, aracıma seramik yaptırdım ve bundan sonra kendim temizliğini yapmak istiyorum. Zaten bugüne kadar nereye götürsem işçiliği beğenmiyordum. Malzemelerim için yardıma ihtiyacım var:

1- Ön yıkama köpüğü (Makine için Alta düşünüyorum fakat İlposan Maxi5 de olabilir). Ön yıkama ne kadar zorunludur bilmiyorum.
2- Eldiven?
3- Şampuan: Elimde motorumu yıkadığım Sonax ph nötr bir konsantre şampuanım var. Ama ilave öneriye açığım.
4- Kova: Standart bir 1milyoncu kovası. Sadece içine dirt trap ekleyeceğim. Gönül isterdiki dirt lock alayım ama dirt trap yarı fiyatı ve Ali üzerinden daha ulaşılabilir. Türkiye fiyatları uçuk geldi.
5- Kurulama bezi: Purestar Duplex veya Spark düşünüyorum. Araç 7 kişilik olduğundan sanki Purestar daha verimli olur diye düşünüyorum.
6- Yıkama sonrası cila: Sonax Xtreme Seramik Onarıcı: Ne derece onarır bilemiyorum. Sadece videolardaki parlaklık hoşuma gitti. Yerine önereceğiniz daha verimli bir hızlı cila var mıdır yoksa bununla devam mı? (Videolarda hızlı cilayı ıslak iken uygulayıp kuruluyorlar, Duplex ile kurulamamın mahsuru var mıdır? Sonrasında üzerinden kuru mikrofiber bez ile geçeceğim tekrar.
7- Genel silme için: BİM Mr. Green
8- Jant: Demirtozu temizlik spreyi ile jant temizleme spreylerini ayrı ayrı kullanmalı mıyım?
Yönlendirmenize göre öneride bulunursanız sevinirim.
Jant fırçası ve detay fırçası.
9- Kaporta için detay fırçası
10- Trimler için detay fırçası ve kullanılacak sıvı.
11- Lastik parlatıcı
12- Araç dışındaki siyah plastikler için lastik parlatıcıyı kullanabilir miyim? Yoksa motorumda kullandığım Sarp ile de devam edebilirim. Veya mat siyah bir görüntü için öneri alabilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Marolex axel 3000 için fiyat/performans bir şarjlı kompresör önerir misiniz? Elle yapmak eziyet oluyor benzinlikte.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Cümleten hayırlı geceler Detailforum Ailesi

Bmw E60 aracımı orjinal hale çevireceğim, bu nedenle orjinal olan 18’ jantlarına lastik (Orjinal Ebat: 245/40/18) arayışı içindeyim. Konfor, yol tutuşu, ses etkenleri olarak önerebileceğiniz lastik var mıdır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Bmw E60 aracımı orjinal hale çevireceğim, bu nedenle orjinal olan 18’ jantlarına lastik (Orjinal Ebat: 245/40/18) arayışı içindeyim. Konfor, yol tutuşu, ses etkenleri olarak önerebileceğiniz lastik var mıdır ?

Aracınıza maşallah diyeyim öncelikle. Net hatırlamıyorum ama faydası olur diye paylaşmak istedim aracı görünce :) 4 sene önce sattığımız e60 da aynı jant lastik ölçülerinde Michelin süper plot yada sport böyle bir model diye hatırlıyorum ama runflatti o zaman Michelin bayii tanıdığım önermişti çok memnun kalmıştık. Sonrasında kumho ecsta ps71 takıldı Michelin kadar memnun kalmadık.Arkadaşlar güncel modellerle daha iyi önerileri sunarlar size ama bence runflat olmalı Keyifli sürüşler ✋

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Aracınıza maşallah diyeyim öncelikle. Net hatırlamıyorum ama faydası olur diye paylaşmak istedim aracı görünce :) 4 sene önce sattığımız e60 da aynı jant lastik ölçülerinde Michelin süper plot yada sport böyle bir model diye hatırlıyorum ama runflatti o zaman Michelin bayii tanıdığım önermişti çok memnun kalmıştık. Sonrasında kumho ecsta ps71 takıldı Michelin kadar memnun kalmadık.Arkadaşlar güncel modellerle daha iyi önerileri sunarlar size ama bence runflat olmalı Keyifli sürüşler ✋

Çok teşekkürler hocam sağolun öneriniz için dikkate alacağım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba,

MPV kullanıyorum, aracıma seramik yaptırdım ve bundan sonra kendim temizliğini yapmak istiyorum. Zaten bugüne kadar nereye götürsem işçiliği beğenmiyordum. Malzemelerim için yardıma ihtiyacım var:

1- Ön yıkama köpüğü (Makine için Alta düşünüyorum fakat İlposan Maxi5 de olabilir). Ön yıkama ne kadar zorunludur bilmiyorum.
2- Eldiven?
3- Şampuan: Elimde motorumu yıkadığım Sonax ph nötr bir konsantre şampuanım var. Ama ilave öneriye açığım.
4- Kova: Standart bir 1milyoncu kovası. Sadece içine dirt trap ekleyeceğim. Gönül isterdiki dirt lock alayım ama dirt trap yarı fiyatı ve Ali üzerinden daha ulaşılabilir. Türkiye fiyatları uçuk geldi.
5- Kurulama bezi: Purestar Duplex veya Spark düşünüyorum. Araç 7 kişilik olduğundan sanki Purestar daha verimli olur diye düşünüyorum.
6- Yıkama sonrası cila: Sonax Xtreme Seramik Onarıcı: Ne derece onarır bilemiyorum. Sadece videolardaki parlaklık hoşuma gitti. Yerine önereceğiniz daha verimli bir hızlı cila var mıdır yoksa bununla devam mı? (Videolarda hızlı cilayı ıslak iken uygulayıp kuruluyorlar, Duplex ile kurulamamın mahsuru var mıdır? Sonrasında üzerinden kuru mikrofiber bez ile geçeceğim tekrar.
7- Genel silme için: BİM Mr. Green
8- Jant: Demirtozu temizlik spreyi ile jant temizleme spreylerini ayrı ayrı kullanmalı mıyım?
Yönlendirmenize göre öneride bulunursanız sevinirim.
Jant fırçası ve detay fırçası.
9- Kaporta için detay fırçası
10- Trimler için detay fırçası ve kullanılacak sıvı.
11- Lastik parlatıcı
12- Araç dışındaki siyah plastikler için lastik parlatıcıyı kullanabilir miyim? Yoksa motorumda kullandığım Sarp ile de devam edebilirim. Veya mat siyah bir görüntü için öneri alabilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
1-) Şuanda marolexle magifoam kullanıyorum çok memnunum. Yazın pro belaya geçeceğim inş.
2-)Purestar Wash mitt kullanıyorum eldiven değil ped olanını.
3-)Kova şampuanda cok şampuan denedim memnun kaldığım Auto Brite Banana Gloss ve Vonix v Flooc. AB suanda 5 litre hariç satılmıyor vonix bakabilirsiniz.
4-)Kova için ucuzluk fuarlarından alabilirsiniz içine grit guard kullanıyorum ben aliexpressten 90tlye mal etmiştim.
5-)Kesinlikle purestar alın aracınız buyuk koruma varsa kesinlikle yetecektir.
6-)Sonax seramik onarıcı değilde sonaxın turuncu şişe seramikli hızlı cilasını kullanıyorum dayanımı boncuklanması vs cok iyi onu kullanabilirsiniz. Adbl sentetik wax, fireball pirouette deturner wet coat deturner hybrid wax alternatif seçenekler.
7-)Bimden 10lu olanı kullanıyorum iyidir.
8- Jant temizleyici olarak Meguiars wheel brightener kullanıyorum. Demirtozu olarak K2 Roton alın herkes cok memnundur.
9-)Soft fırça kullanmalısınız. Cartainer ikili satılıyor.
10-)Trimler için ben marolex pompayla ön yıkama yaparken Work stuff albino serisi fırça ile fırçalıyorum trimleri.
11-)Çok parlak seviyorsanız Fireball janus vardı galiba tam emin değilim. Yarı parlak Meg Endurance. Mat satin isterseniz CarPro Darkside, Deturner Creamy tire dressing iyidir.
12-)Dış plastiklere lastik parlatıcı kullanılmaz toz çekicektir. Ben suanda Meg m40 kullanıyorum bulabilirseniz çok iyi cok memnunum. Yanında yedekte sams detailing rubber&trim dressing var. Baska trim koruyucu bilmiyorum.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Marolex axel 3000 için fiyat/performans bir şarjlı kompresör önerir misiniz? Elle yapmak eziyet oluyor benzinlikte.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende elde yapıyordum pompalamayı benzinlikte, marolex pompam için Xiaomi aldım 55 psi da kullanıyorum, çok güzel ve hızlı yetiştiriyor oldukça memnunum. Köpükleme için harcadığım zaman 3 te 1 e düştü diyebilirim çok iyi bir motivasyon kaynağı

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Türkiyede stjarnagloss markasını satan firma varmı? herseygarajda firmasında 4-5 ürün dışında baska ürün yok. Resimdeki lastik parlatıcı çok hoşuma gitti mat satin arası bi finishi var ama hiçbir yerde satışı yok.

resimler resimler

Bu Üründen Memnunum Mat Satin Arası Değil Ama Mat Ürünleri Sevdiğim İçin Paylaşmak İstedim

Soft99 Tire Black Wax Lastik Parlatıcı 170gr. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Türkiyede stjarnagloss markasını satan firma varmı? herseygarajda firmasında 4-5 ürün dışında baska ürün yok. Resimdeki lastik parlatıcı çok hoşuma gitti mat satin arası bi finishi var ama hiçbir yerde satışı yok.

resimler resimler

TR de Başka satan firma yok Emirhan.Marka çok Fazla ilgi olmuyor kisitli secenekten dolayi.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese iyi günler bir çoğunuzda bu üründen mevcut olduğu ve benimde bu aplikatör ihtiyacım olduğu için sormak istedim. Cartainer yeni nesil lastik parlatıcı aplikatör isimle satılan ürün her sayfada farklı isim marka ile geçiyor.

Ultra Soft Yumuşak Detay fırçası ( Saklama kabı ile Birlikte ) ( 58*36*44mm )

https://ty.gl/pj6ctl7qp6

https://www.ciceksepeti.com/mujgan-kutulu-fondoten-fircasi-kc2492484

Bu 3 ürün aynı değil mi ? 3.ürünün rengi pembe olduğu için uygun kalıyor galiba

Ultra Soft Yumuşak Silindir fırça aplikatörü ( Saklama Kabı İle Birlikte )

Parlatanadamlar görselde max shine yazıyor ama açıklamada ürün üstünde birşey yazmadığını belirtmiş.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi günler bir çoğunuzda bu üründen mevcut olduğu ve benimde bu aplikatör ihtiyacım olduğu için sormak istedim. Cartainer yeni nesil lastik parlatıcı aplikatör isimle satılan ürün her sayfada farklı isim marka ile geçiyor.

Ultra Soft Yumuşak Detay fırçası ( Saklama kabı ile Birlikte ) ( 58*36*44mm )

https://ty.gl/pj6ctl7qp6

https://www.ciceksepeti.com/mujgan-kutulu-fondoten-fircasi-kc2492484

Bu 3 ürün aynı değil mi ? 3.ürünün rengi pembe olduğu için uygun kalıyor galiba

Ultra Soft Yumuşak Silindir fırça aplikatörü ( Saklama Kabı İle Birlikte )

Parlatanadamlar görselde max shine yazıyor ama açıklamada ürün üstünde birşey yazmadığını belirtmiş.
Hepsi aynıdır. Bundan al kapaklı daha kullanışlıdır.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Elimde hem vonixx blend(hem katısı hem sıvısı) hem meg hybrid liquid wax var.

İkisi de harika zaten biliyorsunuz. Yılın yarısında birini diğer yarısında ise birini kullanayım diye düşündüm.

Nisan-Ekim arası ve Ekim-Nisan olarak.

sizce hangi ürünü hangi aralıkta kullansam daha yüksek verim alırım?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Conti spor contact - preimum contact önerebilirim. Eğer bir tık daha uygun f/p arıyorsanız hankook ventus prime 4 de iyidir. Leonda vp 2 vardı onda bile memnundum.
Michelin ps5 de iyidir fakat bazı yerlerde markalaşmadan ötürü acayip pahalı fiyat çekiyorlar.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Conti spor contact - preimum contact önerebilirim. Eğer bir tık daha uygun f/p arıyorsanız hankook ventus prime 4 de iyidir. Leonda vp 2 vardı onda bile memnundum.
Michelin ps5 de iyidir fakat bazı yerlerde markalaşmadan ötürü acayip pahalı fiyat çekiyorlar.
Continental premium contact 6 var suanda aracın üstünde fabrikadan bu lastiklerle geliyor torku fazla olan araçta sürekli patiye kalıyor. Hafif rampalarda bile gazı azda versek cokta versek patiye düşüyor ani gazlanmalarda cok fazla sarıyor teker. Bence o paralara daha iyisi vardır.

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Selam herkese.ilk kez bu işe girişiyorum ufaktan alışverişe başladım.

Bugüne dek ,

Purestar Duplex Mikrofiber kurulama bezi 45 x 75
karbon cam temizleme fiber bezler,detay fırça takımı,jant fırçası vb aldım.

aracım cupra formentor kırmızı renkli.tr de ilk cupra grubunun kurucusuyum ve 150 kişilik çok güzel bir formentor topluluğumuz var.

sırada asıl alışveriş var.bayramın hemen sonrası alacağım tüm temizleme sıvılarını.

Alacaklarım,

Carpro lift (ön temizlik) ( gyeon foam bulamadım ,nette satışı yok )
Gyeon bathe+ ( temaslı yıkama )
Gyeon iron / carpro ironx (?) ( jantlar için )
Gyeon tyre / meguiars endurence (?) (lastik parlatma) + gyeon applicator
Gyeon interior detailer ( tüm iç aksam için ) ( araştırmamda carpro innerqd limon kokusu çok rahatsız ediciymiş )
Gyeon Glass+ / Carpro Clarify ( iç ve dış cam temizliği )
Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK foam pro 2

aracımı benzinlikte jetonlu su alarak yıkayacağım.

1.durulama
2.carpro lift + jant temizliği
3.durulama
4.bathe+
5.durulama+hızlı wet coat ve durulamaya devam

totalde 3 durulama yapma planım var.

özellikle 2 seçenekli olanlarda halen tereddütteyim.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: