Hızlı Soru - Cevap

dogak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
Araç içi detaylı temizlikte kullanabileceğim minik hava tabancası ve kompresör arıyorum. Ancak ne tarz bir ürün almam gerektiğine hakim değilim. Bosch easy pump isimli bir ürün gördüm buna hava tabancası bağlanabiliyor mu yoksa farklı tür ürünlere mi yönelmem gerek.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar,m Günaydın, Jant temizleyici olarak R1 almayı düşünüyorum zaten kara jant yeterli olur mu?
Merhaba, haftalık ya da 15 günde bir temizlik yapıyorsanız sadece R1 yeter diye düşünüyorum. Zamanla seyreltme oranını kendin ayarlamaya başlıyorsun. Yılda iki üç kez olacak şekilde demir tozu temizleyici kullanmakta fayda var. Fazlası zarar olur diye okudum forumda. Benim şimdilik uygulamam bu şekilde. Demir tozu temizleyici olarak roton kullanıyorum. Forumdaki son yorumlarda rotonu 1:1 , 1:2 veya 1:3 seyreltme şeklinde kullananlar olduğunu okudum.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhaba, haftalık ya da 15 günde bir temizlik yapıyorsanız sadece R1 yeter diye düşünüyorum. Zamanla seyreltme oranını kendin ayarlamaya başlıyorsun. Yılda iki üç kez olacak şekilde demir tozu temizleyici kullanmakta fayda var. Fazlası zarar olur diye okudum forumda. Benim şimdilik uygulamam bu şekilde. Demir tozu temizleyici olarak roton kullanıyorum. Forumdaki son yorumlarda rotonu 1:1 , 1:2 veya 1:3 seyreltme şeklinde kullananlar olduğunu okudum.
Çok teşekkür ederim Sefa abim sağolsun M40 için yardımcı oldu yanında Megin jant temizleyicisinide almış oldum birde idarelik bir demir tozu aldım hepsi bir gelince deneyimliycem insAllah

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
Araç içi detaylı temizlikte kullanabileceğim minik hava tabancası ve kompresör arıyorum. Ancak ne tarz bir ürün almam gerektiğine hakim değilim. Bosch easy pump isimli bir ürün gördüm buna hava tabancası bağlanabiliyor mu yoksa farklı tür ürünlere mi yönelmem gerek.
Aliexpress’ten “air duster” diye aratarak çıkan üfleyicilerden alabilirsiniz, ben bilgisayar kasasının içini temizlemek için almıştım. Gücü gayet yeterli. Konsol temizliği veya Far, dikiz aynası gibi yerlerdeki suyu çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba, motor bölümünü kc gs ile temizleyip sonrasında görünüm olarak korumaya almak istiyorum. Aklımda meguiars m40 kullanmak var ama motor bölümü sıcak olacağından dolayı problem yaratırmı bilemedim. M40 ı motor bölümünde kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirmi. Motor bölümündeki siyah plastiklerde kullanacağım. (akü kapağı,hava filtre kutusu,motor üst plastik kapağı, ön panelin üstü vb.)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba, motor bölümünü kc gs ile temizleyip sonrasında görünüm olarak korumaya almak istiyorum. Aklımda meguiars m40 kullanmak var ama motor bölümü sıcak olacağından dolayı problem yaratırmı bilemedim. M40 ı motor bölümünde kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirmi. Motor bölümündeki siyah plastiklerde kullanacağım. (akü kapağı,hava filtre kutusu,motor üst plastik kapağı, ön panelin üstü vb.)
Kullananbilirsin sorun cikmaz :)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
El ile.uygulayacaksaniz 3.İn 1 Wax Ürünleri kullanarak ince hologramlari.kapatabilirsiniz.

Sektörün en iyileri

Meguiars 3 in 1 Wax
Zvizzer All in One
Vonixx Blend All in One

Bu 3 üründen sonra digerleri gelir.

Seramik uygulayacaksaniz K2 Gravon/MX Pro Hydro vb Seramikler guzeldir uygulamasi kolaydir.
Elle hologram almak için auto glym super resin polish sizce bu 3 üne göre nasıl?

Bir sorum daha var, oturduğum sitede yıkamak için alan yok pencereden bir yere elektrik ve su çekmemde mümkün değil. Makinesi olup bu işi dışarda farkı bir şekilde halledebilen, çözüm üretebilen var mı acaba? Benzinlik kalabalığından bıkma noktasına geldim

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elle hologram almak için auto glym super resin polish sizce bu 3 üne göre nasıl?

Bir sorum daha var, oturduğum sitede yıkamak için alan yok pencereden bir yere elektrik ve su çekmemde mümkün değil. Makinesi olup bu işi dışarda farkı bir şekilde halledebilen, çözüm üretebilen var mı acaba? Benzinlik kalabalığından bıkma noktasına geldim
Meg 3 in 1 daha iyi diyebilirim Nano resinide kullandim cunku.

Ankara nin hangi bolgesindesin hocam ben Altindag Tarafindayim cevremdeki petroller hafta ici boş hafta sonuda cok az seyrek bir kalabalik var.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Autoglym srp bir çok aracımda kullandım, elle de uyguladım, şarjlı matkap ucuna ped takığta da uyguladım ama Meg 3 in 1 kullanmamıştım, forumda kullanan arkadaşların paylaşımlarını görünce meg 3 in 1 daha güzel. Meguiars denilince de forumda @Sefa46 Hocamdan sorulur.. Onun tavsiyesini dikkate almanızı öneririm.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Autoglym srp bir çok aracımda kullandım, elle de uyguladım, şarjlı matkap ucuna ped takığta da uyguladım ama Meg 3 in 1 kullanmamıştım, forumda kullanan arkadaşların paylaşımlarını görünce meg 3 in 1 daha güzel. Meguiars denilince de forumda @Sefa46 Hocamdan sorulur.. Onun tavsiyesini dikkate almanızı öneririm.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam sizlerin yorumlarida çok önemli benim için paylastikca daha iyi sonuçlara gidiyoruz,sonucta bende sizler gibi urun alip test ediyorum deniyorum paylasiyorum. :)Hatta indirim vs kampanya oldugu zaman fazla alip yeni gelen uyelerimize yardimci oluyorum.:terlisırıtan:

Simdi her ürün her araçta iyi olmayabilir her araç ta da boya türüne gore ayni sonuçlari vermeyebiliyor haliyle en yakin test.ettigimiz ürünlerden örnekler veriyorum bazen verdigim örnekler araçlarda olumsuz olarak geri dönebiliyor yani istedigimiz sonuc cikmayabiliyor.O yuzden cesitli araclar da cesitli ürünleri paylasmak her.zaman güzeldir diyoriz tüm üyelerimizden paylasimlar bekliyoruz:)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Meg 3 in 1 daha iyi diyebilirim Nano resinide kullandim cunku.

Ankara nin hangi bolgesindesin hocam ben Altindag Tarafindayim cevremdeki petroller hafta ici boş hafta sonuda cok az seyrek bir kalabalik var.
Ben Eryamandayım, burası baya yoğun oluyor herşeyi geçtim, makine alıp foam lance, kısa tetik vs alıp kendim yıkamaya o kadar cok özeniyorum ki bu hayattaki en önemli hayallerimden biri diyebilirim. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben Eryamandayım, burası baya yoğun oluyor herşeyi geçtim, makine alıp foam lance, kısa tetik vs alıp kendim yıkamaya o kadar cok özeniyorum ki bu hayattaki en önemli hayallerimden biri diyebilirim. :)
Valla hocam bizim buralar boş az evel Shell in onunden geçtim 7 peronlu hic kimse yok gece de acik aydinlatmasi felan da var ona ragmen kimse olmuyor buralarda birde Samsun yolu uzeri oldugu icin her 200 metre de bir petrol var.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Valla hocam bizim buralar boş az evel Shell in onunden geçtim 7 peronlu hic kimse yok gece de acik aydinlatmasi felan da var ona ragmen kimse olmuyor buralarda birde Samsun yolu uzeri oldugu icin her 200 metre de bir petrol var.
Bizim Kocaeli Gebzede boş petrol bulmak imkansız gibi bişey anca 10-11 gibi gitmemiz lazım artık araçlar sıradan yola çıkmak zorunda kalıyor