Hızlı Soru - Cevap

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #21,561
Merhabalar, şimdiye kadar dış yıkama için sünger kullanıyordum ancak mikrofiber ped veya eldiven almaya karar verdim. Ancak carpro dabdab ve work stuff storm arasında kaldım ikisini de deneyimleyenler varsa önerilerinizi alabilirim.
Ben dabdabı çok kullanıyorum, tavsiye ederim hemde bileklik ipi bileğine girip pedi elinden düşerse bile bileklik sayesinde yere düşmeden kurtarıyor. İmzamdaki kanalımda her videolarımda dabdabı kullandım.

Misafir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Ben dabdabı çok kullanıyorum, tavsiye ederim hemde bileklik ipi bileğine girip pedi elinden düşerse bile bileklik sayesinde yere düşmeden kurtarıyor. İmzamdaki kanalımda her videolarımda dabdabı kullandım.
Çok teşekkür ederim öneriniz için. Videoları da izleyeceğim ilk fırsatta.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sunroof perde temizliği için memnun kaldığınız temizlik yöntemi ve ürünü nedir?
Sarkma riskine karşılık perdeye ürün sıkıp alttan ve üstte bezle silerek temizlemeye çalıştım ama pek tatmin etmedi. Açık renk perde temizliğinde önerilerinize açığım :D

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sunroof perde temizliği için memnun kaldığınız temizlik yöntemi ve ürünü nedir?
Sarkma riskine karşılık perdeye ürün sıkıp alttan ve üstte bezle silerek temizlemeye çalıştım ama pek tatmin etmedi. Açık renk perde temizliğinde önerilerinize açığım :D
K2 tapıs kullanıyorum ben köpük gibi olan ürün, sarkma vs. yapmadı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
K2 tapıs kullanıyorum ben köpük gibi olan ürün, sarkma vs. yapmadı.
Aracı ilk aldığımda k2 tapis sıktım, altlı üstlü bezle tuta tuta çitileyerek sildim de farklı bir yolu var mıdır? Benden önce temizlememişler doğru düzgün.
Siz nası uyguladınız? Üstten sıkıp bezle mi sildiniz veya fırçaladınız mı soft fırçayla falan?

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Marolex 3000 i olanlar hava tahliye tıpasına takılan yayın uzunlugu ve genişliği ne kadar diye bakabılır mı? Benim yay kaybolmuş, bir yerden uydurmaya çalışacağım, fikirlere de açığım.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı ilk aldığımda k2 tapis sıktım, altlı üstlü bezle tuta tuta çitileyerek sildim de farklı bir yolu var mıdır? Benden önce temizlememişler doğru düzgün.
Siz nası uyguladınız? Üstten sıkıp bezle mi sildiniz veya fırçaladınız mı soft fırçayla falan?
Hocam sıkıp bezle çitiledim. Bej renk olduğu için en ufak kirde belli oluyordu, tavan döşemesinin de bazı kısımlarını bu şekilde temizlemiştim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam sıkıp bezle çitiledim. Bej renk olduğu için en ufak kirde belli oluyordu, tavan döşemesinin de bazı kısımlarını bu şekilde temizlemiştim.
Teşekkürler hocam, k2 tapis ve würth köpüğü deneyeyim tekrar. Olmazsa Nivea köpük şişesine sert bi karışım yapayım :D

Bej sunroof döşemesi kötüymüş vallahi, çok fena pis görünüyor

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkürler hocam, k2 tapis ve würth köpüğü deneyeyim tekrar. Olmazsa Nivea köpük şişesine sert bi karışım yapayım :D

Benim önceki aracım cam tavan idi. Perde bozulunca iptal edip, tavana benekli en koyu film çektirip 4 yaz öyle kullandım. Sıcak etkilemiyordu. Benjm böyle bir tecrübem oldu.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hocam ben 1 sene full bej koltuk/taban/tavan/kapı döşemesi olan araç kullandım. Şuanda içi siyah,sadece tavan döşemesi bej araç var. İnanın temizlik konusunda o kadar rahat geliyorki full bej araçdan sonra. Full bej araçda bi zaman sonra ayakkabıyla girmesem mi veya camları hiç açmasam demeye başlıyor insan :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Mustafa hocam ben k2 tapis kullanıyorum tavan antrasit olduğu için temizlik kabiliyeti güzel.Ama bundan önce bej tavan döşemesinde förch aktif köpük kullanmıştım gayet güzel temizliyordu bi inceleyin derim.

namselo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi günler, Amazon’dan spta orbital polisaj makinesi siparişi verdim, gelmek üzere. Şimdide pasta seti almak istiyorum. Marka olarak menzerna düşünüyorum fakat hazır set olarak satılanlar var 400-2500-3800 yazan ve son olarakta wax ürünü. Genel amacım aracın üzerindeki hareleri almak boyayı daha canlı hale getirmek. Araçta zaten derin çizikler yok. Benim sorum bu 400-2500-3800 kuralına uymalı mıyım? Misal 2500 almak yerine daha yüksek gramajlı 400-3800 alabilirim. Bunu sormamın nedeni ucuza kaçmaktan ziyade bir panelde 3 seviye pasta onun üstüne birde wax süresi iş hem zaman olarak çok uzayacak hem de çok yoracak. Benim isteğim harelenmeyi ve fırça izlerini almak sadece. Olmazsa olmaz gibi bir durum söz konusu ise o şekilde alabilirim bu arada. Şimdiden teşekkürler

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Marolex 3000 i olanlar hava tahliye tıpasına takılan yayın uzunlugu ve genişliği ne kadar diye bakabılır mı? Benim yay kaybolmuş, bir yerden uydurmaya çalışacağım, fikirlere de açığım.
Hocam eve geçince bakayım.Birde parlatanadamların sitesinde marolexin tamir kiti var onun içindede komple seti mevcut.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim önceki aracım cam tavan idi. Perde bozulunca iptal edip, tavana benekli en koyu film çektirip 4 yaz öyle kullandım. Sıcak etkilemiyordu. Benjm böyle bir tecrübem oldu.
Sıcağa dayanamayıp hem camlara hem tavana MADICO cam filmi çektirmiştim. Ama ona rağmen siyah sunroof çerçevesi yüzünden epey ısı çekiyor içeriye. Perdeyi çekince de dışarısı görünür kalsın diye ortalama koyuluk tercih ettim.
Hocam ben 1 sene full bej koltuk/taban/tavan/kapı döşemesi olan araç kullandım. Şuanda içi siyah,sadece tavan döşemesi bej araç var. İnanın temizlik konusunda o kadar rahat geliyorki full bej araçdan sonra. Full bej araçda bi zaman sonra ayakkabıyla girmesem mi veya camları hiç açmasam demeye başlıyor insan :)
Valla bej araç kullanmadım ama büyük cesaret. Yani her anlamda kir izi kalıyor, tavan perdesi bile böyle illallah ettirdi :D güneş olmadıkça perdeyi içe çekiyodum, kiri görmüyodum da şimdi sıcaklarda mecbur perde kapalı kullanıyorum, kirle göz göze geliyoruz
Mustafa hocam ben k2 tapis kullanıyorum tavan antrasit olduğu için temizlik kabiliyeti güzel.Ama bundan önce bej tavan döşemesinde förch aktif köpük kullanmıştım gayet güzel temizliyordu bi inceleyin derim.
Tavanda da kullandım. İlk aldığımda komple tavan, perde falan yaptım tapis ile. Tavan temiz duruyor ama perdeyi ya iyi temizleyemedim ya da 1 sene geçmeden geri baya kirlendi.

Elimde k2 tapis ve würth köpük var, bunları bir deneyeyim önden. Siz temizlerken perdeyi bezle mi silip temizlediniz, fırça falan kullandınız mı? Köpüğü üstten sıkıp altlı üstlü bezi tutup silerek ilerledim ben uygularken

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Sıcağa dayanamayıp hem camlara hem tavana MADICO cam filmi çektirmiştim. Ama ona rağmen siyah sunroof çerçevesi yüzünden epey ısı çekiyor içeriye. Perdeyi çekince de dışarısı görünür kalsın diye ortalama koyuluk tercih ettim.

Valla bej araç kullanmadım ama büyük cesaret. Yani her anlamda kir izi kalıyor, tavan perdesi bile böyle illallah ettirdi :D güneş olmadıkça perdeyi içe çekiyodum, kiri görmüyodum da şimdi sıcaklarda mecbur perde kapalı kullanıyorum, kirle göz göze geliyoruz

Tavanda da kullandım. İlk aldığımda komple tavan, perde falan yaptım tapis ile. Tavan temiz duruyor ama perdeyi ya iyi temizleyemedim ya da 1 sene geçmeden geri baya kirlendi.

Elimde k2 tapis ve würth köpük var, bunları bir deneyeyim önden. Siz temizlerken perdeyi bezle mi silip temizlediniz, fırça falan kullandınız mı? Köpüğü üstten sıkıp altlı üstlü bezi tutup silerek ilerledim ben uygularken
Cam tavan , aracın içini ferah gösteriyor. Ayrı bjr hava katıyor. Fakat perde ve gider tıkanması gibi problemler can sıkıcı oluyor. Tabi ki her konuda olduğu gibi tercih meselesi:). Bizimkiler cam tavandan yana, bende sonraki aşamalardan dolayı cam tavan olmayandan yanayım :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar cartainerin bu fırçalarını kullananlarınız varmı, önerir misiniz. Araç içinde göğüs, kapı üstünlerinde vs. valed pro nun fırçasını kullanıyordum kayboldu bi anda. Cartainer in fırçalarını da görünce sormak istedim, sanırım ortadaki fırça daha yumuşak, diğerleri daha sert gibi. Kullanan arkadaşlar fırçanın kıllarında dökülme vs oldumu önemli olan o aslında

Aynı setten almak isteyen arkadaşlar, birebir aynı ürünler MACWAG markası adı altında da satılıyor. Hepsiburada da 220TL, premium üyeliği olanlar içinde kargo bedava bilginiz olsun.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bej aracın gece gündüz farketmeksizin iç mekan ferahlığı muazzam oluyor hocam ama resimlere baktığınızda bile en ufak kir göze çarpıyor. Şimdi düşünüyorum birdaha bu tarz full bej alırmıyım, Zor :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bej aracın gece gündüz farketmeksizin iç mekan ferahlığı muazzam oluyor hocam ama resimlere baktığınızda bile en ufak kir göze çarpıyor. Şimdi düşünüyorum birdaha bu tarz full bej alırmıyım, Zor :)

Bakımı aşırı zor abi bizim koltuklarda bej renk temizledikten sonra ortalama 10-15 gün içinde tekrardan pantolon boyaları, ayak lekeleri ve siyahlaşma oluyor özellikle bu sürücü koltuğunun yanal desteği nasıl siyahlıyor anlamıyorum inip binerken oraya dokunmadan inip biniyoruz yinede siyahlaşıyor. Bej araba özellikle çocuklu aileler için cok sıkıntı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bilthammer şampuan hakkında bilgi verebilecek varmı? Yazlıkmı kışlıkmı korumaya zarar verirmi güneş altında uygulamada sıkıntı olurmu? Foam lance e 350ml su 100 ml Bilthammer koymayı düşünüyorum.