Hızlı Soru - Cevap

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Öne çıkan konu #21,681
Merhaba herkese. Gyeon Silk Dryer bez aldım. Açıklama da makinada yıkanmaz diyor. Siz ne şekilde temizliyorsunuz? Kendi şampuanı var ama bez fiyatı kadar. 30 Derece'de Bebek Deterjanı ile makinada yıkasak sorun olur mu ?
Kurulama havlularını her seferinde yıkamayın, 2-3 kurulama da bir yıkanabilir. 30 derece de narin yada elde yıkama programında bebek şampuanı ve makinanın yumuşatıcı kısmına beyaz sirke koyup yıkayabilirsiniz.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Scrup pad deriler için en iyisi bence deri fırçası detay fırçası scrup ped vs hepsini denedim en güvenlisi scrup pad ağır kir yoksa deri fırçası kullanmayın dikişlerin olduğu yerden yırtılma yapabiliyor
bende senin gibi dikişler ek yerleri düşündüm de kardeşim muhtemelen araçta 10 yıllık bir kir söz konusudur. önceden düz mantıkla bmw de sonax ile temizlemiştim nissanda şimdi ince eleyip sık dokuyorum. tavsiyen için teşekkür ederim.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bir yerde okumuştum, Deri ürünleri için pil star güzel bir tercih köpük yapıcı şişe mevcutsa onunla birlikte fırça ile uygulayabilirsiniz, yada yarısını scrup padle yarısını fırça yardımı ile uygulayıp gozlemlerinize göre devam edebilirsiniz
teşekkür ederim kardeşim. deneyince bakacağım sonuç nasıl olacak. pol star,köpük yapıcı şişe mevcut.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tetiğin içindeki yaydadır problem. Büyük ihtimal kırıldığı için tetiği geri itmiyor. Tetiği sök içindeki yayı çıkarıp yerine evde varsa tükenmez kalem yayı onu tak , yada uygun varsa herhangi bir yay onu yerleştir. Yada diğer sprey başlıklardan sök . Yay kısa gelirse biraz sündür elinle.
Sorun yayda değildi abi iç kısımdaki yaya temas eden plastik kısım şişmiş muhtemelen asitten öyle oldu kullanılamazdı çöpe attım yinede teşekkür ederim

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Herkese selamlar nasip olursa haftasonu 2014 Nissan xtrail aracımıza iş dış detaylı uygulama niyetimiz var. Araç içi özellikle ağırlıklı olarak deri kısımlar nemli bez harici işlem görmemiştir. Emirhan kardeşimizin gönderdiği elimde koch chemie pol star 1:13 oranla 1 lt var. Köpük şişesi ile kullanacağım.

pol starı at kılı fırça ile mi uygulamak iyi sonuç verir fikirlerinizi bekliyorum. Elimde olan fırça ve scrup pad paylaşıyorum

sakal traş fırçası ile iş yerindeki koltukta denedim güzel oluyor :) valet Pro fırça kıllarıyla aynı gibi geldi bana.

Deri fırçası ve scrub pad tavsiye ederim, scrub pad ara ara kontrol etmek lazım, kirlenebiliyor, kiri başka yerlere bulaştırabilirsin. Temizlik sonra da korumaya almak daha da önemlidir.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Deri fırçası ve scrub pad tavsiye ederim, scrub pad ara ara kontrol etmek lazım, kirlenebiliyor, kiri başka yerlere bulaştırabilirsin. Temizlik sonra da korumaya almak daha da önemlidir.

Deri fırçası araştırıyorum bir çok ürün çıkıyor önereceğiniz ürün varmı ? scrup pad temizleyerek devam edebilirim. koruma olarak hediyeniz sam's detailing leather protectant düşünüyorum :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Deri fırçası araştırıyorum bir çok ürün çıkıyor önereceğiniz ürün varmı ? scrup pad temizleyerek devam edebilirim. koruma olarak hediyeniz sam's detailing leather protectant düşünüyorum :)
Bende Tls nin deri fırçası var ama deri için satılan uygun fiyatlı ürün olabilir.. Yada bir kaç tane scrub pad ile de işini görebilirsin.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben deri fırçası olarak work stuffın fırçasını kullanıyorum parlatan adamlardan bulabilirsin. Onun dışında alternatif olarak cogunlukla gyeon, k2, maxshine ve cartainerin fırçaları kullanılıyor

MertTheEngineer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Colourlock fırçaları olabilir. Siyah renkli olan yanlış hatırlamıyorsam biraz daha yumuşaktı, kullanacağınız yere göre seçebilirsiniz.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bu ürünün en büyük özelliği ön camı neredeyse tamamını kapatarak güneşin ön taraftan içeri girmemesini sağlaması, bu tür ürünlerde ölçü durumu da var, her araca standart olmuyor, mesela bendeki ürün skoda superb camında biraz küçük oldu, kenarlardan güneş aldı.
Bunları dikkate alırsan şemsiye gibi katlanınca küçük boyutu nedeniyle hemen kapı iç cebine koyabilirsin.
Ön göğüs, direksiyon, vites topuzu, ön koltuklar güneş ışığından etkilenmiyor ve solma olmuyor. Arabaya da bindiğinde ateş gibi koltuğa oturmuyorsun

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu ürünün en büyük özelliği ön camı neredeyse tamamını kapatarak güneşin ön taraftan içeri girmemesini sağlaması, bu tür ürünlerde ölçü durumu da var, her araca standart olmuyor, mesela bendeki ürün skoda superb camında biraz küçük oldu, kenarlardan güneş aldı.
Bunları dikkate alırsan şemsiye gibi katlanınca küçük boyutu nedeniyle hemen kapı iç cebine koyabilirsin.
Ön göğüs, direksiyon, vites topuzu, ön koltuklar güneş ışığından etkilenmiyor ve solma olmuyor. Arabaya da bindiğinde ateş gibi koltuğa oturmuyorsun

Yorumlarda gördüm şemsiyenin telleri torpidoyu çizdi gibi bişey yazıyordu ona biraz kafam takıldı bi babamada sorayım onaylarsa onu sipariş geçeriz babam beğenmediği şeyi kullanmıyor arabanın içi güneşten kavrulsada yinede koymaz onu :)

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Abimin arabalarında kullandığı ürün bu güneş gözülüğü diye geçen model kesinlikle tavsiye ederim bütün camı kapatıyor çok az ayna dibinde açıklık kalıyor ama o da önemli degil zaten. Bir çok ön cama standart uyuyor diye biliyorum sadece katlaması biraz tekniğini ögrenene kadar zorluyor ama sonra basit bir şekilde çözüyorsunuz eliniz alışınca :) Youtube videoları var bununla ilgili.
Abimde ki ürün birebir markası da aynı link bıraktım.

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ayrı olarak Bosch foam lance adaptörü almanız lazım, Aliexpress den temin edebilirsiniz.
bear force kısa tetik tabanca ve hızlı bağlantı alırsanız kısa tetik tabanca sahibi de olursunuz. ilk alışverişte rengarenk olanı 650 liraya geldi bana hem de 5 tane nozulla beraber. Kullanımı çok rahat oluyor

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Yorumlarda gördüm şemsiyenin telleri torpidoyu çizdi gibi bişey yazıyordu ona biraz kafam takıldı bi babamada sorayım onaylarsa onu sipariş geçeriz babam beğenmediği şeyi kullanmıyor arabanın içi güneşten kavrulsada yinede koymaz onu :)
Şemsiyenin tellerinin ucunda plastik bir aparat oluyor, çizmesi çok zor, zoru başaran insanları merak ediyorum

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@Emre. hocam hayırlı olsun youtubeda bir kanalda görmüştüm snow foam olarak gayet başarılı ancak yaptığı iş nasıldır kiri ne derecede sökmektedir?