Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #21,741
açılabilir cam tavan perdesini en güvenli olarak neyle temizlenir ?

hafif tül perde gibi olduğundan zarar vermek istemiyorum , küçük sanruf perdeleri kalın karton gibi olduğundan daha öncesinde köpük ile temizliyordum fakat şimdiki perde ince olduğundan bilemedim. Elimde apcler , flowey i2 , ve kumaş temizleyici köpük bulunmakta.
Bej renkdeki sunroof perdesini K2 tapıs ile temizliyorum ben, köpük şeklinde sıkıp üzerinden kuru bezle ovalayarak geçiyorum. Sarkma vs olmadı

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba arkadaslar, glaco nun glass compound ve yine ayni tarz rollon tarzi uygulanan su itici urunlerini kullanan var midirm? Malum onumuz yaz bol gunesli gunler gorecegiz insallah o yuzden cam temizligi onemli

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
açılabilir cam tavan perdesini en güvenli olarak neyle temizlenir ?

hafif tül perde gibi olduğundan zarar vermek istemiyorum , küçük sanruf perdeleri kalın karton gibi olduğundan daha öncesinde köpük ile temizliyordum fakat şimdiki perde ince olduğundan bilemedim. Elimde apcler , flowey i2 , ve kumaş temizleyici köpük bulunmakta.
Geçen ben de golfün bej perdeyi temizledim. K2 tapis sıktım iyi temizledi. Elime 2 bez alıp alttan bezle destekleyip üstten çitiledim. Öyle öyle üstü temizledim. Sonra cam tavanı ve perdeyi kapadım, içten alttan fısfısladım. Cam tavana doğru alttan bastıra bastıra sildim, silerken bi elimle de perdeyi sabitledim ki kenara fazla baskı yapıp yerinden çıkmasın diye

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba arkadaslar, glaco nun glass compound ve yine ayni tarz rollon tarzi uygulanan su itici urunlerini kullanan var midirm? Malum onumuz yaz bol gunesli gunler gorecegiz insallah o yuzden cam temizligi onemli

Ben cila olarak Auto Finesse Vision kullanıyorum ama çizik alma gibi bi durumu yok. Çizik derken silecek izlerinden vs bahsediyorum ama bi yararı olmuyor o konuda. Tek yararı hafif parlaklık veriyor ve camın dokusu hoş oluyor. Su itici ürün olarak ADBL Hybrid Glass kullanıyorum çok memnunum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

Glaconun glass compound kullanmadım ama onun yerine Autoglym glass Polish kullandım, etkilidir. Sonrasında da glaco roll on uygulamışlığım var. Bence nasiol den kat kat daha etkili bir ürün.
@emirhaneness camdaki silecek izleri gibi yer etmiş izlerde seryum oksit gibi ağır aşındırıcı ürünler etkilidir. Mevcut ürünler cam üzerindeki yağı, lekeleri, trafik filmini alır ve parlaklık verir.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
iyi akşamlar asperox şişeleri kimyasala dayanıklı mı bilgisi olan varmı magifoam şampuan ve k2 apc pet şişeleri durmadan deliyorda çözüm bulamadım

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar. Havalar tam yaza donsun guzel bi yikayip nuta ile temizleyip sonuca gore karar vericem. Eger kalici izler varsa once compound pesine guzel bi itici uygulucam. Peki nuta glass glass cleaner iticileri eller mi sizce?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Glaconun glass compound kullanmadım ama onun yerine Autoglym glass Polish kullandım, etkilidir. Sonrasında da glaco roll on uygulamışlığım var. Bence nasiol den kat kat daha etkili bir ürün.
@emirhaneness camdaki silecek izleri gibi yer etmiş izlerde seryum oksit gibi ağır aşındırıcı ürünler etkilidir. Mevcut ürünler cam üzerindeki yağı, lekeleri, trafik filmini alır ve parlaklık verir.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen öyle abi dediğin gibi yağı lekeleri alıp hafif parlaklık veriyor baskada bi olayı yok çizikler için sanırım polisaj makinesi lazım ben amatörce kendim pedle uyguluyorum azıcık parlaklık alıyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
iyi akşamlar asperox şişeleri kimyasala dayanıklı mı bilgisi olan varmı magifoam şampuan ve k2 apc pet şişeleri durmadan deliyorda çözüm bulamadım
Ben asperox şişesinin içine 1:7 Meg Super Degreaser koymuştum yaklaşık 8-9 aydır aynı şişede delme veya sızdırma gibi bişey yok şişe sağlam kullandığım canyon baslık yeni yeni takılmaya basladı sadece oda şişeden alakasız.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Ben asperox şişesinin içine 1:7 Meg Super Degreaser koymuştum yaklaşık 8-9 aydır aynı şişede delme veya sızdırma gibi bişey yok şişe sağlam kullandığım canyon baslık yeni yeni takılmaya basladı sadece oda şişeden alakasız.
bilgi için teşekkürler o zaman asperox şişelerini atmıyım bundan sonra :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben okulda, bayan arkadaşlara dedim. Evde temizlikte kullandığınız kimyasal şişelerini atmayınız, diye tembih ediyorum. Ailede herkese söylüyorum. En kötüsü sprey başlıklarıni topluyorum. :)

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben okulda, bayan arkadaşlara dedim. Evde temizlikte kullandığınız kimyasal şişelerini atmayınız, diye tembih ediyorum. Ailede herkese söylüyorum. En kötüsü sprey başlıklarıni topluyorum. :)
Asperoxda köpük olarak atıyor o başlıklar en azından şişe başlık kârımız olur :) eşim evde hangi şişe bitse sağolsun atmıyor bana ayırıyor ben eleme yapıyorum :)

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Arkadaşlar jant temizliği sırasında detay temizliği için hangi uçlu fırça kullanmalı? siyah beyaz uçlu mu yoksa diğer kremrengi sert fırçalar mı?

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Arkadaşlar jant temizliği sırasında detay temizliği için hangi uçlu fırça kullanmalı? siyah beyaz uçlu mu yoksa diğer kremrengi sert fırçalar mı?
Bunu bende merak ediyorum, elmas kesim piano black jant ve düz siyah boyalı jant temizliycem. Sanki sert olanlar çizermiş gibi geliyor. Fırça olarak da merak ediyorum mikrofiber olanı mı kullanmalı yoksa diğer türde olanı mı