Hızlı Soru - Cevap

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #23,061
En büyük sıkıntım doğalgaz borusu döşemek için kazdılar etrafımızı ve kazdıkları yeri toprakla kapatıp asfalt atmadan bıraktılar, araç akşama kadar bir parmak toz oluyor, tozlu aracınıza yıkama imkanınız da o an için yoksa ne yapıyorsunuz? Cam açsanız camı çizecek, yumuşak mikrofiber bezle tozunu almak boyaya zarar verir mi?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracımı geçen hafta sıfır aldım, henüz hiç bir şey yaptırmadım, gün boyu dükkanın önünde güneşte yatıyor, resimdeki şekilde önlem aldım, yaptığım doğru mu bilmiyorum tabi, güneşten koruyucu olarak ne yapmam lazım, hiç bilgim yok ama ppf i bu forumda tavsiye etmemişler (forumda dolanırken denk geldim) seramik kaplama mı yapayım?

İşçiliği güzel biryere güzel bir polisaj + seramik yaptırın ppf’e bütçeniz yetmiyorsa. Güneş ne kadar koruma yaparsanız yapın araca zarar verir elinizden geldiğince güneşe bırakmayın. Yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
En büyük sıkıntım doğalgaz borusu döşemek için kazdılar etrafımızı ve kazdıkları yeri toprakla kapatıp asfalt atmadan bıraktılar, araç akşama kadar bir parmak toz oluyor, tozlu aracınıza yıkama imkanınız da o an için yoksa ne yapıyorsunuz? Cam açsanız camı çizecek, yumuşak mikrofiber bezle tozunu almak boyaya zarar verir mi?
Merhaba, araca on yıkama ve kova yıkama esnasında kaportaya temas edilir diye düşünüyorum. Onun dışında kirli kalsın, tozu almak için yapacağın her hamle gözle görülmeyen çizikler oluşturur. Vaktin var ise haftalık terapi ya da 2-3 hafta da bjr terapi ile araç temizlenir. Bir su tutayım, tozu atayım, bez ile geçeyim,... tarzı uygulamalar bana aracı çiziyor hissiyatı veriyor:). Kirli kalsın daha iyi. Camlari silebilirsin. Ben ara ara yikamaya fırsatım olmayınca camlara su tutup K2 nuta ile camları siliyorum. Eğer çok kirli ise en kısa zamana terapi ayarlamaya çalışıyorum:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, araca on yıkama ve kova yıkama esnasında kaportaya temas edilir diye düşünüyorum. Onun dışında kirli kalsın, tozu almak için yapacağın her hamle gözle görülmeyen çizikler oluşturur. Vaktin var ise haftalık terapi ya da 2-3 hafta da bjr terapi ile araç temizlenir. Bir su tutayım, tozu atayım, bez ile geçeyim,... tarzı uygulamalar bana aracı çiziyor hissiyatı veriyor:). Kirli kalsın daha iyi. Camlari silebilirsin. Ben ara ara yikamaya fırsatım olmayınca camlara su tutup K2 nuta ile camları siliyorum. Eğer çok kirli ise en kısa zamana terapi ayarlamaya çalışıyorum:)
Evet abi ne kadar suda tutsan araçta toz illaki kalıyor çiziyor sadece tozluysa kirli değilse ilkten su ile tozunu akıtıp temaslo yıkama ile yıkamak en sağlıklısı bence. Tabi yinede ön yıkama yapmakta fayda var.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevaplar için sağolun, Polytop ürününü aldım denedikten sonra geri dönüş yaparım.
İçi bej e39 aracım için iç temizleme ne önerirsiniz? Aracı bilenler bilir birçok yeri deri uzun, yıllardır içi detaylı temizlenmedi benim için en önemli olan deri koltuklar. Önerilerinizi bekliyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cevaplar için sağolun, Polytop ürününü aldım denedikten sonra geri dönüş yaparım.
İçi bej e39 aracım için iç temizleme ne önerirsiniz? Aracı bilenler bilir birçok yeri deri uzun, yıllardır içi detaylı temizlenmedi benim için en önemli olan deri koltuklar. Önerilerinizi bekliyorum.

Koch Chemie Pol Star deri kısımlarda işinizi fazlasıyla görecektir. Diğer iç plastikler için K2 Apc Natural kullanabilirsiniz veya Pol starın sulandırma oranını düşürerek yine aynı şekilde plastik temizliğinde kullanabilirsiniz ben torpido gibi üst plastikleri PO ile temizliyorum

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ben chemical guys deri temizleme ürünleri almıştım fakat fiyat ucuk geliyor artık. Onun yerine polstar çok öneriliyor tabi temizlik sonrası mutlaka bir deri koruyucu besleyici krem öneririm

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Buharli temizlik makinesi almayı düşünüyoruz. Pirantech nasıldır kullanan var mıdır?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi