Hızlı Soru - Cevap

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,161
Arkadaşlar merhaba, motor temizliği için öneriniz nedir?
Su ile yıkayıp kurumaya bırakın diyen var, o sıkıntılı motor temizleycisiyle güzelce kiri ortaya çıkarıp sonra bezle alın diyen de var. Önerilerinizi bekliyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Beyler bagaj harmandalı çöplüğü gibi oldu resimdeki gibi birşey almak istiyorum, marka link deneyimlemiş olan var mı?

Uzun soluklu kullanıma uygun değildir. Kullanmış biri olarak hiç memnun kalmadım. Evde duruyor, gönderebilirim.
Kapalı bir kutu veya çanta tarzı bişey daha çok iş görür.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar merhaba, motor temizliği için öneriniz nedir?
Su ile yıkayıp kurumaya bırakın diyen var, o sıkıntılı motor temizleycisiyle güzelce kiri ortaya çıkarıp sonra bezle alın diyen de var. Önerilerinizi bekliyorum.
Benim önerim motor soğuk iken eski bir diş fırçası, Koch chemi gs ve jant fırçası ile temizleyip. Sonra motor etrafındaki plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya alıyorum. @emirhaneness baya detaylı motor temizliği yapmıştı.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Benim önerim motor soğuk iken eski bir diş fırçası, Koch chemi gs ve jant fırçası ile temizleyip. Sonra motor etrafındaki plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya alıyorum. @emirhaneness baya detaylı motor temizliği yapmıştı.
Spreyle sıkılan pre wash önerin var mıdır abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kireç lekesi ve trafik filmi için tavsiyen var mıdır emirhan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kireç lekesi sökmesi için kaporta ve piano black aksama daha önce shiny garage water spot remover uygulamıştım o markadan memnun kalmadım tavsiye etmem. Alternatif olarak Kireç lekesi için 3d Eraser gel veya İgl delete kullanabilirsin abi onlar güzeldir. Uzun süreli kireç iziyse zaten bu ürünlerde kurtarmaz polisaj şarttır.
Trafik filmi için ben birşey kullanmıyorum genelde kışın magifoam veya active foam kategorisindeki şampuanlar işimi görüyor ama marka olarak piyasada en cok K2 Bora, Auto brite citrus wash ve Auto finesse citrus wash kullanılıyor. K2 bora alabilirsin.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@emirhaneness ten de bir öneri bekliyorum o zaman.
Öncelikle selamlar. @Erkan KOCAKAYA Abim olayı aslında özet geçmiş susuz motor temizliğinde aracın soguk olmasına dikkat etmelisiniz. Temizleyici olarak ben Meguiars super degreaser kullanıyorum ama elinizde normal apc varsa oda işinizi görecektir. Detay fırçası olarak kahverengi renkli sert fırça ile fırçalıyorum. Jant fırçasınıda detay fırçasının girmediği aralarda kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezle silip kurumaya bırakın hiçbirşey olmaz. Koruyucu olarak ben işlemler bittikten sonra Koch Chemie Motorplast kullanıyorum tavsiye ederim 250 dereceye kadar dayanıklı güzel bi koruyucudur motor aksamına özel üretilmiştir ondan kullanabilirsiniz. Her koruyucuyu kullanmayın ısıya dayanıklımı değilmi ona bakın. Motorplastın before afterını bırakıyorum.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selam Bosch 36V 100 bar şarjlı yıkama makinesi hakkında düşünceleriniz nedir? Ev ile araç arası elektrik ve su kaynağına min 50mt mesafede hortum ve kablo ile uğraşmadan yıkama yapmak için düşünüyorum.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar yorumu olan yok galiba

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar yorumu olan yok galiba

Hocam ben daha önce Einhell’in şarjlı yıkama ürününü kullanmıştım. Hatta forumda incelemesi de mevcuttur. (Hypresso diye aratabilirsiniz.) Tabi benim makine maksimum 24 bar basınç vadediyordu, sizin düşündüğünüz ürün ise ortalama 4 katı. Hiçbir şekilde elektrik çekemiyorsanız ve aracınızı kendiniz yıkamak istiyorsanız neden olmasın. Ama her halükarda şarjlı cihazlar elektrikli basınçlı yıkama makinelerine kıyasla zayıf kalıyor. Kışın trafik filmini sökmekte zorlanabilirsiniz mesela. Yine aracı durulamanız elektrikli bir makineye göre daha fazla zaman alır. Benim deneyimlerim bu şekilde olmakla birlikte tekrar şarjlı cihaz almak zorunda kalsam sizin düşündüğünüz makineyi alırdım. Tabi maddi anlamda sizi yormayacak ise. Ama ben yine de 50 metre elektrik kablosu çekme seçeneğini zorlamanızı öneririm. Aynı paralara çok daha rahat kullanım sunacak bir ürün alabilirsiniz. Suyu da hortumla uğraşmak istemezseniz damacana ile halledersiniz. 60-70 litre ful detaya yetiyor… Uzattığım için kusura bakmayın, selamlar.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam ben daha önce Einhell’in şarjlı yıkama ürününü kullanmıştım. Hatta forumda incelemesi de mevcuttur. (Hypresso diye aratabilirsiniz.) Tabi benim makine maksimum 24 bar basınç vadediyordu, sizin düşündüğünüz ürün ise ortalama 4 katı. Hiçbir şekilde elektrik çekemiyorsanız ve aracınızı kendiniz yıkamak istiyorsanız neden olmasın. Ama her halükarda şarjlı cihazlar elektrikli basınçlı yıkama makinelerine kıyasla zayıf kalıyor. Kışın trafik filmini sökmekte zorlanabilirsiniz mesela. Yine aracı durulamanız elektrikli bir makineye göre daha fazla zaman alır. Benim deneyimlerim bu şekilde olmakla birlikte tekrar şarjlı cihaz almak zorunda kalsam sizin düşündüğünüz makineyi alırdım. Tabi maddi anlamda sizi yormayacak ise. Ama ben yine de 50 metre elektrik kablosu çekme seçeneğini zorlamanızı öneririm. Aynı paralara çok daha rahat kullanım sunacak bir ürün alabilirsiniz. Suyu da hortumla uğraşmak istemezseniz damacana ile halledersiniz. 60-70 litre ful detaya yetiyor… Uzattığım için kusura bakmayın, selamlar.
Hocam teşekkür ediyorum. Bende eskiden Aquatak 135 kullanıyordum. Yer kısıtí sebebiyle çeyizi elden çıkardım. Açıkçası 36V 4 ah güçlü bir değer 1 arabayı rahat çıkarır. 100 bar olması iyi birde kısa tetik noZul foam lance kombinasyonu ile çalışabilir diye düşünüyorum. Damacandan su alarak şarj ile daha pratik. 50 MT uzatma ve hortum maliyet olarak 135bar makina ile aynı oluyor. Ileride yer değişikliği yaparsam belkide kullanma fırsatı olmayacak ama şarjlı ile sorunsuz yıkama yaparım diye düşünüyorum.